Orijinalini görmek için tıklayınız : BAİT BOAT (yemleme botu) yardım..!
yakamoz026
22.10.09, 19:11
Bildiğimiz gibi yemleme botu kullanan arkadaşlarımız var daha öncesinde kullananların faydalarını duymustum acıkcası.Ancak BOLU/gölköy organizasyonunda kullanıldıktan sonra gözle görülür şekilde hepimiz şahit olduk organizasyondaki abilerim ve kardeşlerimle beraber.Ben bu işi aşağı yukarı üç haftadır araştırdım baktım.Hazır satılanları pek fazla iş görmücek gibi gözüküyo.Ancak şu varki hazır olanlarının maliyeti yüksek olanları var bunlar iş yapıcak ama 1200 ytl bizede bi amatör için çok fazla gelicek.Bunu düşünen abiler ve kardeşlerim eminimki vardır benim gibi.300 ile 400 ytl arasında mal oldugunu duydum ama kimler ilgileniyor yada yapıor pek bir bilgi edinemedim.Acaba hem yemleme hem takım bırakma şeklinde bunu aşağı yukarı bu fiyatlara mal edebilcek kimseler varmı,yada yaptırmak isteyenlerle hep beraber bir karar alsak bu iş sanırım daha ucuza mal olur gibime geliyor.Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.:rolleyes:
Nuri ERTİK
22.10.09, 21:24
Aşkın,
Bahswettiğin sistemin sadece kumanda Düzeneği 200 liraya maloluyor...
Servo motorlar, düzenekler ve tekneyi de koydun mu işin içine epey bir maliyet çıkar ki,
Teknenin hesaplarını bireysel olarak tutturmak da epey sorun olacak, bu yüzden hantal zor kullanılan bir sistem oluşacak büyük ihtimalle...
Tabii bunlar aşılabilir ve maliyet düşürülerek dediğin olabilir...
Ama bu kısa süreçte olacak bir şey görünmüyor.
Bakalım daha önce bunu yapanlar varsa umarım burada açıklarlar biz de öğreniriz.
evet bu konuyu irdelemek lazım .. turgay abi yani KRALBALIKÇI irdeliyor diye biliyorum :) yanılmıyorsam yakında fikri olan arkadaşlar fikirlerini beyan eder bizlerde öğreniriz.. :) aslında bu konuda muzdarip baya balıkçı var.. işi bilen arkadaşlar abiler varsa aslında ii bir gelir kapıısıda olabilir. hem sohbet hem ticaret yapdım :)
yakamoz026
22.10.09, 21:34
az cok bılıyorum ama bende su sekılde dusundum emınımkı bunu yapanlar ve yaptırmak ısteyenler olucaktır daha dusuk bır malıyet ,sürümden kazansınlar :Dbu servo yada kumanda motor aksamlarını bulmakta zor iş DAM markasının var o da cok asırı pahalı
Kasım TAZEGÜNEY
22.10.09, 21:37
Aşkın,
Bahswettiğin sistemin sadece kumanda Düzeneği 200 liraya maloluyor...
Servo motorlar, düzenekler ve tekneyi de koydun mu işin içine epey bir maliyet çıkar ki,
Teknenin hesaplarını bireysel olarak tutturmak da epey sorun olacak, bu yüzden hantal zor kullanılan bir sistem oluşacak büyük ihtimalle...
Tabii bunlar aşılabilir ve maliyet düşürülerek dediğin olabilir...
Ama bu kısa süreçte olacak bir şey görünmüyor.
Bakalım daha önce bunu yapanlar varsa umarım burada açıklarlar biz de öğreniriz.
şimdilik sabredin, Bölgemizde bu sistemin olduğunu biliyorsunuz bu pazar yeni yapılmış özel imalat bot deneme için malum gölette deneme ve test sürüşüne tabi tutulacak başarılı olunursa arkadaşa onun seri imalatını yaptırmaya çalışırız yanlız 300-500 tl arası bir maliyet oluşabilir şimdilik fazla birşey sormayın haftaya bilgi verebilirim(kesinlikle kar amacı güdülmeyecektir)
esrarengiz43
22.10.09, 22:37
cümleten selamlar Kasım abi vereceğin bilgiyi sabırsızlıkla bekliyoruz
yakamoz026
22.10.09, 22:43
bide balığı tutupta getireni oluverse ne güzel olur sanırım cekmez :D neyse kasım abiyi beklıcez
Hayırdır bizim Kütahya ekibi yemleme botu ile fazla ilgilenmeye başladılar busıra. Kayaboğazındamı kullanacaksınız, sizi uyanıklar siziiii, Ben uzaktan kumandalı helikopter kullanıyorum orda haberiniz olsun. :D:D
yusufcmezarci
23.10.09, 07:22
Aşkın kardeşim vede bütün dostlar,Kasım kardeşimin dediği gibi biraz sabır.Denemelerden sonra seri imalatına başlatacağım.Yapan kişiyle dostluğumuz iyidir.Kesinlikle kar amacı güdülmiyecektir.
