PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Herkes Yanındakini İyi Tanısın!

Talip Girgin
09.06.10, 02:58
http://img265.imageshack.us/img265/6491/azrailrq2.jpg (http://img265.imageshack.us/i/azrailrq2.jpg/)
Geçmişi olmayan kişilerin, birden uyum ve hoşgörü mesajları ile ortaya çıkıp, bir takım sosyal hadiseler de bir değere sahip çıkmaya çalışması ve burada boy göstermesi kadar banal ve mantık dışı bir hareket olamaz!

Sanal ortamda tanıdığımız insanlarla bir gün sanaldan çıkıp sosyal aktivitelerde bir araya gelebileceğimizi düşünerek, yazdıklarımızın bizi utandırmaması gerektiğini ve bunun, bir siteye kayıt olduğumuz andan itibaren başladığını bilmeliyiz!

Gelişen olaylara göre tarzımızı ve duruşumuzu belirlemeye çalışmak ve yanlışlarımızı inkâr etmek, iki yüzlülük olur! Hiçbir şey olmamış gibi iki yüzlü sahtekâr bir insanın elinden tutmak, onurlu ve dürüst insanların işi olamaz. Ancak kandırılmış saf temiz kalpli insanlar; bu “sahte kalıplar” tarafından tuzağa düşürülerek aldatılırlar.

Kendisinin var olduğu yerde, toplanacak insanların memnuniyeti ile kendisinin var olmadığı yerde toplanacak insanların memnuniyetinden şüphe duymamak için, yaşadığımız her an, ister sanalda olsun, ister gerçekte; bazı değerlerimize sahip çıkmalıyız. Bu değerler Türk insanının örf ve adetlerinde olduğu gibi, başka ülkelerin ve kültürlerin de kabul edebileceği evrensel ilkelerdir.

Şayet bir grupta, varlığımızdan rahatsız olacak birilerini hissedersek, yapılacak en doğru hareket o insanların yanına gitmemek olmalıdır!

Ya da varlığından rahatsız olacağımız insanlar bir toplulukta boy gösteriyorsa o toplantıya gitmemek en doğru hareket olur!

Ne yazık ki bazı değerleri yaşamamış bunlardan yoksun kalmış insanlar, internetin sağladığı imkanlar ile başlarda sanal, daha sonraları gerçek olan sosyal grupların arasına sızmaktalar. İşte bunlar tehlikeli gruplardır! Bakışları bakış olmaz, konuştukları laf olmaz! Gerçekten insan olduklarını anlamak için test gereklidir!

Herkesi “insan” olduğu için koşulsuz kabul eden internetteki sosyal oluşumların içine, sızan bu kötü niyetli kişiler, bu güzel topluluklarda ki oluşumlardan ders almak isteseler; Kârlı çıkacaklardır! Ancak şeytani duygular ile hareket ederek,huzuru bozmaya çalıştıkları, ağırlıklı olarak görülür. Bu kötü niyetli kişilerin gerçek yüzlerini ortaya çıkardığınızda; hele ki onların menfaatlerine zarar verdiğinizde; o melek yüzlerin nasıl bir mahluka dönüştüğünü görmek istemezsiniz!!!

Gördüklerimizin ve inandıklarımızın bir çoğunun, gerçek doğrular olmadığını anladığımızda, bizi uyaranlara ne kadar haksızlık yaptığımızı anlayacağız! Umarım bunu anladığımızda, kaybettiklerimiz, sahip olduklarımızdan daha az olur.
M.Talip Girgin.
09.06.2010

mehteran
09.06.10, 07:47
http://img265.imageshack.us/img265/6491/azrailrq2.jpg (http://img265.imageshack.us/i/azrailrq2.jpg/)
Geçmişi olmayan kişilerin, birden uyum ve hoşgörü mesajları ile ortaya çıkıp, bir takım sosyal hadiseler de bir değere sahip çıkmaya çalışması ve burada boy göstermesi kadar banal ve mantık dışı bir hareket olamaz!

Sanal ortamda tanıdığımız insanlarla bir gün sanaldan çıkıp sosyal aktivitelerde bir araya gelebileceğimizi düşünerek, yazdıklarımızın bizi utandırmaması gerektiğini ve bunun, bir siteye kayıt olduğumuz andan itibaren başladığını bilmeliyiz!

