Orijinalini görmek için tıklayınız : Konya Seydişehir de Yasaya Aykırı Olduğunu Düşündüğüm Bir Uygulama
Sahin_Cimi
05.05.11, 09:49
Merhaba Ustalar.. Tanışma bölümünde yazdığım gibi İsmim Şahin. Konya ili Seydişehir İlçesinde yaşıyorum. Sazan ve Sudak Avına Meraklıyım.. konyaninsesi.com haber sitesinin de sahibiyim.
İlçemizde 2 - 3 Senedir 15 Mart ve 15 haziran arasında Amatör Olta balıkçıları olarak sıkıntıdayız. Şu Lİnkte http://www.kkgm.gov.tr/teblig/2008-49.html bulabileceğiniz biz amatör olta balıkçılarını ilgilendiren tebliği defalarca çok dikkatlice okudum.
Hatta o derece ki o tebliği ezberledim. Sizlerde okuduğunuz zaman göreceksiniz ki Konya Bölgesinde Tamamen yasaklanmış herhangi bir bölge bulunmamaktadır. Sadece 15 Mart 15 Haziran arası avlanılması yasak bazı türler var..
http://www.sahincimi.com/ciz6.jpg
Gördüğünüz gibi Konya bölgesinde TAMAMEN YASAKLANMIŞ bir alan yok. Sadece belli zamanlarda avlanılması yasak türler var.
İlçemizde Bulunan Barajlar ve Balıklar:
1- Suğla Gölü - Sazan, Ak Balık, SUDAK(Buralarda Dişli Deriz), İsrail Sazanı..
2- Taraşçı Barajı : Sazan, Ak Balık, SUDAK, İsrail Sazanı, Gökkuşağı Alabalığı, Alabalık
3-Akçalar Barajı: Aynalı Sazan, Sazan, Çok Az Sudak, İsrail Sazanı
4-İlçemizin Çeşitli Yerlerinde ırmaklar: Sazan, Ak Balık, Sudak, Yağ Balığı, Kefal, İsrail Sazanı, Alabalık
Arkadaşlar yukarıdaki Çizelge-6 Ya göre 15 Mart - 15 Haziran arasında Konya bölgesinde yasaklanmış balıklar belli. Yine aynı Çizelgeye göre Tüm Bölgelerde 30 Nisan dan sonra Serbest olan balıklarda belli..
30 Nisandan sonra ve 31 Marttan sonra Tüm Bölgelerde Serbest olan Türler
http://www.sahincimi.com/serbest.jpg
Gördüğünüz gibi bunlar ve bu türlerden Seydişehir çevresinde var... Doğal Alabalık ve Gökkuşağı Alabalığı ve Sudak Taraşçı Barajında var Suğla Gölünde ise Tatlı Su Levreği ve SUDAK var..
Ee derdin ne diyeceksiniz? Derdim Şu: http://www.seydisehirtarim.gov.tr/haberdetay.asp?ID=79 şu linkte İlçe Tarım Müdürlüğümüzün her sene aldığı kararın örneğini göreceksiniz...
Buradaki kararlara göre Seydişehir de Taraşçı Barajı ve Suğla gölünde 15 Mart ve 15 Temmuz Arası Amatör balıkçılık TAMAMEN YASAK. Dikkatinizi çekerim: TÜR YASAĞI DEĞİL.. Amatör balıkçılık tümden yasak. Yani kefalda yakalayamazsınız, SUDAK da, ALABALIKTA, Gökkuşağı alabalığı da vs de...
Bu Yasağı Linkte Göreceğiniz gibi İlçe tarımın teklifiyle toplanan İlçe kurulu alıyor..
Oysa http://www.kkgm.gov.tr/teblig/2008-49.html de göreceğiniz Tebliğin 20. Maddesinde derki:
Yasak kararları
MADDE 20 –*(1) Bu Tebliğde belirtilen yasak, sınırlama ve yükümlülükleri belirlemeye ve ilân etmeye Bakanlık yetkilidir. Mülki idareler, diğer bakanlıklar ve ilgili kamu kuruluşları, özel ve tüzel kişiler bu tebliğde belirtilen yasakları, doğal afetler (kuraklık, sel, yangın, sağlık vb.) haricinde kaldıramazlar, bu yasaklara aykırı veya yeni yasaklama kararı alamazlar, ilan edemezler.
Ve son yıllarda bizim illçemizde (kuraklık, sel, yangın, sağlık vb.) bir olay hiç olmadı. Yani kesinlikle doğal afet yok. Ama ilçe tarım 2 3 senedir her sene bu tür bir karar almaktadır. Ve bu bajsi geçen yerlerde balık tutamamış bile olsanız oltanız suda iken yakalanırsanız JANDARMA CEZA kesmektedir.. Bu sene 11 Kişiye Ceza Kesilmiştir.
Şİmdi Teblig ortada..
Şu Linkte: http://www.kkgm.gov.tr/teblig/2008-49.html
Seydişehir İlçe Tarımın Kararı Şu Linkte: http://www.seydisehirtarim.gov.tr/haberdetay.asp?ID=79
Ve 11 kişiye Ceza Kesildi..
Ayrıca ilçe tarımın aldığı kararda 2 olta serbest denmektedir.. Oysa bakanlığın tebliğinde 4 olta denmektedir..
Sizin Anlayacağınız ben bu karardan da yenen cezalardan da hiç bir şey anlayamadım.
OltacılarDer Başkanı Serkan Bey ile de görüştüm. Kendisi de konuyla ilgileniyor sağolsun.
Bende bakanlığa BİMER aracılığıyla sordum. Cevap bekliyorum. Ama ne cevap geleceği belli değil.
Ve hala biz Seydişehir Amatör balıkçıları Alabalık ve Sudak avına gidemiyoruz. Serbest ama bize yasak.
BU TÜR KONULARDA USTA ARKADAŞLARDAN YORUM BEKLİYORUM. TEŞEKKÜRLER:
Şahin ÇİMİ - SEYDİŞEHİR/KONYA
İlçe tarımın kararı:
http://www.sahincimi.com/33Z_av1.jpg
http://www.yukleoltaci.com/images/2010/mayis21/61_caa_av2.jpg (http://www.yukleoltaci.com/view.php?filename=61_caa_av2.jpg)
Metin BİLİR
05.05.11, 11:29
Şahin bey merhaba öncelikle ailemize hoşgeldiniz keyifli paylaşımlar diliyorum.
Komisyon kararı çok hoş, Allah yardımcınız olsun:D
Demekki bakanlık tebliğin 20. Maddesini boşa yayınlamış
Yasak kararları
MADDE 20 –
(1) Bu Tebliğde belirtilen yasak, sınırlama ve yükümlülükleri belirlemeye ve ilân etmeye Bakanlık yetkilidir. Mülki idareler, diğer bakanlıklar ve ilgili kamu kuruluşları, özel ve tüzel kişiler bu tebliğde belirtilen yasakları, doğal afetler (kuraklık, sel, yangın, sağlık vb.) haricinde kaldıramazlar, bu yasaklara aykırı veya yeni yasaklama kararı alamazlar, ilan edemezler.
Metin BİLİR
05.05.11, 11:31
Sizde maddeler 19 a kadar olduğuna üzüldüm:o
Keşke 20 de olsaydı:D
Konya' lı doğa aşıklarına selam olsun.
keşfetmekiçinbak
05.05.11, 12:16
Bu Yasağı Linkte Göreceğiniz gibi İlçe tarımın teklifiyle toplanan İlçe kurulu alıyor..
