Orijinalini görmek için tıklayınız : TIRIVIRI SATIŞI YAPILAN YERLERİ KİME VE NASIL ŞİKAYET EDECEĞİZ,İRTİBAT NOLARI VARMI?
scatman_1977
23.06.11, 14:22
arkadaslar ben 15 gün önce ava gidecektim ve acilen malzeme almam gerekti aracımı adana tasköprü önundeki hilton otelini oraya bıraktım, ne göreyim köprünün basında bir adam ve yuzlerce tırıvırı satıyor, koprünün üstü full insan dolu ve hepsi tırıvırı atıyor,birden afalladım, orda poliste vardı zabıtada, ben bişey anlamadım,ordan cıktım,karsıya gecip mazeme alacagım yere gittim, baktım adam oturmuş tırıvıırı hazırlıyor kursunlarını sıkıyor, bikaç defa malzeme aldıgım için adamı az cok aşinayız tanırım dedim dayı bunlar yasakdeğilmi alması satmasıkullanması kaça satıyon 2 tl ye dedi, ya bunun hepsi kar olsa ne olur yazık günah attıkları yer hep takınak ve suda kopuyor dedim, adamda istiyorlar ne yapım komsularımda satıyor,bende biliyorum ama herkes satıyor dedi.. bu cok üzdü beni, arayaım dedim biryeri sora düşündüm arasam ne olacakki,bukadar insan sehrin merkezinde tırıvırı atıyor bir denetleme vs yok lanet olsun arasam ne olacak deedim kendime.aramadım biryeri bayagı bir düşündüm,düşündüm, şimdide cok pişman oldum, keşke arasaydım dedim.
şimdi ben u tırıvırı atanı satanı gördüm diyelim adanada hangi noyu ve ya nereyi arayacagım bilgi verisenız sevinirim hatta numara verirsenız isim vs daha iyi olur artık bişeyler yapmadan durmak yerine en azından bu görevimi yapayım,bu işe çözüm yok sanırım :(
saygılarımla.
Samed Engin
23.06.11, 14:30
ilk once halkın biliçlenmesi önemli arz talep meselesi ne yazıkki. alan olmasa kime satıcak dimi? çok üzücü bir olay :(:(
Necat ÇETİNCEVİZ
23.06.11, 17:28
Jandarma bölgesi değil anladığım kadarıyla. Tarım il müdürlüğü, çevre koruma kontrol müdürlüğü gibi kuruluşlara haber verilebilir kanımca. Dernek yöneticilerimiz bu konuda daha net bilgi verebilir.
scatman_1977
23.06.11, 17:47
işte şehir merkezi oldugu için bişi yapamıyorsun,jandarmayı aradım ben bi kaç kez ve isim alayım kımle görüştüm ben orda bekliyorum vs dedinmi jandarma geliyor mecburi,hatta ben yalan söylüyorum cevre koruma udurlugunde bir calışanım bile diyorum yalandan :) ama sehir merkezi ağam be yüzlerde insan atıyor bişe desem beni linç ederler :D bi ilgili makam olması lazım..
yakalyanıda satanıda kıme bildireceğiz, ben cevap bekliiyrum. baskanlarımızdan, tama sizin bölge belki ankara ama en azından bilginiz vardır diye soruyorum..
Nuri ERTİK
23.06.11, 17:52
Gökdemir,
BEŞİNCİ BÖLÜM
Yasal İşlemler ve Yasak Kararları
Koruma ve kontrolle görevli olanlar
MADDE 18 – (1) Tarım ve Köyişleri Bakanlığı teşkilatında ve Bakanlığa bağlı su ürünleri ile ilgili teşekküllerde su ürünlerinin, deniz ve iç suların koruma ve kontrolü ile görevlendirilen personel ile emniyet, jandarma, sahil güvenlik, gümrük ve orman muhafaza teşkilatları mensupları, belediye zabıtası amir ve mensupları, kamu tüzel kişilerine bağlı muhafız, bekçi ve korucular ile emniyet ve jandarma teşkilatının bulunmadığı yerlerde köy muhtar ve ihtiyar heyeti üyeleri koruma ve kontrolle görevlidir.
