Orijinalini görmek için tıklayınız : Bolu da göllere balık bırakıldı
Doğal güzellikleri ile ünlü Abant Tabiat Parkı'nda bulunan Abant Gölü ile Yedigöller'de bulunan göllere 240 bin alabalık yavrusu bırakıldı.
30.06.2010 23:25:40
Trabzon'un Maçka ilçesinde Çevre ve Orman Bakanlığının balık üretme çiftliğinde yetiştirilen alabalık yavruları, tankerle Bolu'ya getirilerek Abant Gölü ve Yedigöller'de bulunan göllere salındı.
Bolu İl Çevre ve Orman Müdürlüğü Milli Parklar Şube Müdürü Özkan Yavuz, ''Her yıl Bolu'da bulunan göl ve derelere üretilen balıklardan bırakıyoruz. Bırakılan balık sayıları her geçen gün biraz daha artmakta. Amacımız göllerimizdeki doğal dengeyi bozmadan korumak'' dedi.
Bırakılan yavru balıklar Abant'a tatil için gelen vatandaşların ilgi odağı oldu.
AA
İnşallah ilerki yıllarda göllerimize aşılama yapmak zorunda kalmayız....
Merak ettim bırakılan alabalıklar abant alasımı yoksa başka bir tür alabalıkmı acaba ?
M.Serkan İNANÇ
02.07.10, 00:06
Doğal güzellikleri ile ünlü Abant Tabiat Parkı'nda bulunan Abant Gölü ile Yedigöller'de bulunan göllere 240 bin alabalık yavrusu bırakıldı.
30.06.2010 23:25:40
Trabzon'un Maçka ilçesinde Çevre ve Orman Bakanlığının balık üretme çiftliğinde yetiştirilen alabalık yavruları, tankerle Bolu'ya getirilerek Abant Gölü ve Yedigöller'de bulunan göllere salındı.
Bolu İl Çevre ve Orman Müdürlüğü Milli Parklar Şube Müdürü Özkan Yavuz, ''Her yıl Bolu'da bulunan göl ve derelere üretilen balıklardan bırakıyoruz. Bırakılan balık sayıları her geçen gün biraz daha artmakta. Amacımız göllerimizdeki doğal dengeyi bozmadan korumak'' dedi.
Bırakılan yavru balıklar Abant'a tatil için gelen vatandaşların ilgi odağı oldu.
AA
Reisim affınıza sığınarak alıntı ile cevap vermek istiyorum.
Aradan geçen onca süreden sonra aynı şeyleri düşünüyorum.
Ekleyeceklerim var elbette ama bu akşamlık bu kadar olsun.
Saygılarımla.
http://www.oltacilar.com/abant-ve-yedigollere-120-bin-adet-alabalik-birakildi-t3093.html
Özkan bilgilendirme için teşekkürler.
Konu gerçekten çok önemli, eline sağlık dostum.
Çünkü akarsu denildiğinde ilk akla gelen Alabalık nesli artık günümüzde yok denecek kadar azalmaya başladı.
Hal böyle oluncada mecburen elimizdeki imkanları değerlendirip göllerimizde bu neslin devam etmesini sağlamak gereksinimi gerçekten çok doğru bir teşhis.
Alabalıklar bir akarsuyun ne kadar sağlıklı ve temiz olduğunu gösteren en önemli canlılardır diye düşünmek lazım.
Sanayi ve kentleşmenin devamında meydana getirdiği kirlilik ve buna benzer dış etkiler akarsularımızı artık canlı yaşayamaz hale getirmiştir.
Abant alası Yurdumuzda Abant, yedigöller ve çevresindeki göl ve derelerde bulunan bir endemik ( Belirli bir ülke veya bölgeye ait, yerel, ender ve çok ender bulunan.)türdür.
Dolayısıyla ne kadar sahip çıkabilirsek o kadar kazançlıyız diye düşünmek lazım.
Öncelerden bu konu hakkında edindiğim bilgilere göre 1950 li yıllarda Abant gölünde varlığı tesbit edilmiş ve kayıtlara bu şekilde geçmiştir.
Ne yazıkki defalarca gittiğim Abant ve yedigöllerin kadife, sazan ve kefal ile dolduğunu tesbit etmiştim.
En son gittiğim Yedigöller de de oltamıza sürekli limit altı kefaller takılmıştı.
Düşünebiliyormusunuz o kadar sazan, kefal ve kadifenin oraya vatandaşlar tarafından atıldığını ve ürediklerini?
Ben hiç öyle düşünmüyorum işin açıkçası.
Ayrıca madem bu tür bize ait sahip çıkılması gerekirken neden bu göllerimize daha öncelerden gökkuşağı ve diğer tür alabalık yavruları atıldı?
Bunu yapanda zaten Milli parklar müdürlüğü değilmidir?
Siz nasıl düşünürsünüz bilmiyorum ama benim düşüncem sportif amaçlı balık avı yaptırıyoruz diyerek gelenlerden 10.00YTL almaktan başka amaçları yok bence bu işi yapanların.
Abant ve Yedigöller gibi dünya harikası mekanlarımıza gereken ilgi ve alaka bu güne kadar hiç gösterilmemiştir buna emin olabilirsiniz. İnşallah bundan sonra gösterilir diye diliyorum.
Suçlu bulmak veya göstermek istemiyorum ama Yedigöller e gidiyorsunuz atıyorsunuz iki olta veriyorsunuz 10.00YTL isterseniz gölü kurutun size kimse karışmıyor:)
Adı üzerinde MİLLİ PARK
Korunacak ve gözetilecek ve en önemlisi değerleri bozulmadan günümüze ve bizden sonraki nesillere taşınacak.
