PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Balıklara Toplu Konut


kulekreis
03.05.11, 22:53
Erdek İlçesi Ocaklar Beldesi’nde Ege Üniversitesi’nin geliştirdiği bir proje ile deniz dibine yapay resif döşenecek. 20 metre derinliğe 20’li gruplar halinde yerleştirilecek 200 beton resif sayesinde Ocaklar Körfezi akvaryuma dönüşecek. Ocaklar Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Hepşik, “Bu çalışma ile bölgede trol ile avcılık yapılmayacak. Balıklar için adeta toplu konut evleri gibi olacak resifler sayesinde olta balığı ve dalış turizmi gelişecek” dedi.
30 bin TL’ye mal olacak
Ocaklar Belediyesi ile Ege Üniversitesi tarafından hazırlanan yapay resif projesinde son aşamaya gelindi. Üniversite tarafından hazırlanan proje kapsamında yapay resiflerin hazırlanması çalışmaları devam ediyor. 30 bin TL’ye mal olacak projede kullanılacak beton resiflerin demir ve işçiliği belediye, çimentosu ise vatandaşların yardımıyla sağlanıyor. Projeye göre Ocaklar Beldesinde hazırlanan ve nisan ayı sonlarında denize indirilecek 200 beton yapay resif, 300 metre uzunluğundaki bölgenin 20 metre derinliğine ve 20’li gruplar halinde dalgıçlar tarafından yerleştirilecek. Ocaklar Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Hepşik, çalışmanın hayalindeki proje olduğunu söyledi. Hepşik, “Bu çalışma sayesinde Ocaklar Körfezi akvaryum gibi olacak. Ocaklar denizinde trol ile balık avlanamayacak, olta balıkçılığı ve dalış turizmi gelişecek. Yapay resifler karagöz, levrek, barbunya, Tekir, lüfer ve istavrit gibi balıkların emniyetli bir üreme alanı olacak. Balık çeşitleri çoğalacak. Amatör balıkçılarımız da projenin hayata geçirilmesini dört gözle bekliyor” diye konuştu.

Alıntıdır

B. Can GEZGİN
03.05.11, 23:00
Çok iyi bir proje kutluyorum vesile olanları paylaşım için teşekkürler reisim:)

mehteran
04.05.11, 05:01
Vallahi süper, hatta alta birde dikenli tel koysunlar, nasılsa dalgıçlar akvaryumu seyretmek için gireceklerdir. Tellere takılan ağlarıda onlar temizler... Belediye başkanını ve bu iş için destekci olan herkesi yürekten kutluyorum.

akrep
04.05.11, 09:26
harika bir proje,
dusunen ve hayata gecirenleri tek tek kutlarim,
seninde yuregine saglik Reis'im,
paylasim icin cok tesekkurler ;)