yakamoz026
23.10.09, 09:23
şimdiden teşekkürler sabırsızlıkla beklıyoruz insaallah
Kamil Metin
23.10.09, 12:52
arkadaşlar iyi güzel düşünüyorsunuz,da o zaman amatörce avlanmanın bir espirisi kalırmı sizce hani derler,ya bizim amacımız üzüm yemek değil bağcıyı dövmek yani bizim amacımız olta atmak onunla uğraşıp oyalanmak ve zaman geçirmek eğer bu tür teçhizatla bu işi yaparsak avlanma maksadının dışına çıkıp sanki bu işin ticaretini yapıyoruz diye düşünebilirmiyiz.enazından elimiz boş dönmeyelim babında.. yanlış,da düşünüyor olabilirim eğer hatağam varsa affınıza sığınıyorum bilmediğim bir konuda olabilir aydınlatırsanız sevinirim tşk.
Kamil abi bu konuda bende senin gibi düşündüm fakat burda amatörlük kavramında çizgi çok ince olabilir.
Birde şunu göz onünde tutmak gerek artık amatörce bu işi yapan kişilerde trofe çekmekte zorlanmaya başladı, amatör balıkçılığın olmazsa olmaz keyfi takdir edeceğin gibi balık tutma keyfidir, diğerleri 2 keyif sayılır. Bu noktada bence botlu amatörlük yada yemleme yapabilen amatörlerin tuttuğu balık sayısı sirküler dahilindeyse sorun yok gibi geliyor.
Ama diğer taraftan şu konuda da haksızsın diyemem amatör balıkçının temel dayanağı nasip işi olduğudur yani illaki balık tutmak için olmadık yolları denemez o sebeple tamamen tercih meselesi diye bakıyorum, kullanmıyorum kullananada saygı duyuyorum demekle yetiniyorum.
yakamoz026
23.10.09, 16:10
ilk önce merhabalar kamilabi ve semih ustam;
Dediklerinize bastan sona kadar katılıyorum,ancak su varkı amatör balıkcılık artık günden güne kendini bilmez sahıslar yüzünden tükenmeye ve yok olmaya basladı.sebeblerımı trivırı ve ag(germe).Aslında amatör balıkcılık devam ediyorda malum balığa giden insanların yüzdesıne bakıcak olursakkı günden güne verim düşüyo.sizlerinde sölediği gibi nasip işi kesinlikle ama su da varkı biz yolunda bulunalımki iyi yada kötü ondan sonrasına nasip diyelim.bu bir tek bu balıkcılıkta degıl tabıkı her olayda yasantıda boledır.Lafın ozune gelıcek olursak trıvırı ve ag sayesınde artık balıkta akıllandı:D derine cekıldı eskı trofeler bıttı ,bıtmesede tukenmeye basladı.Bunun yanı sıra en önemlısı olan havyar zamanı avlanmak buda belli başlı sebebler arasında.Artık bu bilincsiz ve kendını bılmez ınsanlar sayesınde kendımızı bu tur seylere bagladık ıster ıstemez.
