PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Tüm Kütahaya' lı Arkadaşlara

hunt3r43
04.03.11, 15:59
değerli kütahyalı abilerim ve arkadaşlarım

benim aklıma takılan bir konu var..
neden kütahyadaki baraj ve göletlerde turna yok..

kütahyadaki barajlarımıza ve göletlerimize turna bıraktırmak için ne yapmamız gekeriyor nerelere müracat etmemiz gerekli ?

bilmiyorum ama ben kütahyada hangi gölet veya baraja gitti isem israil sazanı diğer balıklardan daha çok gibi geliyor ve israil sazanın olduğu baraj ve göletler daha bi pismiş gibi geliyor.. Turna balığını bizim baraj ve göletlerimize bıraktıra bilirsek bu israil sazanın küçükken önüne gecebilirmiyiz(turna israil sazanını yiyormu bilmiyorum)
hadi israil sazanı herkezin başına bela ama bizimde baraj ve göletlerimizde turna da olması iyi değilmi?

Metin KÜMET
04.03.11, 17:24
değerli kütahyalı abilerim ve arkadaşlarım

benim aklıma takılan bir konu var..
neden kütahyadaki baraj ve göletlerde turna yok..

kütahyadaki barajlarımıza ve göletlerimize turna bıraktırmak için ne yapmamız gekeriyor nerelere müracat etmemiz gerekli ?

bilmiyorum ama ben kütahyada hangi gölet veya baraja gitti isem israil sazanı diğer balıklardan daha çok gibi geliyor ve israil sazanın olduğu baraj ve göletler daha bi pismiş gibi geliyor.. Turna balığını bizim baraj ve göletlerimize bıraktıra bilirsek bu israil sazanın küçükken önüne gecebilirmiyiz(turna israil sazanını yiyormu bilmiyorum)
hadi israil sazanı herkezin başına bela ama bizimde baraj ve göletlerimizde turna da olması iyi değilmi?

Ali
Tarım ve Köy İşleri Müdürlüğü ile görüştüm.
Durum umutsuz.
Adamlar YILLARDIR bizi izliyorlarmış meğer.
Oltacılarder'in yaptığı turnuvada aldığımız sonuçlardan gelecek için UMUTLU olduklarını, ancak ekibimizdeki MEHTERAN kod adlı şahsın gölün ortasında motorun şaftını dağıtıp, başka bir bot tarafından karaya çekililmesinden dolayı notumuzu kırdıklarını söylediler.
O yüzden de burdaki göllere henüz TURNA atamayacaklamış.
Bu durumda Kütahyada sazana biraz daha talim edeceğiz gibi.

Ayhan Çetiner
04.03.11, 17:41
Ali
Durum umutsuz.
Oltacılarder'in yaptığı turnuvalada aldığımız sonuçlardan gelecek için UMUTLU olduklarını, ancak ekibimizdeki MEHTERAN kod adlı şahsın gölün ortasında motorun şaftını dağıtıp, başka bir bot tarafından karaya çekililmesinden dolayı notumuzu kırdıklarını söylediler.

Kırmızı ile işaretlediğim yeri doğrumu okudum? Bu sizce bir sebeb olabilirmi yoksa bahanemi.

murat41
04.03.11, 19:04
kütahya ya yakın 1 ,2 gölette turna olduğunu biliyorum araştırmanı tavsiye ederim...;)

mehteran
05.03.11, 04:43
Kütahya maden bölgesi,(((KÖMÜR ve KOLAMANİT ))) bölge toprağının, su zeminin ve hava şartlarının uygun olamamasından dolayı malesef bölgemizde turna yaşamamaktadır.. Metin ağabeyinde söğlediği gibi yıllardır takip edilmektedir bu konu... İnşallah Tarım ve köyişleri bizim için özel bir baraj yapacak, işte ozaman orda yetiştirebiliriz. Hem baraj seviyeside 90 cm,in üstünde olmayacak, botu kalan teknesi batan yardım istedemeden kenara çıkabilecek.:D:D Baraşın yerinede söğliyeyimde merak etmeyin.. Sekiöreni geçtikten sonraki köyün üstünde.;) Bu yıl su toplamaya başlamıştır..

İbrahim YILDIZ
06.03.11, 11:50
Bence yaşar. Nerde turna ile ilgili bir yazı okusam aynen şöyle yazıyor;
Her türlü kirlilik ve arazi şartlarına uyum sağlar..
Siz bu işi bir daha gözden geçirin Gürkan Abi.
Yoksa sen zurna zurna diye kafayı bozacan.:D:D:D:D

Nuri ERTİK
06.03.11, 16:33
Turnanın yaşayacağı suyun belirli bir PH değeri olması lazım bildiğim kadarıyla...
Ve bu PH değişimlerinden etkileniyor.
Kütahya Sularında bu değişim yüksektir herhalde. (sıcak-soğuk, yükselme-kuruma/azalma, madenler vs...)

M.Serkan İNANÇ
06.03.11, 21:27
Ali
Durum umutsuz.
Oltacılarder'in yaptığı turnuvada aldığımız sonuçlardan gelecek için UMUTLU olduklarını, ancak ekibimizdeki MEHTERAN kod adlı şahsın gölün ortasında motorun şaftını dağıtıp, başka bir bot tarafından karaya çekililmesinden dolayı notumuzu kırdıklarını söylediler.

Kırmızı ile işaretlediğim yeri doğrumu okudum? Bu sizce bir sebeb olabilirmi yoksa bahanemi.
Bahane yapmışlar kardeş:p:D:D:D

Bülent YILMAZ
07.03.11, 08:23
Bende Dört Gözle Bekliyorum Kütahya'da Bir göle Turna Salımı yapılmasını Nasip İnşallah Olur Bir Gün Bizimde Turnamız...

Yoksa Gürkan Abimle beni kafalarımıza huni takmış olarak sokaklarda "Turnalar" Türküsünü Söyleyerek Koşturduğumuzu Görebilirsiniz...:D:D

İbrahim YILDIZ
07.03.11, 08:57
Bende Dört Gözle Bekliyorum Kütahya'da Bir göle Turna Salımı yapılmasını Nasip İnşallah Olur Bir Gün Bizimde Turnamız...

Yoksa Gürkan Abimle beni kafalarımıza huni takmış olarak sokaklarda "Turnalar" Türküsünü Söyleyerek Koşturduğumuzu Görebilirsiniz...:D:D

Aslına bakarsan turna o kadar da gerekli bir balık değil bence.
Ama yokluktan size alabalık gibi geliyordur şimdi.:D
İnşallah sizde turnanıza kavuşursunuz bir gün...:p

Sefa AYKENAR
07.03.11, 09:41
İnanın bizler Ankara'da sazan için gidilecek
yerlerin günden güne bitmesine üzülüyoruz
sizler sazandan sıkıldık turna diyorsunuz
kör ölür badem gözlü olurmuş elinizdekinin
kıymetini biliniz, saygılarımla

mehteran
07.03.11, 11:13
İnanın bizler Ankara'da sazan için gidilecek
yerlerin günden güne bitmesine üzülüyoruz
sizler sazandan sıkıldık turna diyorsunuz
kör ölür badem gözlü olurmuş elinizdekinin
kıymetini biliniz, saygılarımla

Biz elimizdekinin kıymetini biliyoruzda.. Çeşit arıyoruz çeşit.:D:D

Ne yazıkki bizde sazanda olmadığı için Böğle bir arayış içindeyiz.... En azndan turnaya tırıvırı atılmaz, ağ atlmaz, atılsada parçalar diye düşünüyoruz, en azından Kütahya daki bohçacılar dişli balık olduğu için korkup bohçacılıktan vazgeçerler düşüncesindeyiz, fakat sularımızın durumu turna için elverişli değil.:confused:

Bülent YILMAZ
22.03.11, 12:29
Geçen Hafta İçi Bir Av Bayisi Ağabeyimizle Epey Muhabbet Ettik...

Geçmiş Zamanlarda Kendisinin ve birkaç av bayisinin toplanıp Tarım ve Köy İşleri Müdürlüğüne Gittiğini Tırıvırı ile ilgili denetleme yapılması gerektiği ve bunun gibi birçok sorunla ilgili müracaatta bulunduklarını anlattı...

Balık çeşitliliğinin artırılması ve Turna Salımı Yapılması İstediklerini Söyledi ve Aldıkları Cevap Bana Çok Enteresan Geldi...

Tarım ve Köy İşleri Müdürlüğü "Balık Salımını biz yapamayız siz kendiniz yapabiliyorsanız yapın" demiş...:eek:

Nasıl Oluyor Şimdi Bu İş Ben Anlamadım?...:confused:

kulekreis
23.03.11, 00:20
Geçen Hafta İçi Bir Av Bayisi Ağabeyimizle Epey Muhabbet Ettik...

Geçmiş Zamanlarda Kendisinin ve birkaç av bayisinin toplanıp Tarım ve Köy İşleri Müdürlüğüne Gittiğini Tırıvırı ile ilgili denetleme yapılması gerektiği ve bunun gibi birçok sorunla ilgili müracaatta bulunduklarını anlattı...

Balık çeşitliliğinin artırılması ve Turna Salımı Yapılması İstediklerini Söyledi ve Aldıkları Cevap Bana Çok Enteresan Geldi...

Tarım ve Köy İşleri Müdürlüğü "Balık Salımını biz yapamayız siz kendiniz yapabiliyorsanız yapın" demiş...

Nasıl Oluyor Şimdi Bu İş Ben Anlamadım?...

Anlamayacak birşey yok Bülent Orası Tarım ve köy işleri olması yeterli değilmi. ::eek:

Bülent YILMAZ
23.03.11, 08:00
Anlamayacak birşey yok Bülent Orası Tarım ve köy işleri olması yeterli değilmi. ::eek:

Doğru Söylüyorsun Hasan Amcam...

mehteran
23.03.11, 09:32
Doğru Söylüyorsun Hasan Amcam...

Boşa uğraşma bülent kardeşim.... Sularımızdaki kimyasal maddeler nedeniyle Kütahya ve bölgesinde turna balığının yaşaması imkansız.:o

İbrahim YILDIZ
23.03.11, 09:37
Boşa uğraşma bülent kardeşim.... Sularımızdaki kimyasal maddeler nedeniyle Kütahya ve bölgesinde turna balığının yaşaması imkansız.:o

O işi iyi araştırın bence. Ne varmış Kütahya'nın sularında anlamadım.
Kimyasal olması için fabrika atığı vb. birşey olması lazım. Toprakta kimyasal atık olması lazım.
Yani sonradan olabilecek bir şeydir kimyasal maddeler. Doğada kimyasal madde bulunmaz.
Doğada elementler yani metaller ve ametaller vardır. Onlarda suya zarar vermez.

mehteran
23.03.11, 09:49
O işi iyi araştırın bence. Ne varmış Kütahya'nın sularında anlamadım.
Kimyasal olması için fabrika atığı vb. birşey olması lazım. Toprakta kimyasal atık olması lazım.
Yani sonradan olabilecek bir şeydir kimyasal maddeler. Doğada kimyasal madde bulunmaz.
Doğada elementler yani metaller ve ametaller vardır. Onlarda suya zarar vermez.

