PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sakarya Nehri'nde Toplu Balık Ölümleri.


M.Serkan İNANÇ
01.12.10, 07:43
Sakarya nehri'nin Karadeniz'e döküldüğü bölgede çok sayıda balık yüzeye çıktı. Nehirden alınan numunelerin sonucu bekleniyor.

http://www.yukleoltaci.com/images/2010/mayis21/408_sakarya1.jpg (http://www.yukleoltaci.com/view.php?filename=408_sakarya1.jpg)

http://www.yukleoltaci.com/images/2010/mayis21/245_sakarya2.jpg (http://www.yukleoltaci.com/view.php?filename=245_sakarya2.jpg)



Sakarya Nehri’nde toplu balık ölümleri meydana geldi.

Karasu ilçesinde Sakarya Nehri’nin Karadeniz’e döküldüğü bölgede çok sayıda balığın su yüzeyine çıkması üzerine vatandaşlar durumu yetkililere bildirdi.

İhbar üzerine bölgeye gelerek nehirden numune alan Sakarya Çevre ve Orman Müdürlüğü ekipleri, numuneleri laboratuvara gönderdi.

Nehir kenarındaki balıkçı barınağında bulunan bazı balıkçılar kıyıya vuran balıkları sudan çıkararak, musluk suyu doldurdukları kovalarda yaşatmaya çalıştı. Vatandaşların haber vermesi üzerine bölgeye gelen itfaiye aracı da su yüzeyine çıkan balıkların yaşaması için nehre tazyikli su sıktı.

Karasu Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ali Sezer gazetecilere yaptığı açıklamada, nehirde çevre felaketinin yaşandığını söyleyerek, nehrin denize döküldüğü yerden 20 kilometre yukarısına kadar balık ölümlerinin görüldüğünü ifade etti.

Sezer, yaşanan balık ölümlerine çaresizce tanıklık ettiklerini anlatarak, ’’Yayın balığı dip balığıdır ve çamurun üzerinden gider, bu balıklar da öldüğüne göre çok yüklü bir kirli su kitlesi nehre karışmıştır. 20 kilometre öteye kadar balık ölümleri görülmüş durumda. O bölgeden buraya kadar balıklar ölü şekilde akıyor, bazı balıklar da sersemlemiş. Onlar da muhtemelen öleceklerdir. Nehre muhtemelen kirli su karışmıştır’’ dedi.

Balıkları yaşatabilmek için nehre taze su vermeye çalıştıklarını belirten Sezer, nehirde yürütülen ’’Mersin Balığı Yetiştirme Projesi’’nin ölümler nedeniyle sona erebileceğini kaydetti.

Çevre ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, yapılan denetimlerde elde edilen ilk bulgulara göre sudaki oksijen oranının düşük olduğunun tespit edildiğini bildirdi.

Kaynak.
http://www.trt.net.tr/haber/HaberDetay.aspx?HaberKodu=133f2bc1-5cc2-4adb-baac-e2f4b14b4c8e

İbrahim YILDIZ
01.12.10, 08:37
"Nehirden alınan numunelerin sonucu bekleniyor."

Nehir zehirlendikten sonra sonuçun ne önemi var ki...

Bilinçsizlik, para hırsı ve vurdumduymazlık. Bunları barındırıyorsa bir insan, banane nehirdeki balıktan, denizde ki balıktan der geçer.. Ama gel görki bizler bu görüntüleri görünce içimiz kan ağlıyor. Bir şeyler yapmak geliyor içimizden ama bir şey yapamıyoruz. Bu görüntüler belki çoğalacak, belki bilmediğimiz bir yerlerde böyle olaylar yaşanıyor haberimiz yok. Bu işin sonu ne olacak bilmiyorum ama elimden ne geliyorsa mücadelesini vereceğim ve sonuna kadar vermeye devam edeceğim...

Paylaşım için teşekkürler başkanım..

Ankaralı06
01.12.10, 10:27
Ali yapar Veli bozar. Vay arkadaş bazı şeyler düzeliyor diye sevinirken böyle haberler görmek insanı derinden üzüyor. İnşallah sorunun kaynağını en kısa sürede tespit ederler.

üjbej
01.12.10, 13:37
İnşallah en kısa zamanda sonuçlanır ve müdehale edilir yazık yav milli servet.

Tayfun TURNALI
01.12.10, 15:47
http://www.oltacilar.com/sakarya-nehri-t8290.html

bu rezalet artık geleneksel hale geldi...her sene pancar zamanı yaşanıyor...sebebinide herkes biliyor...

stillborn19
01.12.10, 21:44
Bir doğa harikası daha insanların acımasız para hırsına yenik düştü

Beretta43
01.12.10, 22:03
Her ne sebeb olursa olsun, inşallah çok kötü bir sonuç çıkmaz ve daha fazla canlı ölümü yaşanmaz sevgili dostlar...

rascal54
01.12.10, 23:48
fabrikanın çark deresine boşalttığı atıklar söğütlü ilçesinde sakarya nehrine karışıyor, balıklar tuzlu su birleşimine kadar kaçıyor ve sıkışıyor nitekim görüntü ortada ama birileri bir şeyleri ötr pas etmek için sudaki oksijen azaldı diyorlar, sanki akvaryum :) itfaye ile koca nehire su sıkıyorlar oksijen vermeye çalışıyorlar ( nasrettin hocanın göle maya çalması misali ) bu tamamen saçmalık ve cahillik........

Tayfun TURNALI
07.12.10, 17:04
yıl 2010 memelekette her yerede rezalet devam ediyor....kirmir çayı için devlet diyorki kanalizasyon altyapısı olmadığından kirlilik had safhada...sakarya zehir akıyor...ister gül ister ağla....