Selam ve saygılar...!:cool:
Kasım TAZEGÜNEY
23.10.09, 17:32
değerli arkadaşlar bu konuda elbette farklı görüşler olacaktır.Yanlız uzaktan kumanda edinmek isteyen arkadaşlar gittikleri her göl gölet ve barajda bunu kullanmayacaklar zatende bu tür aletler her avlanılacak alan için müsait olmayabilir.bu tür aletler genelde balığın kıyıdaki gürültüden içe doğru çekilen ve sığ olan yerlerde, oltanın derine gönderilmesinin mümkün olmadığı avlanma sahalarında (göl ve barajlarda) kullanmak için edinmek istiyorlar bencede bunun anlayışla karşılanması gereki.bu yıla kadar yaptığım hiç bir sazan avında yemleme yapmadım ama az yada cok balıkta yakaladım veya yakalayamadığımız zamanda kısmet deyip yaptığımız kamp ı kar sayıp evin yolunu tutuk.şimdi ise arkadaşların dediği gibi avlanma aletleri ve imkanlar artıkca arkadaşlarda bu imkanlarıda faydalanarak hem trofe yakalamak hemde daha cok heyacan yaşamak için ellerindeki imkanları artırarak heycan yaşama şanslarını yükselmek istiyorlar yoksa sizde biliyorsunuzki hiç bir amatörün tek amacı balık yemek değil sadece adranalin yaşamak vede doğa ile başbaşa olmak bu nedenle bait bot edinmek isteyen arkadaşları anlayışla karşılıyorum.yanlız bot edinmek isteyen arkadaşlarada şunu hatırlatayım sanmayın ki bu bot saat gibi çalışacak :rüzgarlı havalarda problem yaratır motoru bi şekilde su alabilir şarzınız yetersi olur bot su ortasında kalır gönderilen olta botun pervanesine takılır bu gibi nedenleri ve olumsuzlukları giderecek ya kendi bilginiz veya bu işlerden anlayan arkadaşınız olmalı yoksa 4X4 lük çalışacak diye bi garantisi yok bizim burdaki arkadaşın kendisinin elektronikci olması bu tür olumsuzluklara kendisi hemen çözüm buluyordu.bu durumlarıda göz önüne alarak isteklerinizi gözden geçirin
Kamil Metin
23.10.09, 17:36
Kamil abi bu konuda bende senin gibi düşündüm fakat burda amatörlük kavramında çizgi çok ince olabilir.
Birde şunu göz onünde tutmak gerek artık amatörce bu işi yapan kişilerde trofe çekmekte zorlanmaya başladı, amatör balıkçılığın olmazsa olmaz keyfi takdir edeceğin gibi balık tutma keyfidir, diğerleri 2 keyif sayılır. Bu noktada bence botlu amatörlük yada yemleme yapabilen amatörlerin tuttuğu balık sayısı sirküler dahilindeyse sorun yok gibi geliyor.
Ama diğer taraftan şu konuda da haksızsın diyemem amatör balıkçının temel dayanağı nasip işi olduğudur yani illaki balık tutmak için olmadık yolları denemez o sebeple tamamen tercih meselesi diye bakıyorum, kullanmıyorum kullananada saygı duyuyorum demekle yetiniyorum.
semih tşk ederim sende haklısın ben sadece fikrimi belirtmek istedim tabi,ki bilmediğim yönleri elbette vardır.
Selamlar ben bu siteye yeni üye oldum daha önce nasil bulamadigima da sasiyorum ,bu yemleme botu olayi uzun süredir kafamda ama yerli imalati bekliyorum avrupa üretimlerinin cok cesitleri var ama cok pahalilar türkiye de de sadece dam in yaptigi var.Yerli üretimi sabirsizlikla bekliyorum selamlar...
canı isteyen bot kullansın canı isteyen klasik yöntemler kulansın yeterki avımıza ve çevremize karşı saygıda kusur etmeyelim geleceğimizi düşünelim...belki bu sistem şimdi hoş karşılanmasada iyi olan taraflarını gördükce zamanla çok benimsenecektir diye düşünüyorum...artıları ne olabilir diye bir düşünürsek
1: oltayı atarken elimizi kesme gibi bir durum ortadan kalkar
2: yine oltamızı sallarken bir çoğumuzun başına gelmiştir ağırlığımız yani kurşunu alır başını başka taraflara gider.resimlerde görmüşsünüzdür adamın gözünden içeri girmiştir.
3: çoğu zaman sıkıntı olan yer sorunu çok az seviyelere inecektir.
4: oltaların birbiri üstüne düşüp dolaşma sorunu kalkacaktır.....
ve bunun gibi şeyler ...ha bana sorarsanız sen böyle avlanırmısın diye bu yıl için söylüyorum hayır...ilerliyen yılarda ne yaparım onu bilmiyorum kesinliklede avlanmam demiyorum ...
insan hayatındada bu iş böyledir.. yapılacak bir şeyin artıları,eksilerinden fazlaysa o iş yapılır.konuları bu sistemde değerlendirirsek eyvahlarımız daha az olur diye düşünüyorum...
