PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Nazım Hikmet'in Kişilikler Üzerine Yazısı...

Abanticus
17.02.10, 10:06
İki çeşit ağaç vardır. Birisi ormandaki ağaç, ötekisi açıklık kırda tek başına duran ağaç...

Kırdaki tek başına ağaç ilk bakışta göze çarpar. İlk bakışta insanı hayrete düşürür. Fakat bir bakarsınız, iki bakarsınız, gözünüz gitgide alışır ona. Onun yalnızlığındaki "kahramanlık" gitgide kaybolur, gitgide mahzunlaşır. Biraz daha dikkat ederseniz tek başına kırda duran ağacın bütün basit faciası gözümüzün önünden geçer. O, kirin dümdüz açıklığında komikleşir. Kışın sıska kollarıyla bir başına titreyen, yazın bir avuç gölgesinin başında neyi ve neden beklediğini bilmeden dikilip duran bu tek ağaç zavallıdır.

Ormandaki ağaç, kırdaki ağacın büsbütün tersidir. İlk bakışta gözünüze çarpmaz. Fakat onun güzelliğini her bakışta biraz daha anlarsınız. Bütün ormanın ahenginde o ahengi tamamlayarak fakat ferdiyetinden kaybetmeyerek yaşamaktadır. Orman onu, o ormanı güzelleştirir; kuvvetleştirir. Kışın, kolları öteki kolların yanında olduğu için onda üşümenin komikliği yoktur. Yazın, gölgesi öteki gölgelerden ayrı, fakat öteki gölgelere karıştığı için bir büyük yeşil serinliğin kaynağı halindedir.

İki çeşit ağaç vardır, dedim. İki çeşidini de yazdım. İsterim ki, oğlum ormandaki ağaca benzesin

İbrahim YILDIZ
17.02.10, 11:47
Erol Abi, senin sözlerine katılmakla beraber;
temennimiz evlatlarımızın aynı şekilde, ormanda ki ağaç gibi yetişmesidir...
Saygılar...

CARPKOLİK
17.02.10, 12:16
Çokluktaki, çokluktan özgür ve bağımsız teklik yaşantısı beni her zaman dahada cezbetmiştir ne hikmetse..

Paylaşım için teşekkürler..

Fedai ERDEM
17.02.10, 12:41
Erol abi sen yavrucağızı bana gönder ben iki günde bana benzetirim.:D:D

Şu günlere yakışan felsefi ve anlamlı bir konu olmuş. Ben en azından çok ça şey çıkardım kendimce.

Umarım bizlere verdiğin mesajda. çocuğuna istediğin temennide adresini bulur..

Saygılar..

Sefa AYKENAR
17.02.10, 12:45
Erol abi teşekkürederim

Yanlız cennetin bile tadı olmaz derlerdi büyüklerimiz

Fedai ERDEM
17.02.10, 12:48
Çokluktaki, çokluktan özgür ve bağımsız teklik yaşantısı beni her zaman dahada cezbetmiştir ne hikmetse..

Paylaşım için teşekkürler..

Vay yeleğine kurban olduğum, :D:D
Bu laf beni bitirdi Ağzına sağlık abi..

CARPKOLİK
17.02.10, 13:09
Vay yeleğine kurban olduğum, :D:D
Bu laf beni bitirdi Ağzına sağlık abi..

Len goyver şu yeleğin yakasını ,nazar değdirecen..Ondan başkada yok zaten,aldırırım sana yenisini haberin ola...:D :D

sazan58
17.02.10, 13:31
Bütün ormanın ahenginde o ahengi tamamlayarak fakat ferdiyetinden kaybetmeyerek yaşamaktadır.

işte bütün mesele bu

Fedai ERDEM
17.02.10, 16:53
Bütün ormanın ahenginde o ahengi tamamlayarak fakat ferdiyetinden kaybetmeyerek yaşamaktadır.

işte bütün mesele bu

ŞerEf abi kafama taş atmadın değilmi abi.:)
maksatım konuyu dağıtmak değildi.
Şu sıkıntılı günlerde biraz GÜLÜMSEME.. SAYGILAR..

sazan58
17.02.10, 16:57
ŞerEf abi kafama taş atmadın değilmi abi.:)
maksatım konuyu dağıtmak değildi.
Şu sıkıntılı günlerde biraz GÜLÜMSEME.. SAYGILAR..

yok be kardeş
hoşuma gittiği için kırmızıya boyadım:) ;)

kulekreis
17.02.10, 20:26
Bu bir bakış açısına bağlı görmek ve değerlendirmektir.O güzel heybetiyle ince ince dösenmiş yapraklarıyle güzellerin güzeli yeşilin değişik tonlarıyle tabiatin mevsimlerine uyan renkleriyle.tatlı bir rüzgarda söylediği nefis nağmeleriyle görebilmektir .Odun sıfatıyle görmemektir ağacı.Dalında iken ağaçla. kopunca toprakla özdeşleşen yapraklar kadar olabilmek için caba sarfetmeliyiz.

Tayfun TURNALI
18.02.10, 17:40
bizlerde kırdaki tek ağaçlardık...OLTACILARDER e üye olduk ve ormanı oluşturduk...güçlendik güzelleştik...ve o orman daima büyüyecek Allahın izni ile...okuduğum yazı bana bu çağrışımı yaptı Erol abi...selamlar...saygılar...