(2) Koruma ve kontrolle görevli olanlar, Su Ürünleri Kanunu kapsamına giren kabahatler hakkında tutanak tutmak, kabahatte kullanılan istihsal vasıtalarına ve elde edilen su ürünlerine el koymak, Su Ürünleri Kanununun Ek 3 üncü maddesinde yer alan hükümler çerçevesinde idari para cezalarını kesmekle vazifeli ve yetkilidirler.
Tebliğde ilgili yerler belirtilmiş.
Ancak bunların telefonları bölgende nelerdir bilemediğimden sen bunlara göre gerekli araştırmayı yaparsın.
Ancak, şikayet etsen bile, sonuçta büyük ihtimal, arama yapıldı ama bulunamadı gibi bir cevap alacaksın.
Bunu şevkini kırmak için söylemiyorum.Şikayet etmekten de geri durma tabii ki.
Ama en güzeli,
BİMER vasıtası ile, mümkünse fotoğraflarını da çekip (çaktırmadan) gerekli müracaatları yaparsan daha net sonuç alırsın.
Yok efendim görmedik, bulamadık vs gibi bahaneleri de kalmaz.
Ancak bunu ısrarla yapman gerekiyor.
Tarım bakanlığına, il valiliğine, ilçe kaymakamığına, tarım ilçeye,
velhasıl gerekli her yere ulaşıyor BİMER e gönderdiğim şikayetler.
Dolayısıyla işlem yapmak zorunda kalıyor alan kurum.
Nuri ERTİK
23.06.11, 18:00
Örnek:
Adana TArım İl müdürlüğü'ne,Adana valiliğine,adana .... ilçe kaymakamlığına
ilimiz içerisinde bulunan seyhan baraj gölü/nehri 'nde Amatör balıkçılık kurallarını düzenleyen 2/2 tebliğin ilgili maddesine istinaden (buraya maddeyi kopyalayıp yapıştırabilirsin) Tırıvırı satışı ve kullanılması yasaklanmıştır.
Ancak İlimzide faaliyet gösteren Av bayilerinden ( buraya isimleri yazarsın) bu yasaklanmış av aracını satmaktadırlar.
Ya da
(mevkiyi belirterek) şu bölgede yasaklanan bu av aracı sıklıkla kullanılmaktadır.
Bu konuda Tebliğin gereklerinin gerekli kontroller ve uygulamalar yapılarak yerine getirilibeilmesini arz ederim.
Bu örneği geliştirebilirsin ama üzerindeki hitap bölümünde,
Valilik,Tarım müdürlüğü, kaymakamlık, belediye olarak hepsini birden belirtirsen, bu mesaj hepsine gidecektir.
Yücel Canvar
24.06.11, 01:17
O kadar insanı şikayet etmek haklıyken haksız duruma düşmek demek olur.Bence ihbar etmemekle doğru yapmışsınız.Valilik yada tarım il müdürlüğündeki yetkili kişilerle konuşarak sorunu ilk önce av bayilerini denetlendirerek satışına son verdirmek lazım.Daha sonrada tırıvırı ile avlananlara ceza kestirebiliriz.
Anladığım kadarıyla Adana'da bir amatör balıkçılık derneği yok.Bunun içine bu işe gönül vermiş kişileri bularak yetkili makamlarla sorunu paylaşırsanız, bu konuya önlem alınacağının kanaatindeyim.Bu sitede de olta balıkçılığına gönül vermiş olan herkesin size yürekten destek olacağınada eminim.
ben diyorum ki hani bir olay olur dırı vırı vakası Acık ve net .. Yasakta Etseler Tonlarca Cezada yazsalar Bu böyle Geldi Böyle Gider Serpme Yasak cesası büyük Fabrika Kapatsalar Adamlar elleriyle Örüyolar Yani Demek İstenilen Şu ki nere şikayet olursa olsun Bu Boş bu benım kanaatim Hani ben dırıvırı atmadım almadım atmamda alakası yok yanlıs anlasılmasın benım isyanım bu türkiyede böyle Acık Ve net işinize geliosa demek gibi bişi Av yerinde görürsün adam dırıvırı atar jandarmaya şikayet edersin yada atmasına engel olursun . adamda zaten jandarma geldiğinde korkulan şeyi yapıo dırıvırıyı kadırıp komple suyun içine atıo okadar canlıda telef oluo.. bu yani Yapcak bişi yok. önlem Alınamazzzzzz
scatman_1977
24.06.11, 11:15
anlaşıldı :) bu iş beni aşıyor sanırım. bu tırıvırı bitmeyecek anlaşılan.