Oysa http://www.kkgm.gov.tr/teblig/2008-49.html de göreceğiniz Tebliğin 20. Maddesinde derki:
Yasak kararları
MADDE 20 –*(1) Bu Tebliğde belirtilen yasak, sınırlama ve yükümlülükleri belirlemeye ve ilân etmeye Bakanlık yetkilidir. Mülki idareler, diğer bakanlıklar ve ilgili kamu kuruluşları, özel ve tüzel kişiler bu tebliğde belirtilen yasakları, doğal afetler (kuraklık, sel, yangın, sağlık vb.) haricinde kaldıramazlar, bu yasaklara aykırı veya yeni yasaklama kararı alamazlar, ilan edemezler
İfade oldukça açık ve net.
Tarım Bakanlığı haricinde hiç bir kurum ya da kuruluş olağanüstü haller dışında amatör balık avcılığı ile ilgili yasakalama ya da serbest bırakma kararı alamazlar. Amatör Balık Avı ile ilgili kurallar manzumesi 4yılda bir bakanlıkça belirlenir. Ayrıca bakanlık istediği zaman bu kurallarda değişiklik yapabilir.
Konuyu gelişmelere göre değerlendireceğiz.
Bakanlık haricinde hiç bir kurum amatör balık avı ile ilgili yasaklama ve serbestleştirme kararı alamaz.
Sahin_Cimi
05.05.11, 12:42
Arkadaşlar yeni buldum. Bu Konu Daha evvel komşu ilçemiz Beyşehirde yaşanmış ve Bakan a. Cevap verilerek Sorun orada çözülmüş. Demekki Bir Derneğin Başvuru yapması gerekiyor.
Link Şu: ..................
Yazı Şu:
http://img520.imageshack.us/img520/5118/konyavaliliginesi8.jpg
Eveet Gayet açık şimdi oldu..
M.Serkan İNANÇ
05.05.11, 13:46
Şahin bey merhaba,
Komisyonun almış olduğu kararları şuan itibari ile net olarak öğrenememiş olsakta dün ve bugün Ankara Koruma ve Kontrol Genel Müdürlüğü, Seydişehir İlçe Tarım Müdürümüz Hüseyin ÜNLÜTÜRK, Konya İl Tarım Müdürümüz şehir dışında olduğundan dolayı İl Müdür Yardımcımız Erkan KAHRAMAN ile görüştük.
En kısa sürede bize haber vereceklerini söylediler.
Kolay gelsin.
Sahin_Cimi
05.05.11, 14:22
Çok Teşekkürler.. Bu vesileyle anlamış bulunuyorum ki Örgütsüz toplum güçsüz toplum demek.
Sizlerinde yardımıyla hemen Seydişehir Amatör Oltacılar Derneğini Kuruyorum.
Hemde en kısa zamanda..
Nuri ERTİK
05.05.11, 14:54
Çok Teşekkürler.. Bu vesileyle anlamış bulunuyorum ki Örgütsüz toplum güçsüz toplum demek.
Hemde en kısa zamanda..
Bir üyeniz Eskişehir'den hazır:)
Yetişemedim, tüm bilgiler verilmiş.
Daha önce benzer davranışlar da olmuştu ve çözülmüştü. Siz de kuracağınız Dernek vasıtasıyla, doğa,amatör balıkçılık ve çevre konularında örgütlü olarak hakkınızı koruyup savunabilirsiniz.
Şimdiden başarılar.
Sahin_Cimi
05.05.11, 23:04
Konuyla ilgili yeni Gelişme. Beyşehir ilçesinde de benzer bir toplantı yapılmış ve benzer kararlar alınmış.
Link: http://www.beysehirtarim.gov.tr/haberdetay.asp?ID=98
Nuri ERTİK
05.05.11, 23:16
hah...
Nooluyor şimdi merak ettim...
Amatörü gölden uzak tutmak neden ki?
Üstelik yetkisiz ve haksız bir şekilde...
Şimdi iyice inceledim,
19- Yasak dönemde 2/2 Numaralı Tebliğin Çizelge-6 ve 15 inci maddenin 13 ncü bendine göre Beyşehir Gölü’nde Amatör (Sportif) Amaçlı Su Ürünleri Avcılığı da yasaktır.
Çizelge 6 da yasak dönemler var,
15/13 ise kiralanan ve istihsal sahalarından bahsediyor.
Şimdi:
Sudak çizelge 6 ya göre serbest, dolayısıyla yasaklayamazlar.
Kiralanmış ya da istihsal sahası ise yine tebliğde belirtilen kısıtlamalar haricinde yasaklayamazlar.
20- Yasak sonrası (serbest) zamanda ise, 2/2 Numaralı Amatör (Sportif) Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğin 15. Maddesi gereği; Amatör (Sportif) Amaçlı Avcılık yapmak isteyenler, Amatör Amaçlı Avcılık kurallarına uymak ve Bakanlık İl Müdürlüklerince belirlenen yerlerin dışına çıkmamak şartıyla;
a) Bir amatör balıkçı en fazla 1 olta takımı ve olta takımı başına 3 adet iğneyi geçmemek.
Bu madde doğrudur(Kiralanmışsa). Ama sudak için de bu maddeyi uygulamak zorundalar.
d) Beyşehir Köprüsü ile Karaburun mevkisi arasında ve Beyşehir Gölü’nün batı kısmında, Gölyaka -Şakikaraağaç yolu üzerinde bulunan Pereme ile Sulak (cennet) mevkisi arasında kıyı bölgede amatör (sportif) amaçlı olta ile balık avlayabilir. Buranın dışındaki bölgelerde amatör (sportif) amaçlıda olsa olta ile balık avlamak yasaktır.
İstihsal sahası olan bir göl (kiralandı ise) olduğundan bu alanlar tarım Bakanlık İl Müdürlüklerince belirlenen yerler olduğundan herhangi bir uygunsuzluk görünmüyor.
Beyşehir gölünün ticari kullanımda olması(kiralanmış olması), tebliğdeki ticari alanlar kısıtlaması içinde değerlendirilmeli.
Nihayetinde bu kararlarda sakat olan(göl kiralanmış ise) , sudak avcılığını engellemeleri.
Not: Beyşehir gölünün kiralanmış olması şartıyla uygundur. Herhangi bir kiralama yok ise, üzerinde ticari balıkçılık yapılması bu ksıtlamaları gerekçelendirmez.
Kiralanmışsa, bu kısıtlamaları yapabilirler, kiralanmadıylsa yapamazlar.
(13) a) Kiraya verilen istihsal sahalarında amatör avcılık yapılabilecek alanlar Bakanlık il müdürlüklerince belirlenir. Kiraya verilen istihsal sahası baraj gölü ise amatör balıkçılığa ayrılacak alan için DSİ Genel Müdürlüğü mahalli kuruluşundan da görüş alınır. :Burada belirtilen, kiralanan istihsal alanları.Kiralanmadı ise madde 15 e göre herhangi bir kısıtlama yapamazlar.
b) Kiraya verilen istihsal sahalarına, kiracı tarafından; kiralama yapanı, kira süresini ve amatör avcılık için belirlenen alanları gösterir bilgilendirme levhaları konulur. :Bunlar yoksa rahatlıkla avlanabilirsiniz.Şekil şartıdır.u levhaların ve bilgilendirmelerin olmaması halinde ceza yazamazlar, yazılan cezalar kanunsuzdur.
c) Projeli olarak kiraya verilmiş göletlerde amatör avcılık yapılması yasaktır.
d) Kiraya verilen istihsal sahalarında avcılığın serbest olduğu dönemlerde, resmi tatil günlerinde kişi başına en fazla 3 iğneli bir olta takımı ile amatör avcılık yapılması serbesttir. : Bu madde de Kiralama var ise geçerlidir.
