Orijinalini görmek için tıklayınız : Fahri Müfettiş Belgesi...
Sevgili balık dostları, Dün gene denetim amaçlı bir gezintiye çıktım. Kütahya da bulunan Mezbaha diye adlandırdığımız PORSUK deresinin geçtiği bölüm. Tam köprüden geçiyordumki oda ne üçbeş çapulcu suyun içinde ağ ile balık tutuyorlar. Hemen müdahale ederek ağı sudan çıkartmaları yoksa jandarmaya bilgi vereceğimi söyledim. Fazla ısrar etmeden çıkarttılar. Daha sonra mezbaha dediğimiz yerde çalışan başka bir çapulçi gelerek buyur abi bi durummu var dedi, bende ağ ile balık tutmanın yasak olduğunu ve sirkülere uymadığını bunun bir katliam olduğunu anlattım. Ben dinlemiyorum yassak falan diye kafa tuttu arkadaş. Burda benim yapabildiğim tek şey, jandarmaya bilgi vermek oluyor. Malumunuz jandarmanın başka işi yok dere boyu çay boyu balıkçı gözetleyecek. Zaten jandarma gelinceye kadar bu çapulcular ya yeri değiştiriyorlar yada bohçalarını topladıkları gibi kayboluyorlar. Elimize bir kimlik veya belge olsa Jandarmadan yada Tarım köy işlerinden, Bak kardeşim canını yakarım diyerek kimliğimizi göstersek, daha caydırıcı olamazmıyız, Her ilde gönüllü bu işi yapacak arkadaşlar çıkacaktır mutlaka. Adamlarla başımız belaya girecek. Hatta ve hatta mimlendik artık, bu tür insanlar (bizi jandarmaya ihbar ediyor bu deyus) diye çarşıda pazarda arabamızı çizip lastiklerimizi bile indiriyorlar. Bu tür çapulculardan herşey beklenir, çünkü dağın başında ne olacağı ve ne yapacakları belli olmuyor. Acaba araştırıp karıştırsak böğle bir belge alma imkanımız olurmu. Tabiki herkese verilmeyecek BU İŞ İÇİN GERÇEKTEN GÖNÜL VERMİŞ insanları araştırarar ve seçerek verecekler.
esk balık timi
30.04.09, 11:14
gürkan üzerinde resmi ünüforma olmadan bu çapulculara fahri müfettişlik belgesiyle söz geçirmen zor olur kanısındayım,bu belgenin tek faydası dayak yememizi daha çabuklaştırır:D:D:D:D
slm abi öncelikle sana katılıyorum çok doğru düşünmüşsün bende 2 defa aynı şeyi ennede yaptım birisinde uyardım toplattım ağları birisinde uyarıma ters karşılık verdi onuda jandarmaya ihbar ettim daha bu sene 2 yada 3 hafta önce birde geçenlerde istanbula giderken gördüm ılıca yol ayrımının orda da serpme ve tırıvırı atılıyor
H.Cahit ÇİÇEK
30.04.09, 11:54
gürkan üzerinde resmi ünüforma olmadan bu çapulculara fahri müfettişlik belgesiyle söz geçirmen zor olur kanısındayım,bu belgenin tek faydası dayak yememizi daha çabuklaştırır:D:D:D:D
Sana katılmamak elde değil Cahit abi işin şakası bir yana Gürkanın düşüncesi güzel, keşke uygulanabilse...
KRAL BALIKÇI
30.04.09, 12:14
2/2 tibliğlerde bu belgenin adı geçmemekte
Derneklerimiz bu konunun üzerine gideceklerdir
Bir sonraki tebliğlerde kanunlaşırda bu belgelere kara avcıları gibi sahip oluruz.
H.Cahit ÇİÇEK
30.04.09, 12:22
2/2 tibliğlerde bu belgenin adı geçmemekte
Derneklerimiz bu konunun üzerine gideceklerdir
Bir sonraki tebliğlerde kanunlaşırda bu belgelere kara avcıları gibi sahip oluruz.
