Orijinalini görmek için tıklayınız : Özel Tekne Belgesi 31.ARALIK 2009 Son Gün!...
KRAL BALIKÇI
18.11.09, 10:32
Arkadaşlar
T.C Başbakanlık Denizcilik Müşteşarlığının Tebliğleri doğrultusunda kayıt dışı teknelerin sahiplik belgesi almalarının son günü 31.Aralık.2009'dur.
İstenilen belgeler:
1.Hangi limana bağlanacaksa o limandan sahiplik belgesi matbu evrağı (Liman başkanlığı bu evrağı veriyor.)
a)Teknenin boyu,eni ve derinliği ölçülecek ve motorun kaç BHP olduğu,seri numarası yazılacak ve muhtarlıktan onaylatılacak.
2. teknenin önden,sagdan ve soldan 3 adet resmi
3.nufus cüzdanı fotokopisi
Bu belgeleri hazırladıktan sonra kayıt dışı tekneniz kayıt altına alınacak ve bir sorunla karşılaşmayacaksınız.
İleride kayıt dışı teknelerin ödeyeceği cezalarda aşagıdadır.
5 metreden 9 metreye kadar olanlardan: 200 TL,
9 metreden 12 metreye kadar olanlardan: 400 TL,
12 metreden 20 metreye kadar olanlardan: 800 TL,
20 metreden 30 metreye kadar olanlardan: 1.600 TL,
30 metreden büyük olanlardan: 3.200 TL olarak belirlenmiştir.
MISTANBAYER
18.11.09, 11:01
Selamun aleykum,
3metre ve 4 hp lar icin bir bilgi yokmu?:D yoksa 5 metreye mi tabi olacak?selamlar.
KRAL BALIKÇI
18.11.09, 11:06
Selamun aleykum,
3metre ve 4 hp lar icin bir bilgi yokmu?:D yoksa 5 metreye mi tabi olacak?selamlar.
Teknenin boyutuna göre ve motorun hp gücüne göre yapıyorlar.
3 metre ve 4 hp olarak kayıtlara geçecek
benim tekne 4 metre ve 9.9 hp olarak kayıtlara geçti.
Turgay Abi,
Benim Tekne 4,65 m ve 25 BG motor var. Şu anda Taşucunda. Faturası vardı ama şu anda bulamıyorum. Şu ana kadar kayıt yaptırmadan kullandım. Kayıt yaptırmak için de Taşucuna gitmek zorundayım.Bu da biraz gözümde büyüyor şimdi. 5 mt den küçükler için ceza için herhangi bir bilgin var mı?
KRAL BALIKÇI
18.11.09, 20:14
Turgay Abi,
Benim Tekne 4,65 m ve 25 BG motor var. Şu anda Taşucunda. Faturası vardı ama şu anda bulamıyorum. Şu ana kadar kayıt yaptırmadan kullandım. Kayıt yaptırmak için de Taşucuna gitmek zorundayım.Bu da biraz gözümde büyüyor şimdi. 5 mt den küçükler için ceza için herhangi bir bilgin var mı?
geç kalmış degiliz
istersen karasu limanına kayıt yaptırabiliriz.
teknenin resimleri ve motorun seri nosu lazım
bildiğim kadarıyla cazasıda 200 lira
KRAL BALIKÇI
18.11.09, 20:59
tekneye ait bana verilen belgede aşagıdadır.
http://www.yukleoltaci.com/images/kasim14/795_dscf9795.jpg (http://www.yukleoltaci.com/view.php?filename=795_dscf9795.jpg)
Turgay Abi,
Bana Taşucu yolları göründü gibi. Neyse artık bir bir iki de zıpkın sallarım oradayken , hemde biraz ateşimi söndürmüş olurum nasıl olsa belge çıkarıcaz diye evden izini koparttık.
KRAL BALIKÇI
20.11.09, 11:42
Turgay Abi,
Bana Taşucu yolları göründü gibi. Neyse artık bir bir iki de zıpkın sallarım oradayken , hemde biraz ateşimi söndürmüş olurum nasıl olsa belge çıkarıcaz diye evden izini koparttık.
Benide götür..
ŞENOL COŞGUN
20.11.09, 11:44
sayın turgay abi küçük tekneler için gecerlimi bilgilendirirmisin bizleri kayık 3.25 motor 5 hp
birde tatlıu su icin gecerlimi
Benide götür..
Neden olmasın.
