PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Gereken Ders Gerektiği Şekilde Verilmesi Lazım


ERDEM
19.03.11, 01:22
Neden OLTACILARDER liyim. Neden bu güzel insanlar içerisinde olduğum için mutluyum?



Eski forum üyeleri ve tüm dernek üyesi ağabey kardeşlerimin bildiği üzere ben SPORTİF balık avcısıyım. Her ne kadar üyesi olduğum derneğin ismi Doğa ve Çevre Dostu Amatör Oltacılar Derneği olup kıyısında veya köşesinde sportiflik ifadesi olmasa da yatıp kalkıp iyi ki Ankara da böyle bir dernek var ve bende onun üyesiyim diye kendi kendime şükrediyorum.

Bu benim birinci değil belki dernek yönetimime yaptığım yüzüncü ihbarım.
Daha halen balıkçılarda veya pazarlarda amatör ve ticari avcılığı yasak türler satılmaya devam ediyor.

Bugün Ankara nın Sincan İlçesindeydim. Sincan ımızda her zaman olduğu gibi kepazelik aynen devam ediyor abiler. OLTACILARDER üyelerinin hatırlayacağı üzere ben bunu şimdi değil bir çok defalar söylemiştim.
Başkanımızı aradım işinin yoğun olduğunu söyleyip müsait olan arkadaşlardan birisini yönlendireceğini söyleyip telefonu kapattı. Aradan geçen 10 dakikalık süreden sonra tekrardan başkanımızı arayıp ne yaptığını sordum. Tamam Erdem ilgilenecek arkadaşlar dedi, işlerinin yoğun olduğunu ifade etti.
Yaklaşık on dakika sonra İbrahim YILDIZ abi beni arayıp olayı sordu ve anlattım. Tamam Erdem ben halledeceğim dedi ve ondan sonra ben oradan yüreğim buruk bir vaziyette ayrıldım.
Sürdürülebilir doğal yaşam adına bana ve benden sonrasına OLTACILARDER yardımcı olacak diye ben buradayım.
Bana bu olayla Sincan Amatör Olta Balıkçıları Derneği (SİN-AB-DER) ilgilenecek olay bizden çıktı dediler.

Madem biz OLTACILARDER liler artık dost derneklerimiz olduğu için onların yardımını alıyoruz o zaman Sincan Amatör Olta Balıkçıları Derneği (SİN-AB-DER) başkanımız sayın Niyazi GERİKALAN abimden bu tür illegalliklere bölgelerinde müsaade etmemelerini rica ediyorum.


Saygı ve selamlarımla.

fırat
19.03.11, 12:42
Erdem kardeşim merhaba konuyu dün anlattıgın üzere daha ince ayrıntılarıyla biliyorum ve senin bu duyarlılıgın için canı gönülden kutluyorum,dernegimizin bu konuda bir çok faaliyetlerine şahit olduk gördük bu nedenledirki bende bu abilerimiz,kardeşlerimizle bir şeyler paylaşmaktan çok mutluyum,ama insanların cehaleti ve para hırsı herşeyin önüne geçiyor,karekteri beş para etmeyen insanlara laf anlatmak inanılmaz güç bir mesele,tamam o insanlar evlerine ekmek götürmek zorundalar ama bunu çocuklarının ve çocuklarımızın gelecegini yok etmekle yapmak gibi bir lüksleri yok,ben geçenlerde Ankaranın meşhur ulustaki haline ugradım ve durum içler acısı,SAZAN,YAYIN ve bir kaç tür daha limitlerin oldukça altında tezgahlarda ve gördügüm kadarıyla çokta para getirisi olacagını düşünmedigim fiyata satılıyor,benim düşüncem mesela oraya bir operasyon düzenlenebilir neyse herkese sevgiler,saygılar,RASTGELE

Tayfun TURNALI
19.03.11, 13:06
tek kelime ile 'seni canı gönülden kutluyorum' Erdem kardeşim...

Nuri ERTİK
19.03.11, 18:32
Erdem, beni geçtin kardeş...
USta diyeceğim artık sana...

Ayhan Çetiner
19.03.11, 18:51
Erdem şu zamana kadar yorumsuz kalmamın tek sebebi daha yeni olmamdır ama senin alnından öpüyorum nedenmi mücadelen içindir. Saygılar

B. Can GEZGİN
19.03.11, 21:35
kardesim erdem bu düşüncelerin için seni kutluyorum

Yaban Avcisi
19.03.11, 23:28
Erdem kardesim Duyarliligin ve alakan icin tesekkürler kardes.


Erdem, beni geçtin kardeş...
USta diyeceğim artık sana...

Nuri kardesim cirak ustayi gecmes se zaten olmaz illaki Usta diyecegiz ;)

Gurbet den selamlar.

Fedai ERDEM
19.03.11, 23:32
Sevgili Erdem;

Sen sitemkar konuşmuzsun fakat bizler yönetim olarak işi gücü bırakıp büyük marketlerde dahil olmak üzere bu mevzuyu çok irdeledik.