Kömür ve maden var abi ondan. :D

Bülent YILMAZ
23.03.11, 10:03
http://www.oltacilar.com/resim/image/322497-sirkresim6.gif (http://www.oltacilar.com/resim/share/322497-sirkresim6.gif)

Niye Yaşamasın Gürkan Abim...

Her türlü kirlilik ve yaşam şartına adapte olabilir yazıyor tebliğde...

Tüm memlekette yaşayan balık bi bizim memlekette mi yaşayamayacak...

Komşumuz olan tüm illerde Turna Mevcut (Afyon , Sakarya , Bursa)...

Bizim sularımıza da adapte olabilir...

Diğer Balıklar nasıl yaşıyor onlar bu kimyasallardan nasıl etkilenmiyor?...

mehteran
23.03.11, 10:06
http://www.oltacilar.com/resim/image/322497-sirkresim6.gif (http://www.oltacilar.com/resim/share/322497-sirkresim6.gif)

Niye Yaşamasın Gürkan Abim...

Her türlü kirlilik ve yaşam şartına adapte olabilir yazıyor tebliğde...

Tüm memlekette yaşayan balık bi bizim memlekette mi yaşayamayacak...

Komşumuz olan tüm illerde Turna Mevcut (Afyon , Sakarya , Bursa)...

Bizim sularımıza da adapte olabilir...

Diğer Balıklar nasıl yaşıyor onlar bu kimyasallardan nasıl etkilenmiyor?...

Olmaaaaaaaaaaz olamaaaaaaaz, biz bırakırsak suç.... Tarım bırakırsa olur, onlardada sebep çok...:(:(

Bülent YILMAZ
23.03.11, 10:11
Olmaaaaaaaaaaz olamaaaaaaaz, biz bırakırsak suç.... Tarım bırakırsa olur, onlardada sebep çok...:(:(

Biliyorum Gürkan Abim Canlı Naklinin Yasak Olduğunu...

Tarımda oralı olmuyor , bu işe bi çare bulmamız lazım...

yasaktan 3 ay önce havalar müsaade etmiyor havalar düzeliyor yasak dönem başlıyor 3 ay toplam 6 ay zaten sazandan başka bişey yok memlekette (O da kalmadı da zaten) Senenin Yarısı boşboş oturmaktan bunalıyorum...

İbrahim YILDIZ
23.03.11, 10:49
Bence yaşar. Nerde turna ile ilgili bir yazı okusam aynen şöyle yazıyor;
Her türlü kirlilik ve arazi şartlarına uyum sağlar..
Siz bu işi bir daha gözden geçirin Gürkan Abi.
Yoksa sen zurna zurna diye kafayı bozacan.:D:D:D:D

Daha önce bende yazmıştım Bülent.
Ama anlayan yok.:(

Bülent YILMAZ
23.03.11, 11:22
Daha önce bende yazmıştım Bülent.
Ama anlayan yok.:(

Bi şekilde çözecez İbrahim Bu İşi Artık...

Dilekçe yazarım bi yerlere bi bakacam nerelere yazılması gerekiyorsa...

Olmadı Bizim Başkan bu işe de bi el atar artık...:)

Başkanım Kütahya'ya Turna İstiyoruz...

Çok şey mi istiyoruz , Deniz istemedik ya...:D

İbrahim YILDIZ
23.03.11, 11:28

Bu konu gündeme alınabilir. Ama Kütahya'nın da bir şeyler yapması lazım değil mi?
Kütahya'lı Amatör Balıkçı Arkadaşlar...;)

Bülent YILMAZ
23.03.11, 13:41
Bu konu gündeme alınabilir. Ama Kütahya'nın da bir şeyler yapması lazım değil mi?

Ben bu tür yapılabilecek bir faaliyetin içinde olmaya varım...

Ne yapılması gerekiyorsa yapalım dilekçe mi yazılacak yazalım...

Valiliğe mi gidilecek gidelim...

Tarım'a mı gidilecek gidelim...

Yeni Atanan Vali Zaten Eski Ankara-Yenimahalle Kaymakamı Belki Turna'cıdır da halimizden anlar...:D

mehteran
23.03.11, 19:15
Çok bulursun amatörleri..:D

Yeni Atanan Vali Zaten Eski Ankara-Yenimahalle Kaymakamı Belki Turna'cıdır da halimizden anlar...:D
Bak bu olabilir, turnacıysa kesin bizim halimizden anlar...;)
Metin abiyi devreye sokmamız lazım bu konuda... Yaparsa o yapar bu işi. ;)

Bülent YILMAZ
24.03.11, 07:59
Çok bulursun amatörleri..:D

Bak bu olabilir, turnacıysa kesin bizim halimizden anlar...;)
Metin abiyi devreye sokmamız lazım bu konuda... Yaparsa o yapar bu işi. ;)

Evet Gürkan Abim Benim Aklıma da Metin Abim Geldi...

Metin Abimin Ulaşıp Görüşmesi Daha Kolay Olur...

Kendisinin öncülüğünde bu işe bir çözüm yolu bulalım...

hunt3r43
24.03.11, 08:06

abilerim konuyu açıp kaybolmuş gibi oldum ne zamanandır bakamıyorum net'e

bende ne yapılması gekerekiyorsa her zaman hazırım
yeterki kütahyamızda da turna olsun
bülent abinin dediği gibi Senenin Yarısını boşboş oturmaktan bunalıyoruz..

İbrahim YILDIZ
24.03.11, 08:38
İnşallah dileğiniz gerçek olur.
Bizde Oltacılarder olarak turna organizasyonunu 600-700 katılımcı ile Kütahya'da yaparız.:D

hunt3r43
24.03.11, 08:39

Gürkan abim

neden yaşamasınki abim...
bizim Gediz'imizde'Simav'ımızda suyu cam gibi olan baraj ve göletlerimiz var abim..
bence birlik olup bu işe bir çözüm getirelim abi...

Bülent YILMAZ
24.03.11, 08:47
İnşallah dileğiniz gerçek olur.
Bizde Oltacılarder olarak turna organizasyonunu 600-700 katılımcı ile Kütahya'da yaparız.:D

İnşallah İbrahim O günlerde gelir...

Gürkan abim

bizim Gediz'imizde'Simav'ımızda suyu cam gibi olan baraj ve göletlerimiz var abim..

Evet Ali birlik olup bu işe artık bir çözüm yolu bulalım...

Gürkan Abim Bi Organize Olalım bir gün bi yerlerde toplanalım bu işleri enine boyuna bir görüşelim neler yapabiliriz bi konuşalım...

Gerekirse Serkan Başkanıma da bu mevzuyu açalım , Elinden ne geliyorsa yapacağına yanımızda olacağına eminim...

İbrahim YILDIZ
24.03.11, 08:48
Gürkan abim

Ali Kardeş ne dedin sen;
"Gediz ve Simav'da suyu cam gibi temiz olan baraj ve göller"
Oraları mutlaka ziyaret etmek lazım.:D:D:D

hunt3r43
24.03.11, 08:52
Ali Kardeş ne dedin sen;
"Gediz ve Simav'da suyu cam gibi temiz olan baraj ve göller"
Oraları mutlaka ziyaret etmek lazım.:D:D:D

Buyur gel ibrahim abi
ben sularından bahsettim abi suları çok temiz ama balık yok:D:D:D
o yüzden turna attıralım diye uğraşıyoz abi:rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes:

İbrahim YILDIZ
24.03.11, 09:01
Buyur gel ibrahim abi
ben sularından bahsettim abi suları çok temiz ama balık yok:D:D:D
o yüzden turna attıralım diye uğraşıyoz abi:rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes:

Bence oralara turna yerine aynalı sazan daha çok yakışır.
Bu benim fikrim tabi ki...

Ayhan Çetiner
24.03.11, 09:03
Değerli arkadaşlar Turna balığı içsularımızda Ekolojik açıdan potansiyel sakıncalı türlerden olup aşılandığı havzadan yok edilmesi çok zor diye biliyorum. O bölgeye nasıl Turna salarızdan ziyade oradaki ekolojik dengeyi bozup bozmayacağını konuşmak bence daha mantıklı gibi geldi. Bahsini ettiğiniz bölgeye Turna salımı söz konusu olduğunda diğer türler bundan nasıl etkilenir burası çok önemli diye düşünüyorum. Geçmiş dönemlerde yaban tv dede seyretmiştim. Bir arkadaş o civarlarda elinde turşu bidonunun içi ağzına kadar canlı yemle dolu Turnaya şamandıralı olta atıp yakaladığı Turnalarıda yakın civarlardaki burada balık yok dediği göllere aşılıyordu. Turna herşeyi yer bitirir. Turna salacağız diyerek eldeki diğer türlerdende olmayalım sakına.

İbrahim YILDIZ
24.03.11, 09:09
Değerli arkadaşlar Turna balığı içsularımızda Ekolojik açıdan potansiyel sakıncalı türlerden olup aşılandığı havzadan yok edilmesi çok zor diye biliyorum. O bölgeye nasıl Turna salarızdan ziyade oradaki ekolojik dengeyi bozup bozmayacağını konuşmak bence daha mantıklı gibi geldi. Bahsini ettiğiniz bölgeye Turna salımı söz konusu olduğunda diğer türler bundan nasıl etkilenir burası çok önemli diye düşünüyorum. Geçmiş dönemlerde yaban tv dede seyretmiştim. Bir arkadaş o civarlarda elinde turşu bidonunun içi ağzına kadar canlı yemle dolu Turnaya şamandıralı olta atıp yakaladığı Turnalarıda yakın civarlardaki burada balık yok dediği göllere aşılıyordu. Turna herşeyi yer bitirir. Turna salacağız diyerek eldeki diğer türlerdende olmayalım sakına.

İbrahim YILDIZ
İmza

Bülent YILMAZ
24.03.11, 09:30

Ayhan Abim Biz Tüm Göletlerimizde Turna Olsun Demiyoruz....

Belirlenen bir göl veya göletimize (Balık Potansiyeli açısından balığın tükenmiş olduğu veya hiç balığın olmadığı tek bir göl ve ya göletimize) salınsın bize yeter...

Ayhan Çetiner
24.03.11, 09:49
Bizim burlarda da çeşit olsun diye israil sazanı atıldı şimdi tek tek yayılmakta. Balığın olmadığı tek bir göle turna atıldı yetişti verimi alındı bunu görenler neden bizim çevremizdeki göl yada gölette yok der ordaki ekolojik sistemi bilinçsizce bozacaktır bence sazan üzerine ağırlık verilse daha iyi olacağını düşünüyorum.

Bülent YILMAZ
24.03.11, 09:56
Bizim burlarda da çeşit olsun diye israil sazanı atıldı şimdi tek tek yayılmakta. Balığın olmadığı tek bir göle turna atıldı yetişti verimi alındı bunu görenler neden bizim çevremizdeki göl yada gölette yok der ordaki ekolojik sistemi bilinçsizce bozacaktır bence sazan üzerine ağırlık verilse daha iyi olacağını düşünüyorum.

