PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Son dakika: Akkuyu da nükleer felaket


kulekreis
31.05.11, 22:39
Sevgili H.Hüseyin Külek,

'Akkuyu Nükleer Santrali'nde bu sabah meydana gelen kaza, Türkiye tarihinin en büyük felaketlerinden biri olarak kaydedildi.'

Sence de kulağa çok ürkütücü gelmiyor mu? Sen de biliyorsun ki, böyle bir kaza, bundan 2 ay önce Japonya'da yaşandı ve benzer bir cümle o kaza için de yazıldı.

Peki Türkiye'nin geleceğinde bu tür bir kazanın olmayacağının garantisini bize kim verebilir? Hükümet nükleer santral kurma planlarına inatla devam ediyor ve bizi, aklımıza bile getirmek istemediğimiz bu senaryonun içine çekiyor.

Viyana Üniversitesi'yle birlikte yaptığımız araştırma sonucunda Akkuyu'da gerçekleşebilecek bir nükleer kazanın etkilerinin anlatıldığı bir simulasyon hazırladık.

Aslında araştırmanın sonuçları korkunç. Kaza sadece Türkiye'yi değil, Doğu Avrupa'yı, Rusya'yı hatta Afrika'yı bile önemli derecede etkiliyor.

NTV hava durumu sunucusu ve yüksek meteroloji mühendisi Gökhan Abur'un, Akkuyu'daki olası bir kazanın etkilerini anlattığı videoyu izlemek için tıkla.

Lütfen bu videoyu ve internet eylemimizi, tanıdığın herkesle paylaş ve harekete geçmelerini sağla. Herkesin bu gerçeği öğrenmeye hakkı var!



Unutma; ne kadar çok kişi olursak, nükleer santral kurma planlarını durdurma şansımız o kadar yüksek olur.

Sevgiler


Hilal Atıcı
Kampanyalar Yöneticisi


http://www.greenpeace.org/turkey/tr/news/son-dakika-akkuyuda-nukleer-felaket-310511/?utm_source=mailing&utm_medium=gpmail&utm_campaign=akkuyuheader&utm_source=SilverpopMailing&utm_medium=email&utm_campaign=nukes_video_angels%20(1)&utm_content=

Nuri ERTİK
31.05.11, 22:48
Neyse...
Allah'tan tüp patlamamış...


:(:(:(

nehir
01.06.11, 01:24
nükleer santral gene ülkemizi kirletmenin devlet eliyle yapılması DSİ nin uygulamalarının ve yanlışlarından bıkan biz amatör oltacılar için gene mücadele edilecek bir durum biz Artvinliler olarak çernobile çok kurban vermiş bir bölge olarak kesinlikle hayır diyoruz Almanlar kapatıyor biz açıyoruz bu ne yaman çelişki anne!!!

MISTANBAYER
01.06.11, 07:35
Selamun aleykum,
Kiymetli arkadaslarim,Butun dunya nukleer santrallerden sikayetci nukleer felaketten kacinip santrallere karsi cikalim ve yaptirmayalim.Hes`lere zaten karsiyiz balikci ve tabiat sever olarak onu hic yaptirmayalim.Termik santraller muthis hava kirliligi,turist gelmiyecek,ustelik duman soluyacagiz yaptirtmayalim.Ulkemizin her tarafini yenilenebilir ruzgarlarla doldurup ruzgar duasina cikarak laiklige aykiri davranmis oluruz,onuda limitli yapalim.En iyisi,israil,ermenistan ve bulgaristandan elektrik alalim ve memleketimizi tertemiz tutalim.Selamlar.

kulekreis
03.06.11, 22:37
http://www.oltacilar.com/resim/image/324484-nukleerdir.jpeg (http://www.oltacilar.com/resim/share/324484-nukleerdir.jpeg)


Sevgili H.Hüseyin Külek,

Bu sabah erken saatlerde Taksim Meydanı'nda nükleere karşı bir direniş başlattık ve hükümet nükleer santral planlarını iptal ettiğini açıklayana kadar direnişimize devam ediyoruz! Direnişi seninle canlı canlı paylaşıyoruz.

Sen de biliyorsun ki yaptırdığımız kamuoyu araştırmasına göre, Türkiye'nin %64'ü nükleer istemiyor. Meydanlarda, sokaklarda nükleer santral istemediğimizi haykırıyoruz! Daha çok şey yapacağız. Durmayacağız, durduracağız!

Mesele nükleer gibi hem bizim hem de gelecek nesillerin hayatını etkileyecek bir konu olduğunda oy vermekten fazlasını yapmak, karar vericilerin sesimizi duymasını talep etmek için harekete geçmemiz gerekiyor. Her birimiz seçmen kimliklerimizden önce birer anneyiz, babayız, çocuğuz, genciz ya da yaşlıyız. Bu mücadele hepimizin.

Direnişimizi seninle an be an paylaşmaya devam edeceğiz. Haydi şimdi sen de bize katıl. İster direnişimizi Facebook ve Twitter'dan paylaşarak, ister Taksim Meydanı'nda bize katılarak mücadelemize ortak ol. Aramızda olman gücümüzü artıracak, bunu unutma!

Sevgiler

Hilal Atıcı
Kampanyalar Yöneticisi