PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Mutlaka Okuyunuz Ve Okutunuz... 2/2 TEBLİĞ (2. ve 3. Bölümler)

M.Serkan İNANÇ
01.06.10, 21:12
Bu konudaki maddeleri OLTACILARDER Üyelerinin ve forum misafirlerimizin en az ikişer defa okumasını rica ediyorum.

TEBLİĞ
2/2 NUMARALI AMATÖR (SPORTİF) AMAÇLI SU ÜRÜNLERİ AVCILIĞINI DÜZENLEYEN TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2008/49)

İKİNCİ BÖLÜM

Amatör Balıkçılık Yapılması

Türk vatandaşlarının amatör balıkçılık yapmaları

MADDE 4 – (1) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gerçek kişiler, bu Tebliğ ile getirilen yasak, sınırlama ve sorumluluklara uymak şartıyla amatör balıkçılık yapabilirler. Bu kişilere müracaatları halinde, veriliş tarihinden itibaren dört yıl geçerli olmak üzere, il ve ilçe müdürlüklerince Amatör Balıkçı Belgesi verilir. Bu belgenin alınması veya avcılık sırasında bulundurulması zorunlu değildir.

(2) Gönüllü amatör balıkçılık kuruluşları, üyelerinin belge alma işlemini topluca yaptırabilirler.

(3) Amatör Balıkçı Belgesi aşağıdaki forma uygun olarak düzenlenir.

Şekil 1 - Amatör balıkçı belgesi

http://img519.imageshack.us/img519/6245/sirkresim2uz9.jpg

Türkiye’de yabancı uyruklu kişilerin amatör balıkçılık yapmaları

MADDE 5 – (1) Ülkemizde devamlı olarak ikamet eden, resmi misafir veya geçici olarak görevli bulunan yabancı uyruklular Misafir Amatör Balıkçı Belgesi ile avlanabilirler. Bu kişilere durumlarını belgelemek kaydıyla 150 YTL bedel ile il müdürlüklerince iki yıl süre ile geçerli olmak üzere Misafir Amatör Balıkçı Belgesi verilir. Misafir Amatör Balıkçı Belgesi aşağıdaki forma uygun olarak düzenlenir.

Şekil 2 - Misafir amatör balıkçı belgesi

http://img519.imageshack.us/img519/5141/sirkresim3xx1.jpg

(2) a) İçsularımızda veya denizlerimizde tekne ile avlanmak isteyen yabancı amatör balıkçılar, amatör balıkçılık turizm iznine sahip olanlar vasıtasıyla ve avlanma pulu almak suretiyle avlanabilirler.

b) Yabancı turist amatör balıkçılar; herhangi bir izin, belge veya avlanma pulu almaksızın; amatör balık avcılığı derneklerinin sportif balık avcılığı yarışmaları kapsamında ya da denizlerimizde sadece karadan olmak ve Tebliğde geçen kurallara uymak kaydı ile avlanabilirler.

Amatör balıkçılık turizm izni

MADDE 6 – (1) Amatör balıkçılık turizmi faaliyetinde bulunacak olan vergi mükellefi gerçek ve tüzel kişilere, alındığı tarihten itibaren 2 yıl geçerli olmak üzere il müdürlüklerince amatör balıkçılık turizm izni verilir. Bu belge sahibi gerçek ya da tüzel kişiler, avlandırdıkları amatör balık avcılarının Tebliğde belirtilen kurallara uygun olarak avlanmasından sorumludur. Tebliğ ile belirlenen kurallara aykırı olarak balık avlatan, avlanmasına engel olacak tedbirleri almayanların belgesine el konularak iptal edilir. 2 (iki) yıl süre ile yeni belge verilmez.

(2) Amatör Balıkçılık Turizm İzni aşağıda belirtilen forma uygun olarak düzenlenir:

Şekil 3 - Amatör balıkçılık turizm izni belgesi

http://img401.imageshack.us/img401/5263/sirkresim4on8.jpg

Avlanma pulu

MADDE 7 – (1) Amatör balıkçılık turizm iznine sahip olanlar, il veya ilçe müdürlüklerinden, her balık avı partisine katılacak her bir yabancı amatör balık avcısı için 15 YTL karşılığında avlanma pulu almak zorundadırlar.