Böyle bir memleket varmı ki acaba diye düşünerek harap oluyor insan gerçekten:cool:
Son olarak şunu ekleyeyim su samurlarının ana besin kaynağı balıktır;)
İbrahim YILDIZ
02.07.10, 07:29
Merak ettim bırakılan alabalıklar abant alasımı yoksa başka bir tür alabalıkmı acaba ?
Konuyu okuyunca benimde aklıma ilk o geldi.
Acaba hangi tür alabalık.
İnşallah doğru türü bırakmışlardır diye düşünüyorum.
Konuyu okuyunca benimde aklıma ilk o geldi.
Acaba hangi tür alabalık.
İnşallah doğru türü bırakmışlardır diye düşünüyorum.
Zamanında Abant'ta olan üretm çiftliği daha sonraları Trabzon'a taşınmış şimdi Abant alası Trabzon'da üretiliyor ve her yıl Trabzon'da üretilen yavrular abanta getirilip salıveriliyor, has abant alası...
Zamanında Abant'ta olan üretm çiftliği daha sonraları Trabzon'a taşınmış şimdi Abant alası Trabzon'da üretiliyor ve her yıl Trabzon'da üretilen yavrular abanta getirilip salıveriliyor, has abant alası...
Erkan Bey,
Yanlış bilmiyorsam abant alası yapay olarak üretilemiyor (yanlış biliyorsam lütfen düzeltin). Bundan dolayıda abanta bırakılan balıkların ben gökkuşağı alabalığı olduğunu düşünmekteyim. Yani istilacı sınıfındaki bir türü o bu doğal cennetin içine salıyorlar; son kalan abant alasının yumurtası ve yavrularını yiyip bitirsin diye heralde.
Bu süper, işte bunu tebrik etmek lazım.
İbrahim YILDIZ
02.07.10, 09:28
Bilgilendirme için teşekkürler.
Yanlız koskoca Bolu'da tesis kuracak yer yokmuydu da, Trabzon'dan buraya balıklar taşınıyor.:rolleyes::rolleyes:
M.Serkan İNANÇ
02.07.10, 10:30
Bilgilendirme için teşekkürler.
Yanlız koskoca Bolu'da tesis kuracak yer yokmuydu da, Trabzon'dan buraya balıklar taşınıyor.:rolleyes::rolleyes:
Sen olayı anlamadın...
Bu konulara bakacak personelimiz yok kardeş elimizde. Olduğu zaman işi Bolu' da yapmaya başlayacağız inşallah.
Gerçi ne fark eder ha Tarabzon ha Bolu...
Memleket bizim memleketimiz.
Orası burası ayrımı yapmak bence yanlış, sizde yapmayın:D
İbrahim YILDIZ
02.07.10, 10:37
Sen olayı anlamadın...
Bu konulara bakacak personelimiz yok kardeş elimizde. Olduğu zaman işi Bolu' da yapmaya başlayacağız inşallah.
Gerçi ne fark eder ha Tarabzon ha Bolu...
Memleket bizim memleketimiz.
Orası burası ayrımı yapmak bence yanlış, sizde yapmayın:D
Yanlış anladın başkanım, yani iklim açısından dedim ben.
Abant alası Bolu Abant Gölü'ne ait bir tür olduğu için hani o civarda yani Bolu'da üretim tesisi kurulsa olmazmıydı anlamında...;)
Tarık ERSAL
02.07.10, 12:16
Erkan Bey,
Yanlış bilmiyorsam abant alası yapay olarak üretilemiyor (yanlış biliyorsam lütfen düzeltin). Bundan dolayıda abanta bırakılan balıkların ben gökkuşağı alabalığı olduğunu düşünmekteyim. Yani istilacı sınıfındaki bir türü o bu doğal cennetin içine salıyorlar; son kalan abant alasının yumurtası ve yavrularını yiyip bitirsin diye heralde.
Görkem bey,
Yanlış biliyorsam lütfen düzeltin dediğiniz için bazı yanlışları düzeltmek ve bilgi vermek gereği hissettim.
Aldığım bilgiye göre haberde geçen yavru balıkların tamamı Abant Alasıdır.
Abant alası son yıllarda Çevre ve Orman Bakanlığı elemanlarınca en kolay üretilebilen doğal türlerden biri. Bildiğim kadar 6-7 senedir Trabzon'da üretilmekte.
Diğer doğal türlerimizin de üretimi yapılmakla birlikte istenilen verim alınamamakta.
Hatırlayabildiğim kadar 2002 senesine kadar Çevre ve Orman Bakanlığı gökkuşağı alayı doğal türlerimizin bulunduğu iç sularımıza salmakta ve balıklandırmaya katkı sağlayacağını düşünmekteydi. Ancak gökalanın diğer doğal ala türleri üzerindeki baskısı anlaşılınca bu yanlış uygulamaya son verildi. Tüm üretim istasyonları gökaladan arındırıldı.
Hatta ve hatta Sü Ürünleri Yetiştiriciliği Yönetmeliğinde günümüzde "Yetiştiricilik tesislerinde üretilen türün doğaya kaçmasını önlemek için gerekli tedbirler alınır." maddesi yerine üretilen gökalaların belli bir kısmının faydalanılan kaynağa salınması şartı vardı. :mad:
Ne yazık ki bir başka gelişme ise günüümüzde DSİ olsun, diğer resmi kurumlar olsun var olan üretim istasyonlarını bile terk etmeye, faaliyetlerini sonlardırmaya başladı.
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2026, Jelsoft Enterprises Ltd.