PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Boğaz'ı talan eden trolcülere Greenpeace baskını‏


kulekreis
17.01.11, 22:16
Siz doğa dostlarının çabalarının meyvelerini toplaya başladık. her gelen bilgiyi burada sizlerle paylaşacağım sadece denizler değil ,diğer tatlı su da da bunları görmek dileğiyle .Selamlar


Sevgili H.Hüseyin Külek,

Bu sabaha karşı iki Greenpeace botuyla, yasa dışı trol avcılığı yapan teknelerden birini Sarayburnu açıklarında suçüstü yakaladık. Üzerinde "Yasa dışı ava son" yazan bir pankart açtık ve yasa dışı avı belgeledik. Deniz Polisi'ni ve Sahil Güvenlik'i arayarak trol teknesini ihbar ettik.

Karanlıkta gizli gizli avlanırken aniden üzerlerine tuttuğumuz ışıkla panikleyen trolcüler, ağlarını arkada bırakarak kaçmaya başladı.

18870273


Banu Dökmecibaşı
Denizler Kampanyası Sorumlusu


Yasa dışı trol, Boğaz ekosistemini yok ediyor!
Harekete geçin!
Haber - 17 Ocak, 2011
Bu sabaha karşı iki Greenpeace botu, yasa dışı trol avcılığı yapan teknelerden birini Sarayburnu açıklarında suçüstü yakaladı. Üzerinde “Yasa dışı ava son” yazan bir pankart açan eylemciler, yasa dışı avı belgeledikten sonra, Deniz Polisi’ni ve Sahil Güvenliği arayarak trol teknesini ihbar etti.

http://www.yukleoltaci.com/images/2010/mayis21/574_aagre.jpg (http://www.yukleoltaci.com/view.php?filename=574_aagre.jpg)

Yakınlaş Bu sabaha karşı iki Greenpeace botu, yasa dışı trol avcılığı yapan teknelerden birini Sarayburnu açıklarında suçüstü yakaladı
Geçtiğimiz haftalarda İstanbul Deniz Polisi, yasa dışı trol avcılığı yapan teknelere üst üste baskınlar yapmış ve pek çok teknenin malzemelerine el koymuştu. Buna karşın Boğaz'da bile trol avına devam eden tekneleri Greenpeace takibe aldı. Sabah 05.00 sularından itibaren trol avı yapana tekneleri arayan Greenpeace botları, Sarayburnu açıklarında balık yakalayan teknelerden birisini suçüstü yakaladı.

Kendilerine yanaşarak siren çalan ve ışıklarını açan Greenpeace botunu gören balıkçılar hemen malzeme ve takımlarını suya bıraktı. Fotoğraf çekip video görüntüsü alan Greenpeace eylemcileri, Kumkapı'ya kaçan tekneyi takip etti. Takip sırasında ihbar üzerine gelen Deniz Polisi, tekne hakkında tutanak tuttu. Greenpeace, teknenin suya bıraktığı malzemelerin koordinatlarını polise verdi.


Yasa dışı trol, Boğaz ekosistemini yok ediyor!
Bu eylemle Marmara Denizi'nde yasak olmasına karşın yıllardır umursamaz bir şekilde süregelen trol avcılığını afişe ettik. Trol tekneleri, Marmara'da yasa dışı ve aşırı avlanıyor ve deniz ekosisteminde telafisi olmayan bir tahribata neden oluyor.

Son zamanlarda yapılan denetleme ve baskınların devam edeceğini umarak biz de bunun takipçisi olacağız. Ancak burada asıl görev, yasadışı ve aşırı avlanma ile ilgili acil önlemler alması ve denetimleri sağlaması gereken Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'na düşüyor. Hassas olan Boğaz ekosistemi ve kıyı balıkçısı, trolden çok olumsuz şekilde etkileniyor.

Greenpeace Akdeniz, 2007'den beri yavru balık avına ve tahrip edici balıkçılık yöntemlerine karşı kampanya yürütüyor. Greenpeace, sürdürülebilir balıkçılık yöntemlerinin bakanlık politikası olmasını, Boğaz gibi önemli göç ve yumurtlama alanlarının derhal korumaya alınmasını talep ediyor.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı bir an önce sürdürülebilir ve sorumlu balıkçılık ilkelerini uygulamaya başlamazsa bütün balık stoklarımız tükenecek. Yavru balık avlanmasına en fazla neden olan yasa dışı trol teknelerinin önlenmesi bu anlamdaki ilk ve en etkin adımlardan biri olacaktır.

Harekete geçin!
Tarım Bakanlığı’ndan yavru balık satışını engellemesini ve yasal balık boylarını düzenlemesini isteyin. Denizlerden vazgeçmeyin!