Ayhan Abim Kütahya'daki bir gölete salımı yapılsa Tüm Kütahya ve Çevresine Yeter ilçelerimiz birbirine yakın...

Ankaradaki gibi subaşına gitmek için 100 km yol kat etmemize gerek yok bizim buralarda...

İlimize En uzak göletimiz 100 km gelmez...

100 km gittk mi Bileciğe Pelitözüne , Diğer Taraftan Afyona varıyoruz zaten...

hunt3r43
24.03.11, 10:21

Ayhan abi
benim bildiğim israil sazanı yılın her günü açıkmış..
doğrumudur...
bizim burada halk eğitim merkezinin açmış olduğu kara avcılığı belgesi almak için gittiğim kurs da öğle birşey duymuştum..

Ayhan Çetiner
24.03.11, 10:37
Ayhan abi
doğrumudur...
bizim burada halk eğitim merkezinin açmış olduğu kara avcılığı belgesi almak için gittiğim kurs da öğle birşey duymuştum..

2/2 Tebliğ (http://www.oltacilar.com/2-2-teblig-t3964.html)

2/1 Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ (http://www.oltacilar.com/2-1-ticari-amacli-su-urunleri-avciligini-duzenleyen-teblig-t4102.html
)

İsrail sazanı ekolojik açıdan zararlı olan balıklar listesinde olduğundan, avı her dönemde serbesttir ve yakalamak için de boy ya da ağırlık limiti verilmemiştir. Aynı zamanda bir tatlısudan diğer bir tatlısuya taşınması ve herhangi bir tatlısuda canlı yem olarak kullanılması yasaktır.

Kurunun yanında yaş da yanar:o mantıklı düşünmek gerekirse israil sazanı tutarken diğer türlerin gelmeme garantisi yok.

Bülent YILMAZ
24.03.11, 10:48
Ayhan abi
doğrumudur...

http://www.oltacilar.com/resim/image/322503-teblig.jpeg (http://www.oltacilar.com/resim/share/322503-teblig.jpeg)

Evet Ali Ekolojik Açıdan Zararlı Türlerde Yasak Dönemi ve Limit Yoktur....

İsrail Sazanı diye bir tür yok bu halk ağzı bir tabir tebliğde Çizgili Sazan olarak geçiyor onunda henüz kabul görmüş Türkçe bir ismi yok diye yazıyor ama biz İsrail Sazanı Demişiz Genel Kabul Görmüş bir ismi olmuş aslında...

Ama nasıl anlatırsın jandarmaya ya da Ayhan Abimin dediği gibi İsrail Sazanı tutacakken Aynalı Yakalarsan ne yapacaksın?...

hunt3r43
24.03.11, 11:04
http://www.oltacilar.com/resim/image/322503-teblig.jpeg (http://www.oltacilar.com/resim/share/322503-teblig.jpeg)

Evet Ali Ekolojik Açıdan Zararlı Türlerde Yasak Dönemi ve Limit Yoktur....

İsrail Sazanı diye bir tür yok bu halk ağzı bir tabir tebliğde Çizgili Sazan olarak geçiyor onunda henüz kabul görmüş Türkçe bir ismi yok diye yazıyor ama biz İsrail Sazanı Demişiz Genel Kabul Görmüş bir ismi olmuş aslında...

Ama nasıl anlatırsın jandarmaya ya da Ayhan Abimin dediği gibi İsrail Sazanı tutacakken Aynalı Yakalarsan ne yapacaksın?...

geri bırakacağız nasıl balık sezonu açıkken limit altı tuttuğumuz zaman geri bırakıyorsak öyle yapacağız

Bülent YILMAZ
24.03.11, 11:11
geri bırakacağız nasıl balık sezonu açıkken limit altı tuttuğumuz zaman geri bırakıyorsak öyle yapacağız

Yani Sportif Balıkçılık Yapmış Olacaksın...

Ama Yasak Döneminde Hem Amatör Hem Sportif Balıkçılık Yapmak Yasak Zaten...

Yine Yasak Dönemde Yasak Av Yapmış Olacaksın...

İsrail Sazanı Avlaman için Avlakta başka tür balığın olmaması gerek ki yıl boyu av yapabilesin...

İnşallah Böyle bir göl veya göletimizde yoktur çünkü o zaman bittik demektir...:eek:

İbrahim YILDIZ
24.03.11, 11:30

İsrail Sazanı Avlaman için Avlakta başka tür balığın olmaması gerek ki yıl boyu av yapabilesin...

İnşallah Böyle bir göl veya göletimizde yoktur çünkü o zaman bittik demektir...:eek:

Bülent Kardeş öyle değil.
Mesela avlakta 4 tür balık var. ( Böyle avlaklarımız mevcut) 2 tür yasak dönemde, 2 tür yasak dönemde değil. O avlakta yasak dönemde olan balık var diye avlak tamamen yasak olamaz. Yasak döneminde olan balık yakalarsan suya iade. Sorun yok. İnşallah yasak döneminde olmayan balık tutarsın, eğer limitler dahilinde ise balık senindir. Hayırlı olsun.

hunt3r43
24.03.11, 11:30

benim bildiğim enne barajı ve porsuk barajının ılıca girişleri müsait gibi israil için
ve enne barajında israil sazanından geçilmiyor zaten

Bülent YILMAZ
24.03.11, 12:38
Bülent Kardeş öyle değil.
Mesela avlakta 4 tür balık var. ( Böyle avlaklarımız mevcut) 2 tür yasak dönemde, 2 tür yasak dönemde değil. O avlakta yasak dönemde olan balık var diye avlak tamamen yasak olamaz. Yasak döneminde olan balık yakalarsan suya iade. Sorun yok. İnşallah yasak döneminde olmayan balık tutarsın, eğer limitler dahilinde ise balık senindir. Hayırlı olsun.

Kütahya İçin Söyledim Ben İbrahim...

Malum bizim buralarda bir tek sazan var...

Balığa Gidipte Jandarma Geldiğinde ''Ben İsrail Sazanı Tutuyorum.'' desen hiçte inandırıcı gelmez onlara cezayı yersin...

MISTANBAYER
24.03.11, 12:46
Selamun aleykum,
Ha gayret Bulent kardesim,enne icin turna cok musait aslinda.nasil olsa bol israil var.Yesin yesin buyusun.Aslinda butun balik malzemesi satanlar birlesip bu ise el atmasi lazim.Cunki yeni bir pazar olusacak.Emegin yagli olsun,selamlar.

Bülent YILMAZ
24.03.11, 12:51
Selamun aleykum,
Ha gayret Bulent kardesim,enne icin turna cok musait aslinda.nasil olsa bol israil var.Yesin yesin buyusun.Aslinda butun balik malzemesi satanlar birlesip bu ise el atmasi lazim.Cunki yeni bir pazar olusacak.Emegin yagli olsun,selamlar.

Aleyküm Selam Mıstan Amcam...

Evet Amcam Benimde ilk aklımdan geçen yer enne...

Dediğin Gibi Amcam İsrailde gümüşte bol miktarda var istila etmiş durumda zaten...

En müsait yerin Enne Olduğunu düşünüyorum bende...

İnşallah Amcam Bir birleşip beraber bir hareket edebilirsek bu işi çözeriz gibi geliyor...

Evet Amcam Av Bayileri içinde yeni malzemeler satma fırsatı , bizim içinde istediğimiz malzemeleri temin edebilme fırsatı doğacak hem...

Amin Amcam...

Saygılar...

hunt3r43
24.03.11, 13:36
Selamun aleykum,

Evet mıstan amca
kütahya da en müsait yer enne barajı
israil çok
gümüş çok
hem şehir merkezine çok yakın
özel piknik alanıda var
daha ne olsun

ben zaten bu balıkçılığa okuldan kaçıp enne'de israil tuta tuta başladım
ve benim gibi çoğu kişide enne başlamıştır balıkçılığa:D:D:D:D:D:D

Bülent YILMAZ
25.03.11, 09:30
Gürkan Abim Nerelerdesin Sen Cevap Yazarsın Diye Bekledim Bu konuya Yazmadın...

Ne zaman toplanıyoruz? , bi organize olalım oturup konuşalım Abim...

MISTANBAYER
25.03.11, 09:59
Gürkan Abim Nerelerdesin Sen Cevap Yazarsın Diye Bekledim Bu konuya Yazmadın...

Ne zaman toplanıyoruz? , bi organize olalım oturup konuşalım Abim...

Selamun aleykum,
Kiymetli Bulent arkadasim,Gurkan abin kenardan sana kis kis guluyor.Nedenmi?

Evvelden Kutahyada halk arasinda bir mesel dolasirdi,bilmiyorum belkide ulkenin her yerindede ayni tekerlemeler vardi.Istanbulda oyle yankesiciler varmiski ne kadar tedbir alirsan al,mutlaka carparlarmis.Kutahyadan uyanik birisi duven disi olarak kullanilan cakmak taslarini biraz daha kucultup cebine doldurmus,istanbulun yolunu tutmus.Kalabalik yerlerde dolasirmis ve arada bir elini cebine koyar sakirdatirmis.Epeyce dolasmis bakmis ne dalan ne calan var.Tam umidi kesmisken karsidan biri dayanamamis,sakirdat sakirdat hemsehrim biz cok girdik ciktik o cebe onlar cakmak tasi demis.Onun hesabi,Gurkan abin turna icin neler neler yapti anlatsa,hem suc hem roman olur.Onun icin senin biraz daha sakirdatmani bekliyor.:D.Ama benim umudum var.Dedigim gibi bunu ancak bayiler toplanip halledebilir.Selamlar.

Bülent YILMAZ
25.03.11, 10:04
Selamun aleykum,

Evvelden Kutahyada halk arasinda bir mesel dolasirdi,bilmiyorum belkide ulkenin her yerindede ayni tekerlemeler vardi.Istanbulda oyle yankesiciler varmiski ne kadar tedbir alirsan al,mutlaka carparlarmis.Kutahyadan uyanik birisi duven disi olarak kullanilan cakmak taslarini biraz daha kucultup cebine doldurmus,istanbulun yolunu tutmus.Kalabalik yerlerde dolasirmis ve arada bir elini cebine koyar sakirdatirmis.Epeyce dolasmis bakmis ne dalan ne calan var.Tam umidi kesmisken karsidan biri dayanamamis,sakirdat sakirdat hemsehrim biz cok girdik ciktik o cebe onlar cakmak tasi demis.Onun hesabi,Gurkan abin turna icin neler neler yapti anlatsa,hem suc hem roman olur.Onun icin senin biraz daha sakirdatmani bekliyor.:D.Ama benim umudum var.Dedigim gibi bunu ancak bayiler toplanip halledebilir.Selamlar.

Benim de umudum var Mıstan Amcam...

Ben Turnayı Getirtene Kadar Şakırdatırım Gerekirse...

Dediğin Gibi bayilere de haber verip müsait bir günde bir yerde toplanıp enine boyuna konuşmamız gerekli ve ben bunu kafama koydum...

Bu hafta sonu iş çıkışı öğleden sonra bayileri gezip bi nabız yoklayacığım çoğuylada tanışıp konuşmuşluğum var onlarda sıcak bakacaktır bu işe...