Gelişen olaylara göre tarzımızı ve duruşumuzu belirlemeye çalışmak ve yanlışlarımızı inkâr etmek, iki yüzlülük olur! Hiçbir şey olmamış gibi iki yüzlü sahtekâr bir insanın elinden tutmak, onurlu ve dürüst insanların işi olamaz. Ancak kandırılmış saf temiz kalpli insanlar; bu “sahte kalıplar” tarafından tuzağa düşürülerek aldatılırlar.

Kendisinin var olduğu yerde, toplanacak insanların memnuniyeti ile kendisinin var olmadığı yerde toplanacak insanların memnuniyetinden şüphe duymamak için, yaşadığımız her an, ister sanalda olsun, ister gerçekte; bazı değerlerimize sahip çıkmalıyız. Bu değerler Türk insanının örf ve adetlerinde olduğu gibi, başka ülkelerin ve kültürlerin de kabul edebileceği evrensel ilkelerdir.

Şayet bir grupta, varlığımızdan rahatsız olacak birilerini hissedersek, yapılacak en doğru hareket o insanların yanına gitmemek olmalıdır!

Ya da varlığından rahatsız olacağımız insanlar bir toplulukta boy gösteriyorsa o toplantıya gitmemek en doğru hareket olur!

Ne yazık ki bazı değerleri yaşamamış bunlardan yoksun kalmış insanlar, internetin sağladığı imkanlar ile başlarda sanal, daha sonraları gerçek olan sosyal grupların arasına sızmaktalar. İşte bunlar tehlikeli gruplardır! Bakışları bakış olmaz, konuştukları laf olmaz! Gerçekten insan olduklarını anlamak için test gereklidir!

Herkesi “insan” olduğu için koşulsuz kabul eden internetteki sosyal oluşumların içine, sızan bu kötü niyetli kişiler, bu güzel topluluklarda ki oluşumlardan ders almak isteseler; Kârlı çıkacaklardır! Ancak şeytani duygular ile hareket ederek,huzuru bozmaya çalıştıkları, ağırlıklı olarak görülür. Bu kötü niyetli kişilerin gerçek yüzlerini ortaya çıkardığınızda; hele ki onların menfaatlerine zarar verdiğinizde; o melek yüzlerin nasıl bir mahluka dönüştüğünü görmek istemezsiniz!!!

Gördüklerimizin ve inandıklarımızın bir çoğunun, gerçek doğrular olmadığını anladığımızda, bizi uyaranlara ne kadar haksızlık yaptığımızı anlayacağız! Umarım bunu anladığımızda, kaybettiklerimiz, sahip olduklarımızdan daha az olur.
M.Talip Girgin.
09.06.2010

Tabip abim öğle bir hikayeki bu aynı beni anlatmışsın...Öğle bir olay yaşadımki bundan biryıl önce aynen kaybettiklerim kazandıklarımdan daha azdı.. Güzel hikayen için teşekkürler abim.

yusufçalışkanoğlu
09.06.10, 09:02
Sayin Talip bey. Günümüz insanligi icin güzel bir uyari. Yasayanlar zaten biliyor. Ben derim ki: yanimiza yaklasmak isteyenleri, mesafeli davranislarla deneyip, iyice kanaat getirmeden yanimizdaz uzak tutmaya calisalim. Karsi taraftaki de buna dikkat ederse uyum ortaya cikar.
Insanlari tanimak cok zor. Ne kadar anladim desek yanilma ihtimalimiz vardir. Iyi niyeti elden birakmamak kaydiyla: bu ihtimali gözden uzak tutmamak, acaba ? diye her ihtimale hazirlikli olmak gerekir.
Beklemedigimiz, ummadigimiz durumlarla karsilastigimiz zaman da, üzülmeyip kahirlanmayalim. Ne dersin. sevgi dolu selamlarimi sunuyorum.

Talip Girgin
09.06.10, 10:29
Sayin Talip bey. Günümüz insanligi icin güzel bir uyari. Yasayanlar zaten biliyor. Ben derim ki: yanimiza yaklasmak isteyenleri, mesafeli davranislarla deneyip, iyice kanaat getirmeden yanimizdaz uzak tutmaya calisalim. Karsi taraftaki de buna dikkat ederse uyum ortaya cikar.
Insanlari tanimak cok zor. Ne kadar anladim desek yanilma ihtimalimiz vardir. Iyi niyeti elden birakmamak kaydiyla: bu ihtimali gözden uzak tutmamak, acaba ? diye her ihtimale hazirlikli olmak gerekir.
Beklemedigimiz, ummadigimiz durumlarla karsilastigimiz zaman da, üzülmeyip kahirlanmayalim. Ne dersin. sevgi dolu selamlarimi sunuyorum.