canınızı sıktıysam özür dilerim...:o
herkeze slamlar. bu konuda bende birkaç şey söylemek istedim yemleme botu gerçekten olta balıkcısına çok yardımcı. ben şu anda kullanıyorum banada ilk zamanlar çok pahallı gelmişti ve araştırdım sonunda biraz dha uygununu buldum. türkiyede tek firma var o da mad fakat bu biraz pahallı1200 ile 1450 arasında. ben yurt dışından direk satıcı firmasını buldum bu da jabo 400€ civarında. fiyatı fakat mad firmasının ki sadece oltayı ileri birakı yemliyor benim kullandıgım 300mt menzili 2kg yem kapesitesi suyun sıcaklığı suyun derinliği ve aynı zamanda balıkların bulunduğu bölğeyi gösteriyor yani sonar var. bu hafta sonu bolu gölköyde olacagım yakın çevrede olanlar var ise veya gölköye balığa gelecek arkdaslar gösterebilirim.merak eden başka arkadaşlar var ise firma ile direk irtibata geçirebilirim. pahallı diyoruz ama biz balığa 3 kişi gidiyoruz ortak alınca o kadar dokunmuyor. şöyle birşey var faydasını çok iyi görüyorsunuz. bir örnek vereyim bu sene adapazarından bir gurup abi vardı 4 günde 1 tane aynalı yakalamışlar biz gittik 13 saatte 4 balık aldık ve döndük 5 kg civardında. merak eden arkadaşlar olursa yardımcıolmaya hazırım ticarı bir menfatim yok. illa benim önerdiğimden alın demem ama bu işi yapıyorsanız yani olta balıkcısı iseniz mutlaka iyi veya kötü bir bot alın pişman olmazsınız.
Kasım TAZEGÜNEY
28.10.09, 08:24
arkadaşlar sizlere bait bot ile ilgili bu hafta bilgi vereceğimizden bahsetmiştik .bu konuyu Yusuf Abi yakından takip ediyor pazar günü yapılan susuz denemede çok iyiymiş bu günlerde sudada deneme yapacaklardı. hava yağmurlu yoksa ben yarın balığa gidecektim ve botuda deneyecektik hava yağarsa gidemiyeceğim artık son haberleri yusuf abinin yazmasını bekleyeceğiz
Nuri ERTİK
28.10.09, 10:15
Kasım abi, bir video koymayı da unutmayın:)
Kasım TAZEGÜNEY
28.10.09, 10:30
Kasım abi, bir video koymayı da unutmayın:)
iyi hatırlattın.ben evdeyim öğleden sonra cıkıp arkadaşlarla görüşüp durumu tekrar bildiririm veya yusuf abi akşam yazar.video yu sudaki denemede çekeriz
meraba ben kollega selamlar
Bildiğimiz gibi yemleme botu kullanan arkadaşlarımız var daha öncesinde kullananların faydalarını duymustum acıkcası.Ancak BOLU/gölköy organizasyonunda kullanıldıktan sonra gözle görülür şekilde hepimiz şahit olduk organizasyondaki abilerim ve kardeşlerimle beraber.Ben bu işi aşağı yukarı üç haftadır araştırdım baktım.Hazır satılanları pek fazla iş görmücek gibi gözüküyo.Ancak şu varki hazır olanlarının maliyeti yüksek olanları var bunlar iş yapıcak ama 1200 ytl bizede bi amatör için çok fazla gelicek.Bunu düşünen abiler ve kardeşlerim eminimki vardır benim gibi.300 ile 400 ytl arasında mal oldugunu duydum ama kimler ilgileniyor yada yapıor pek bir bilgi edinemedim.Acaba hem yemleme hem takım bırakma şeklinde bunu aşağı yukarı bu fiyatlara mal edebilcek kimseler varmı,yada yaptırmak isteyenlerle hep beraber bir karar alsak bu iş sanırım daha ucuza mal olur gibime geliyor.Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.:rolleyes:
Mehmet AKYÜREK isimli bi arkadaşımız var...
bir süre önce bu konu ile ilgili konuştuğumuzda bu boat lardan yaptığınımı yapabileceğini mi ne bi şey demişti istersen görüşelim kendisi ile zaten o model uçak felanda yapıyor uzunca bir zamandır. eminim iyi bi şey üretebilir bize....
yakamoz026
10.12.10, 09:06
konu acılalı baya uzun zaman oldu ancak hatırlamakta tabıkı fayda var;ozamandan bu zamana kadar bende arastırıp buldum yapanları yapıcakları ancak bu tarz ıstedıgımız bırsy en azından 400-500 ytl arası bır seye mal oluyor bıze baska yerllere bakma fırsatımda olmadı bende kasasını kendım yaptım gerı kalan mekanık aksamını elektronıkcı arkadas uzerıne koyucak boyle bıraz daha ucuz olucakmıs,tabıkı hersey bıtmıs degıl sızlerde arastırıp sorarsanız fıyat hakkında bılgı alırsanız neden olmasınkı;!