Bilmemiz gereken , gölün kiralanıp kiralanmadığı, kiralandı ise, kiralayan tarafından bilgi levhalarının koyulup koyulmadığı.
c) Sayı ve toplam ağırlık limiti :Sudak ve Sazangillerden avlanılan balık tek veya karışık olarak 10 adet, avlanılan balık türü tek veya karışık olarak 5 kg’ı geçemez.
bu da hatalı.Adet cinsinden limitlerde kilo hesabı yapılmaz.
Nuri ERTİK
06.05.11, 00:17
Beyşehir İlçe Tarım Müdürlüğü’ne
07/03/2011 tarihli il komisyon kararıında aşağıda belirtilen maddeler 2/2 tebliğe aykırılık barındırmaktadır.
Madde 19- Yasak dönemde 2/2 Numaralı Tebliğin Çizelge-6 ve 15 inci maddenin 13 ncü bendine göre Beyşehir Gölü’nde Amatör (Sportif) Amaçlı Su Ürünleri Avcılığı da yasaktır.
2/2 tebliğde çizelge 6 da, tür-zaman yasakları yer almaktadır.Kararda belirttiğiniz 15 Mart 2011 – 15 Haziran 2011 tarihleri, çizelge 6 ya göre sazan, yayın, kadife, şiraz,Tatlısu kefali (göllerde ve barajlarda ve orman içi sularda) ve diğer türler için geçerlidir. Çizelge 6 ya göre Sudak balığı avlanma yasağı 30 Nisanda son tarih olmakta ve bundan sonra serbest olmakta.
Ayrıca, 15inci maddenin 13üncü bendinin uygulanabilmesi için, Beyşehir gölünün yine 2/2 tebliğin 15’inci maddesine göre Kiralanan İstihsal alanı olması gereklidir.
Yine 2/2 tebliğin Avlanmanın tamamen ya da kısmen yasaklanan iç sular bölümünde Beyşehir gölü için herhangi bir kısıtlama söz konusu değildir.
Eğer Beyşehir Gölü Kiralanan İstihsal alanı değil ise, komisyon kararlarındaki
20nci maddesi ve bu maddenin a ve d bendi 2/2 tebliğe aykırıdır.
Ayrıca,
Madde 20deki c bendinde kilo ve adet limitleri birlikte ele alınmış. Yine 2/2 tebliğe göre:
MAdde 12, çizelge 5 açıklamasında
(2) Adet cinsinden limit verilen türlerde kg cinsinden limitlere bakılmaz. Kg cinsinden limit verilen türlerde, avlanılan tür tek veya karışık olsun 5 kg’ı geçemez. Adet miktarı her türün ayrı ayrı avlanabileceği miktar olmayıp, gün içinde avlanabilecek toplam balık sayısıdır. Adet sınırlamasına tabi birden fazla türün avlandığı durumda, avlanılan balıklar tek tür gibi kabul edilir. Bu durumda avlanılan toplam balık adeti 10’u geçemez. Adet ve Kg sınırlamasına tabi türlerin karışık olarak avlandığı durumunda ise, adet sınırlamasına tabi türün avlanabileceği adetten az olması halinde, avlanılan tüm balıklar için kg sınırlaması esas alınır.
Denmektedir.Dolayısıyla sazan ve sudak balıkları birlikte değerlendirildiğinde :
Adet sınırlamasına tabi birden fazla türün avlandığı durumda, avlanılan balıklar tek tür gibi kabul edilir. Bu durumda avlanılan toplam balık adeti 10’u geçemez.
2/2 tebliğin MADDE 20 – (1) Bu Tebliğde belirtilen yasak, sınırlama ve yükümlülükleri belirlemeye ve ilân etmeye Bakanlık yetkilidir. Mülki idareler, diğer bakanlıklar ve ilgili kamu kuruluşları, özel ve tüzel kişiler bu tebliğde belirtilen yasakları, doğal afetler (kuraklık, sel, yangın, sağlık vb.) haricinde kaldıramazlar, bu yasaklara aykırı veya yeni yasaklama kararı alamazlar, ilan edemezler.
Maddesine istinaden alınan bu kararların yeniden gözden geçirilmesi ve 2/2 tebliğe göre düzenlenmesi ve ilgili gelişmelerin elektronik posta ile bildirilebilmesi arz Olunur.
Saygılarımla,
Nuri ERTİK
TcKimlikNo : **************
Tel (GSM) : *************
Ades : ************
Bu mail tarafımdan gönderildi.Cevabını bekliyorum.Bir iki gün içerisinde cevap gelmez ise BİMER e de göndereceğim.
Zaten tarım müd. sitede de yanlış yazılmış kanun değil yönetmelik olarak geçmesi gerekiyor..
tarım.müd. sayfasında ,konuda ticari balıkçılar için alınmış gibi bir anlatım var gibi geldi bana ayrıcada yukarıda arkadaşımızın dediği gibi olay su koop ile de ilgili olabilir.. kooperatife verildiyse yapacak birşey yok bu durumda sınırlarını belirlemesi lazım , birde malum amatöre tatil günleri serbest..olması gerekir..
Sahin_Cimi
06.05.11, 20:05
ilginç ya ..Bir araştırma yaptım bu tür kararları sadece Beyşehir İlçe Tarım ve Seydişehir İlçe Tarım alıyor..
Var bu işte bu iş.. Araştırmalarım devam ediyor.. Bakalım altından ne çıkacak... Çok merak ediyorum..
Bu tarz yasakların biz amatörler için çok can sıkıcı olduğunu düşünmüyorum, önemli olanın kuralların veya yasakların doğru ve herkes için uygulanması(ağ vb.).Bu yasağın getirisine ve götürüsüne bakıp öyle karar vermekten yanayım.Biz amatörler hep yasakların yöreye göre değerlendirmekten yana değil miyiz?
İbrahim YILDIZ
09.05.11, 20:55
Şahin Ağabey öncelikle verdiğiniz ve inşallah kuracağınız dernekten dolayı size teşekkür ediyor saygılar sunuyorum.
Emin olabilirsiniz ki OLTACILARDER Yönetimi ve Üyeleri her zaman sizin yanınızda olacaktır.
Sahin_Cimi
12.05.11, 07:23
Şu anki mücadelemizi hala kazanamadık ki... Malaasef İlçe Tarım sitesinde ki yazı hala duruyor ve balıkta yakalananlara hala tutanak tutuluyor.
Nuri ERTİK
12.05.11, 09:29
Şahin abim,
Gerekli girişimler yapıldı ve yapılmaya devam ediyor.
O tutanak tutulanlar ilgili maddeleri gerekçe gösterip itiraz etsinler.
M.Serkan İNANÇ
12.05.11, 09:51
Şahin bey merhaba,
Komisyonun almış olduğu kararları şuan itibari ile net olarak öğrenememiş olsakta dün ve bugün Ankara Koruma ve Kontrol Genel Müdürlüğü, Seydişehir İlçe Tarım Müdürümüz Hüseyin ÜNLÜTÜRK, Konya İl Tarım Müdürümüz şehir dışında olduğundan dolayı İl Müdür Yardımcımız Erkan KAHRAMAN ile görüştük.
En kısa sürede bize haber vereceklerini söylediler.
Kolay gelsin.
Şu anki mücadelemizi hala kazanamadık ki... Malaasef İlçe Tarım sitesinde ki yazı hala duruyor ve balıkta yakalananlara hala tutanak tutuluyor.