Birlik olmayı başarmamız gerek tabi önce...

mehteran
26.03.11, 04:34
Selamun aleykum,

;);):D

Bülent YILMAZ
26.03.11, 09:29
Gül sen Gürkan Abim Gül...:D

Ben bugün itibariyle düğmeye bastım...

Elektronik ortamdan da olsa valilik web sayfasına ve tarım işlerinin mail adresine bir yazı yazdım...

Sizden de destek bekliyorum...

Sizde bir kaç satır aşağıdaki linke tıklayarak ve mail adresine birşeyler yazabilirsiniz...

Belki birileri sesimizi duyar...

https://www.e-icisleri.gov.tr/geneleaciksayfalar/bilgiedinme/mbubasvuru.aspx?tkey=XUNMFVnc0QrJLN|EEutqcQ==

mailadmin@kutahyatarim.gov.tr

http://www.oltacilar.com/resim/image/322506-dileke.jpeg (http://www.oltacilar.com/resim/share/322506-dileke.jpeg)

mehteran
26.03.11, 19:07
Sonuna kadar uğraşmaya varım... Neyazıkki daha önce birkaç olumsuz sonuçla noktalamıştım bu işi, ama madem öğle, sonuna kadar destekçi olacağım...;)

hunt3r43
29.03.11, 15:56
Gül sen Gürkan Abim Gül...:D

Ben bugün itibariyle düğmeye bastım...

Elektronik ortamdan da olsa valilik web sayfasına ve tarım işlerinin mail adresine bir yazı yazdım...

Sizden de destek bekliyorum...

Sizde bir kaç satır aşağıdaki linke tıklayarak ve mail adresine birşeyler yazabilirsiniz...

Belki birileri sesimizi duyar...

https://www.e-icisleri.gov.tr/geneleaciksayfalar/bilgiedinme/mbubasvuru.aspx?tkey=XUNMFVnc0QrJLN|EEutqcQ==

mailadmin@kutahyatarim.gov.tr

http://www.oltacilar.com/resim/image/322506-dileke.jpeg (http://www.oltacilar.com/resim/share/322506-dileke.jpeg)

28462 dilekçe numarası ile bende başvurdum...
inşallah emeklerimiz boşa gitmez...

Nuri ERTİK
29.03.11, 17:51
Yahu, önce basit bir tartışma ya da araştırma gibi görüp birşeyler yazdım ama iş çok değişik boyutlara gitmeye başladı.
Talep ettiniz ve bakanlık (ki aşılamayı DSİ yapıyor) kabul etti diyelim...
Peki,
Oradaki göllerdeki popülasyonla, biyoçeşitlilikle ilgili bir araştırmanız var mı?
Neye istinaden bu talepte bulunuyorsunuz?
Sadece balık tutmak için ise vah...
Böyle bir hakkınız YOK!
Keyfiniz için böyle bir istekte BULUNAMAZSINIZ!
Kütahyalı kardeşlerim, abilerim çözüm düşünmek yerine yeni sorunlar için üstelik ticarilerin de iştahını artırarak bu işe ortak etmeye çalışıyorlar ki onlar bir süre sonra tüm göllere o turnayı bırakırlar...
Sakın olmaz demeyin Ankara'nın gelişiminiz bilen biliyor...
Toplanıp, göllerde ve göletlerdeki İsrail sazanı (doğrusu carassius-çizgili sazan değil) nın yok edilmesi, dağılmaması için gerekli çalışmalar yapmak ve idareyi buna zorlamak yerine, elinizde hiç bir araştırma olmadan TURNA İSTERÜK diyorsunuz...
Turna tutma zevki ve tüccarların köşeyi dönmesi için...

Kusura bakmayın ama , bu işin içinde/yanında Üstelik OLTACILARDER üyeleri de var...

Sayın Dernek yönetiminin Bu konuda yazılanlar ile ilgili Tedbir almasını ve gerekli uyarıları yapmasını bekliyorum.

Ayrıca, dernek ve forum üyesi arkadaşlarımın/abilerimin/kardeşlerimin de bir daha düşünmelerini,
OLTACILARDER'in amacını ve forumumuzun amacını tekrar idrak etmelerini diliyorum.

mehteran
29.03.11, 20:23
Haklısın nuri kardeşimde anlamıyor vatandaş, illada üstüne gidecem diyor, biz gittikte ne oldu sanki... Bırak gitsin biraz uğraşsın, zaten olmayacak bunu ben biliyorum.

Bülent YILMAZ
30.03.11, 08:55
Yahu, önce basit bir tartışma ya da araştırma gibi görüp birşeyler yazdım ama iş çok değişik boyutlara gitmeye başladı.
Peki,
Oradaki göllerdeki popülasyonla, biyoçeşitlilikle ilgili bir araştırmanız var mı?
Böyle bir hakkınız YOK!
Kütahyalı kardeşlerim, abilerim çözüm düşünmek yerine yeni sorunlar için üstelik ticarilerin de iştahını artırarak bu işe ortak etmeye çalışıyorlar ki onlar bir süre sonra tüm göllere o turnayı bırakırlar...
Toplanıp, göllerde ve göletlerdeki İsrail sazanı (doğrusu carassius-çizgili sazan değil) nın yok edilmesi, dağılmaması için gerekli çalışmalar yapmak ve idareyi buna zorlamak yerine, elinizde hiç bir araştırma olmadan TURNA İSTERÜK diyorsunuz...

Kusura bakmayın ama , bu işin içinde/yanında Üstelik OLTACILARDER üyeleri de var...

Sayın Dernek yönetiminin Bu konuda yazılanlar ile ilgili Tedbir almasını ve gerekli uyarıları yapmasını bekliyorum.

Ayrıca, dernek ve forum üyesi arkadaşlarımın/abilerimin/kardeşlerimin de bir daha düşünmelerini,
OLTACILARDER'in amacını ve forumumuzun amacını tekrar idrak etmelerini diliyorum.

Haklısın nuri kardeşimde anlamıyor vatandaş, illada üstüne gidecem diyor, biz gittikte ne oldu sanki... Bırak gitsin biraz uğraşsın, zaten olmayacak bunu ben biliyorum.

Ben illaki hemen hiçbir araştırma yapılmadan edilmeden salım yapılsın demiyorum ki...

Tarım Yatmasın bu konulara eğilsin , baksın , ilgilensin , araştırsın , gereğini yapsın istiyorum...

Sonuçta benim memleketim aslen Ankara Gidip Gelme Şansım sık sık var, Gittikçe Turnaya Giderim Sonuçta...

Ama Kütahya'da bu konularla ilgili hiçbir çalışma yok...

Bir dernek kurulmuş vakti zamanında birahaneye dönmüş...

Sözde Amatör Balıkçı Çok Ama Kimseninde Bu İşlerle İlgilendiği yok...

Sazanımız dahi yok oluyor oldu da...

mehteran
30.03.11, 09:22
İkitane yer var kütahyada, birisi Eskişehir yolu üzerinde balıkçılar lokeli, ama bira satışı ön safhada balığın B. si bile yok.... İkincisi cumartesi pazarı üzerinde taş köprünün orada, onlarda kara ve su avcılığı diyor ama hepsi kara avcısı, suda avlananlarında çoğu bilinçli avlanmıyor. Çoğunu uyarmışımdır... Zaten balık avlayacak göletimizmi varki bülent birde turna arıyorsun... Burası KÖTÜNAHİYE ... Yıllardır bu alemin içindeyim, birkez olsun başka illerdeki dostlarımı bir su kenarına çağıramadım, sebebine gelince, balıkmı var, bohçacılarımı gösterecem, yoksa su kenarlarındaki çöplerimi.. Büyük bir dernek kurmamız gerek, inşallah ben emekli olduktan sonra oda olacak..Şu an iş yerim münasebeti ile bu tür olaylara giremiyorum.... Girdiğim zamanda lastiklerimi kesiyorlar...:mad:
Turnadan önce yapılması gereken çok iş var çooook, başbaşa konuşacaz bunları...;)

KRAL BALIKÇI
30.03.11, 09:24
İkitane yer var kütahyada, birisi Eskişehir yolu üzerinde balıkçılar lokeli, ama bira satışı ön safhada balığın B. si bile yok.... İkincisi cumartesi pazarı üzerinde taş köprünün orada, onlarda kara ve su avcılığı diyor ama hepsi kara avcısı, suda avlananlarında çoğu bilinçli avlanmıyor. Çoğunu uyarmışımdır... Zaten balık avlayacak göletimizmi varki bülent birde turna arıyorsun... Burası KÖTÜNAHİYE ... Yıllardır bu alemin içindeyim, birkez olsun başka illerdeki dostlarımı bir su kenarına çağıramadım, sebebine gelince, balıkmı var, bohçacılarımı gösterecem, yoksa su kenarlarındaki çöplerimi.. Büyük bir dernek kurmamız gerek, inşallah ben emekli olduktan sonra oda olacak..Şu an iş yerim münasebeti ile bu tür olaylara giremiyorum.... Girdiğim zamanda lastiklerimi kesiyorlar...:mad:
Turnadan önce yapılması gereken çok iş var çooook, başbaşa konuşacaz bunları...;)

Balıkta çıkmasa her yer çöplükte olsa en azında mangal yakmaya gelecem bu sene size

mehteran
30.03.11, 09:29
Balıkta çıkmasa her yer çöplükte olsa en azında mangal yakmaya gelecem bu sene size

Emrin olur abim ne demek hemen çık gel...Herzaman kapılar açık biliyorsun..

MISTANBAYER
30.03.11, 09:33
Peki,
Böyle bir hakkınız YOK!

Selamun aleykum,
Kiymetli Nuri kardesim,kusura bakma ama bu biraz agir bir yazi olmus.Vatandasin her sey istemeye ve yazmaya hakki var.Olur veya olmaz.Istegi anormal gorulen vatandas kadar, hic kimseler bu goletlere duyarli degil.Turna konusu tekrar tartisilabilir.Turna olan goletlerde diger cins baliklarda az veya cok yasayabiliyor,Ama israil sazani olan yerlerde daha sonralari hicbir baligin cinsi kalmiyor.Bu baligida turnayi asilayacak kurumlar atmadimi?site olarak ,dernek olarak tekrar tartisip kesin olamaz sonucuna bile varilirsa dahi bunu daha guzel bir uslupla uyelere anlatilmasi dusuncesindeyim.Egerki,Her ilde bir turna baligi popilasyonu yapilabilir dusuncesi hakim olursa,iste o zaman bu siteye ve dernege yurt capinda mucadele gorevi cikar.Bu dusunceyi turkiyede tek basina temsil eden bir STK bile olsunsa.Selamlar.

mehteran
30.03.11, 10:12
Selamun aleykum,
Kiymetli Nuri kardesim,kusura bakma ama bu biraz agir bir yazi olmus.Vatandasin her sey istemeye ve yazmaya hakki var.Olur veya olmaz.Istegi anormal gorulen vatandas kadar, hic kimseler bu goletlere duyarli degil.Turna konusu tekrar tartisilabilir.Turna olan goletlerde diger cins baliklarda az veya cok yasayabiliyor,Ama israil sazani olan yerlerde daha sonralari hicbir baligin cinsi kalmiyor.Bu baligida turnayi asilayacak kurumlar atmadimi?site olarak ,dernek olarak tekrar tartisip kesin olamaz sonucuna bile varilirsa dahi bunu daha guzel bir uslupla uyelere anlatilmasi dusuncesindeyim.Egerki,Her ilde bir turna baligi popilasyonu yapilabilir dusuncesi hakim olursa,iste o zaman bu siteye ve dernege yurt capinda mucadele gorevi cikar.Bu dusunceyi turkiyede tek basina temsil eden bir STK bile olsunsa.Selamlar.