Yalnız yasal boşluk nedeniyle bir yaptırım söz konusu değil şimdi nedenlerini burda yazsam gülünç olur. Bunu seninde bilmen lazım..

kısacası kitabına uyduruyorlar. Ama şimdilik..

kulekreis
20.03.11, 00:41
Bu işlerin üstüne usanmadan yılmadan gitmeliyiz. Ben sahsım adına her kampanyaya katıldığım gibi çinekop kampanyasına da katılmış durumdayım. Nerede çinekop satılıyorsa
hele 14 cm altında olsa da olmasa da satış yerini Tarım il müdürlüğüne bildiriyoruz. Ne oluyor diyeceksiniz çinekop satıcıları denetleniyor ve küçük balık illaki oluyor . ceza yazılıyor ve ertesi gün orası çinekop satmıyor böylece halde çinekoplar kalmaya başladı . Satılmıyor
satılmayan balığı da tekneler tutmuyor ama en azından büyüklerini alıp diğerlerini denize geri döküyorlar. İşte böyle böyle hakından gelinecek. Eğer Allah nasip ederse haziranda lüferi 23 cm çıkarmış olacağız. buna bağlı olarak birkaç balık daha hizaya girecek . 50 yılın hatası 3 yılda düzelmiyor. Bugün tombik balığını torik diye satıyorlardı. millet alıyordu. biliçsiz tüketiciler bu işin devamlılığını sağlıyorlar. Halkı bilinçlendirmek bu işin yarısı demektir.

Musa ERCİYAS
20.03.11, 18:40
Erdem sagol paylaşım için fakat sen bunu daha öncede yapmıştın ve oltacılarder yönetimi canla başla mücadele ettiler hepimiz biliyoruz gidip konuşuyorlar yapmayacagız diyorlar bi bakıyoruz gine yapıyorlar fakat bu böyle gitmeyecek yeni kanun ve sirküler çıkacak elbet yaptırımlar olacak dernek yönetimi gerçektende yogun koşturuyorlar eminim saygılarr kardeşim...Şiddetle kınıyorumm ve kınıyoruz bunları yapanlarıı yarınlarımıda çocuklarımızaa tatlısu balıkları kalmayacak..Not sendee az koşturmadın hayatını koydun canın pahasına senin gözlerinden öpüyorum kardeşim benim..

M.Serkan İNANÇ
21.03.11, 00:29
Erdem merhaba,


Senin sürdürülebilirlik adına ne denli çaba içerisinde olduğunu hepimiz biliyoruz kardeşim.
(Göksu Parkında ulu orta tırıvırı atanları şikayet ettiniz diye sizlere çekilen bıçakları Musa arkadaşımız üstü kapalı anlatmaya çalışmış. Emin ol o gün daha halen bugün gibi benim beynimde, yıllarcada çıkmayacak...)

Sana veya senin gibi değerli kardeşlerimiz/ağabeylerimize birşey olmaması için bu işi kuralına göre yapmak zorundayız. Bir defa daha hatırlatma gereksinimi duyduğum için lütfen bana kızma. (Telefondada zaten sana bunu söylemiştim.)


Evet, geçen günkü telefonun birinci değil belkide yüzüncü telefonundu...
Hem Sincan' da hemde daha bir çok yerde senin bu dediklerine elimizden geldiğince sende şahitsindir ki defalarca kuralına göre müdahele ettik.

Başkanımızı aradım işinin yoğun olduğunu söyleyip müsait olan arkadaşlardan birisini yönlendireceğini söyleyip telefonu kapattı. Aradan geçen 10 dakikalık süreden sonra tekrardan başkanımızı arayıp ne yaptığını sordum. Tamam Erdem ilgilenecek arkadaşlar dedi, işlerinin yoğun olduğunu ifade etti.
Yaklaşık on dakika sonra İbrahim YILDIZ abi beni arayıp olayı sordu ve anlattım. Tamam Erdem ben halledeceğim dedi ve ondan sonra ben oradan yüreğim buruk bir vaziyette ayrıldım.

İnan işlerim çok yoğundu.
Bende müsait olan bir arkadaş bulmaya çalışıp (SİN-AB-DER) başkanımıza ulaşmasını rica ettim. (En nihayetinde hepimiz ilk önce geçim derdindeyiz.)
Sağolsun amacı aynı bizler gibi olan dost derneklerimizden SİN-AB-DER Yönetim Kurulu başkanımız Niyazi ağabeyde mesai saatleri dahilinde kısa veya uzun süreliğine işini gücünü bırakıp bölgelerinde senin fark ettiğin bu uygunsuzluğu bizzat kendisi gidip engelletmiş, o balıkçıdan bir daha satmayacağı yönünde söz almıştır.

Ben o gün işlerim yoğun olduğu için ilgilenemedim ama Niyazi başkanım bizzat kendisi gidip ilgilenmiş ve balıkları tezgahtan kaldırtmış. O esnafın bu olaydan sonra biraz daha dikkatli olacağını tahmin ediyorum.

Sana ve Sincan Amatör Olta Balıkçıları Derneği (SİN-AB-DER) başkanımız sayın Niyazi GERİKALAN' a teşekkürlerimi sunuyorum.
Olması gereken bence olmuş.
Varsa rahatsızlık duyduğun başka bir durum bu konu altına yazarak bizi aydınlatırsan sevinirim kardeşim.

Saygı ve selamlarımla.

M.Serkan İNANÇ