Şahin bey merhaba,
Son mesajımdan bir kaç saat sonra (05.05.2011/Akşamüzeri) tekrardan telefon görüşmesi yapmış fakat konuya yazamamıştım.
Geçtiğimiz perşembe günü Konya İl Tarım Müdür Yardımcımız Bülent Bey konu ile ilgileneceklerini ve komisyon kararlarındaki 2/2 Tebliğe aykırı olan tüm maddelerin düzeltileceğini ifade etti. Bizde cuma gününden itibaren OLTACILARDER 4. Turna Balığı Yakalama Yarışmaları Şenliği' mize odaklandığımızdan dolayı bu konu hakkında geçtiğimiz hafta sonundan şuana kadar hiçbir girişimde bulunamamıştık. Az önce Konya İl Tarım Müdürlüğünden bu konuda görevli birim ile yaptığım görüşmede kendilerinin girişimlerimizden sonra konudan haberdar olduklarını İlçe Tarım Müdürlüğünce malzemelerine el konulan amatör balıkçıların malzemelerinin şuan itibari ile iade ettirildiğini, kesilen cezaların komisyonca alınan yanlış maddelerden kaynaklı ise amatör arkadaşların itiraz haklarının bulunduğunu, komisyon kararındaki yanlış maddelerin düzeltilmesi için ilgili İlçe Tarım Müdürlüklerine yazı gönderdiklerini belirtti.
Şayet ilçenizde yanlış karar nedeni ile ceza kesildiğini veya malzemelerine el konulduğunu düşündüğünüz, bildiğiniz kişiler var ise o ceza ve zapdetme tutanaklarını acilen bize ulaştırmanız gerekecek. (İptal veya iade tutanaklarıda dahil.)
(Şeydişehir' deki akarsu ve göllerde var olduğunu duyduğum)Tatlısu Kefali (Akarsularda avı serbest), Sudak, İsrail Sazanı, Gökkuşağı Alabalığı' nı bu tarihte avlayabilirsiniz.
(Şeydişehir' de yok diye bildiğim) Tatlısu Levreği, Doğal Alabalık, Turna balığının amatörlerce avlanılmasıda bu tarihte serbest.
M.Serkan İNANÇ
12.05.11, 10:01
Hemde en kısa zamanda..
Sizi tebrik ediyorum.
Başlamak bitirmenin yarısıdır;)
Seydişehir' deki amatör arkadaşlarla bir araya gelip kararınızı verdikten sonra imkanımız neyi el veriyorsa sonuna kadar kullanıp yanınızdayız.
www.oltacilar.com olarak zaten biz bu amatör balıkçlılık derneği kurma işini çok seviyoruz:)
Nuri ERTİK
12.05.11, 13:05
Ee derdin ne diyeceksiniz? Derdim Şu: http://www.seydisehirtarim.gov.tr/haberdetay.asp?ID=79 şu linkte İlçe Tarım Müdürlüğümüzün her sene aldığı kararın örneğini göreceksiniz...
Komisyon kararını göremiyorum artık nedense:rolleyes:
Sahin_Cimi
12.05.11, 20:23
Evet Serkan Beyin ve Derneğin çalışmaları ve girişimleri sayesinde şu an kaldırıldı.. Hafta sonu Irmağa AKBALIK(tatlı su kefalı) avına gideceğim.. Bakalım Ceza yazacaklar mı? Göreceğiz.. Birde Beyşehir Tarım bakalım ne zaman kaldıracak. Şöyle bildiğim il ve ilçe tarım sitelerini gezdim de ilginçtir.. şu an sadece bu iki ilçe bu tür karar yayınlamış, daha doğrusu ilan etmiş.. Neyse yardımlarınızla derneğimizi bir kuralım da Bu iki İlçe de neden böyle bir şey var onuda araştırıp kamuoyuna sunacağız..
Serkan bey'e ve derneğimize yardımları için sonsuz teşekkürler.. Tuncay Bey'e de Teşekkürler.. Yorumlarıyla destek veren siz değerli arkadaşlara da çok teşekkürler..
M.Serkan İNANÇ
13.05.11, 00:11
Evet Serkan Beyin ve Derneğin çalışmaları ve girişimleri sayesinde şu an kaldırıldı.. Hafta sonu Irmağa AKBALIK(tatlı su kefalı) avına gideceğim.. Bakalım Ceza yazacaklar mı? Göreceğiz.. Birde Beyşehir Tarım bakalım ne zaman kaldıracak. Şöyle bildiğim il ve ilçe tarım sitelerini gezdim de ilginçtir.. şu an sadece bu iki ilçe bu tür karar yayınlamış, daha doğrusu ilan etmiş.. Neyse yardımlarınızla derneğimizi bir kuralım da Bu iki İlçe de neden böyle bir şey var onuda araştırıp kamuoyuna sunacağız..
Serkan bey'e ve derneğimize yardımları için sonsuz teşekkürler.. Tuncay Bey'e de Teşekkürler.. Yorumlarıyla destek veren siz değerli arkadaşlara da çok teşekkürler..
Bir hafta zarfında Konya ili için bu konuda gözlemlediklerim çok enterasan.
Yazsam destan olur, inan bu konu hakkında örnek olması adına bir destan yazabiliriz.
Yaşadığım her anda hayretler içerisinde kaldım desem yalan olmaz:D
Bazı zamanlar karşımdakine ne diyeceğimi bile şaşırdım:)
Elbetteki il ve ilçe tarım müdürlüklerinin tek işi su ürünleri değil:rolleyes:
T.C. Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı' nın ilgili birmleri demekki boşa emek sarfedipte bu gereksiz işlere kafa yormuşlar diye geçti hep aklımdan...:rolleyes:
İnan bana... Bir haftalık telefon trafiği esnasında neden Tarım ve Köyişleri Bakanlığımız var diye bile çok düşündüm.
2/2 NUMARALI AMATÖR (SPORTİF) AMAÇLI SU ÜRÜNLERİ AVCILIĞINI DÜZENLEYEN TEBLİĞ' de İçsularda zaman yasakları diye bir bölüm var ve o bölümdede demekki boşa emek sarfedilerek oluşturulan bir çizelge var:D
http://www.yukleoltaci.com/images/2010/mayis21/812_22tc06.gif
Ayrıca;
Avlanmanın Tamamen Yasaklandığı İç Sular var.
http://www.yukleoltaci.com/images/2010/mayis21/254_sirkresim13uv6.gif
Birde;
Avlanmanın Kısmen Yasaklandığı İçsular var.
http://img171.imageshack.us/img171/1976/sirkresim14cf6.gif
Haaa birde şöyle birşey var bak abi burada...
Yasak kararları
MADDE 20 – (1) Bu Tebliğde belirtilen yasak, sınırlama ve yükümlülükleri belirlemeye ve ilân etmeye Bakanlık yetkilidir. Mülki idareler, diğer bakanlıklar ve ilgili kamu kuruluşları, özel ve tüzel kişiler bu tebliğde belirtilen yasakları, doğal afetler (kuraklık, sel, yangın, sağlık vb.) haricinde kaldıramazlar, bu yasaklara aykırı veya yeni yasaklama kararı alamazlar, ilan edemezler.
İsteyen istediği zaman istediği kuralı koyacak/koyduracaksa o zaman bu tebliğ denilen şey için her biri diğerinden değerli kişilerin verdiği emekler niye:confused:
Bizzat görüştüğüm Konya' daki İlgili hiç bir kişi (Sende dahil)
Bu balığın çizelge 6 daki Tatlısu Kefali olduğunu bile bilmiyor Şahin abi.