Az önce Taşucu Liman Başkanlığı ile görüştürm. 30 Kasım a kadar yapılacak kayıtlar için herhangi bir masraf alınmayacağını söylediler. 1-31 aralık 2009 arası tekne bedelinin % 8 i (tam emin değiller) kadar ÖTV alınacağını söylediler. Ocak 2010 dan sonrada fatura olmadan işlem yapılmayacakmış. Bir de teknenin boyutunu bizzat liman başkanlığı personeli ölçecekmiş. Ne gerek varsa. Muhtarın sahiplik belgesine güneniyorlar , ölçüsüne güvenmiyorlar. İlgilerin dikkatine son 3 iş günü. Sanırım ben ÖTV ödeyeceğim.
KRAL BALIKÇI
20.11.09, 15:24
Neden olmasın.
Az önce Taşucu Liman Başkanlığı ile görüştürm. 30 Kasım a kadar yapılacak kayıtlar için herhangi bir masraf alınmayacağını söylediler. 1-31 aralık 2009 arası tekne bedelinin % 8 i (tam emin değiller) kadar ÖTV alınacağını söylediler. Ocak 2010 dan sonrada fatura olmadan işlem yapılmayacakmış. Bir de teknenin boyutunu bizzat liman başkanlığı personeli ölçecekmiş. Ne gerek varsa. Muhtarın sahiplik belgesine güneniyorlar , ölçüsüne güvenmiyorlar. İlgilerin dikkatine son 3 iş günü. Sanırım ben ÖTV ödeyeceğim.
Ben tekneyi Karasuya remorkuyla aldım gittim.
Ölçümü liman başkanı kendisi yaptı matbu evrağa yazdılar daha sonra muhtara imzalattık.
MISTANBAYER
20.11.09, 16:02
Selamun aleykum,
Ben ege bolgesindeyim.Izmire mi kaydettirecegim bilen varmi acaba,tesekkurler.
Ben tekneyi Karasuya remorkuyla aldım gittim.
Ölçümü liman başkanı kendisi yaptı matbu evrağa yazdılar daha sonra muhtara imzalattık.
Benim remork sizlere ömür diyebilirim. Kısa mesafede tekneyi indirme işini görüyor ama uzun mesafe trafiğe çıkartamam. Yıllardır tuzlu suya gir çık kampanaların hali içler acısı. İşin kötü tarafı liman başkanlığı tenkenin olduğu yere 50 km mesafede ve bu yol çok virajlı. Bakalım adamları ölçümü muhtarın yapmasını için ikna etmöeye çalışacağım..
KRAL BALIKÇI
21.11.09, 09:00
Selamun aleykum,
Ben ege bolgesindeyim.Izmire mi kaydettirecegim bilen varmi acaba,tesekkurler.
istediğin limana kayıt ettirebilirsin abi
KRAL BALIKÇI
21.11.09, 09:01
Benim remork sizlere ömür diyebilirim. Kısa mesafede tekneyi indirme işini görüyor ama uzun mesafe trafiğe çıkartamam. Yıllardır tuzlu suya gir çık kampanaların hali içler acısı. İşin kötü tarafı liman başkanlığı tenkenin olduğu yere 50 km mesafede ve bu yol çok virajlı. Bakalım adamları ölçümü muhtarın yapmasını için ikna etmöeye çalışacağım..
olur olur kafanı yorma...;)
balıkçı pehlivan
21.11.09, 09:16
Turgay bey tekneyi motorsuz kaydettirebiliyor muyuz? Daha sonra motor alınca tekrar mı belge çıkartacağız? Vermiş olduğunuz bilgiler için çok teşşekkür ederim.BÜLENT BALKIŞ.
Tolga ÇALIM
21.11.09, 13:07
Sevgili Turgay Abi
Tekne ile ilgili gerekli bilgilendirmelerinden dolayı teşekkür ediyorum
İlerde inşallah hep beraber güzel tekne avları yaparız
Gerek tatlısuda gerekse tuzlu sularımızda
Kucak Dolusu Sevgiler.
KRAL BALIKÇI
21.11.09, 13:24
Turgay bey tekneyi motorsuz kaydettirebiliyor muyuz? Daha sonra motor alınca tekrar mı belge çıkartacağız? Vermiş olduğunuz bilgiler için çok teşşekkür ederim.BÜLENT BALKIŞ.
Kaydettirebiliyorsun
ileride alacağın motorun faturasını ibraz etmek durumundasın.
balıkçı pehlivan
21.11.09, 15:40
Kaydettirebiliyorsun
ileride alacağın motorun faturasını ibraz etmek durumundasın.
Değerli bilgilerin için teşekkürler.Bülent balkış
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2026, Jelsoft Enterprises Ltd.