googleda yazdıgınzıda okadar çok konu çıkıyorki gövdeyi kendiniz yaptıgınızda motor kumanda ve yemleme sitemi artı batarya ortalama maliyeti 150 $ civarında önemli olan 2,4 ghz kumanda sistemi (bu kumandalar min 250-300 den çeker) kullanmanız. biraz birbirine bağlı sistemler kullandıgınızda 4 kanallı bir kumanda işinizi görür ama karışık olmasın düz mantık çalışsın derseniz 6 kanallı bir kumanda işinizi görürki özellikleri
iki olta taşma
tek tek bırakma ve ayrı ayrı yemleme olur. bu konuyu iyice araştırırsanız birazda zaman harcarsanız kargo ücreti dahil 150$ geçmicek bir fiyata mal edersiniz(bunun 30$ kargodur)... Nerdenmi biliyorum yaptım şuan kumanda sistemi için kargo bekliyorum. yurt dışına gidip gelen bir tanıdıgınız varsa özellikle tayvana bunu daha ucuza mal edebilirsiniz... yada hiç uğraşmazsınız burda hazır yapan abiler var
yakamoz026
10.12.10, 19:17
tabıkı bu konu hakkında bayagı bır arastırma yaptım ınternet uzerınden sıteler var yabancı ulkelerden yurt ıcıne getırme ımkanı oluyor ancak sıteler ne kadar guvenılır bunu bılemem ve sorunla karsılasan arkadslarımı cok gordum ve duydum dedımkı yerlı malı olsun yurdun malı olsun :D bunun ıcın emek verdım su anda kasa bıttı benım sıstem 2 olta uzerınede degılde daha cok basıt ve tek olta uzerıne kuruyorum,kasa da cok saglam oldu zaten çekiç ile vurdum kırılmadıysa sorun yok :D:D yaza ya nasıp artık bıtıcek tabıkı elektoronık kısmı kaldı ıste onlarında arastırmasındayım radyo kontrol kumanda sıstemını arastırıyorum 400 metre mın. mesafe ve bırazda hesaplı bır sey arıyorum,umarım buluruz kısa zamanda!bu arada sızın botunuzda hayırlı olsun ,trofelere vesıle olur ınsaallah!...
tabıkı bu konu hakkında bayagı bır arastırma yaptım ınternet uzerınden sıteler var yabancı ulkelerden yurt ıcıne getırme ımkanı oluyor ancak sıteler ne kadar guvenılır bunu bılemem ve sorunla karsılasan arkadslarımı cok gordum ve duydum dedımkı yerlı malı olsun yurdun malı olsun :D bunun ıcın emek verdım su anda kasa bıttı benım sıstem 2 olta uzerınede degılde daha cok basıt ve tek olta uzerıne kuruyorum,kasa da cok saglam oldu zaten çekiç ile vurdum kırılmadıysa sorun yok :D:D yaza ya nasıp artık bıtıcek tabıkı elektoronık kısmı kaldı ıste onlarında arastırmasındayım radyo kontrol kumanda sıstemını arastırıyorum 400 metre mın. mesafe ve bırazda hesaplı bır sey arıyorum,umarım buluruz kısa zamanda!bu arada sızın botunuzda hayırlı olsun ,trofelere vesıle olur ınsaallah!...
inş. sizinkide hayırlı olsun sağlamlık konusunda baya ii olmuş şahsen ben plastikten yaptım bunu da sitede daha önce yapan ve kullanan abilerimden kopya çektim... Kumanda sistemi yurdum mali olsun deyince biraz pahalıya geliyor mesala türk hava kurumunun model ucak sitesinde birkaç parça var ama aynı mal olmasına rağmen yurt dışı sitelerine göre çok pahalı... ayrıca kumanda sistemleri genelde modelcilik için geliştirildiğinden bunların mesafeleri havada olrak hesaplanıyo sistem aşa indiğinde özelliklede dalgalı durumlarda birazdaha kısalıyo.
Not: yurt dışından siparış edeceğiniz parçanın faturası 150$ geçmezse gümrük vergisi ödemiyorsunuz ve kargonuz gümrüğe takılmadan elinizze geliyor. ayrıca 2,4 radoyo sistemlerin yurdumuzda kullanımı sınırlandırılmış bununla ilgili tam bilgim yok ama eyer kumanda gümrüğğe takılırsa sorun oluyor.
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.