Haydi sen yöresel ismini biliyorsunda bu işten geçimini sağlayan ilgili kişiler neden bu balığın gerçek ismini bilmez ve başkanım o dediğiniz tür demekki Ankara' da var ama bizim buralarda bulunmaz der inan ben anlamadım:confused:
http://www.seydisehirinsesi.com/wp-content/uploads/2010/04/seydi%C5%9Fehir-bal%C4%B1k-sazan-ya%C4%9F-bal%C4%B1%C4%9F%C4%B1.jpg
Dedim ya yazsak destan olur...
Devam edeceğim elbete ama ilk önce sen şu soruma bir cevap ver bakalım abim.
Çünkü günlerdir ben senin ilin ve ilçende bu soruma cevap bulmadım.
Sen İsrail Sazanı ( Carassius sp. ) nedir bilirmisin?
Şimdide ayağını kaldırmadan yemin ederek yazmanı istiyorum:D Bu konunun bizim forumumuzda bir sene önce işlendiğini görmüşmüydün veya haberin varmıydı?:rolleyes:
Senin forumumuza üyelik tarihin: 04.05.2011
Senin isminin geçtiği konunun tarihi: 14.03.2010
Geçtiğimiz akşamüstü feryat figan bir telefon… Kendine has üslubu ile yırtınarak bağırıyor Şahin Çimi kardeş… “Abi durum çok vahim. Yamyam bunlar. Vallahi istila edildik. Abi sazan yerine koymuşlar bizi hep… diye başlayan derneğimiz üyesi Tuncay Uyanık abimin paylaştığı konuya ait link.
http://www.oltacilar.com/israil-sazani-carassius-sp-ah-ulkem-vah-ulkem-t7601.html
Sahin_Cimi
13.05.11, 11:50
Yeni Gelişme:
Beyşehir yasaklarını aşağıda vereceğim bir 16. maddeye dayandırıyormuş. Allahınızı severseniz okuyun. Biz 4 kişi okuduk. Amatör balıkçılıkla ilgili İLÇE TARIMLARA yetki veren maddeyi bu 16. madde içinde bulamadık. Sizler bulursanız yazarmısınız? Teşekkürler:
Şahin Bey Merhaba,
Sanırım kızgınlığınızdan gözünüzden kaçmış. İfade şu şekilde ;
"Beyşehir Gölü su ürünlerinin korunması amacıyla, 1380 sayılı Su Ürünleri Kanununa ilişkin Yönetmeliğin 16 ncı maddesi gereğince" .. Siz yönetmelik hükmü yerine Kanun hükmüne bakmışsınız.
Yönetmeliğin 16 ncı maddesi aşağıdaki gibi:
"Genel Yasak, Sınırlama ve Yükümlülükler
Madde 16- Su ürünleri avcılığının düzenlenmesine ilişkin genel yasak, sınırlama ve yükümlülükler aşağıda gösterilmiştir.
Avlanma yasağı süresince istihsali yasaklanmış olan su ürünlerinin her ne suretle olursa olsun satışı, nakli ve imalatta kullanması yasaktır. Yasağın başlangıç tarihinden önce avlanarak, işleme değerlendirme ve muhafaza tesislerine konulan su ürünleri miktarının, yasağın başlamasından itibaren en geç 24 saat içerisinde tesisin bulunduğu ilin, İl Müdürlüğüne bildirilmesi zorunludur. Stok tespiti yapılan ürünlerden işlenmesi, satışı veya nakli için süre tanınacak ürünlerin neler olduğu, bunlara tanınacak süreler ve yapılacak diğer işlemler tebliğ ile belirlenir.
İl Müdürlüğünce tespiti yapılan su ürünleri, İl Müdürlüğünden izin alınmadan kullanılamaz, satılamaz, nakledilemez ve ihraç edilemez. Genel veya yerel olarak menşei belgesi düzenlenmesi zorunluluğu getirilecek türler ile uygulama yapılacak alanlar tebliğ ile belirlenir.
Yasak olmayan yer ve zamanlarda istihsal edilen su ürünlerinin, yasak yerlere nakledilebilmesi için avlanmanın yapıldığı yerlerdeki İl veya İlçe Müdürlüklerinden Menşei Belgesi alınması ve istenildiğinde ilgililere gösterilmesi zorunludur.
Menşei Belgesi alınarak, yasak yerlere sevk edilen su ürünlerinin satışı için, satışın yapılacağı yerin İl Müdürlüğünde ayrıca izin alınması zorunludur.
Avlanma yasağından önce stoklanmış su ürünlerinin yasak dönemdeki ihracatında, stok tespiti yapan İl Müdürlüğünden, ihraç izni alınması zorunludur.
Avlanma yasağı süresince, gemilerde ve istihsal yerlerinde istihsal vasıtaları bulundurulamaz. Ancak, yasak zaman ve yerlerden geçiş için İl Müdürlüklerinden izin alan gemilerde bu hüküm uygulanmaz.
Bilimsel ve teknik etüt ve araştırmalar yapmak veya istihsalinde bulunmak maksadıyla dip trolü, elektrik cereyanı ve elektroşok gibi vasıta ve usulleri kullanacak olanlar önceden Bakanlığın iznini almak zorundadırlar.
Hazinenin veya Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünün mülkiyetinde veya Devletin hüküm ve tasarrufu altında bulunan bütün istihsal yerlerinde su ürünleri yönünden yapılacak her türlü bilimsel ve teknik etüt ve araştırmalar ile, bu alanlarda yapılacak her nevi üretim ve ıslah çalışmaları, su ürünlerinin korunması bakımından önceden Bakanlığın iznine tabidir.
Su ürünleri üretiminin ülke çapında kontrolünün sağlanabilmesi için; bunlara ait damızlık, yumurta, larva, yavru ve anaçlar ile sulardaki bitkilerin satışı, nakli, istihsal yerlerinde avlanması, toplanması ve her türlü tesislerde kullanılması, sulara bırakılması Bakanlığın iznine bağlıdır.
Ticari amaçla canlı su ürünleri stoklamak için her türlü gölet, havuz, livar yapılması İl Müdürlüklerinin iznine tabidir.
Kiralama işlemleri devam etmekte olan ve ihalesi yapılmamış istihsal yerlerinde, kiralama işlemi kesinleşinceye kadar ticari olarak su ürünleri istihsali yasaktır.
Su ürünleri yetiştirmek amacı ile yapılan projeler onaylansa bile, yetiştirme sahalarının kiralama işlemleri kesinleşmeden, müteşebbisler tarafından bu sahalarda yavru stoklanması yasaktır.
Su ürünleri avcılığını düzenlemek üzere, sağlık, memleket ekonomisi, seyrüsefer, su kirliliği, istihsal yerleri, mevsimler, zamanlar, istihsal vasıtaları, avlanma yöntemleri, su ürünlerinin cinsleri, ağırlıkları ve büyüklükleri yönünden yasak, sınırlama ve yükümlülükler Bakanlıkça belirlenerek, tebliğ şeklinde Resmi Gazete’de ilan edilir.."
Kararlarda yer alan diğer hususları inceliyoruz.
Selamlar
Nuri ERTİK
13.05.11, 14:29
Su ürünleri avcılığını düzenlemek üzere, sağlık, memleket ekonomisi, seyrüsefer, su kirliliği, istihsal yerleri, mevsimler, zamanlar, istihsal vasıtaları, avlanma yöntemleri, su ürünlerinin cinsleri, ağırlıkları ve büyüklükleri yönünden yasak, sınırlama ve yükümlülükler Bakanlıkça belirlenerek, tebliğ şeklinde Resmi Gazete’de ilan edilir.."