(2) Avlanma pulu verildiği günden itibaren 3 gün için geçerlidir.

(3) Avlanma pulu aşağıdaki forma uygun olarak düzenlenir:

Şekil 4 - Avlanma pulu

http://img401.imageshack.us/img401/3825/sirkresim5qt6.jpg

ÜÇÜNCÜ BÖLÜM

Türlere İlişkin Yasak ve Sınırlamalar

İçsularımızdaki ekolojik açıdan potansiyel sakıncalı balıklar

MADDE 8 – (1) Çizelge-1’de yer alan içsularımızdaki ekolojik açıdan potansiyel sakıncalı balıkların kontrolsüz ve izinsiz olarak canlı nakledilmesi ve başka kaynaklara bırakılması yasaktır.

Çizelge 1 - İçsularımızdaki Ekolojik Açıdan Potansiyel Sakıncalı Balıklar

http://img401.imageshack.us/img401/5669/sirkresim6hf2.gif

İçsularımızdaki ekolojik açıdan zararlı balıklar

MADDE 9 – (1) Çizelge-2’de yer alan içsularımızdaki ekolojik açıdan potansiyel zararlı balıkların görüldüğü sular derhal Bakanlığın en yakın il veya ilçe müdürlüklerine bildirilmelidir. Bu grup balıklar için boy ve sayı limiti yoktur. Kapalı sezon bulunmamaktadır. Bu balıkların canlı yem olarak kullanılması, bir yerden başka bir yere bu amaçlı nakli yasaktır.

Çizelge 2 - İçsularımızdaki ekolojik açıdan zararlı balıklar

http://img401.imageshack.us/img401/1108/sirkresim7qs3.gif

Yemlik balıklar

MADDE 10 – (1) Çizelge-3’de yer alan yemeklik balıkların, amatör avcılıkta yemlik balık ağı ile avlanmaları serbesttir.

Çizelge 3 - Yemlik balıklar

http://img154.imageshack.us/img154/7201/sirkresim8bz7.gif

(2) Bir amatör balıkçı livar ya da canlı yem kovası içerisinde, çizelgede yer alan türlerden, en fazla 30 adet yemlik balık bulundurulabilir.

(3) Ekolojik açıdan zararlı ya da potansiyel zararlı balık türleri canlı yem olarak kullanılamaz.

(4) Yemlik balıklar, avlanması hedeflenen türün avcılığının serbest olduğu dönemde avlanabilirler.

(5) Yemlik balık boyu azami 12 cm olup, bundan büyük boylar, avlanabilir balık sınıfında değerlendirilir.

(6) Yasal sayı ve boy sınırlamaları dâhilindeki deniz ve tatlı su balıkları yem amacı ile kullanılabilir.

(7) Yemlik balıkların canlı olarak nakli yasaktır.

Avlanması yasak olan türler

MADDE 11 – (1) Çizelge-4’ de yer alan türlerin, denizlerde ve içsularda avlanmaları, tamamen yasaktır.

Çizelge 4 - Avlanması tamamen yasak olan türler

http://img154.imageshack.us/img154/8827/sirkresim9nu0.gif

İçsularda avlanabilecek türler ve zamanlar

MADDE 12 – (1) Çizelge-5’de avlanabilir asgari boy ve günlük avlanabilecek miktar bilgileri belirtilen su ürünlerinden daha küçüklerinin ve belirtilen miktardan fazlasının avlanmaları yasaktır.

Çizelge 5 - İçsu balıkları

http://img116.imageshack.us/img116/8770/sirkresim10so2.gif

(1) % 5 küçük boylara izin verilir.

(2) Adet cinsinden limit verilen türlerde kg cinsinden limitlere bakılmaz. Kg cinsinden limit verilen türlerde, avlanılan tür tek veya karışık olsun 5 kg’ı geçemez. Adet miktarı her türün ayrı ayrı avlanabileceği miktar olmayıp, gün içinde avlanabilecek toplam balık sayısıdır. Adet sınırlamasına tabi birden fazla türün avlandığı durumda, avlanılan balıklar tek tür gibi kabul edilir. Bu durumda avlanılan toplam balık adeti 10’u geçemez. Adet ve Kg sınırlamasına tabi türlerin karışık olarak avlandığı durumunda ise, adet sınırlamasına tabi türün avlanabileceği adetten az olması halinde, avlanılan tüm balıklar için kg sınırlaması esas alınır.

(2) Çizelge-6’da belirtilen türlerin, belirtilen bölge veya illerde belirtilen dönemlerde avlanmaları yasaktır.

Çizelge 6 - İçsularda zaman yasakları

http://img401.imageshack.us/img401/231/sirkresim11kc4.gif

Denizlerde avlanabilecek türler

MADDE 13 – (1) Denizlerde amatör balıkçılar tarafından avlanabilecek bazı türlere ilişkin bilgiler Çizelge-7’de yer almaktadır.

Çizelge 7 - Denizlerde avlanabilecek türler

http://www.yukleoltaci.com/images/subat1/515_cizelge7.png

(1)% 5 küçük boylara izin verilir.

(2) Adet cinsinden limit verilen türlerde kg cinsinden limitlere bakılmaz. Kg cinsinden limit verilen türlerde, avlanılan tür tek veya karışık olsun 5 kg’ı geçemez. Kg cinsinden sınırlama getirilen türlerde, tek bireyin 5 kg’ı geçmesi halinde, bu birey yasal limitler dahilinde kabul edilir. Adet miktarı her türün ayrı ayrı avlanabileceği miktar olmayıp, gün içinde avlanabilecek toplam balık sayısıdır. Adet sınırlamasına tabi birden fazla türün avlandığı durumda, avlanılan balıklar tek tür gibi kabul edilir. Bu durumda avlanılan toplam balık adeti 3’ü geçemez. Adet ve Kg sınırlamasına tabi türlerin karışık olarak avlandığı durumunda ise, adet sınırlamasına tabi türün avlanabileceği adetten az olması halinde, avlanılan tüm balıklar için kg sınırlaması esas alınır.

serosez
09.06.10, 21:16
Abi bilgilendirme için teşekkürler.
Bir kere okudum yarında mutlaka okuyacağım :D
İşlerimin yoğunluğundan dolayı sıksık yorum yazamasamda sürekli takip ediyorum sizi Serkan abi..
15 haziranı iple çekiyorum umarım fırsat bulur sazan için zaman bulabilirim.
İyi çalışmalar abi..

ankara19
09.06.10, 22:39
Başkanım ellerine sağlık keşke eline olta alan tüm yurdum insanı bu limitlre uysalar!!
Sende olmasan kim verecek bize bu bilgileri iyiki varsın...

M.Serkan İNANÇ
15.06.10, 11:39
Güncel.

yusufyıldız
15.06.10, 13:05
Sirkülere uyum olsa inanın bana İç sularımızda aklınıza bile gelemeyecek derecede balık popülasyonu artar trofe heyecanı nı her avımızda doya doya yaşarız.
Saygılarımla

İbrahim YILDIZ
17.06.10, 14:02
Güncel...
Lütfen okuyalım...

akif06eren
17.06.10, 14:56
teşekkürler banim tavsiyem bütün balıkcı arkadaşların bu sirkülerin tamamını bir yazıcıdan çıktı alıp malzeme çantalarına koymalrı. Çünkü bazen kendi kanunu kendi koyan jandarma arkadaşlar var malesef. siz yasal olarak avlansanız bile size zorluklar çıkarabiliyor .problem olduğunda sirküleri çıkarıp göstermek işi çözer diye düşünüyorum.

İbrahim YILDIZ
17.06.10, 15:52
teşekkürler banim tavsiyem bütün balıkcı arkadaşların bu sirkülerin tamamını bir yazıcıdan çıktı alıp malzeme çantalarına koymalrı. Çünkü bazen kendi kanunu kendi koyan jandarma arkadaşlar var malesef. siz yasal olarak avlansanız bile size zorluklar çıkarabiliyor .problem olduğunda sirküleri çıkarıp göstermek işi çözer diye düşünüyorum.

Çok doğru Akif Abi.
Her amatör balıkçının çantasında olması gereken bir şey.
Derneğimiz 2/2 sirküleri kitapçık olarak bastırdı ve dağıtabildiğimiz kadar dağıttık.
Eğer dernek yönetimindeki arkadaşlarla iletişim kurarsanız temin edebilirsiniz.

M.Serkan İNANÇ
22.06.10, 00:45
TEBLİĞ
2/2 NUMARALI AMATÖR (SPORTİF) AMAÇLI SU ÜRÜNLERİ AVCILIĞINI DÜZENLEYEN TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2008/49)

İKİNCİ BÖLÜM

Amatör Balıkçılık Yapılması

Türk vatandaşlarının amatör balıkçılık yapmaları

MADDE 4 – (1) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gerçek kişiler, bu Tebliğ ile getirilen yasak, sınırlama ve sorumluluklara uymak şartıyla amatör balıkçılık yapabilirler. Bu kişilere müracaatları halinde, veriliş tarihinden itibaren dört yıl geçerli olmak üzere, il ve ilçe müdürlüklerince Amatör Balıkçı Belgesi verilir. Bu belgenin alınması veya avcılık sırasında bulundurulması zorunlu değildir.

(2) Gönüllü amatör balıkçılık kuruluşları, üyelerinin belge alma işlemini topluca yaptırabilirler.

(3) Amatör Balıkçı Belgesi aşağıdaki forma uygun olarak düzenlenir.

Şekil 1 - Amatör balıkçı belgesi

http://img519.imageshack.us/img519/6245/sirkresim2uz9.jpg

.

sazancı2
23.06.10, 22:08
Zorunlu olmadığımız belgeyi almaya gerek yok zannedersem serkan abi.

sazancı2
23.06.10, 22:10
ben zaten tatlı su balık avcılığını spotif amaçlı yaptığım için sezonu bile 1 temmuz dan sonra açıyorum

M.Serkan İNANÇ
24.06.10, 22:05
Zorunlu olmadığımız belgeyi almaya gerek yok zannedersem serkan abi.

ben zaten tatlı su balık avcılığını spotif amaçlı yaptığım için sezonu bile 1 temmuz dan sonra açıyorum

Merhba Muhterem,

Alınmasının veya avcılık sırasında bulundurulmasının zorunlu olmadığı bir belgeyi ne diye verirler bizlerde anlamış değiliz.
Yalnız dernek irtibat telefonumuzu arayan Türkiye'nin dört bir yanındaki amatör balık avcısı arkadaşlarımız kolluk kuvvetlerinin ısrarla bu belgeyi görmek istediğini belirtiyorlar.
Bana bu belgeyi bugüne kadar kimse sormadı.

sazancı2
25.06.10, 13:46
Haklısın Serkan abi banada bu güne kadar soran olmadı ben şahsen almayı düşünmüyorum.Olaki soracak olurlarsa hem sitemize yazarı hemde alırız teşekkürler abicim..

M.Serkan İNANÇ
11.07.10, 22:20
Güncel.

metegul
15.07.10, 16:44
abi emeklerin için teşekkürler. avlanma bölgeleri ile ilgili yasakları senin 1-2,3. bölümlerinde göremedim. . link verirsen sevinirim

M.Serkan İNANÇ
15.07.10, 21:31
abi emeklerin için teşekkürler. avlanma bölgeleri ile ilgili yasakları senin 1-2,3. bölümlerinde göremedim. . link verirsen sevinirim

Mete merhaba

Amatör ve Sportif amaçlı Su Ürünleri Avcılığını düzenleyen 2/2 Tebliğin tamamı aşağıdaki linkte mevcuttur dostum.
7- Bölüme bakacaksın.

Rastgele.

http://www.oltacilar.com/2-2-teblig-t3964.html

metegul
15.07.10, 23:23
verdiğin bilgi için teşekkürler. olta balıkçılığı gelin güllüde yasak diye biliyordum. tebliğ de ne kısmen ne de tamamen yasaklı bölgelerde yozgat gelin güllünün adı geçmiyor. burada ki yasak ne zaman kalktı. gitsek problem çıkarmı?

M.Serkan İNANÇ
15.07.10, 23:42
verdiğin bilgi için teşekkürler. olta balıkçılığı gelin güllüde yasak diye biliyordum. tebliğ de ne kısmen ne de tamamen yasaklı bölgelerde yozgat gelin güllünün adı geçmiyor. burada ki yasak ne zaman kalktı. gitsek problem çıkarmı?

Uzun süredir gitmiyorum.
Bildiğim kadarı ile Gelin güllü barajında ticari avcılık vardır, baraj kooperatif(ler)ce kiralanmıştır, dolayısıyla aşağıdaki maddeler geçerlidir.

İçsularda amatör avcılık

MADDE 15 –

(13) a) Kiraya verilen istihsal sahalarında amatör avcılık yapılabilecek alanlar Bakanlık il müdürlüklerince belirlenir. Kiraya verilen istihsal sahası baraj gölü ise amatör balıkçılığa ayrılacak alan için DSİ Genel Müdürlüğü mahalli kuruluşundan da görüş alınır.

b) Kiraya verilen istihsal sahalarına, kiracı tarafından; kiralama yapanı, kira süresini ve amatör avcılık için belirlenen alanları gösterir bilgilendirme levhaları konulur.

c) Projeli olarak kiraya verilmiş göletlerde amatör avcılık yapılması yasaktır.

d) Kiraya verilen istihsal sahalarında avcılığın serbest olduğu dönemlerde, resmi tatil günlerinde kişi başına en fazla 3 iğneli bir olta takımı ile amatör avcılık yapılması serbesttir.

Musa ERCİYAS
15.07.10, 23:48
Serkan başkan bu ametör balıkçı belgesini toplu şekilde alsak kötümü olur...Dernek üyeleri ve isteyenler tabii..

M.Serkan İNANÇ
16.07.10, 00:06
Serkan başkan bu ametör balıkçı belgesini toplu şekilde alsak kötümü olur...Dernek üyeleri ve isteyenler tabii..

Olabilir dostum.
Ama arkadaşlarımız bu konuda ne derler önümüzdeki toplantıda bu konuyuda ele alıp onlarında fikirlerini alalım.

Geçen gün Murat ağabey hem orman içi avlanma belgesi hemde amatör balıkçı belgesi almak için uğraşıyordu, hatta varsa alacak olan ben yardımcı olayim ve toplu halde halledelim diyordu.
Orman İçi Avlanma Belgesi veya Günlük Avlanma Fişi almak biliyorsunki mecburi ama amatör balıkçı belgesi almak mecburi değil.

M.Serkan İNANÇ
16.07.10, 00:09
2/2 Tebliğin 10 Temmuz 2010 tarihinde değişen konu ile ilgili maddeleride aşağıdaki linkte mevcut.

http://www.oltacilar.com/2-2-amator-tebligde-degisiklik-t8143.html

Murat ÇELEBİ
16.07.10, 00:09
Olabilir dostum.
Ama arkadaşlarımız bu konuda ne derler önümüzdeki toplantıda bu konuyuda ele alıp onlarında fikirlerini alalım.

Geçen gün Murat ağabey hem orman içi avlanma belgesi hemde amatör balıkçı belgesi almak için uğraşıyordu, hatta varsa alacak olan ben yardımcı olayim ve toplu halde halledelim diyordu.
Orman İçi Avlanma Belgesi veya Günlük Avlanma Fişi almak biliyorsunki mecburi ama amatör balıkçı belgesi almak mecburi değil.

Tedbir bizden, takdir Allah dan başkanım
Ben aldım attım cüzdana varsın dursun gün gelir lazım olur;)