Zaten OLTACILARDER olarak müthiş şeyler yapıyorsunuz, F.A.M. yetkilerinden daha fazlası var şu an sizde.;):D:D
O belgenin olması şu an için çokta önemli değil. Tek çare diğer illerdede Dernekleşme çalışmalarının hızlandırılması ve hayata geçirilmesidir. Yoksa o belgenin öyle aman aman bir yaptırım gücü yok. Haa şu var senin bireysel olarak yapacağın ihbar F.A.M numarası verilip kendini tanıtınca muteber olur o ihbarı yapılan kurum kesinlikle değerlendirmek durumunda buda ayrı bir konu...:)
Atilla TOKER
30.04.09, 12:31
öncelikle devletin tam olarak el atması lazım deniz ve tatlı su varlıklarına,avlağına,avına,avcılığına,
benim fikrimce devlet ayrı bir bakanlık oluşturmalı su ve su ürünleri bakanlığı kurulmalı
ve denetim yaptırım için,uygulanacak yasalar için bu işe gönül vermiş derneklerden fikir alınarak oluşturulmalı herşey ve bilinçsiz avcılara bohçacılara karşı yapılacak mücadele içerisine devletin kolluk kuvvetleri ile derneklerden ve gönüllülerden oluşturulacak bir güç yapılandırılmalı,bu şekilde ciddi bir uygulama olursa bohcacıya müdahale ederken bizler değil bohcacı tedirgin olur ve yaptırımın ağırlı arttırılır cezası büyütülür uygulatıcısı yetkili ve etkili ve çok olursa bana göre etkiside çok ve büyük olacağı bohcaco denenlerin azalıp biteceği kanısındayım.
ama tabiki yasalar ve sirküler sadece masabaşından çıkmayacak üç tarafımız deniz suyumuz komşu ülkelere göre fazla olan bir doğa harikası coğrafyadayız değerini bilmek ve ona göre davranmak lazım yaptırımın ağır cezaları olmalı ki caydırıcılığı olsun bizler avımıza avlağımıza doğamıza çevremize denizimize gölümüze sahip çıkalım dernekleşelim en azından bu konular için yaptırım gücümüz olursa geleceğimizi kaybetmeden kurtarır ve sahip çıkmış oluruz.
esk balık timi
30.04.09, 12:49
Sana katılmamak elde değil Cahit abi işin şakası bir yana Gürkanın düşüncesi güzel, keşke uygulanabilse...
cahit burada büyükşehirin yaptığı gölet var etrafı telle çevrili adamlar güvenlik görevlilerini suya atıyorlar bizi dinlerlermi
H.Cahit ÇİÇEK
30.04.09, 12:59
cahit burada büyükşehirin yaptığı gölet var etrafı telle çevrili adamlar güvenlik görevlilerini suya atıyorlar bizi dinlerlermi
Doğru diyorsun abi, geçtiğimiz pazar bir akarsu kenarında gezerken 4 delikanlı geldi olta atacaklar bizde merakla bakıyoruz neya atacaklar diye biz karşıkıyıdayız onlarda diğer kıyıda. oltaları çıkardılar, odane oltaların ucunda TIRIVIRI. Kan beynime sıçradı. Onları oraya atamazsınız LAAAAAAAN Jandarmaya ihbar ederim elinizdekilerin 683 TL cezası var bunu değil atmak bulundurmanız bile suç diye bağırmışım nazikçe...:D:D:D
Akabinde Jandarmayıda aradım. Geldiler Allah var 1,5 saat sonra...:mad::mad:
Ama çocuklar çoktan uçmuştu Plakalarını bildirdim jandarmaya benim oğlanda o arada cep Telinden videoya almış olayı onuda izlettirdim jandarmaya bilmiyorum sonucu ne oldu.:(
Durum hala vahim abi Bu İlletin satışı hala devam ediyor. Çocuklar biz bunu denizde atıyoruz kimse birşey demiyor dediğinde sinirden kıpkırmızı oldum. Ama bunun üzerine gidicem kendi adıma yapabileceğim ne varsa yapıcam...;):)
Doğru diyorsun abi, geçtiğimiz pazar bir akarsı kenarında gezerken 4 delikanlı geldi olta atacaklar bizde merakla bakıyoruz neya atacaklar diye biz karşıkıyıdayız onlarda diğer kıyıda. oltaları çıkardılar, odane oltaların ucunda TIRIVIRI. Kan beynime sıçradı. Onları oraya atamazsınız LAAAAAAAN Jandarmaya ihbar ederim elinizdekilerin 683 TL cezası var bunu değil atmak bulundurmanız bile suç diye bağırmışım nazikçe...:D:D:D