Bu iş için en uygun yer enne barajı fakat ne hikmetse birtürlü olumlu sonuç alamıyoruz..:o:o Kaçkere gittiysem taban su sıcaklığı ve suda bulunan bazı maddelerden dolayı turnanın yaşaması imkansız dendi bana..:rolleyes: Karıştırmaya devam...

Bülent YILMAZ
30.03.11, 10:53
Bu iş için en uygun yer enne barajı fakat ne hikmetse birtürlü olumlu sonuç alamıyoruz..:o:o Kaçkere gittiysem taban su sıcaklığı ve suda bulunan bazı maddelerden dolayı turnanın yaşaması imkansız dendi bana..:rolleyes: Karıştırmaya devam...

İşlerine Gelmediğinden uğraşmak istemediklerinden bahane yapmışlardır Gürkan Abim...

Çok Araştırıyorlar sanki de su sıcaklığından sudaki maddelerden bahsediyorlar...:D

Tebliği yazanlar o zaman araştırmadan yazmış demekki onlarda her türlü suya adapte olur yazmışlar...:confused:

İki taraftan birinde bir tuhaflık var...:rolleyes:

Bülent YILMAZ
30.03.11, 10:58

Her zaman bekleriz Turgay Abim...

Nuri ERTİK
30.03.11, 12:07
Selamun aleykum,

İşlerine Gelmediğinden uğraşmak istemediklerinden bahane yapmışlardır Gürkan Abim...

Çok Araştırıyorlar sanki de su sıcaklığından sudaki maddelerden bahsediyorlar...:D

Tebliği yazanlar o zaman araştırmadan yazmış demekki onlarda her türlü suya adapte olur yazmışlar...:confused:

İki taraftan birinde bir tuhaflık var...:rolleyes:

Her zaman bekleriz Turgay Abim...

Ben yukarıda yeterince açık yazdım ama ya anlaşılmamış ya da görmezden gelinyor.

Lütfen bir daha okunsun, aksi halde bu davranışlarınızın olumsuz sonuçlarına engel olabilmek için her türlü başvuruyu yapacağım.
Bilgilerinize...

Bülent YILMAZ
30.03.11, 12:34
Ben yukarıda yeterince açık yazdım ama ya anlaşılmamış ya da görmezden gelinyor.

Lütfen bir daha okunsun, aksi halde bu davranışlarınızın olumsuz sonuçlarına engel olabilmek için her türlü başvuruyu yapacağım.
Bilgilerinize...

Ben illaki hemen hiçbir araştırma yapılmadan edilmeden salım yapılsın demiyorum ki...

Tarım Yatmasın bu konulara eğilsin , baksın , ilgilensin , araştırsın , gereğini yapsın istiyorum...

Sonuçta benim memleketim aslen Ankara Gidip Gelme Şansım sık sık var, Gittikçe Turnaya Giderim Sonuçta...

Ama Kütahya'da bu konularla ilgili hiçbir çalışma yok...

Bir dernek kurulmuş vakti zamanında birahaneye dönmüş...

Sözde Amatör Balıkçı Çok Ama Kimseninde Bu İşlerle İlgilendiği yok...

Sazanımız dahi yok oluyor oldu da...

Okuduk Nuri Abim...

Okuduk ve Anladık Abim...

Bizde illa turna salınsın demedik...

Yukarıdaki mesajımda da belirttiğim gibi...

Araştırılsın , İlgilenilsin , Oluru varsa olsun dedik...

Sırf söylediklerimiz turna içinde değil Sazan popilasyonunun artırılması içinde çalışmalar yapılsın...

Hiçbirşey yapılmadan bahaneler öne sürülmesin...

hunt3r43
30.03.11, 14:17

Bilgilerinize...

Nuri abim

bizim dertimiz sırf turna balığı tutmak yönünde değil.bizim burada en uygun yer enne barajı bunun sebebi ise enne barajındaki israil sazanından kurtulmak ve o barajda o kadar çok israil sazanı varki inanılmaz seviyede..
benim şahsi düşüncem biz bu isarail sazanından ancak turna balığı salımı yapılırsa kurtuluruz ve bizimde kütahyamızda turna balığı olur ve bizde burada organizasyonlar yapar ve sizleri ağırlarız diye düşünmüştüm.
he bana sorsan turna nasıl bir balıkdır ve nasıl tutulur diye;birçok şeyi bu formdan öğrendiğim gibi onuda ben bu forma üye oldukdan sonra öğrendim...
sen deki abim bize turna balığının şunlara şunlara zararı var size şu bakımdan zararı olur bizde KÜTAHYA mız için en uygun ne ise onun için uğraşalım...ve yazdığımız dilekçeleri geri alalım...
ben buraya turna hakkında bir konu açtım turnanın zararları hakkında birtek AYHAN ÇETİNER abimiz saolsun bize bilgi verdi....
biz BÜLENT YILMAZ abinin dediği gibi illaki turna salınsın demiyoz abim biz israil sazanının önüne geçmek istiyoruz...
abim yazdıklarımdan sakın yanlış anlama ben amatör balılkcılık hakkında çoğu şeyi bu formda sorarak öğrendim bu konuyuda burada çözüp açıklığa kavuşturalım....

hunt3r43
30.03.11, 14:19

başımızın üstünde yerin var turgay abi herzaman bekleriz seni KÜTAHYA ya

mehteran
30.03.11, 18:45
Nuri gülecem ama gülemiyorum.:rolleyes: Şimdi bizi şikayetmi edeceksin, Neden angara gibi Eskişehir gibi biz etkinlik yapamıyoruz, israilleri kim saldı ozaman bizim sularımıza, biz kimi şikayet edeceğiz. Ağız tadıyla iki olta atamayacakmıyız memleketimizde, turna olmaz zurna olur, zurna olmasada zilli balık olsun ama olsun, hem turna neden olmasın sebepleri nelerdir, bizi tatmin edecek, ikna edecek bir cevap bekliyoruz hepsi bundan ibaret. Angara, Uşak, Bursa, Bileciktekiler suda bizdeki şalgamsuyumu? bizdekide su, hemide en pisinden.:D
Eskişehirli Angaralı, İstanbullu, ne bileyim daha birsürü şehirli arkadaşlarımızı Kütahyada etkinlikte görmek istiyoruz bunun neresi kötü neresi yanlış anlamış değilim. :rolleyes:

Nuri ERTİK
30.03.11, 19:06
Olayın ciddiyetini anlatmaya çalışayım.
Orada herhangi bir yere herhangi bir şekilde Turna aşılamanız SUÇtur...
Bu suçu devlete işletmek istemeniz ise ilginç.
Tebliğde ve Bir çok bilimsel çalışmada, Turna'nın doğal ortamının dışında YOKEDİCİ özellikleri ve temizlenememesi var.
Doğal ortamındaki diğer balıklar Turna karşısında kendini koruma yetenekleri olan balıklar.Oradaki sazanla Turna olmayan yer arasındaki sazan çok ama çok farklı.
Bunları azıcık Turna hakkında nette araştırma yaparsanız göreceksiniz.
Daha önce Turna olmayan bir suya Turna aşılanmaz.
Herhangi bir sebeple bile olsa...
Yok israili temizlesin sonra normal sazan atarız gibi bir yaklaşım ise gerçekliği olmayan bir yaklaşım.
Çünkü İsrail sazanı (carassius) her şarta kendini adapte eden bir balık, Turna onu değil diğer balıkları yok edecek.
Diyelim ki temizledi(olmaz ama),
Sonradan konulacak balıkları da Turna yok edecek.
Velhasıl kelam bir süre sonra içinde Turna olan Göl/gölet tamamen ölüp bir bataklık olacak....
vs.vs.vs.vs.vs.vs...
Azıcık birkaç makale okursanız bunları bulursunuz.
Hee...
Bir de o kadar paraya kaşık vs satan esnaf ise bunu tüm göllere aşılayacak.
Sonra siz, "ama...ama...biz sadece Enne'deki israili yok ettirecektik ama..." diyerek bir kefal avlamak için bilerce kilometre yol tepeceksiniz...

Daha yazardım ama, bu konu uzamasın.

mehteran
30.03.11, 19:38
Olayın ciddiyetini anlatmaya çalışayım.
Orada herhangi bir yere herhangi bir şekilde Turna aşılamanız SUÇtur...
Bu suçu devlete işletmek istemeniz ise ilginç.
Tebliğde ve Bir çok bilimsel çalışmada, Turna'nın doğal ortamının dışında YOKEDİCİ özellikleri ve temizlenememesi var.
Doğal ortamındaki diğer balıklar Turna karşısında kendini koruma yetenekleri olan balıklar.Oradaki sazanla Turna olmayan yer arasındaki sazan çok ama çok farklı.
Bunları azıcık Turna hakkında nette araştırma yaparsanız göreceksiniz.
Daha önce Turna olmayan bir suya Turna aşılanmaz.
Herhangi bir sebeple bile olsa...
Yok israili temizlesin sonra normal sazan atarız gibi bir yaklaşım ise gerçekliği olmayan bir yaklaşım.
Çünkü İsrail sazanı (carassius) her şarta kendini adapte eden bir balık, Turna onu değil diğer balıkları yok edecek.
Diyelim ki temizledi(olmaz ama),
Sonradan konulacak balıkları da Turna yok edecek.
Velhasıl kelam bir süre sonra içinde Turna olan Göl/gölet tamamen ölüp bir bataklık olacak....
vs.vs.vs.vs.vs.vs...
Azıcık birkaç makale okursanız bunları bulursunuz.
Hee...
Bir de o kadar paraya kaşık vs satan esnaf ise bunu tüm göllere aşılayacak.
Sonra siz, "ama...ama...biz sadece Enne'deki israili yok ettirecektik ama..." diyerek bir kefal avlamak için bilerce kilometre yol tepeceksiniz...

Daha yazardım ama, bu konu uzamasın.
Yani kısaca bırkın böğle kalsın, siz israil ve kefal yakalamaya devam edin, illada turna istiyorsanız Angaranın yolunu tutun demek istiyorsun..

Nuri ERTİK
30.03.11, 19:52
Yani kısaca bırkın böğle kalsın, siz israil ve kefal yakalamaya devam edin, illada turna istiyorsanız Angaranın yolunu tutun demek istiyorsun..
Kısmen...
Turna tutmaya Angara'ya ya da Bilecik'e gidin...
Ama İsrailden kurtulmanın yollarını araştırıp Kurtulmak ve eski güzel sazanlı günlere dönmek için çabalayalım diyorum.

