Orijinalini görmek için tıklayınız : Misina İçin Yardım Lütfen....
Sevgili dostlar öncelikle merhaba .Genelde turnaya fırsat buldukça da sazana gidiyorum 3 adet oltam var ve misina değiştirmek istemiyorum tavsiye edebileceğiniz 0.30 mm geçmeyecek misina ve renk varsa bekliyorum.Şimdiden teşekkürler.
Kasım TAZEGÜNEY
24.11.09, 18:04
Sevgili dostlar öncelikle merhaba .Genelde turnaya fırsat buldukça da sazana gidiyorum 3 adet oltam var ve misina değiştirmek istemiyorum tavsiye edebileceğiniz 0.30 mm geçmeyecek misina ve renk varsa bekliyorum.Şimdiden teşekkürler.müracaat sitemizin forum ana sayfası
Olta malzemeler Misinalar
Ben bi öneri yazdığınızı sanıp sevinmiştim halbuki siteyi araştırıp bulamayınca konu açayım dedim ama kimseden birşey gelmedi ha Turgay abiden gerekli yardımı alacağımıda biliyorum ama değişik fikirlerle karşılaştırma yapmak istedim
levent bende senin gibi sazan ve turnaya gidiyorum biraz araştırdım ve en sonunda 0.38 lik ip (örgü)misina alıp dam olta takımıma sardım artık içim rahat çelik telsiz direk şasi ve kaşığı takıyorum ,ister sazan ister turna olsun 20 kiloya kadar kafam misinadan dolayı rahat.en azından artık misinam kopto yok sanada tavsiye ederim istersen daha inceside olur fiyatı 15 tl (100m.)
sufix markayı tavsiye ederim
rasgele arkadaşlar turna için 0.28 ideal kalınlıktır siglon skorpio yozuri markalarını tercih edebilirsin ip konusuna gelince 15 lira gibi bir fiyata iti ip alamazsın piysada dyneema taklidi olan ip misinalar var kaliteli bir ip misina nylon misinadan kat kat fazla çeker 0.38 lik bir ip 20 kilo çekiyorsa hiç bir işe yaramaz zaten nylon misinada nerdeyse o kadar çeker ucuz ip suyu çeker ağırlaşır atış mesafeniz düşer dolaşırsa da nylon misina gibi kolay açamazsınız ip misina alıcaksanız mutlaka ama mutlaka bildiğiniz markaları tercih edin nylon parasına ip misina olmaz pişman olursunuz kullandığım ip misinanın bir tanesi 0.07 olup çekeri 6.5 kg d,r turnada kullandığım ip 0.20 olup çekeri 22 kg dir
ip misinanın tercih sebebi zaten çekerine göre ince olması ve daha uzak atışlar yapabilmektir yoksa 30luk 40 lık ip mantıklı değildir onun yerine nylom kullanın çok daha iyi turna için en iyi misinalar siglon sighlon yozuri mustad euphrates skorpio tornado hepsi kendisini kanıtlamış misinalardır herkese rastgele
ilginize teşekkür ederim ip misinaya bir türlü içim ısınamadı özellikle turnada ya dediğiniz gibi dandik bi markaydı hatırlayamadım şimdi birde dolaşmada problem yaratıyor ama tavsiye ettiğiniz naylon misinalar arasıdan fiyatına göre bir tercih yapacağım konuya cevap yazan tüm arkadaşlara tekrar teşekkür ederim.Geeeeel Nisan 15 geeeeeelllll..:))
Cengiz AKAR
28.02.10, 11:12
Levent sana pelican misina tavsiye edeceğim
Alırken üzerinde eftta onaylı olanını al. 600 metrelik bobin 10 liranın altında fakat birçok pahalı misinanın üzerinde perfonmansı var
hem çok yumuşak hemde düğüme dayanıklı. tavsiye ederim ;)
bak bu turnayı pelican 0.25 misina ile çektim
http://img715.imageshack.us/img715/3987/27072009005.jpg (http://img715.imageshack.us/i/27072009005.jpg/)
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2026, Jelsoft Enterprises Ltd.