PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Van Gölü Canavarı


Atilla TOKER
28.10.09, 09:01
Van Gölü Canavarı

Van Gölü Canavarı, Van ve Bitlis illeri arasında yer alan Van Gölü içinde yaşadığı ileri sürülen yabani bir yaratıktır. 1993 yılına dek adından hiç söz edilmeyen varlığı bugüne dek gördüğünü iddia eden 1000'in üzerinde kişi vardır. Varlığı gördüklerini söyleyen kişilerin belirttiklerine göre canavar 15 metre uzunluğunda, sırtında sivri çıkıntıları olan, Plesiosaur ya da Ichthyosaurus benzeri bir varlıktır. Zamanla bu varlığı gördüğünü iddia edenlerin sayısı artınca olay medyaya da yansımış ve bunun üzerine Türkiye Cumhuriyeti Hükûmeti bölgeye bir bilimsel araştıma ekibi göndermiştir. Ancak, yapılan araştırmalar sonucunda gölde olağandışı herhangi bir varlığın olduğuna ilişkin hiç bir iz bulunamamıştır.

Bir kaç yıl sonra Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde öğretim üyeliği yapan Ünal Kozak adlı kişi gölde yaptığı araştırmalar sırasında yaratık ile karşılaştığını ve kameraya almayı başardığını iddia ederek çekmiş olduğu videoyu analiz için ilgili kuruluşlara göndermiştir. Konu hakkında bir de kitap yazmış olmasına karşın video ile ilgili gösterilenler kabul görmemiştir. Bunun ile ilgili eleştiriler ise kamera açısının hiç sol yana kaymadığı bunun nedeninin bu tarafta yaratığı iple çeken bir tekne bulunduğu yönündedir. Cambridge Üniversitesi'nde de biyologlarca izlenen kayıtta yaratığın hiç bir yöne sapmadan dümdüz bir yol izlemesi de bunun, bir tekne tarafından çekilen bir maket olduğu kuşkularını uyandırmıştır.

Bugün Van'ın Gevaş ilçesi merkezinde bu canavar anısına yaklaşık 4 metre yüksekliğinde bir heykel dikilmiştir. Bunun yanında pek çok kişi söylentinin bölge turizmini büyük ölçüde canlandırdığını ve ziyaretçilerden büyük ilgi gördüğünü belirtmiştir.Gercekte varlığı kanıtlanamamıştır.
alıntı:tr.wikipedia.org
.................................................. .................................................
http://www.yukleoltaci.com/images/ekim5/571_vangolu_canavari2.jpg (http://www.yukleoltaci.com/view.php?filename=571_vangolu_canavari2.jpg)
Gevaş ilçe merkezinde heykeli dikilen ve Japonlar tarafından kitabı yazılan Van Gölü Canavarı'na ait olduğu iddia edilen yeni görüntüler ortaya çıktı.

Yaklaşık 14 yıl önce Gevaş ilçesi sahillerinde görüldüğü iddia edilen Van Gölü Canavarı'nın telefonlara yayılan görüntüleri, 'Canavar var mı?' sorusunu yeniden gündeme getirdi.

Gevaş ilçesine bağlı İn köyü kıyılarında teknedeki balıkçılar tarafından çekildiği iddia edilen görüntüde, canavar olduğu belirtilen bir cismin göl sularında hareket edişi bulunuyor. Bir süre düz gittikten sonra U dönüşü yapan ve sırtı testere ağzını andırır bir biçimde 'tırtıklı' olan cisim, teknedekilerin büyük panik yaşamasına neden oluyor.

Birbirlerine bağıran ve olayı hayretler içerisinde izleyen balıkçılar, panikten dolayı zaman zaman ellerindeki kameranın hakimiyetini kaybediyor. Kürtçe olarak hayretler içerisinde, 'Bu ne böyle?' diye bağıran ve olup biteni izleyen balıkçıların görüntüleri birkaç yıl önce çektiği öne sürüldü. Bu kareleri telefonlarından izleyen vatandaşlar ise canavarın varlığına inandıklarını belirterek, görüntülerin her şeyi açıkça gösterdiğini savundu.
alıntı:Haber İnternethaber Son Dakika Haberler (http://www.internethaber.com)
.................................................. ................................................
saygılarımla

veteriner01
28.10.09, 09:12
ilahi Atilla abi :D yerli canavarımızıda koydun ilk 11 imiz tamamlandı :D:D:D
paylaşım için teşekkürler :)

Atilla TOKER
28.10.09, 09:17
ilahi Atilla abi :D yerli canavarımızıda koydun ilk 11 imiz tamamlandı :D:D:D
paylaşım için teşekkürler :)

Eyvallah baytarım
Gönlümüzdeki yeri farklı olan içimizden özümüzden gelen canavarımıza olan saygımızdan elbetteki ayrı ve tek başına bir konu açmamız lazımdı ve gerekeni yaptım:D:D:D

baracuda
28.10.09, 09:37
hayt attilla abi helalin var.

Aklıma bi türkü geldi " van gölüne gitmişem, canavani görmişem ":)))))
Neyse bende bunla ilgili b ses kaydı yayınlıcam:))))

Atilla TOKER
28.10.09, 09:42
hayt attilla abi helalin var.

Aklıma bi türkü geldi " van gölüne gitmişem, canavani görmişem ":)))))
Neyse bende bunla ilgili b ses kaydı yayınlıcam:))))

eyvallah dostum
bende bazı videolar buldum aslında da
işyerinde olduğumdan video açma ve yüklemede sorun yaşadığımdan yükleme yapamıyorum
video siteleri maalesef bizim işyerinde yasaklı açma,izleme ve yükleme yapamıyorum
eee ben gerekeni yaptım gerisi sana kalmış:D:D:D:D:D