Çok doğru Yusuf Bey, İnanın bu konu çok önemli. Sizin yolunuz güzel, üzülmek istemiyorsak dikkatli olmakta fayda var ! Selam ve saygılarımla...

Talip Girgin
09.06.10, 10:34
Tabip abim öğle bir hikayeki bu aynı beni anlatmışsın...Öğle bir olay yaşadımki bundan biryıl önce aynen kaybettiklerim kazandıklarımdan daha azdı.. Güzel hikayen için teşekkürler abim.

Bu yazılar yaşanmış ve tecrübe edinmiş Gürkan kardeşim. Hepimizin ortak yaşamından:)
Bunun için yazıyorum kimse üzülmesin! "Bu site" derken tabiki burası değil, bu yazım anonim bir çok yerde yayımlanıyor. Kimse üzerine almasın. Varsa kötü niyetli insanlar teşebbüs etmesinler biz herşeyin farkındayız:rolleyes: değil mi?:D Selamlar...

tanbays
09.06.10, 12:27
Ah be Talip Abim,
Mail gruplarınndan beri bu camiayı internetten takip eden biri olarak şunu söylebilirimki az bile yazmışsın az...
Ellerine sağlık oku güzel yere atmışsın her zamanki gibi....

erto
09.06.10, 12:27
talip abi ard niyetli ,kötü bir insanın hareketlerinden gözünden yüzünden belli olur ,o kişilerde sitede olsun buluşma zamanlarımızda olsun aramızda barınamaz, barındırmayız.paylaşımın için teşekkürler.

Talip Girgin
09.06.10, 19:58
Ah be Talip Abim,
Mail gruplarınndan beri bu camiayı internetten takip eden biri olarak şunu söylebilirimki az bile yazmışsın az...
Ellerine sağlık oku güzel yere atmışsın her zamanki gibi....

Tanbays, sevgili eski dostum kardeşim, seni gördüğüme sevindim. Bilirsin Talip ağabeyinin gözlemlerini:) Dört yıldır bu sanal alemin içinde kafama göre yazarım, çizerim. Amacım dostlarımızı eğlendirmektir. Ara sıra ipin ucunun kaçtığını gördüğüm yerlerde çeki düzen vermek için böyle toparlama yazıları yazarım. İşin özünde her zaman doğruluk ve dürüstlük olsun isterim. Gördüğüm yanlışları insanları kırmadan yazmaya çalışıyorum. Katkın için teşekkür ederim sevgi ve selamlarımla..

Talip Girgin
09.06.10, 20:00
talip abi ard niyetli ,kötü bir insanın hareketlerinden gözünden yüzünden belli olur ,o kişilerde sitede olsun buluşma zamanlarımızda olsun aramızda barınamaz, barındırmayız.paylaşımın için teşekkürler.

Teşekkür ederim sevgili Erol kardeşim. Amacımız bu zaten. Ancak bazen o kadar kolay anlaşılmıyorlar yine de dikkat etmek lazım. :) Sevgi ve selamlarımla Ankara ya selamlar...

ankara19
09.06.10, 22:22
abi ellerine sağlık bu art niyetli insanlar toplumumuzda o kadar çok ki bu insanları bazen iş işten geçtikten sonra tanıyorsunuz inşallah her zaman iş işten geçmezde zamnında tanımış oluruzda verdiği zaralar kimseyi üzmemüş kırmamış olur!!!!!