Nuri ERTİK
30.03.11, 20:04
Ayrıca,
(Bunu bilerek ayrı mesaj olarak yazdım)
Gerçekten İsrail Sazanından kurtulmak ve bunun için Çalışmalar yapmak istiyorsanız ben size her türlü araştırmayı bulur ve yardımcı olabilecek kişilerlerle irtibata geçerim.

Ben tüm araştırmaları, çalışmaları, irtibatı yapacağım ve siz de elinizi taşın altına koyup bu konuda çalışacaksınız...
"Ben anlamam devlet yapsın kardeşim", ya da "Yok biz Turna atmak iiçin İsrail sazanından kurtulmayı paravan kullandık derseniz" bilemem.
Evet ne diyorsunuz bu konuda?

mehteran
30.03.11, 21:31
Taşın altına değil elimi gerekirse kendimi bile koyarım nuri ne diyorsun sen.

Nuri ERTİK
30.03.11, 22:34
Taşın altına değil elimi gerekirse kendimi bile koyarım nuri ne diyorsun sen.

Eyvallah Gürkan abim...
Diğer cengaver kardeşlerim de bu işte varsalar ve kısmet olur da Allah'tan bir mani olmazsa, önümüzdeki seneden sonra Enne'de neffis Sazanlar yakalarsınız...
Haydi bakalım Kütahyalı abilerim kardeşlerim, sizler ne diyorsunuz?

kulekreis
30.03.11, 23:10
Bu işin kolayı var bende. Almanya ya gidiyorsunuz. 1 tane SS nazi subayı bulun. Koyun suyun bir tarafına tüm israilliler dişarıda sonra ne :D:D:D yapacağinıza karar verirsiniz

B. Can GEZGİN
30.03.11, 23:13
valla bi balık üretelim adınında adolf hitler koyanım arkasına bile bakmaz isrrail sazanları :):):)

kulekreis
30.03.11, 23:18
valla bi balık üretelim adınında adolf hitler koyanım arkasına bile bakmaz isrrail sazanları :):):)

Radikal olma Can. Hitleri bulamassın ama bu işe gönul vermiş birçok adam vardır

B. Can GEZGİN
30.03.11, 23:21
Her zamn o adamlardan olmaya çalışıyorum arkasındayız benim ve bizim gibilerin.

Bülent YILMAZ
31.03.11, 08:15
Eyvallah Gürkan abim...
Diğer cengaver kardeşlerim de bu işte varsalar ve kısmet olur da Allah'tan bir mani olmazsa, önümüzdeki seneden sonra Enne'de neffis Sazanlar yakalarsınız...
Haydi bakalım Kütahyalı abilerim kardeşlerim, sizler ne diyorsunuz?

Böyle hayırlı bir işte elbetteki varız Nuri Abim?...

hunt3r43
31.03.11, 08:32
Ayrıca,
(Bunu bilerek ayrı mesaj olarak yazdım)
Gerçekten İsrail Sazanından kurtulmak ve bunun için Çalışmalar yapmak istiyorsanız ben size her türlü araştırmayı bulur ve yardımcı olabilecek kişilerlerle irtibata geçerim.

Ben tüm araştırmaları, çalışmaları, irtibatı yapacağım ve siz de elinizi taşın altına koyup bu konuda çalışacaksınız...
"Ben anlamam devlet yapsın kardeşim", ya da "Yok biz Turna atmak iiçin İsrail sazanından kurtulmayı paravan kullandık derseniz" bilemem.
Evet ne diyorsunuz bu konuda?

nasıl olacak bu iş nuri abi?
pek anlamadım:confused::confused::confused:

M.Serkan İNANÇ
31.03.11, 11:07

Bülent merhaba,

İş yoğunluğundan ve ayrıca işin açıkçası "şaka yapıyorlar herhalde" diye içimden geçirdiğimden konuya ilk sayfadaki mesajımdan sonra bir daha cevap verememiştim.
Forum üyelerimizden (hunt3r43) Ali NAMAZ arkadaşımızın açtığı bu konunun ilk sayfasında Ayhan ÇETİNER arkadaşımıza hitaben yazdığım mesaja bakacak olursanız konu bana göre ve benim gibi düşünen bir çok kişiye göre tamamen şaka gibi bir şeydi.
Şaka gibi başlayan bu konu döndü dolaştı öyle boyutlara geldiki tarifi imkansız.

Konuyu okuyan veya müdahil olan değerli OLTACILARDER ve www.oltacilar.com üyeleri.
İlk öncelikle bu aşağıdaki iki mesajda anlaşılmayan bir nokta kaldımı?
Ne denilmeye, anlatılmaya çalışıldığı konusunda anlaşılmayacak bir bölüm var ise lütfen o bölümü bu konu altına yazınız, bende elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışayim.

Saygı ve selamlarımla.

Peki,
Böyle bir hakkınız YOK!

Nuri ERTİK
31.03.11, 11:38
nasıl olacak bu iş nuri abi?
pek anlamadım:confused::confused::confused:

Şöyle olacak:

Bir üniversitenin su ürünleri fakültesi ile iletişime geçilecek.
Bu konuda Türkiye'de bilgisi olanlar ile iletişime geçilecek.
Tarım Bakanlığı ya da İl müdürlüğü ve valilik ve belediyeyle iletişime geçilecek...
Gerekli bilimsel/devlet desteği alındıktan sonra, herkes paçasını sıvayıp bu işte yardımcı olacak.
Çünkü, siz sahip olmazsanız bu iş olmaz...
Öncelikle aranızda bu işi gerçekten yapıp yapmak istemediğiniz konusunda toplanıp anlaşın.
Ben de ondan sonra gerekli araştırmayı ve çalışmayı yapayım ve gelip size sunayım...
Tabii siz de gerekli araştırmaları Her Türlü Teklifinizi hazırlayacaksınız.

Çünkü, birisi gelip "Hayır kardeşim bu şu şekilde olacak" derse o olmaz zaten...
Burada asıl önemli olan sizlerin bu işi benimsemesi.

hunt3r43
31.03.11, 12:01
Bülent merhaba,

İş yoğunluğundan ve ayrıca işin açıkçası "şaka yapıyorlar herhalde" diye içimden geçirdiğimden konuya ilk sayfadaki mesajımdan sonra bir daha cevap verememiştim.
Forum üyelerimizden (hunt3r43) Ali NAMAZ arkadaşımızın açtığı bu konunun ilk sayfasında Ayhan ÇETİNER arkadaşımıza hitaben yazdığım mesaja bakacak olursanız konu bana göre ve benim gibi düşünen bir çok kişiye göre tamamen şaka gibi bir şeydi.
Şaka gibi başlayan bu konu döndü dolaştı öyle boyutlara geldiki tarifi imkansız.

Konuyu okuyan veya müdahil olan değerli OLTACILARDER ve www.oltacilar.com üyeleri.
Ne denilmeye, anlatılmaya çalışıldığı konusunda anlaşılmayacak bir bölüm var ise lütfen o bölümü bu konu altına yazınız, bende elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışayim.

Saygı ve selamlarımla.

serkan abi
ben bu konuyu açmamın sebebi
1.bizim de göletlerimizde turna olsun ve bizde başka illere turnaya gitmek zorunda kalmayalım ve KÜTAHYA mızda da turna organizyasyonu yapıp siz değerli OLTACILARDER üyelerine KÜTAHYA mızı tanıtmak amaçlı idi.

2.turna olursa bu israil sazanından kurtuluruz düşüncesinde idim

fakat turna AHYAN ÇETİNER abim ve NURİ ERTİK abimin söylediğine göre Turna balığı içsularımızda Ekolojik açıdan potansiyel sakıncalı türlerdenmiş..
GÜRKAN abimin yazılarına göre zamanında o da turna salımı için uğraşmış.
birde biz uğraşalım dedik.
fakat konu aldı başını gitti

Bülent YILMAZ
31.03.11, 12:26
Merhaba Başkanım...

Ben artık bişey demiyorum başkanım bu konu ile ilgili...

Keşke de ağzımı açıpta birşey demeseymişim...

Turnacı Arkadaşlara Turna Sezonları Hayırlı Uğurlu Olsun...

Bizde artık onların yaptığı paylaşımlara bakarak avunuruz...

Bilinçsizce salımı yapılan yerlerde Herkes Keyfince Turnasını Tutsun...

Biz bu işi araştırılsın , bilgi alınsın ve oluru varsa eğer bilinçli bir şekilde yapılsın yok sakıncalı ise yapılmasın diyerek yola çıktık ama herkes tepki gösterdi...

Demek yanlışı yapanlar , bilinçsiz salımı yapanlar değil bizmişiz...

Herkesten Yanlış yaptığım için özür dilerim...

hunt3r43
31.03.11, 13:16
serkan abi
1.bizim de göletlerimizde turna olsun ve bizde başka illere turnaya gitmek zorunda kalmayalım ve KÜTAHYA mızda da turna organizyasyonu yapıp siz değerli OLTACILARDER üyelerine KÜTAHYA mızı tanıtmak amaçlı idi.

fakat turna AHYAN ÇETİNER abim ve NURİ ERTİK abimin söylediğine göre Turna balığı içsularımızda Ekolojik açıdan potansiyel sakıncalı türlerdenmiş..

serkan abi

konuyu açtığım için çok pişman oldum
bizler herşey prosodüre uygun olsun bizim için hayırlısı ne ise o olsun diye çıktık bu yola

ama herkez bizi yanlış anladı

başda BÜLENT abim olmak üzere herkezden özür diliyorum bu konu için

sizden ricam konuyu kitlermisiniz

:(:(

MISTANBAYER
31.03.11, 13:40
serkan abi

bizler herşey prosodüre uygun olsun bizim için hayırlısı ne ise o olsun diye çıktık bu yola

Selamun aleykum,
Kiymetli arkadasim konu neden kilitlensinki?
Gecmiste cok konular tartisildi,bastan herkesin kuspeli oltanin yasaklanmasina dair tepkiler.Baslangicta kuspe oltaciligi cikti balikcilik oldu dedim o zaman herkes bana karsiydi.Ama baska sebebler bulup kuspeciligi yasakladilar.Buyuk sazanlari salalim dedim herkes karsi cikti, ama simdi cok kimse tarafindan dillendiriliyor.Simdide turna meselesi.Sirkuler,ALLAH`in kanunlari degil,bakarsin 2 sene sonra gunun kosullarina gore degisir.Tartismaktan zarar gelmez,tabiki adabi dahilinde.Bir misal vereyim;Kutahya`da tarlami kazdirip,turna atsam ve avlandirsam veya biraz abartalim timsah atip beslesem ve avlandirsam ne olur.En fazla prosodur belki zorlar ama sonunda olur.Yani ozellestirmeler basladimi insanlar sirkulere, degilde sirkuler duruma uydurulur.Memleketimizdeki sulama goletlerine sazan atiliyor,5 sene av yasagi ondan sonra 2 senede balik bitiriliyor.Bu goletlerde baliklarin barinma sansi yok.Boyle goletlere turna atilsa,magara gibi tabanlarini oyup icine mi saklanacaklardami koku kazinamiyor anlayamadim gitti.Denilirseki oradan alip baska yerlerede atarlar,o is herzaman her yerde olabilir.Sirkulerde cok cok yasak tartisilmasin veya ustu ortulu tehdit olursa baska.Anayasa bile tartisilip degisiyor.Hatta degistirilmesi mumkun olmayan maddeleri bile.Herkes icin hosgoru.Selamlar.