Akabinde Jandarmayıda aradım. Geldiler Allah var 1,5 saat sonra...:mad::mad:
Ama çocuklar çoktan uçmuştu Plakalarını bildirdim jandarmaya benim oğlanda o arada cep Telinden videoya almış olayı onuda izlettirdim jandarmaya bilmiyorum sonucu ne oldu.:(
Durum hala vahim abi Bu İlletin satışı hala devam ediyor. Çocuklar biz bunu denizde atıyoruz kimse birşey demiyor dediğinde sinirden kıpkırmızı oldum. Ama bunun üzerine gidicem kendi adıma yapabileceğim ne varsa yapıcam...;):)
Sevgili Cahit kardeşim. Kendi üzerime düşeni yapmaya kalkınca başına neler geliyor neler bi bilsen. Tek başına olmuyor bu işler. İki hafta önce porsuk barajındaki ağcıları yakalam için kendi başıma gecenin 01 inde çıktım yola, vardım su kenarına birde ne göreyim. Suyun içinde tekne var ne yaptıklarını göremiyorum karanlıktan. Aracımı zula biryere park ettikten sonra yaya olarak düştüm peşlerine onlar suda ben karada ilerliyoruz. Adamlara len hooooop falan diyorum ses vermiyorlar, ama görüyorum alacakaranlıkta onları kürek sesleri geliyor. Velhasılı epey uzaklaşmışım, jandarmayı arayacağım gelinceye kadar 2 saat geçiyor. Çünki en yakın karakol 20 km. Daha önce çok yaşadığım için jandarma roterli geliyor. Lafı uzatmayalım. Adamlar tam benim ters istikametime çekmeyi başladı kürekleri ve sudan kayboldular. Aracımın başına gelip jandarma karokoluna gitmeyi düşünüyordumki birde ne göreyim. Dört lastiğimde bıçakla yarılmış. Ve saat gecinin 04 ü.. Kaldıkmı dağın başında, neyseki uzun çabalarımdan sonra Kütahya dan arkadaşlarımdan yardımla arabamı ve kendi sağ salim eve attım. Fakat saat sabahın 9.30 u olmuştu. Yani tek başına olmuyor kardeşim. Grup ve ekip olmamız lazım. Bu adamların üzerine gittiğimizdede bi caydırıcılığımız olması lazım. Yoksa cahit abinin dediği gibi sopa yememizi çabuklaştırmaktan başka birşey yapmamış oluruz.
Dernek yöneticilerine başkanlara sesleniyorum burdan. Yeni çıkacak yönetmelik ve kanunlarda bu konun değerlendirilmesi ve gündeme gelmesinde faydalı olacağını düşünüyorum.
Taner GÜNGÖR
30.04.09, 14:30
Cahit abi :D :D :D Cok HakLısın
Gurkan abi kara avcıların fahri müfettişlik belgeleri var ve avlakta coğu zaman saklıyorlar yani butür adamların hakkından gelmek ancak üniformalıların işi bu arada bu dediğin fahri müfettişlik olayı balıkcılık sektorunde yok abicim inşallah çalışmalar neticesinde çıkacak. ama ben yine derimki dinsizin hakkından imansız gelir :=)) Sen sen ol tek başına ağcılara kafa tutma abi ses etme sadece jandarmayı ara uzaktan izle seni bilmesinler ... İnsan oğLu Çiğ süt emmiştir kimin ne olacağı belli olmuyor abicim sana zarar gelsin istemeyiz.
H.Cahit ÇİÇEK
01.05.09, 11:51
Cahit abi :D :D :D Cok HakLısın
Gurkan abi kara avcıların fahri müfettişlik belgeleri var ve avlakta coğu zaman saklıyorlar yani butür adamların hakkından gelmek ancak üniformalıların işi bu arada bu dediğin fahri müfettişlik olayı balıkcılık sektorunde yok abicim inşallah çalışmalar neticesinde çıkacak. ama ben yine derimki dinsizin hakkından imansız gelir :=)) Sen sen ol tek başına ağcılara kafa tutma abi ses etme sadece jandarmayı ara uzaktan izle seni bilmesinler ... İnsan oğLu Çiğ süt emmiştir kimin ne olacağı belli olmuyor abicim sana zarar gelsin istemeyiz.