kulekreis
09.06.10, 22:53
Bu gün kü yaşantı şartları içersinde :Toplumda insanlar sevmedikleri kişilerle de beraber olmak zorundadır.Belli bir toplulukta 2 veya 5 zararlı varsa; Ya toplumu tel örgü içine alıp zararlıdan koruyacaksın veya zararlıları tecrit edeceksin.Bunların olması mümkün olmadığından insanlarda tek başına yaşayamıyacağından,toplumda kendi frekanslarını içeren kişileri seçerek dost edineceksin demektir.Yanlış seçim yapmışsan listeden çıkaracaksın.Yenilerini ekleyip tekrar deniyeceksin. Böylece dostlarının sayısını arttıracaksın .İnsanlar hayatta dostlarıyle değer kazanır.Karşılaştığımız ve tanıştığımız kişilerin geçmişleri hakkında bilgi sahibi olmak kısa sürede de olsa mümkün değildir.Şayet bir grupta varlığımızdan rahatsız olan kişiler varsa yanına gitmemek ondan cekindiğimiz anlamına gelebilir,bilakis tam tersi üstüne gidip bu rahatsızlığı öğrenmek gerekir.Belki rahatsızlığın sebebi biz olabiliriz. Düşüncelerimizin aksine bizden çok daha erdem bir kişiyi
yanına gitmemekle tanıyamamış olacağız demektir.

Biri sizi bir kez aldatırsa suç onundur. İki kez aldatırsa suç sizindir.Romen atasözü sevgiler ve selamlar

düzceli69
10.06.10, 09:36
Süper bir hikaye, ellerine ve yüreğine sağlık abi..Doğru her zaman doğrudur....

ümit80
11.06.10, 13:09
Hepimiz hayatta bu tür şeyler yaşamışızdır. her toplulukta 1 tanede olsa sürekli sorun çıkaran birileri oluyor. Kulek Reis abinin sözlerine katılıyorum. yanına gitmemek yerine üstüne gidersen sorun bir şekilde çözümlenir. Ama öbür türlü her zaman rahatsızlık olur. bakışlardan bile insan karşısındakinin ne düşündüğünü anlar bazen. Necip Fazıl'ın dediği gibi Gözler, ya merhamet yada nefretin ışıldadığı kandildir. Rabbim bizlere merhametle bakan dostlarla karşılaşmayı nasip etsin. paylaşım için teşekkürler.

Talip Girgin
11.06.10, 14:48
abi ellerine sağlık bu art niyetli insanlar toplumumuzda o kadar çok ki bu insanları bazen iş işten geçtikten sonra tanıyorsunuz inşallah her zaman iş işten geçmezde zamnında tanımış oluruzda verdiği zaralar kimseyi üzmemüş kırmamış olur!!!!!

İnşallah Mehmet kardeşim, kötülüklere fırsat vermez rabbim. Sevgi ve selamlarımla...:)

Talip Girgin
11.06.10, 14:50
Bu gün kü yaşantı şartları içersinde :Toplumda insanlar sevmedikleri kişilerle de beraber olmak zorundadır.Belli bir toplulukta 2 veya 5 zararlı varsa; Ya toplumu tel örgü içine alıp zararlıdan koruyacaksın veya zararlıları tecrit edeceksin.Bunların olması mümkün olmadığından insanlarda tek başına yaşayamıyacağından,toplumda kendi frekanslarını içeren kişileri seçerek dost edineceksin demektir.Yanlış seçim yapmışsan listeden çıkaracaksın.Yenilerini ekleyip tekrar deniyeceksin. Böylece dostlarının sayısını arttıracaksın .İnsanlar hayatta dostlarıyle değer kazanır.Karşılaştığımız ve tanıştığımız kişilerin geçmişleri hakkında bilgi sahibi olmak kısa sürede de olsa mümkün değildir.Şayet bir grupta varlığımızdan rahatsız olan kişiler varsa yanına gitmemek ondan cekindiğimiz anlamına gelebilir,bilakis tam tersi üstüne gidip bu rahatsızlığı öğrenmek gerekir.Belki rahatsızlığın sebebi biz olabiliriz. Düşüncelerimizin aksine bizden çok daha erdem bir kişiyi
yanına gitmemekle tanıyamamış olacağız demektir.

Biri sizi bir kez aldatırsa suç onundur. İki kez aldatırsa suç sizindir.Romen atasözü sevgiler ve selamlar

Katkınız için teşekkür ederim. Selam ve saygılar...

Talip Girgin
11.06.10, 14:56
Süper bir hikaye, ellerine ve yüreğine sağlık abi..Doğru her zaman doğrudur....