Ankaralı06
17.01.11, 22:22
Bugün haberlerde keyifle izlediğim bir haberdi.
Doğa ve Çevre dostu derneklerin böyle aktif çalışıp da, yetkililerin neden bu kadar duyarlı olmadığı, kafamı karıştırmıyor değil açıkçası.
Paylaşım için teşekkürler Hasan amca....

yusufçalışkanoğlu
17.01.11, 23:49
Böylesi haberleri görmek ne güzel. Değerli kardeşime emeği ve paylaşımı için teşekkür ediyor, Greenpeacesi kutluyorum.

erto
18.01.11, 01:43
böyle haberler insanın içini rahatlatıyo hasan abi .teşekkürler paylaşım için.

kulekreis
18.01.11, 02:05
böyle haberler insanın içini rahatlatıyo hasan abi .teşekkürler paylaşım için.

Öyle bir sıkı kampanya devam ediyor ki sormayın. daha güzel sonuçlara gidiliyor. Tabi ki Nasıl sonuç alacağımız merak konusu. Orası tarım bakanlığı. İnşallah denizi tarla olarak görmüyorlardır. danışma kuruluna bu konular mutlaka getirilecek sözü alınmıştır.

kulekreis
18.01.11, 02:08
İşte Danişma kurulunda olanlar. Ne dersiniz

“Su Ürünleri Danışma Kurulu”

Her av sezonunda, su ürünleri avcılığının düzenlenmesi amacıyla alınacak kararlar,1998’den bu yana TKB “Su Ürünleri Danışma Kurulu” vasıtasıyla belirlenmektedir.


Kararları tavsiye niteliği taşıyan ve kararlarına uyma zorunluluğu olmayan ve uyulmayan bu Kurul, su ürünleri stoklarının korunması, kaynakların akılcı işletilmesinin sağlanması, su ürünleri avcılığının düzenlenmesi, av yasaklarının takip ve kontrolü, yetiştiricilik, istatistiki çalışmalar, kalite kontrolü konuları da dahil olmak üzere sektörle ilgili araştırma, eğitim çalışmaları vb., konularda öneriler sunmaktadır

Tablo 44: Su Ürünleri Danışma Kurulunun Üyeleri.

Kamu kuruluşları Bilimsel kuruluşlar

Devlet Planlama Teşkilatı

- TKB (KKGM, TÜGEM, TAGEM, TEDGEM)
- Sahil Güvenlik Komutanlığı

- Ziraat Bankası Genel.Müdürlüğü
Eğitim ve araştırma kurumları (Üniversiteler

(A.Ü., Ç.Ü.,E.Ü.,F.Ü.,H.Ü.,
İ.Ü.,KTÜ.,OMÜ)

- TÜBİTAK

Balıkçı örgütleri
- Su Ürünleri Kooperatifleri Birlikleri,
bölgesel kooperatifler
- Sivil toplum örgütleri (ilgili Vakıflar, birlikler,

dernekler ve DTO,

yukarıdaki bilgiler bu rapordan alınmıştır
http://www.dpt.gov.tr/DocObjects/Dow...071/oik672.pdf

Lüfer konusu bu kurulun gündemine gelecekmiş ileryen günlerde..bu kurulun kararları tavsiye niteğindeymiş uyulma zorunluluğu yokmuş.yani önümüzdeki günlerde kurul toplanacak bir çok konu gündeme gelecek .ama yine alınan kararlara uyulmayacak anlaşılan..

mehteran
18.01.11, 07:25
Yapılan mücadele süper. Bohçacıların yakalanması ise keyif verici bir haber ama sonu alınan kararın sonucu ne olur onu düşünmek lazım. :rolleyes:

Bülent YILMAZ
18.01.11, 08:06
Hasan Amcam Paylaşım İçin Teşekkürler...
Bu soğuk kış günlerinde içimi ısıttı bu haber...

Ayhan Çetiner
18.01.11, 11:32
sevindirici bir haber mücadele güzel birde vurdum duymazlık olmasa çok daha güzel olucak vatandaşların ihbar etme alışkanlığı malesef az duyarsızlık almış başını gidiyor inşallah doğru bilgilendirme yolunda herşey değişecektir sevgiler saygılar...

Nuri ERTİK
18.01.11, 14:13
Nefis bir uygulama aslında...
Ses çıkarmayan ya da gittik yk öyle bir şey diyen otoritelere de bahane kalmıyor...
Her şey görüntülerle ortada...

kulekreis
18.01.11, 22:56
Değerli katılımlarınız için teşekkür ederim.

M.Serkan İNANÇ
20.01.11, 22:14
Reisim paylaşım için teşekkürler, elleriniz dert görmesin.



Nefis bir uygulama aslında...
Ses çıkarmayan ya da gittik yk öyle bir şey diyen otoritelere de bahane kalmıyor...
Her şey görüntülerle ortada...
Bu tür işleri seninde bildiğin üzere genelde gönüllüler yapar.
Görevlilerin o an kesinlikle başka ve daha önemli işleri olur.

çupra güven
20.01.11, 22:50
Reisim paylaşım için teşekkürler, elleriniz dert görmesin.




Bu tür işleri seninde bildiğin üzere genelde gönüllüler yapar.
Görevlilerin o an kesinlikle başka ve daha önemli işleri olur.

Evet kesinlikle haklısın,daha önemli işleri uyumak hep uyumak:mad: