Orijinalini görmek için tıklayınız : Yine yanlış yapıldı !!!
İbrahim YILDIZ
11.05.10, 15:37
10.05.2010 tarihinde saat 23.05 – 23.55 te Yaban Tv de yayınlanan USTALARDAN adlı programda Terkos gölünde Ustalar : Süleyman ŞİŞMAN ve Yalçın TURHAN adlı videoda turna balığı avı yayınlanmıştır. Yapılan avda bazı şeyler beni mutlu etti. Mesela balıkların boyları ölçüldü, limit altı balıklar suya iade edildi.
Piknik yapılan yerlerin temizliği yapıldı ve etraftaki çöpler toplandı. Bunlar gerçekten bizim dernek olarak yapılmasını temenni ettiğimiz ve yapılması için mücadele verdiğimiz başlıklardan biri. Fakat yapılan avda bir yanlışa dikkat çekmek istiyorum.
2/2 Amatör(sportif) amaçlı su ürünleri avcılığını düzenleyen tebliğ der ki;
Madde 15
10. fıkra: İçme suyu rezervuarlarında, akaryakıt ile çalışan kayık, motor ve benzeri araçların kullanılması ve su alma noktasına 300 metreden daha yakın yerlerde su ürünleri avcılığı yasaktır.
Bahsedilen avda maalesef akaryakıt ile çalışan bir kayık ( tekne) kullanılmıştır. Bu durum daha önce farklı bir avda Yaban Tv de yayınlanmış ve gerekli uyarılar yapılmıştı.
Aynı uygunsuzluğun tekrar etmesi bir amatör balıkçı olarak beni üzmüştür.
Böyle uygunsuzlukların bir daha tekrar edilmemesi ümidi ile...
Saygılarımla
İbrahim YILDIZ
Bir kısmını bende seyrettim programın İbrahim kardeşime katılıyorum. Benim de dikkatimi çaken bir başka konu var ilave etmek istedigim.
Balıkların yakalanıp daha sonra pişirilmek için temizlenmeye başlandığında, ilk balığın pulları kazınırken sanırım hala balığın canlı olduğunu gördüm. Bu da benim içimi burkan bir gerçek oldu ve çok üzüldüm.
Hatta yarın bunun mevzusu olur diye de dşünmedim değil.
Sanırım biraz daha bu konuda duyarlı olup daha dikkatli davranmak gerekiyor.
Saygılar.
aynı proğramı bende izledim benimde dikkatimi çeken güzel ve doğru davranışların yanı sıra sizlerinde belirttiği hususlar dikkatimi çekti. birde ben bir ayrıntıyı yakaladım. en büyük ne kadar balık yakaladınız sorusuna olta ile 8 kg lik, ağ ile 13 kg lık turna aldığını söyledi. iç sularda kooperatiflere kiralanan yerler dışında AĞ ile avlanmak yasak değilmiydi.(yemlik balık harici) ben mi yanlış biliyorum yoksa.
valla maşallah gözleriniz fal taşı gibi tebrik ediyorum. Şahsen programın bir kısmına gözüm takıldı motorun benzinli olabileceğini hiç düşünmemiştim şimdi düşününce benzinli olduğunu bve yanlış bi davranış olduğunu anlıyorum. Tebrikler.
Musa ERCİYAS
11.05.10, 22:28
Oltacılarderdende hiç bir ayrıntı kaçmıyor sagol ibrahim bende izledim katılıyorum..
Mustafa BİLGE
12.05.10, 07:45
abi; yazayımmı yazmayayımmı diye terettutte kalmiştim. madem actın konuyu. bende üzüntümü belirteyim.
kayık benzinli...
programda ağdan bahsediliyor. (kısmen teşvık) konuşmalar o yonde...
en çok üzüldügüm ve nalet olsun dedigim, balıgin canlı olarak temizlenmesı . kımılerı bunda ne var diyecek ama ...
balıgin öncelik pullari ve yüzgeçleri den başlandı temizlenmeye....
kendini balıgin yerine koysan ilk derini yüzüyorlar sonra kolunu bacagini kopartiyorlar.
İbrahim YILDIZ
12.05.10, 08:05
aynı proğramı bende izledim benimde dikkatimi çeken güzel ve doğru davranışların yanı sıra sizlerinde belirttiği hususlar dikkatimi çekti. birde ben bir ayrıntıyı yakaladım. en büyük ne kadar balık yakaladınız sorusuna olta ile 8 kg lik, ağ ile 13 kg lık turna aldığını söyledi. iç sularda kooperatiflere kiralanan yerler dışında AĞ ile avlanmak yasak değilmiydi.(yemlik balık harici) ben mi yanlış biliyorum yoksa.
Benimde dikkatimi çekti ağ kelimesi fakat, eski yapılan avlardan bahsettiği için konuya yazmadım. Çünki eskiden ne kadar eskiden bilmiyorum ama ağ serbestti, bildiğim kadarıyla.
Yanlışım varsa düzeltin lütfen.
Benimde dikkatimi çekti ağ kelimesi fakat, eski yapılan avlardan bahsettiği için konuya yazmadım. Çünki eskiden ne kadar eskiden bilmiyorum ama ağ serbestti, bildiğim kadarıyla.
Yanlışım varsa düzeltin lütfen.
ya ibrahim bende geçenlerde böyle bir şeye rastladım çok üzücü :((((((
Sefa AYKENAR
12.05.10, 10:26
Helal size gözünüzden birşey kaçmıyor, ee artık belki yapanlardan birisi okurda aynı yanlışları tekrarlamazlar
Tolga ÇALIM
12.05.10, 11:05
Duyarlılığınız için çok teşekkür ederim
Umarım bunların önüne bir an önce geçilebilir , yoksa bu böyle süregelip gidecektir
Saygılar
İbrahim kardeşim duyarlılığına ve dikkatine çok teşekkür ederim bu uyarıların bizi daima hata yapmaktan uzak tutacak
YABAN TV Yönetimi ile Dernekler Dayanışma Platformu Üyesi Dernekler 1 Ağustos 2009 tarihinde İstanbul Yaban TV Stüdyosunda yaptıkları toplantı sonrasında Yaban TV Yönetimi:
Amatör balıkçılığın "etik ve kurallara göre yapılması, yaygınlaştırılması, bütün öneri ve eleştirileriler kapsamında yayınların daha etik ve kaliteli olması için eldeki bütün imkanların kullanılacağını belirtmiş, sizden Gelenler programı için yapılan amatör çekimlere yönelik eleştiriler haklı bulunmuş ve derneklerden seçilecek uzman kişilere yetki verilerek gelen çekimler incelenecek, etik açıdan denetimden geçenler yayınlanacak, yanlış ve etik dışı av yapanların çekimleri yayın akışına alınmayacak ve gerekli uyarılar yapılacak demiş idi.
Yaban TV'ye gönderilmiş balık avlarını inceleyecek yetkili kişilerin isimleri ilgili dernekler Yaban TV'ye bildirilmiş olmasına rağmen çekimleri inceleyecek kişilere herhangi bir çekim ulaş(a)mamıştır.
Tüm bunlara rağmen gözden kaçırılarak yayınlandığını düşündüğüm bu uygunsuz av görüntülerinin, amatör oltacıların gündemini belirleyen OLTACILARDER' in üyeleri tarafından dikkatle izlenmesi, uygunsuzlukların tespit edilmesi ve yorumlanması derneğimizin geleceği açısından çok önemli ve sağlıklı bir değerlendirmedir.
Ayrıca, ustaları (!) tebrik etmek gerekir mi? Onu da bilemiyorum.
Saygılarımla
Ergün Altuntaş
Doğa ve Çevre Dostu Amatör Oltacılar
Derneği Genel Sekreteri
İbrahim YILDIZ
12.05.10, 14:05
İbrahim kardeşim duyarlılığına ve dikkatine çok teşekkür ederim bu uyarıların bizi daima hata yapmaktan uzak tutacak
Yasin Abi, hatalardan kaçılmıyor, mutlaka bir yerde bizlerde gözden kaçırıp hatalar yapabiliyoruz, geçmişte olduğu gibi.
Fakat hatalardan ders almak ve tekrar etmemek önemli.
Bu Yaban Tv'nin kaçıncı hatası.
Bu yüzden bu kadar üzerine gidiyoruz ve gideceğiz.
Yasin Abi, hatalardan kaçılmıyor, mutlaka bir yerde bizlerde gözden kaçırıp hatalar yapabiliyoruz, geçmişte olduğu gibi.
Fakat hatalardan ders almak ve tekrar etmemek önemli.
Bu Yaban Tv'nin kaçıncı hatası.
Bu yüzden bu kadar üzerine gidiyoruz ve gideceğiz.
Evet ibrahim sana tamamen katılıyoruz.Bizlerde bundan sonra yapılan yayınlara daha dikkatli bakıp kendimizde daha öz verili olmalıyız inşaallah
Tayfun TURNALI
12.05.10, 18:41
amatör oltacılığın ve yaban hayatının medyadaki denetmeni olmak misyonunu gönüllü olarak üstlenmişiz...görev bize düşmüş...yanlışlara izin vermemek adına çabalıyoruz...işte buyrun herşey ortada...bizlere yakışan bir noktadayız dostlar....hepinizin dikkatini ve duyarlılığını canı gönülden kutlarım...gurur duydum....selamlar...
O proğramı bende seyrettin. Ya bir tekneden bahsediyorsunuz. Proğramın sonlarına doğru bir sürü motorlu tekne gösterdiler. Hadi bunlar hata yaptı onlardamı hata yapıyor. Demekki sistem orda oturmuş. Yorumların hepsini haklı ve yerinde buluyorum. Demekki bağzı şeyler kağıt üzerinde olduğu gibi uygulanmıyor yazık. Selametle
keşfetmekiçinbak
13.05.10, 22:50
YABAN TV Yönetimi ile Dernekler Dayanışma Platformu Üyesi Dernekler 1 Ağustos 2009 tarihinde İstanbul Yaban TV Stüdyosunda yaptıkları toplantı sonrasında Yaban TV Yönetimi:
Amatör balıkçılığın "etik ve kurallara göre yapılması, yaygınlaştırılması, bütün öneri ve eleştirileriler kapsamında yayınların daha etik ve kaliteli olması için eldeki bütün imkanların kullanılacağını belirtmiş, sizden Gelenler programı için yapılan amatör çekimlere yönelik eleştiriler haklı bulunmuş ve derneklerden seçilecek uzman kişilere yetki verilerek gelen çekimler incelenecek, etik açıdan denetimden geçenler yayınlanacak, yanlış ve etik dışı av yapanların çekimleri yayın akışına alınmayacak ve gerekli uyarılar yapılacak demiş idi.
Yaban TV'ye gönderilmiş balık avlarını inceleyecek yetkili kişilerin isimleri ilgili dernekler Yaban TV'ye bildirilmiş olmasına rağmen çekimleri inceleyecek kişilere herhangi bir çekim ulaş(a)mamıştır.
Tüm bunlara rağmen gözden kaçırılarak yayınlandığını düşündüğüm bu uygunsuz av görüntülerinin, amatör oltacıların gündemini belirleyen OLTACILARDER' in üyeleri tarafından dikkatle izlenmesi, uygunsuzlukların tespit edilmesi ve yorumlanması derneğimizin geleceği açısından çok önemli ve sağlıklı bir değerlendirmedir.
Saygılarımla
Ergün Altuntaş
Derneği Genel Sekreteri
Tuncay UYANIK
Doğa ve Çevre Dostu Amatör Oltacılar Derneği Üyesi
İbrahim YILDIZ
14.05.10, 11:33
Saygılarımla
Ergün Altuntaş
Derneği Genel Sekreteri
Bu konuyu Yaban Tv gündemine getirip, verilen sözlerin onlara hatırlatılması lazım ve balıkçılık ile ilgili çekimlerin incelenip yayınlanması konusununda artık hayata geçirilmesi lazım.
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2026, Jelsoft Enterprises Ltd.