Maddeye göre istedikleri mazereti bulsunar.Son yürürlülük kısmı (oluyor galiba) açıkça bakanlıkça belirlenir ve tebliğ olarak yayınlanır demiş...
Daha da onlara tebliğe bakmaktan başka şans kalmıyor.
Amatör için 2/2 tebliğe, Ticari için 2/1 tebliğe bakacaklar.
Zaten o tebliğlerde her şey var, onların ekstra karar almalarına gerek yok, sadece bu tebliğleri ilan ederek ilgilileri bilgilendirebilirler...
keşfetmekiçinbak
13.05.11, 14:57
Maddeye göre istedikleri mazereti bulsunar.Son yürürlülük kısmı (oluyor galiba) açıkça bakanlıkça belirlenir ve tebliğ olarak yayınlanır demiş...
Daha da onlara tebliğe bakmaktan başka şans kalmıyor.
Amatör için 2/2 tebliğe, Ticari için 2/1 tebliğe bakacaklar.
Zaten o tebliğlerde her şey var, onların ekstra karar almalarına gerek yok, sadece bu tebliğleri ilan ederek ilgilileri bilgilendirebilirler...
Yanlışında diretene, ayak direyene, işi yokuşa sürene yapılacak tek şey var arkadaşlar. Ben işim gereği ufacık bir mevzuat hatası ya da beş kuruş yanlış yapsam ( böyle bir lüksüm asla yok ) anamdan emdiğim süt burnumdan gelir. Devletin görevlisi kafasına göre yorum yapıp, aksi mümkün olmadığını göre göre yasaklama kararı alıyor kimsenin kılı kıpırdamıyor.
Ben telefon konuşmlarının birinde uğraşmayın doğruca savcıya gidin demiştim.
Birisi bu adamları mahkemeye verecek ve bu iş bitecek. Görevi bilerek ve isteyerek kötüye kullanma maddesini de ekleyerek mahkemeye vermek lazım.
Sahin_Cimi
13.05.11, 17:44
Yanlışında diretene, ayak direyene, işi yokuşa sürene yapılacak tek şey var arkadaşlar. Ben işim gereği ufacık bir mevzuat hatası ya da beş kuruş yanlış yapsam ( böyle bir lüksüm asla yok ) anamdan emdiğim süt burnumdan gelir. Devletin görevlisi kafasına göre yorum yapıp, aksi mümkün olmadığını göre göre yasaklama kararı alıyor kimsenin kılı kıpırdamıyor.
Ben telefon konuşmlarının birinde uğraşmayın doğruca savcıya gidin demiştin.
Birisi bu adamları mahkemeye verecek ve bu iş bitecek. Görevi bilerek ve isteyerek kötüye kullanma maddesini de ekleyerek mahkemeye vermek lazım.
Sanırım O mahkemeye verecek kişide ben olacağım. Az daha sabır bakalım. Koruma Kontrol çözemezse zaten Seydişehir İlçe Tarım Hakkında da, Beyşehir İlçe Tarım Hakkında da görevini kötüye kullanarak diğer kurummüdürlerini yönlendirmek ve bu sebeble de kamuya zarar vermekten ihbar da bulunacağım. Avukatla konuştum. Davalık olursak bile 2 300 tl ye bu işi çözeceğim. Şu an KKM nin son cevabını bekliyorum.
Sahin_Cimi
16.05.11, 20:29
Konuyu yukarı yaşıma ihtiyacı hissettim. KK Müdürlüğünden cevap vermediler daha... beysehirtarim.gov.tr den de yazı halakalkmadı.. Üstelik Seydişehir de Hala Jandarma gelmeye ve oltacıları kovmaya devam ediyor??
Ne yapayım? Son Tavsiyeniz Nedir? Savcılığa Gideyim mi? Gidersem Nasıl Gideyim? Yoksa avukatı tutup onumu yollayım?
Evet son görüşleri alayım?
keşfetmekiçinbak
31.01.12, 00:35
Millet olarak bizim hafımız biraz zayıftır. Genetik mi desem, kalıtsal mı desem; neyse böyle teknik terimleri uzmanına bırakalım.
Şahin bey kardeşim, bir gelişme gösterebildik mi?
Yoksa hep söylediğim gibi " yapanın yanına kar mı " kaldı ?
A.Engin Çelebi
31.01.12, 01:57
Mesajları şöyle bir güzel okuyunca anladığım birkaç şey var o da bu işin içinde rant olabileceği ve amatör balıkçılıkla ticari balıkçılığı maalesef bir tutan değerli tarım ilçe müdürlüğündeki görevliler. Zira bir arkadaşım araştırması dahilinde karayosunu toplamak için izin almaya gittiğinde oradaki görevlilerden biri diğerine dönerek "ot toplamak için izin istiyorlar kime yönlendireyim" gibi kendinden daha değerli bir cümle kurmuş ve arkadaşımı dumurlardan dumur beğenme noktasına getirmiştir. Halbu ki orada oturan ve görevinin ne olduğunu çok iyi bilen insanlar, gerekli eğitimi almış ve görevini tam anlamıyla yerine getirebilir davranışlarda bulunmalıdır. Umarım Şahin ağabeyim bu gibi dumura uğratan durumlar yüzünden yılmamış ve amatörlüğe küsmemiştir. Yoksa bu hepimizi derinden yaralayan birşey olur. Konuyu tekrar gündeme getirip hafızamızı tazelediğin için teşekkürler Tuncay ağabey.
Sahin_Cimi
26.03.12, 23:17
Uzun bir Aradan sonra Merhaba..
Serkan Beye tüm üyelere Saygılar..
maalesef Geçen Seneki Uğraşlarımızın hiç bir faydası olmadı.
Olta Beyşehir ve Seydişehirde Yine Yasak:
http://www.beysehirtarim.gov.tr/haberdetay.asp?ID=125
http://seydisehirhaber.com/8654_Sadece--Cim-Sazani--Avlamak-Serbest-.html
Ben bu işten yıldım arkadaşlar!
Zaten nefret ettim! Geçen sene ikinci 6 ay balığa bile gitmedim! Bu senede gitmeyi düşünmüyorum!
Tiksindirdi bu yasaklar.
Geçen seneki yardımlarınız için tüm foruma ve Serkan Bey'e teşekkürler.
İbrahim YILDIZ
26.03.12, 23:23
Zaten nefret ettim! Geçen sene ikinci 6 ay balığa bile gitmedim! Bu senede gitmeyi düşünmüyorum!
Tiksindirdi bu yasaklar.
Şahin Ağabey saygı ve sevgi bizden.
Bildiğim kadarıyla bir dernek kurma gibi bir fikriniz vardı. Bu derneği kurabilirseniz emin olun verdiğiniz mücadelenin meyvelerini alırsınız. Lafı fazla uzatmak istemiyorum, inşallah sorunları çözersiniz. Eğer bir dernek kurma düşünceniz hala varsa, elimizden ne geliyorsa bütün imkanlarımızla yardımcı olacağımızdan şüpheniz olmasın.
Saygılarımla.
İbrahim YILDIZ
Doğa ve Çevre Dostu Amatör Olta Balıkçıları Derneği
Yönetim Kurulu Üyesi
Sahin_Cimi
26.03.12, 23:29
İbrahim bey kardeşim yıldım.. İnan yıldım..