Tek başlarınayken saklamaları gayet doğal Dağ başında adama ne yapmazlar Taner. Ama Koruma Kontrol Memurları ve jandarmayla kontroldeyken kimlikler boyunda asılıdır...;):)
Tek başlarınayken saklamaları gayet doğal Dağ başında adama ne yapmazlar Taner. Ama Koruma Kontrol Memurları ve jandarmayla kontroldeyken kimlikler boyunda asılıdır...;):)
Bende oltacıların kimliğini asıyorum. Resül kardeşimin bana istanbulda verdiği.:p:p
H.Cahit ÇİÇEK
02.05.09, 16:37
Bende oltacıların kimliğini asıyorum. Resül kardeşimin bana istanbulda verdiği.:p:p
O kimlikte resmi kurum kimliği gibi vallahi, Eeee kim tasarlamış bakiim...:rolleyes::rolleyes::D:D
Tayfun TURNALI
02.05.09, 17:59
fahri müfettişlik eminim çok etkili olacaktır..bu tür çapulcular karşısındaki adamdan değil cezadan korkarlar...cezalandırma yetkin olsunda bakta gör nasıl kuzu oluyorlar...aklınla bin yaşa gürkan abi...inşallah gerçekleşir...
Beyler gerçekten Bu oltacılar kimlikleri ve şapkaları çok işe yarıyor. Dün gündüz bizzat deneme yaptım.... Vallahi adamlar kuzu gibi oldular. Sudan çıkan çıkana aman abi yaman abi..... Bakın kardeşim fotolarınızı çektim. Bu işin tekrarında sizleri yakalarsam.. Hiç acımam bu sadece uyarı, zararları bunlar, gelecek senelerde hiç balık bulamıyacaksınız,falan diye biraz nasihat ettikten sonra olay yerini terk ediyorum. Vallahi adamların nasıl toplandığını ve bana ABİ BİZ BUKADARINI BİLMİYORDUK demelerini görmeniz lazımdı. Artık bu arkadaşlara söz verdiğim için şimdilik resimlerini yayınlamıyorum. Aynı şahısları tekrar yakalarsam. Ozama vay hallerine Kendi ellerimle güvenli güçlerini bizzat olay yerine getireceğim yada trafikten yardım isteyerek araçlarının bulunmasını isteyecem. Durmak yok yola devam. :p:p
Ülen gürkan sen kolluk görevlisi olacakmıştın,bu sorunları memleket ittim sene yaşamazmışdı...Olması gerekenler olmaması gereken yerde ,olması gerekenler hiç olmıyacakları yerde...Bu memleketin kara talihi yaw...Ahh senarist ahhh...:D
Ülen gürkan sen kolluk görevlisi olacakmıştın,bu sorunları memleket ittim sene yaşamazmışdı...Olması gerekenler olmaması gereken yerde ,olması gerekenler hiç olmıyacakları yerde...Bu memleketin kara talihi yaw...Ahh senarist ahhh...:D
Ah abim ahh birde şu Tarım köyişlerinden FAHRİ MÜFETTİŞ belgem olsa valla neler yaparım ben ama malesef yok.... Dernekler aracılığı ile inşallah önümüzdeki yıllarda böyle bir uygulamaya geçilirse gerçekten barajlarımız ve iç sularımız çok rahat edecektir düşüncesindeyim.
Ah abim ahh birde şu Tarım köyişlerinden FAHRİ MÜFETTİŞ belgem olsa valla neler yaparım ben ama malesef yok.... Dernekler aracılığı ile inşallah önümüzdeki yıllarda böyle bir uygulamaya geçilirse gerçekten barajlarımız ve iç sularımız çok rahat edecektir düşüncesindeyim.
Gürkan aslında böyle bir belge var,ama kara avcılığı için...Yani gönüllü fahri müfettişlik...keşke aynı olay balık avcılığı içinde olsa,neden yok anlamış değilim...sanki karada avlanan avcıda suda avlanan yabancı...valla ben bu memleketin ne işini ne aşını,anlayışını ,hala ne anlamış nede adapte olabilmiş değilim....Dört bir tarafı denizlerle çevrili bir ülkenin deniz bakanlığı yok...!!!!! Sadece BAKAN_ı var...Oda kime BAKAR valla ben daha görmüş,bilmiş değilim...Hala bekliyom bana,bize,size, bakacak diye...Yok baba Yok BAKAN filan yooookkk...İşte anca ..sen bana bakıyon bende sana...