Teşekkür ederim Ersin kardeşim. İnternet ortamında bu benim dört yıllık gözlemimdir. Yazdığım her bir satır teyit edilmiş örneklerle doludur. Özet olarak sunduğum bu makale aslında çok daha uzun olabilirdi. Ama her insanın aşağı yukarı başından geçen buna benzer örnekler vardır ve yazıdaki ana fikri algılamakta zorlanmazlar diye düşünüyorum! Veya düşündüm. sevgi ve selamlarımla...:)

Talip Girgin
11.06.10, 14:58
Hepimiz hayatta bu tür şeyler yaşamışızdır. her toplulukta 1 tanede olsa sürekli sorun çıkaran birileri oluyor. Kulek Reis abinin sözlerine katılıyorum. yanına gitmemek yerine üstüne gidersen sorun bir şekilde çözümlenir. Ama öbür türlü her zaman rahatsızlık olur. bakışlardan bile insan karşısındakinin ne düşündüğünü anlar bazen. Necip Fazıl'ın dediği gibi Gözler, ya merhamet yada nefretin ışıldadığı kandildir. Rabbim bizlere merhametle bakan dostlarla karşılaşmayı nasip etsin. paylaşım için teşekkürler.

Katkınız için teşekkür ederim Ümit kardeşim sevgi ve saygılarımla...:)

Tarık ERSAL
11.06.10, 17:13
Talip bey,

Gerçek bir nasihat niteliğinde olan makalenizi çok beğendim.
Ellerinize sağlık.
Özellikle sanal ortamın özellikleri nedeniyle hepimizin zaman zaman yaşadığı önemli bir yaramızı işaret ediyorsunuz.

Bu makaleyi okuyunca geçmişte ve gerekçeli olarak bazı arkadaşlarımla, yine sanal ortamda paylaştığım, ancak kaynağını bilmediğim bir yazı aklıma geldi.

Sizlerle de paylaşmak isterim.

Her kim kaleme aldı ve paylaşıma sundu ise onun da ellerine sağlık.

SARIMSAK TARLASI

Genç adamın biri,
Dermiş babasına her gün;
“Benim de dostlarım var, sendeki dost gibi”
Baba, itiraz eder,
" Olmaz öyle çok dost, hakikisi
Belki bir, belki iki,
Fazlasını bulamazsın gerçek, hakiki..."
Devam eder durur konuşma...
Aralarında başlar bir tartışma, karar verirler bir sınava,
Dostun hakikisini anlamaya... Bir akşam bir koyun keserler,
Ve koyarlar çuvala.
Baba der ki oğluna, “Hadi al bu çuvalı, şimdi götür dostuna”.
Çuvaldan kanlar damlamakta, Sanki öldürmüşler de bir adamı,
Koymuşlar çuvala, Dıştan böyle sanılmakta. Delikanlı sırtlar çuvalı,
Gider en iyi bildiği dostuna, çalar kapıyı.
O dost, bakar ki bir çuval, hem de kanlı,
Kapar hızla kapıyı delikanlının suratına,
Almaz içeri arkadaşını, Böylece tek tek dolaşır delikanlı,
Kendince tanıdığı, sevdiği dostlarını.
Ne çare, hepsinde de sonuç aynıdır.
Evlat geriye döner. Ama içten yıkılır...
Babasına dönerek;
“Haklıymışsın baba “ der. Dost yokmuş bu dünyada ne sana, ne de bana.
Baba “ hayir evlat ” der, benim bir dostum var bildiğim.
Hadi, çuvalı alda bir kere de git ona.
Genç adam, çuvalı sırtlar tekrar. Alnından ter, çuvaldan kanlar damlar...
Gider, baba dostuna. Kabul görür, sevinir.
O dost, delikanlıyı alır hemen içeri. Geçerler arka bahçeye.
Bir çukur kazarlar birlikte. Çuvaldaki koyunu gömerler adam diye,
Üzerine de bolca toprak serpiştirirler.
Belli olmasın diye dikerler bu torağa bolca sarımsak...
Genç adam gelir babasına;
“ Baba, işte dost buymuş “ diye konusunca,
Babası;
“ Daha erken, o belli olmaz daha. Sen yarin git O'na, çıkart bir kavga,
Atacaksın iki tokat, hiç çekinmeden ona, iste o zaman anlaşılacak,
dostun hakikisi.
Sonra gel olanları anlat bana...”
Genç adam, aynen yapar babasının dediğini,
Maksadı anlamaktır dostun hakikisini,
Babasının dostuna istemeden basar iki tokadı !