Adamlar şimdide istihsal alanamı nedir ona takmışlar. Neymiş kiraya verilen her yer istihsal alanıymış. Oysa sözlük diyorki o kelime üretme anlamına gelir. Yani üretme amaçlı kiraya verilmiş yer. Oysa ne Ne Seydişehirde ne Beyşehirde Böyle bir alan yok. Hepsi kooparatiflere balık tutma ve satma amaçlı kiraya verilmiş yerler.
Bu bizim yasa değişmeden ben yıldım.
O Yasa değişmeli ve şöyle bir madde olmalı:
- Olta ile avcılık (Belli Sayıda olta ve iğne olabilir) her yerde hr zamanda her türe her halukarda serbesttir!
Bu madde bizim o sürküye girmeden ben yıldım arkadaşlar!
Ağcılar işi götürüyor! Geçmiş olsun dedim kendime..
M.Serkan İNANÇ
26.03.12, 23:31
Tiksindirdi bu yasaklar.
Yılmak demek ne demek?
Abim sakına...
imkanlar ne el veriyorsa sonuna kadar destek....
Hep beraber hallederiz....
Sahin_Cimi
26.03.12, 23:34
Serkan Bey O iş Bitti.. Baksana adamlara..
https://www.google.com.tr/webhp?sourceid=chrome-instant&ix=sea&ie=UTF-8&ion=1#hl=tr&output=search&sclient=psy-ab&q=Bey%C5%9Fehir%20Bal%C4%B1k%20yasa%C4%9F%C4%B1&oq=&aq=&aqi=&aql=&gs_l=&pbx=1&fp=f7fea153a1cbb5df&ix=sea&ion=1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_cp.r_qf.,cf.osb&biw=1280&bih=711
Bir partinin ilçe başkanı bile protesto etti.. Adamların umrunda değil..
Bir iş var bu işte ama.. Çözemiyorum.. Kim bu işte bu kadar direniyor? Neden direniyor? Çıkarı varmıdır?..
Salladım ben serkan bey.. Uğraş uğraş yine kazanan onlar oluyor..
Stress yanıma kar kalıyor..
İbrahim YILDIZ
26.03.12, 23:34
İbrahim bey kardeşim yıldım.. İnan yıldım..
Adamlar şimdide istihsal alanamı nedir ona takmışlar. Neymiş kiraya verilen her yer istihsal alanıymış. Oysa sözlük diyorki o kelime üretme anlamına gelir. Yani üretme amaçlı kiraya verilmiş yer. Oysa ne Ne Seydişehirde ne Beyşehirde Böyle bir alan yok. Hepsi kooparatiflere balık tutma ve satma amaçlı kiraya verilmiş yerler.
Bu bizim yasa değişmeden ben yıldım.
O Yasa değişmeli ve şöyle bir madde olmalı:
- Olta ile avcılık (Belli Sayıda olta ve iğne olabilir) her yerde hr zamanda her türe her halukarda serbesttir!
Bu madde bizim o sürküye girmeden ben yıldım arkadaşlar!
Ağcılar işi götürüyor! Geçmiş olsun dedim kendime..
Şahin Abi, tebliğ bu sene değişecek inşallah. Elimizden geldiğince bilgi ve tecrübelerimize dayanarak en gerçekçi ve en düzgün tebliği oluşturmak için mücadele ediyoruz. İnşallah yeni tebliğe göre bu sorunuda ortadan kaldıracağız. Ama yılmak yok Abi. Sonuna kadar mücadele edeceğiz.
Saygılarımla.
Yasakta Kesinlikle yakaladığının cezasını vereceksin. İkinci sefarinde balıkçılık ruhsatını iptal edeceksin.
Alışmış kudurmuştan beterdir. üçüncüde basacaksın hapis cezasını . Kağıt üzerinde olan yasaklar uygulanmadığı sürece tuvalet kağıdı sıfatındadır. Gene fren tutmadı. Sustum. Selamlar
Sahin_Cimi
27.03.12, 10:34
Kaynak: bgrt.com.tr
BEYŞEHİR - Beyşehir Gölü'nde 15 Mart'ta başlayan su ürünleri avlanma yasağına uymadığı iddia edilen 5 kişiye, olta ile avlandığı gerekçesiyle toplam 8 bin 570 lira para cezası uygulandı.
BEYŞEHİR - Su ürünleri avlanma yasağının başlamasının ardından Beyşehir Jandarma Asayiş Bot Komutanlığı ile Beyşehir Tarım, Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin Beyşehir Gölü kıyılarında birlikte yürüttüğü denetim ve kontroller sıklaştırıldı.
Denetimlerde, Beyşehir Gölü kıyılarında yasak olduğu halde oltayla avlandığı iddia edilen 5 kişi hakkında Kabahatler Kanunu'ndan işlem yapıldı.
Olta avcılarına kişi başı olarak uygulanan 857 liralık ceza, Göl'ün Milli Park kapsamında olması nedeniyle iki katı olarak uygulandı.
5 kişiye 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu'na muhalefet ettiği gerekçesiyle toplam 8 bin 570 lira para cezası kesildi.
Öte yandan bir ihbarı değerlendiren jandarma ekipleri, ilçeye bağlı Huğlu beldesinde yasak olduğu halde Beyşehir Gölü'nden tutulduğu belirlenen 22 kilo sazan balığına el koydu. Pazarda balıkları satmaya çalışan kişiye de 857 liralık idari para cezası uyguladı.
M.Serkan İNANÇ
27.03.12, 14:13
Tutanaklardan bir tanesi bu sabah bana ulaştı abi.
Kişi başı 1.714,00TL ceza kesilmiş.
Yapılan uygulama doğru fakat kesilen ceza miktarı yanlış.
Miktar 1.714,00TL olmamalı.
1.714,00TL için hiçbir gerekçe göremedim, artaştırıp akşamleyin daha tefarruatlı yazarım.
Ceza kesilmiş. Yapacak tek şey 7 gün içerisinde İdari Mahkemeye itiraz edilecek.
http://www.beysehir.gov.tr/default_B0.aspx?id=186
M.Serkan İNANÇ
27.03.12, 21:23
Beyşehir İlçe Tarım Müdürlüğü' nün kamuoyuna metnin en altındaki paragrafa dikkat edecek olursak geçen seneki uğraşlarımız hiç işe yaramadı diyemeyiz, işe yaramış gibime geldi.
Hiç olmazsa bu ifadeyi koymuşlar:)
"Kaymakamlığımızca yapılan 12/03/2012 tarihli toplantıda yasa, yönetmelik ve tebliğlerin uygulanmasında koordinasyonun sağlanması konuları görüşülmüş, mevcut olan avlanma yasakları dışında ayrıca kısıtlayıcı bir karar alınmamıştır. Zaten böyle bir yasaklama kararı ya da yasağı kaldırma yetkisi yukarıda 1380 sayılı Su ürünleri Kanununun uygulama Yönetmeliğinin 16. maddesine göre Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına aittir.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur. "
Herne kadarda İlçe Tarım Müdürlüğü'nün sayfasında bunlar yazsada Beyşehir Kaymakamlığı' nın sayfasındaki duyuruda farklı ifadelere yer verilmiş ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın tebliğleri hiç sayılıp yine yeni kararlar alınmış.
Mesala;
"Toplantıda alınan kararlar çerçevesinde 15 Mart – 15 Haziran tarihleri arasında göle balıkçı teknelerinin, avlanmak ve seyir amaçlı açılmasının yasak olduğu vurgulandı. Yasak dönemde Beyşehir Gölü’nde, amatör (sportif) amaçlı avlanmanın teknelerde, göl kenarında ve adalarda ağ v.s. gibi her türlü su ürünleri istihsal malzemesi bulundurulmamasını, olta balıkçılığı dahil her türlü balık avının yasak olduğu ve bu yasakların titizlikle uygulanıp takip edileceği vurgulandı."
http://www.beysehir.gov.tr/default_B0.aspx?id=186
Şunu bilmek gerekir ki sebepsiz yere Olta İle Balık Avcılığı Yasaklanamaz, İlgili Bakanlık yetkilidir.