n/a
31.03.11, 14:38
Selamun aleykum,
Gecmiste cok konular tartisildi,bastan herkesin kuspeli oltanin yasaklanmasina dair tepkiler.Baslangicta kuspe oltaciligi cikti balikcilik oldu dedim o zaman herkes bana karsiydi.Ama baska sebebler bulup kuspeciligi yasakladilar.Buyuk sazanlari salalim dedim herkes karsi cikti, ama simdi cok kimse tarafindan dillendiriliyor.Simdide turna meselesi.Sirkuler,ALLAH`in kanunlari degil,bakarsin 2 sene sonra gunun kosullarina gore degisir.Tartismaktan zarar gelmez,tabiki adabi dahilinde.Bir misal vereyim;Kutahya`da tarlami kazdirip,turna atsam ve avlandirsam veya biraz abartalim timsah atip beslesem ve avlandirsam ne olur.En fazla prosodur belki zorlar ama sonunda olur.Yani ozellestirmeler basladimi insanlar sirkulere, degilde sirkuler duruma uydurulur.Memleketimizdeki sulama goletlerine sazan atiliyor,5 sene av yasagi ondan sonra 2 senede balik bitiriliyor.Bu goletlerde baliklarin barinma sansi yok.Boyle goletlere turna atilsa,magara gibi tabanlarini oyup icine mi saklanacaklardami koku kazinamiyor anlayamadim gitti.Denilirseki oradan alip baska yerlerede atarlar,o is herzaman her yerde olabilir.Sirkulerde cok cok yasak tartisilmasin veya ustu ortulu tehdit olursa baska.Anayasa bile tartisilip degisiyor.Hatta degistirilmesi mumkun olmayan maddeleri bile.Herkes icin hosgoru.Selamlar.

Merhaba Mıstan Amca,

Lütfen renkli işaretleri cımbızla alınmış olarak görmeyin; size sormak isterim diyelim ki bu sektörde özelleştirmeler başladı ve RANT çetesine bir yerler emanet edildi ve sizin dediğiniz gibi sirküler yani kanunlar, Anayasa da olduğu gibi hiç tartışılmadan hem de baskı yapılarak kişilere özel olarak değiştirilirse eşitlik ilkesi ortadan kalkmaz mı (burada şu an için, özel avlakları işletim ve üretim sistemi farklı olduğu için sirküler dışı düşünmeliyiz)?

Sizinde bildiğiniz gibi, 2012 yılına kadar geçerli olan 2/2 Tebliğ su havzalarında balık naklini yasaklamıştır, dolayısıyla buradan o iş her yerde oluyor demeniz, sizin yazdıklarınızı takip edenler açısından yanlış anlaşılabilir. Sulak alanların arasındaki transferi hiç düşünmeden ne nasıl yapılmalının üzerinde yoğunlaşmalıyız.

Ayrıca, OLTACILARDER'in amacına aykırı mesajlar olmadan şu an için konunun kilitlenmemesi söz konusu değildir.

Saygı ve sevgilerimle

Nuri ERTİK
31.03.11, 14:47
Selamun aleykum,

İlla ki Doğayı çıkar için katledeceğim mi diyorsun Mıstan abi...
Ha bunda ısrar ediyorsan, çeşitli edebi cümleler içine gizleyip, (10 makyajlanmış doğru içine bir yanlışı sıkıştırıp) http://www.oltacilar.com/kuspe-icad-oldu-amator-balikcilik-oldu-t2773.html
Ben bu konuda karşı çıkan görmedim.Ayrıca kısa süre sonra yapılan tebliğde yasaklandı.Daha önceden de yasaklanacağı belliydi...
Yine Ayrıca Küspeli olta ben çocukken bile kullanılıyordu.

Bir de Balık salma konusunda HERKES karşı çıktı demişsin...Bence bu BAZILARI olmalıydı ki ben bu HERKES in içerisinde değilim beni çıkart bu listeden. Amatör Balıkçılığı ve Doğayı kişisel/ticari çıkarlar için, kullanmayı/yönlendirmeyi ve yok etmeyi düşünüyorsan, ne üstü kapalı tehdit ne de başkaca bir kavram yazmayacağım, açıkça söyleyeyim, dünya yıkılıp bir ben bir sen kalacak olsak buna her şekilde engel olurum.
Bu ne bir tehdit ne de başka bir şey.
Sadece yapacağım şeyi söylüyorum.
Bu durumda, benim Doğa sevgim ve yasalara duyarlılık ÇIKARIM karşılığında, senin Kişisel/ticari vs çıkarın oluyor ki bu çıkar çatışması demektir ve ben haklıyım ve hakkımı gerektiği şekilde alırım...
Bazı şeyler vardır ki değiştirmek GÜÇ ister...
O gücü bulan değiştirir.
Ama güç her zaman HAK tır.
Umarım meramımı anlatabilmişimdir.

mehteran
31.03.11, 14:52

Saygı ve selamlarımla.

............................................

Sayın başkan, bahse konu enneyi bizzat gördünüz, hamam sularının atıkları ile ve dağdan gelen küçük bir su kaynağı ile beslenmekte, zaten bu sulama barajımızda israilden başka sazan türümüz yok, olsada saysan üçtane çıkar onu sağolsunlar köylü kardeşlerimizin ağlarından kurtarabilirsek.... Ortamda yok edilecek birşey yok... Kaybedilecek birşey yok, zaten Kütahya ve havalesinde balık yok.:mad: Diyeceksnizki bizmi tuttuk, siz kurutmuşsunuz. Evet bilinçsiz avlananlar ve kaçak ağ atanlar kuruttu malesef, şimdi başka illerden balı getirip burdan tuttuk der gibi utanmadan satıyorlar...
Gönül istiyorki yıllar önce sudan çıkartamadığımız ve misinalar koparttığımız sazanlarımıza geri dönelim, porsuk barajının ağzı dili olsada söğlese, ama ne yazıkki şimdi halk dilinde karagöz diye bilinen israil sazanın değişik bir türünden başka balığa rastlamak mümkün değil, bakmayın yol kenarında satılan sazan ve yayınlara, şuna emin olunki yolda görünen balıklar Elazığdan, kebandan veya başka illeden geliyor, madem sazanı koruyamıyoruz, öğleyse turna atılsın, atılırsa ne olur,:rolleyes: ilk gelen cevap potansiyeli bozar, zaten yokki neyi bozacak...Biz boşa diğer illere balık avına gitmiyoruz, yokta ondan.... Derneğin bize yapabileceği ve yaptırabileceği nedir, nasıl yardımcı olunur, bi yol gösterin lütfen, kuru kuru tartışmanın şundan olmaz bundan olmaz demenin bi anlamı yok... Şunu belirtemeden edemiyeceğim, Kütahya tarım ve köy işleri bu işe hiçte olumlu bakmıyor, değil valilik nereye müracat edersek edelim, iş tarımda bitiyor, çünki onların kapsama alanına ve onların sorumluluğuna giriyor, ilk sorulacak kişide bunlar, onun içinde pek parlak bakmıyorlar. Biz burada tartıştığımızla kalacağız ve hiç bir nanede olmayacak ben bunun bilincindeyim, kendim atsam suç işlemiş olacam, resmi kurumlara atın diyoruz, devlet olmaz diyor, onun için iyisimi biz israillerle mantar yüzdürmeye devam edelim. Kedileri sevindirmekten başka işe yaramayan israilleri bari koruyalım. Onlar potansiyeli bozmuyorya, başka balıkların yumurtalarına dokunmuyorlar ya o yüzden biz gene yerimizde saymaya devam edecez nede olsa memleketin adı kötü KÖTÜNAHİYE

mehteran
31.03.11, 15:01
İlla ki Doğayı çıkar için katledeceğim mi diyorsun Mıstan abi...
Ha bunda ısrar ediyorsan, çeşitli edebi cümleler içine gizleyip, (10 makyajlanmış doğru içine bir yanlışı sıkıştırıp) Amatör Balıkçılığı ve Doğayı kişisel/ticari çıkarlar için, kullanmayı/yönlendirmeyi ve yok etmeyi düşünüyorsan, ne üstü kapalı tehdit ne de başkaca bir kavram yazmayacağım, açıkça söyleyeyim, dünya yıkılıp bir ben bir sen kalacak olsak buna her şekilde engel olurum.
Bu ne bir tehdit ne de başka bir şey.
Sadece yapacağım şeyi söylüyorum.
Bu durumda, benim Doğa sevgim ve yasalara duyarlılık ÇIKARIM karşılığında, senin Kişisel/ticari vs çıkarın oluyor ki bu çıkar çatışması demektir ve ben haklıyım ve hakkımı gerektiği şekilde alırım...
Bazı şeyler vardır ki değiştirmek GÜÇ ister...
O gücü bulan değiştirir.
Ama güç her zaman HAK tır.
Umarım meramımı anlatabilmişimdir.

Nuri mıstan amca ticari balıkçı değilki:D En az senin kadar doğa aşığı bir insan, sen onu bir tanısan,,,,, üstü kapalı tehdit falan bunlar yanış düşünceler, amcam amatör olta balıkçıları için en iyisini yapmaya çalışanlardan birisidir.... Lütfen kırıcı olmayalım...

MISTANBAYER
31.03.11, 18:56
Merhaba Mıstan Amca,

Lütfen renkli işaretleri cımbızla alınmış olarak görmeyin; size sormak isterim diyelim ki bu sektörde özelleştirmeler başladı ve RANT çetesine bir yerler emanet edildi ve sizin dediğiniz gibi sirküler yani kanunlar, Anayasa da olduğu gibi hiç tartışılmadan hem de baskı yapılarak kişilere özel olarak değiştirilirse eşitlik ilkesi ortadan kalkmaz mı (burada şu an için, özel avlakları işletim ve üretim sistemi farklı olduğu için sirküler dışı düşünmeliyiz)?

Sizinde bildiğiniz gibi, 2012 yılına kadar geçerli olan 2/2 Tebliğ su havzalarında balık naklini yasaklamıştır, dolayısıyla buradan o iş her yerde oluyor demeniz, sizin yazdıklarınızı takip edenler açısından yanlış anlaşılabilir. Sulak alanların arasındaki transferi hiç düşünmeden ne nasıl yapılmalının üzerinde yoğunlaşmalıyız.

Ayrıca, OLTACILARDER'in amacına aykırı mesajlar olmadan şu an için konunun kilitlenmemesi söz konusu değildir.