Der ki tokadı yiyen DOST;
“Git de söyle babana, biz satmayız sarımsak tarlasını böyle iki tokada”

ŞU KISACIK HAYATIMIZDA SARIMSAK TARLASINI SATMAYACAK, DOSTLAR BULMAMIZ DiLEĞiYLE...

RASTGELSİN.

Talip Girgin
12.06.10, 00:12
Talip bey,

Gerçek bir nasihat niteliğinde olan makalenizi çok beğendim.
Ellerinize sağlık.
Özellikle sanal ortamın özellikleri nedeniyle hepimizin zaman zaman yaşadığı önemli bir yaramızı işaret ediyorsunuz.

Bu makaleyi okuyunca geçmişte ve gerekçeli olarak bazı arkadaşlarımla, yine sanal ortamda paylaştığım, ancak kaynağını bilmediğim bir yazı aklıma geldi.

Sizlerle de paylaşmak isterim.

Her kim kaleme aldı ve paylaşıma sundu ise onun da ellerine sağlık.

SARIMSAK TARLASI

Genç adamın biri,
Dermiş babasına her gün;
“Benim de dostlarım var, sendeki dost gibi”
Baba, itiraz eder,
" Olmaz öyle çok dost, hakikisi
Belki bir, belki iki,
Fazlasını bulamazsın gerçek, hakiki..."
Devam eder durur konuşma...
Aralarında başlar bir tartışma, karar verirler bir sınava,
Dostun hakikisini anlamaya... Bir akşam bir koyun keserler,
Ve koyarlar çuvala.
Baba der ki oğluna, “Hadi al bu çuvalı, şimdi götür dostuna”.
Çuvaldan kanlar damlamakta, Sanki öldürmüşler de bir adamı,
Koymuşlar çuvala, Dıştan böyle sanılmakta. Delikanlı sırtlar çuvalı,
Gider en iyi bildiği dostuna, çalar kapıyı.
O dost, bakar ki bir çuval, hem de kanlı,
Kapar hızla kapıyı delikanlının suratına,
Almaz içeri arkadaşını, Böylece tek tek dolaşır delikanlı,
Kendince tanıdığı, sevdiği dostlarını.
Ne çare, hepsinde de sonuç aynıdır.
Evlat geriye döner. Ama içten yıkılır...
Babasına dönerek;
“Haklıymışsın baba “ der. Dost yokmuş bu dünyada ne sana, ne de bana.
Baba “ hayir evlat ” der, benim bir dostum var bildiğim.
Hadi, çuvalı alda bir kere de git ona.
Genç adam, çuvalı sırtlar tekrar. Alnından ter, çuvaldan kanlar damlar...
Gider, baba dostuna. Kabul görür, sevinir.
O dost, delikanlıyı alır hemen içeri. Geçerler arka bahçeye.
Bir çukur kazarlar birlikte. Çuvaldaki koyunu gömerler adam diye,
Üzerine de bolca toprak serpiştirirler.
Belli olmasın diye dikerler bu torağa bolca sarımsak...
Genç adam gelir babasına;
“ Baba, işte dost buymuş “ diye konusunca,
Babası;
“ Daha erken, o belli olmaz daha. Sen yarin git O'na, çıkart bir kavga,
Atacaksın iki tokat, hiç çekinmeden ona, iste o zaman anlaşılacak,
dostun hakikisi.
Sonra gel olanları anlat bana...”
Genç adam, aynen yapar babasının dediğini,
Maksadı anlamaktır dostun hakikisini,
Babasının dostuna istemeden basar iki tokadı !

Der ki tokadı yiyen DOST;
“Git de söyle babana, biz satmayız sarımsak tarlasını böyle iki tokada”

ŞU KISACIK HAYATIMIZDA SARIMSAK TARLASINI SATMAYACAK, DOSTLAR BULMAMIZ DiLEĞiYLE...

RASTGELSİN.