Not : Hiç denizi olmıyan isveçin denizcilik BAKAN _ı var...O ranın BAKAN_larıda kime ,niye ,neden bakar onuda anlamış değilim...
Gürkan aslında böyle bir belge var,ama kara avcılığı için...Yani gönüllü fahri müfettişlik...keşke aynı olay balık avcılığı içinde olsa,neden yok anlamış değilim...sanki karada avlanan avcıda suda avlanan yabancı...valla ben bu memleketin ne işini ne aşını,anlayışını ,hala ne anlamış nede adapte olabilmiş değilim....Dört bir tarafı denizlerle çevrili bir ülkenin deniz bakanlığı yok...!!!!! Sadece BAKAN_ı var...Oda kime BAKAR valla ben daha görmüş,bilmiş değilim...Hala bekliyom bana,bize,size, bakacak diye...Yok baba Yok BAKAN filan yooookkk...İşte anca ..sen bana bakıyon bende sana...
Not : Hiç denizi olmıyan isveçin denizcilik BAKAN _ı var...O ranın BAKAN_larıda kime ,niye ,neden bakar onuda anlamış değilim...
:p:p:p:p:p Rabbim sonumuzu hayıreylesin ne diyelim abim. Elimizden geleni yapamaya çılışacağız. Yaaaa adamı zorla sahteciliğe itiyorlar. Gönül diyor sahte bir kimlik çıkart. Yasak avcıların anasını belle, amma velaken bu memlekette suç abim. :rolleyes:
Kasım TAZEGÜNEY
04.05.09, 09:06
gürkan kardeşim öncelikle günaydın diyorum.bizler bu konularda yırtınıyoruz ama pek care olmuyor bence sirküle hazırlanırken bu anlatılannlar yasal hale getirilmeli kanun uygulayıcılarda kanunu uygulamalı.yoksa inan başımıza birgün bela alacağız.
gürkan kardeşim öncelikle günaydın diyorum.bizler bu konularda yırtınıyoruz ama pek care olmuyor bence sirküle hazırlanırken bu anlatılannlar yasal hale getirilmeli kanun uygulayıcılarda kanunu uygulamalı.yoksa inan başımıza birgün bela alacağız.
Aynen sayın abim, bu işle uğraşırken başımıza gelmedik kalmıyor. İnşallah yeni sirkülerde yer alırda baş müfettiş ben olurum. :p:p
Kasım TAZEGÜNEY
04.05.09, 09:16
Aynen sayın abim, bu işle uğraşırken başımıza gelmedik kalmıyor. İnşallah yeni sirkülerde yer alırda baş müfettiş ben olurum. :p:pinşallah
H.Cahit ÇİÇEK
17.05.09, 17:07
Aynen sayın abim, bu işle uğraşırken başımıza gelmedik kalmıyor. İnşallah yeni sirkülerde yer alırda baş müfettiş ben olurum. :p:p
Gürkan bak gör o kimlik bu kimlik...:):D:D
http://www.yukleoltaci.com/images/mayis14/590_famk.png
Yani Süpermod' unuz bir Fahri Av Müfettişi (F.A.M) eskisi...;):D:D:D
arkadaşlar selamün aleyküm
bu dert demekki sadece bizim memlekette yok heryerde var.öncelikle insanların kalpleri vicdanları müfettiş olacak ondan sonra tüm meseleler hallolur.
daha bu hafta salı günü evimin hemen altında adam anadol kamyonet e yüklemiş kadifeyi karnı karayı gümüşü kilosu 1 tlden yanlış yazmadım 1 tlden satıyordu.behey vicdanına........m.behey ş.......z bu aldığın para senin hangi derdine deva olur bu balığı bir alan birdaha almaz zaten hava sıcak bu şartlarda kokup atacaksın yazık değilmi bu dünya güzeli canlılara hepside el kadar bile yok.
bunları şikayet ediyorum tarım yakaladığı yerde satarken vede satıldığında balık canlıysa el koruz diyor.zabıta biz bakmıyoruz diyor jandarmada hangisine yetişsin.
bu hafri müfettişlik kartı eğer emniyet müdürlüğü fahri müfettişliği gibi işe yarayıp caydırıcı olacaksa ne güzel valla almak için üstüne para dahi veririm.fakat işe yaramIyacaksa gerek yok.
allah herkese insaf ve merhamet versin.ve unutulmamalı ki KÜÇÜK BALIK YOKSA BÜYÜKDE YOK OLMAYA MAHKUM.