Saygı ve sevgilerimle
Selamun aleykum,
Kiymetli Ergun arkadasim Ben illaki atilsin demiyorum ama tartisilsin.Ben soyluyorum anlamiyorsunuz olmasin.Ve bunu soylerkende bos konusmuyorum,cunki burada bir ornek var.Bizde ergec avrupanin yoluna girdigimizden ergec olacagi bu.Ama soyle dusunerek incelendiginde burada amator balikcilik 12 ay hic bitmiyor.Buradan bazi goruntuler aktarayim;Burasi su zengini bir ulke, hemde amator balikcilar icin cok muazzam calismalar yapmislar.Buyuk barajlar ve nehirler icin amator avlanma ruhsati aliyorsun ve aidat olarakta emekliler icin yillik 5~6 dolar,diger uyeler icin yillik 20 $.Sular cok iyi kontrol ediliyor.Burada ag diye bir sey yok,kacak olarak carpma yapiliyor ve suya elektrik veriliyor.Elektrikte tren hatlarina kablo atarak veriyorlar.Ayrica birde cormoranlar(karabatak)var.160 000lik sehirde yaklasik 15 000 aidat odeyen uye var.30 a yakin bekci var gece ve gunduz kontrol yapiliyor.Gece avlanmak ilk defa gecen yil serbest oldu.Oda avlandigin yerde aydinlatma yapmak zorundasin.Burada 4 nisanda nehirlerde avcilik kapaniyor herkes nehirlerin hemen yanlarinda onlarca goletler var,oralarda caras,gumus,turna,kizilkanat var.Ve o goletler bedava ve serbest.Oralara balik nereden geliyor diyorsaniz kum ocaklari buralar.Belli bir seviyeye indimi kum bitiyor su cikiyor.Bu ocaklari acanlar ya toprak doldurup kapatacaklar yada balik atacaklar.Tabiki en kolayi balik atmak.Buralarda sazan olan goletlerde var hic kimse oradan alip oraya atmayi dusunmez,herkesin derdi balik tutmak keyif yapmak.Koca golette bir kisi turna tutar haftalarca millet o goleti teper.Cok kaliteli ve verimli olmasada insanlari oyalayip cezbediyor.Yaz gunleri herkes ailece bu goletlerin basinda cadirli kamp kurar.Simdi,150 000 nufuslu bir sehirde begenmedigimiz turna ve israil sazani icin binlerce kisi su baslarinda zevkle vakit gecirirken,210 000 nufuslu kutahyada 100 lerce binlerce balikci ne yapsin?her hafta ankaraya,bilecige ,usagami tasinsin?Yoksa bu devirde kaderimiz bu deyip kahve koselerinemi yonlensin?Yeri gelmisken soyliyeyim burada buyuk barajlar ve nehirler haricinde diger her sehirlerdeki onlarca goletler ozellestirmede satilmis.Nehir avlari yasagi baslamadan 1 ay once her bir golet macaristandan ve ya diger sehirlerden tonlarca sazan getirip goletlerine atarlar ve reklamlarini yaparlar.Bu goletler paralidir.Yani velhasil burada balik avliyacaksan 12 ay avlanabilirsin.Ergun arkadasim,boyle bir av ve avlanma seklini memleketimde istemem yanlissa soyleyin bir daha yorum yazmiyayim.Selamlar.

M.Serkan İNANÇ
01.04.11, 00:48
serkan abi

Merhaba Başkanım...

Ben artık bişey demiyorum başkanım bu konu ile ilgili...

Keşke de ağzımı açıpta birşey demeseymişim...

Turnacı Arkadaşlara Turna Sezonları Hayırlı Uğurlu Olsun...

Bizde artık onların yaptığı paylaşımlara bakarak avunuruz...

Bilinçsizce salımı yapılan yerlerde Herkes Keyfince Turnasını Tutsun...

Biz bu işi araştırılsın , bilgi alınsın ve oluru varsa eğer bilinçli bir şekilde yapılsın yok sakıncalı ise yapılmasın diyerek yola çıktık ama herkes tepki gösterdi...

Demek yanlışı yapanlar , bilinçsiz salımı yapanlar değil bizmişiz...

Herkesten Yanlış yaptığım için özür dilerim...

serkan abi

Ali ve Bülent merhaba,
İlk öncelikle konunun kilitlenmesi için şuan itibari ile bence hiçbir sebep yok.
Paylaşıma katılan herkes saygı ve sevgi çerçevesinde katılım sağlar ve karşısındakini kırmadan birşeyler payalaşabilirse konu bana göre devam etmeli.
Yok ısrarla kilitlensin derseniz anında bu isteğinizi forum yöneticisi arkadaşlarımız yerine getireceklerdir.

M.Serkan İNANÇ
01.04.11, 01:58
Değerli arkadaşlar,
Bilmem farkındamısınız...?

2007/Aralık ayından itibaren sürdürülebilir doğal yaşam adına elinden geleni ardına koymayan www.oltacilar.com dostluğu bu günlere gelene kadar buradaki dostluktan kaynaklı bir çok Amatör Balıkçılık Derneği kurulumuna ev sahipliği yapmış, yapmayada devam etmektedir/edecektir. (Başka bir örneği şu güne kadar yoktur. Olması en büyük dileğimdir.)

Forumdaki buna benzer konulardan dolayı bir çok değerli omuzdaşını kaybeden www.oltacilar.com dostluğu belki ilerleyen günlerde yine bu tür konulardan dolayı birçok değerli dostunu kaybedecektir/kaybetmeye devam etmektedir.
Fakat şunu gururla söylemek gerekirse bu platformda paylaşımlarda bulunduğumuz ve bu tür konular yüzüne aramızdan ayrılan arkadaşlarımız/ağabeylerimiz aramızdan ayrılırken www.oltacilar.com a alternatif bir forum sitesi kuralımda reyting peşine düşüp onlara rakip olalım diye aramızdan ayrılmamışlardır.
Yüzde doksan dokuzu sürdürülebilirlik adına emek veren kişiler olarak aramızdan ayrılmış ve bu hobiye gönülden bağlı değerli birer amatör olarak hep tarafımızdan anılmaya devam edilmektedir/edilecektir.
Şükürler olsunki hep beraber yıllardan bu yana kah kavga ettik, kah güldük eğlendik ama hep beraber doğruyu öğrendik...

Şimdi sorarım size?
Yine www.oltacilar.com dostluğu sayesinde 20 Ocak 2009 tarihinde kurulan ve o günden bu yana sadece sürdürülebilir amatör olta balıkçılığı için daha neler yapabilirizi düşünen, planlayan, hayal eden.... Doğa ve Çevre Dostu Amatör Oltacılar Derneği resmi etkinliklerini neden Ankara' nın orta yerinde yapmaz/yapamaz?

Biz beş altı sene öncesine kadar sekiz on kiloluk sazanlar yakaladığımız Kurboğazı barajında, Çamlıdere Barajında veya Moğan Gölünde yapmasını bilmiyormuyuz bu etkinlikleride Bolu' lara kadar gidiyor, bir ton eziyete giriyoruz?

Ankara' nın göbeğindeki Bayındır Barajı (Mavi Göl) e boy boy Turna balıkları attırıp/atıp bir sonraki etkinliğimizi 100-150 km ötede değilde Ankara merkeze 5-6 km mesafedeki yerde yapmasını bilemeyecek kadar safmı görünüyoruz acaba?
(Bu güne kadar bu tür etkinliklerde bizzat yer alıp katılımcıların rahatlığı için emek verenler ne demek istediğimi çok iyi anlarlar. Ama bu tür işlerde aman bana dokunmayan yılan bin yaşasın diyenler tabiiki anlamazlar.)

Ben veya biz ne diye üç beş Kefal avlamak için kilometrelerce uzağa gideriz...:p

Neden Ankara' nın orta yerinde Abant Alası yok? Yoksa Türkiye' nin başkenti Ankara değilmi:D Endemikte neymiş yahu:eek:

Ali Mumcu kardeşimin çocukluk yıllarında trene kaçak binerek gidip toplu iğneyi ipin ucuna bağlayarak sazan avladığı Behiçbeydeki ufacık gölette şimdi sazan falan kalmamıştır, en iyisi biz orayı İstarvit ile dolduralım. Nede olsa çaparide iğne sayısı kısıtlaması falan yok;)

Kalkan balığı çok güzel, keşke Ankara' dada olsada Alandere' lere kadar gitmesek:)

Çocukluğumda Kurbozağı Barajından dönerken yolun sağ tarafındaki Göksu Parkı denilen (Susuz göl) yer neden şimdi siyah beyaz değilde rengarenk:confused:

Çanıllı Barajındaki güzelim Sazanlara ne oldu:cool:

Rahmetli Akif amcamın getir/götür işlerine bakmak için söz veripte ekibe dahil olduğum Dikilitaş' taki on beş sene öncesine ait sazanlarımı geri istiyorum:o

Bayındır Barajına Perch atıpta paranın esiri olmuş, bugünü düşünen, ticaret yapıyorum sananlar duyun sesimi:mad:

Ben gücüm yettiğince doğal dengenin bozulmaması adına emek verip farkında olmadan hata yapsamda gücüm yettiğince bir tek balık yakalayamasam bile bu uğurda mücadele edeceğim.
Çünkü kendi kendime bunun için söz verdim...

Olur ya zamanın birinde göl kiralayacak olursam ilk öncelikle orada geçmişten bu yana hangi tür balık varmış diye bakar ona göre gereğini yaparım.
Kendi gölümü kendim yapacak olursamda gölümden bir tane bile canlı balık çıkartılmasına imkanım el verdiği sürece müsaade etmem...

Tayfun TURNALI
08.04.11, 19:56
Merhaba oltacılar..

burada herkes fikrini, düşüncesini açıkça söyleyebilmeliki konuşulup tartışılıp doğru yol bulunabilsin.

burada herkes birbirine tahammül edebilmeliki çoğalıp büyüyelim.

bizler iyi niyet ve samimiyet sayesinde bir aradayız, dostluk ve kardeşlik dünya görüşümüzdür.

Tüm Kütahyalılar da, Nuri kardeşimde, Mistan abimde aynı şeye hizmet maksadı ile buradadırlar.

Omuz omuza doğruya yürüyüşümüz çoğalarak devam etmeli...

Selamlar.. sevgiler... saygılar..

mehteran
09.04.11, 04:40
Merhaba oltacılar..

burada herkes fikrini, düşüncesini açıkça söyleyebilmeliki konuşulup tartışılıp doğru yol bulunabilsin.

burada herkes birbirine tahammül edebilmeliki çoğalıp büyüyelim.

bizler iyi niyet ve samimiyet sayesinde bir aradayız, dostluk ve kardeşlik dünya görüşümüzdür.

Tüm Kütahyalılar da, Nuri kardeşimde, Mistan abimde aynı şeye hizmet maksadı ile buradadırlar.

Omuz omuza doğruya yürüyüşümüz çoğalarak devam etmeli...

Selamlar.. sevgiler... saygılar..

Aynende öğle olacak tayfun kardeşim, sen yüreğini ferah tut.;)

Tayfun TURNALI
09.04.11, 10:35
Aynende öğle olacak tayfun kardeşim, sen yüreğini ferah tut.;)

saygılar,sevgiler Gürkan abi...:)