Beğendiğinize sevindim Tarık Bey anlaşılır olmak güzel şey.
Bu camianın sürekli içindeyiz ve aksayan yerleri tamir etmek için önce doğru tespitler yapmamız lazım. Herşey daha güzel birliktelikler için değil mi? "Sarımsak Tarlası" bildiğim bir hikâyedir ve iyi mesaj verir. Bence de yerinde kullanılmıştır. Yazıma katkınızdan dolayı teşekkür ederim. Sağ olun. Selam ve saygılar...:)

ze_mahşer
12.06.10, 02:00
Doğa ve Çevre Dostu Amatör Oltacılar Derneği (OLTACILARDER) forum sitesinde sadece amatör balık avcılığı ile alakalı konular görmek istediğimi üzülerek konunuza yazma gereksinimi duydum Talip bey.
Ne zaman forumda neler oluyor diye baksam sizin hikayelerinizden birisi ile karşılaşıyorum.
Mümkünse forum yöneticilerimden rica ediyorum hikaye değilde Amatör Balık Avcılığı için neyi paylaşabiliriz ona bakalım.
Yazamasakta bir çok şeyi seyrederek bu platformdan öğrenmeye çalışıyoruz.

Saygılarımla.

ze_mahşer

Talip Girgin
12.06.10, 16:20
Doğa ve Çevre Dostu Amatör Oltacılar Derneği (OLTACILARDER) forum sitesinde sadece amatör balık avcılığı ile alakalı konular görmek istediğimi üzülerek konunuza yazma gereksinimi duydum Talip bey.
Ne zaman forumda neler oluyor diye baksam sizin hikayelerinizden birisi ile karşılaşıyorum.
Mümkünse forum yöneticilerimden rica ediyorum hikaye değilde Amatör Balık Avcılığı için neyi paylaşabiliriz ona bakalım.
Yazamasakta bir çok şeyi seyrederek bu platformdan öğrenmeye çalışıyoruz.

Saygılarımla.

ze_mahşer

Ben de üzülerek yanıtlayacağım Sevgili kardeşim. Bu hikâye dediğiniz makale, özünde; sizin (OLTACILARDER) forum sitesinde veya internet ortamında bir çok sitede daha sağlıklı bilgiler edinebilmenizi ve daha huzurlu bir ortamda paylaşım yapabilmeniz içinde mesajlar barındırmaktadır. Bunlar sağlıklı iletişimler için vitamin gibi gereklidir.

Dikkat ederseniz bu yazıyı ankete açtım. Şayet anket yazının katılım oranına göre oylanmış olsa; yazımın istenip istenmediği konusunda bana fikir vereceği gibi, “bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan” insanların adeti konusunda da bize fikir verecektir!!! Konun ankete açılmasının başlıca sebebi; düşünen insana; “Hayır” butonunu kullananlar tarafından, yazının doğruluğunun teyit edildiğini göstermesidir!

(OLTACILARDER) forum sitesinde aradığınız tüm bilgileri bulabileceğiniz gibi bu tür yazılara imkan veren kategorileri de görebilirsiniz. Şayet yönetimden neyi isteyip neyi istememek gibi bir hakkımız olduğunu düşünüyorsanız; bunu daha anlaşılır ortaya koymanız gerekir.

Sizi bu tip yazıların içeriği mi rahatsız ediyor veya verdiği olumlu mesajlar mı? Bunu da ortaya sunmanız gerekiyor. Ayrıca diğer arkadaşların düşüncelerine de saygı göstermeliyiz değil mi?

Makaleler kısmında Talip Girgin yazılarında öldürmeyi değil sevmeyi, saygıyı, adabı, üslubu ve yaşanmış gerçekleri anlatır. Şayet bunun tam aksini düşünenler varsa bu ismin olduğu yere uğramasın sevgili kardeşim.

Balık vardı da biz mi tutamadık? Memlekette balıkların kökünü kuruttur sessiz kaldık, şimdi insanlarımızın elinde tek kalan onurları ve duyguları; bunları da çekip almalarına seyirci mi kalacağız? Amatör balık avı için paylaşacağımız tek şey insanlığımız ve vicdanımız olta ve düzenek pazarda çok var!

Balığı nasıl tutarızdan önce, birlikte balık tutabilirmiyiz, bu gruba ayak uydurabilirmiyiz, bizim fikrimiz bizim ahlakımız, insanları rahatsız eder mi? Bunları öğrenmeliyiz! Bu da, bu tip yazılara yapacağımız katkılarla ortaya çıkar. Sözlerimiz kişiliğimizin aynasıdır. Bu yazım için beni tebrik edenler "Hayır" butonundakilerden çok fazla. Sizi ilk defa görüyorum ve ilk yorumunuz bu! Kişisel olmadığı için hiç şaşırmadım emin olun. Bilakis yazımın sağlaması niteliğinde olduğu için mutlu bile oldum.
Sevgi ve selamlarımla…:D