Ayrıca şunu da bilmek gerekir ki amatörce olta ile (kamış+makine+misina+iğne+kurşun+şamadıra+meps+kaş ık ve benzerleri) balık avcılığı yapanlara kesilecek ceza ile ticari balıkçılara kesilecek cezalar farklıdır, karıştırmamak lazım.
En nihayetinde yapılan iş;
b) Amatör balıkçılık: Sadece rekreasyon, spor veya dinlence amacıyla yapılan, maddi ve ticari kazanç gayesi gütmeyen, avlanılan ürünün satılmadığı balıkçılık etkinliğini, ifade eder.
Ticari balıkçılara uygulanan cezaları amatör ve sportif balıkçılık yapanlarada uygularsanız vatandaşı üzersiniz:)
M.Serkan İNANÇ
27.03.12, 23:25
Konya'dan piknik amaçlı 100km uzaktaki Beyşehir Gölü' ne gelen bir vatandaşın tutanaktaki resmi ifadesi;
Yasak olduğunu bilmiyorduk, yasak uyarısıda görmedim. Piknik amaçlı Konya'dan geldim, balık avlıyordum.
Beyşehir İlçe Tarım Müdürlüğü'nce tutulan 25 Mart 2012 tarihli bu tutanaktaki gerekçe;
Yasak zamanda kanal boyunda balık avlamak. 2873 Sayılı Kanun
1380 sayılı su ürünleri kanununun su ürünleri yönetmeliğinin 2/1 numaralı sirkülerin 43. maddesinde yer alan hükme aykırı olarak yasak zamanda balık avlama suçu işlediğiniz tespit edilmiştir.
Bu nedenle hakkınızda 1380 sayılı su ürünleri kanununun 36'ncı maddesinin a-b bendinin birinci fıkrasına göre 1.714,00TL tutarında idari para cezası kesilmiş ve aşağıdaki adı soyadı ve imzaları bulunan heyet huzurunda tarafınıza tebliğ edilmiştir. (2873 sayılı milli park statüsü içinde)
Vatandaş olta ile balık avlamaya çalışıyor, ilgili kurum ticari balıkçılık yapıyor diye 857,00TL ceza kesip 2873 Sayılı Milli Parklar Kanunu'nunun 20. Maddesinide ekleyip bir misli artırılarak 1.714,00TL idari para cezası kesiyor:)
Ne avlamaya çalıştığını soranda, bilende yok...:)
Sazanmı, Sudakmı, Kefalmi, Yayınmı, dönem boyu yasağı bulunmayan İsrail Sazanımı:rolleyes:
Gerçi ortada yakalanan bir tane balık bile yok...:)
İli: Konya
İlçesi: Seydişehir
Tarih: 26.03.2012
http://www.seydisehirhaber.com/8671_OLTACILARIN-HAFTA-SONU-KEYFI.html
İli: Konya
İlçesi: Beyşehir
Tarih: 26.03.2012
http://www.haberler.com/beysehir-golu-nde-amator-avcilara-ceza-3482220-haberi/
Yaz yaz bitmez...
Ne diyeyim, kolay gelsin:D
Cezaya çarptırılan arkadaşlara 7 gün içerisinde ilgili mahkemeye müracaat etmesi için gerekçelerini yazarak yardımcı olmaya çalışıp amatör olta balıkçılığının bilinçli yapılabilmesi için çalışma ve araştırmalar yapmaya, çevrenin ve sulak alanların korunması için yapılan araştırmaları destekleyip özendirmeye devam edeceğiz.
Elimizden başka birşey gelmiyor:o
Nuri ERTİK
28.03.12, 10:26
Başkan,
Üstelik 2/1 SİRKÜLERE göre mi kesmişler cezayı????
Her türlü sakat bu ceza...
2/1 SİRKÜLER yok ki???
Tebliğ olduğunu, amatöre 2/2 tebliğe göre davranmaları gerektiğini söylemiyorum bile :D
M.Serkan İNANÇ
02.04.12, 09:29
Çok önemli bir açıklama...
Ne 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanununda, nede 2/2 Amatör veya 2/1 Ticari tebliğde "Kanallarda olta ile avlanmak serbesttir" diye bir madde yok ama açıklama gayet güzel olmuş.
25 Mart 2012 tarihinde idari para cezası kesilen vatandaşların sanırım tamamımın tutanağında "Tatlıcılar Petrol Karşısı, Kanal Boyu" ifadesi yazıyor olması lazım.
25 Mart 2012 günü kesilen 1.714,00TL lik cezalara Mahkemeye vererek itiraz etme süresi bugün sona eriyor.
Bize ulaşan arkadaşlara pazartesi son gün ama siz yinede cuma günü itirazlarınızı yapın diyerek yardımcı olmaya çalışmıştık.
Beyşehir'de Kanal Boylarında Olta ile Avlanmak Serbest
Beyşehir'de kanal boylarında olta ile avlanmanın serbest olduğu bildirildi.
Beyşehir'de kanal boylarında olta ile avlanmanın serbest olduğu bildirildi.
Beyşehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nurettin Karşıyaka, gazetecilere yaptığı açıklamada, Beyşehir Gölü'nde 15 Mart'tan itibaren ticari avcılığın yanı sıra sportif olta avcılığına getirilen yasaklamanın bölgedeki kanal boylarında söz konusu olmadığını söyledi.
Kanal boylarında olta avcılığına engel bir halin bulunmadığını belirten Karşıyaka, ancak kanal kenarlarında suyun Göle döküldüğü 50 metrelik mesafe sınırına dikkat edilmesi gerektiğine dikkati çekti.
Olta avcılarının bu tutkularını kanal boylarında giderebileceğini ifade eden Karşıyaka, şunları kaydetti:
"Kamuoyunda olta avcılığına yasağın İlçe Kaymakamlığımız tarafından getirildiği gibi yanlış bir algılama söz konusu. Oysa, ne ilçe kaymakamlıkları ne de ilçe gıda, tarım ve hayvancılık müdürlüklerinin bu yasağı koyma ya da kaldırma gibi bir yetkisi söz konusu. Kurum olarak bizler sadece bakanlığımız tarafından getirilen müeyyideleri uygulamakla mükellefiz."
Gölde olta avcılığında geri adım atılmadığını, bu konuda yetkilerinin bulunmadığını açıklayan Karşıyaka, "Olta ile avlanmanın balık neslinin üremesine zararı yok" şeklindeki açıklamaların yanlış olduğunu, yasak dönemde yumurtası olan bir dişi balığın bile avlanmasının çok önemli olduğunu sözlerine ekledi.
http://www.haberler.com/beysehir-de-kanal-boylarinda-olta-ile-avlanmak-3497242-haberi/
http://www.konyaninsesi.com.tr/beysehirde-kanal-boylarinda-olta-ile-avlanmak-serbest-6690h.htm
Nuri ERTİK
02.04.12, 10:47
İyi de başkan,
Kurnazlık var burada yine...
önümüzdeki aydan itibaren Sudak avı açılıyor,israil sazanı var...
"Bari kanalı verelim de gölde aynen devam edelim ses etmesinler" gibi bir çalışma yapılmış...
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2026, Jelsoft Enterprises Ltd.