Nuri ERTİK
24.06.11, 11:21
anlaşıldı :) bu iş beni aşıyor sanırım. bu tırıvırı bitmeyecek anlaşılan.
yok aşmıyor aslında...
Sadece inatla uğraşmak istiyor...
Ve mümkünse DERNEKLEŞMEK...
(Eskişehir porsuk çayında sezon yasağında ve limit altı avlanılırken, epey inatla şikayet ettim ve dernek de işin içine girince, bunun önüne epey geçildi...
Sonlanmadı belki ama 100 iken 5 e düştü yasa dışı davrananlar.)
scatman_1977
24.06.11, 16:32
abicim ozaman ben bir gün tarım ve köy işlerine bir ihbar yapım ve kayıta alayım ondan sora oarada bekleyeyim bakalım geleceklermi gelmeyeceklermi, onuda videoya cekerim ve gerekirse suc duyurusunda bulunurum savcılıga işlerini yapmıyorlar diye, işin kötü tarafı ben hiç tırıvırı satana ceza vs duymadım, mesela jandarma iki kişiyi yakalasa yazsa cezayı,köy hizmetleri yakalsa yazzsa iki kişiyi bidaha emonl atan olmaz en azından %80 i gider, ben bazen diyorumki ya yazıktır böyle böyle zararı var yasaktır,diyor yasak olsa kızarlar kımse bişey demiyorki cevabını alıryorum, eskiden 8 yasında cocugun elinde olta ourdu o ırmakta simdi cocuk anasından fırlıyor aglıyor eline tırıvırı veriyorlar koşup ırmaga gidiyor,aynen bu duruma geldi iş,, ben sinirleniyorum artık aklıma geldikçe..bir gün basımı iyibir beleya sokacagım ama allah sonunu hayretsin..
abicim ozaman ben bir gün tarım ve köy işlerine bir ihbar yapım ve kayıta alayım ondan sora oarada bekleyeyim bakalım geleceklermi gelmeyeceklermi, onuda videoya cekerim ve gerekirse suc duyurusunda bulunurum savcılıga işlerini yapmıyorlar diye, işin kötü tarafı ben hiç tırıvırı satana ceza vs duymadım, mesela jandarma iki kişiyi yakalasa yazsa cezayı,köy hizmetleri yakalsa yazzsa iki kişiyi bidaha emonl atan olmaz en azından %80 i gider, ben bazen diyorumki ya yazıktır böyle böyle zararı var yasaktır,diyor yasak olsa kızarlar kımse bişey demiyorki cevabını alıryorum, eskiden 8 yasında cocugun elinde olta ourdu o ırmakta simdi cocuk anasından fırlıyor aglıyor eline tırıvırı veriyorlar koşup ırmaga gidiyor,aynen bu duruma geldi iş,, ben sinirleniyorum artık aklıma geldikçe..bir gün basımı iyibir beleya sokacagım ama allah sonunu hayretsin..
valla bizim buradada bu aletten satılıyor ve kimsenin birşey dediği yok ve yeşilırmağa daha yeni mersin yavruları salımı yapılımışken hiç olmasa birkaç ay sıkı tutsalardı işi ama yok.12- yaşlarında gençlerin mersin şöyle lezzetliydi diye arkadaşına anlattığını duyduğumda kahkahlarla gülmüştüm dönüp bana bakmışlardı :D sinirlerim bozuldu bukadarmı iş başdan sağma olur yaaa :(
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2026, Jelsoft Enterprises Ltd.