ALLAH HAYIRLI VEBEREKETLİ BİR SEZON NASİP ETSİN SAYILARIMLA
gürkan abi yalnız bu çapülcularla işin çok zor:(ama süper dirayet ve cesaretle üstüne gidiyorsun teşekkürler yinde sen kendine dikkat et...:)arada sırada takfiye al oltacılar der den :D:D
Gürkan bak gör o kimlik bu kimlik...:):D:D
http://www.yukleoltaci.com/images/mayis14/590_famk.png
Yani Süpermod' unuz bir Fahri Av Müfettişi (F.A.M) eskisi...;):D:D:D
Sevgili cahit kardeşim. Bu kimlikten derhal banada temin et. Nasıl edersen et ama temin et. Vallahi oltacalar.com kimliğini görüce bile nasıl tırsıyorlar. Birde bu olursa vay hallerine. :p:p
H.Cahit ÇİÇEK
18.05.09, 21:25
Sevgili cahit kardeşim. Bu kimlikten derhal banada temin et. Nasıl edersen et ama temin et. Vallahi oltacalar.com kimliğini görüce bile nasıl tırsıyorlar. Birde bu olursa vay hallerine. :p:p
Ooooo o biraz zor işte, artık Yüksek okul mezunu ve 2 dönem tezkere bitirmiş olması isteniyormuş duyduğuma göre. Gerçi bende O zaman Yüksek ilkten tektim o zamanlar...:D:D:D
Ooooo o biraz zor işte, artık Yüksek okul mezunu ve 2 dönem tezkere bitirmiş olması isteniyormuş duyduğuma göre. Gerçi bende O zaman Yüksek ilkten tektim o zamanlar...:D:D:D
Ozaman kendileri uğraşsınlar abi. Şimdi fahri müfettiş belgesi almam için yüksek okul okumammı lazım. Bu yaştan sonra hiçte çekilmez vallahi.:confused:
Ozaman kendileri uğraşsınlar abi. Şimdi fahri müfettiş belgesi almam için yüksek okul okumammı lazım. Bu yaştan sonra hiçte çekilmez vallahi.:confused:
sevgili Gürkan hayırlı akşamlar.Yemin ederim üniversite sana yakışır dostum azmin elinden hiçbir şey kurtulamaz
Bu gidişle onada başlayacağız bu balık sayasinde.:p:p
H.Cahit ÇİÇEK
20.05.09, 00:30
Zaten o kara avcılığı içindi sana su ürünlerinin koruma kontrol müfettiş kartı lazım oda daha imal edilmedi...:)
Şİmdilik sen yine bizim oltacılar.com kimlikleriyle idare et...;):)
Zaten o kara avcılığı içindi sana su ürünlerinin koruma kontrol müfettiş kartı lazım oda daha imal edilmedi...:)
Şİmdilik sen yine bizim oltacılar.com kimlikleriyle idare et...;):)
Yaaavvvvv şunu baştan söylesene kara kara düşünmeye başlamıştım. Yarın nerden başlıyayım müracata diye.:p
H.Cahit ÇİÇEK
20.05.09, 00:38
Sana bitane imalat yapayım ama yakalanırsan Tetikçi ben Azmettirici sen kardeş kardeş bota binemedik ama...;):D:D:p:p:p
:rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes:
valla abı arkadaşlara katılıyorum bır ünuforma yada devletden yetkı belgesı olmadan bunlarla agla ve trıvırıyla mucaladele etmek cok zor senın dedıgın gıbı arbanın lastıgını ındırıyorlar yada cızıyorlar bohcacı bunlar ayıp be
bende gölbaşında 2009/9/8 de bazı bohcacılaRLA TARTISTIM TRIVIRI atıyorlardı.tartıştım ama ne fayda
Abi Fahri müfettişlik belgesi iş yapar, bizim millette bi kimlik arayışı :) kimlik korkusu vardır, ne demişler adamın olsunda isterse çaycı olsun zihniyeti herzaman için kimlikten korkar.
Abi bu kimlikten bende istiyorum nasıl temin edebilirim. Üniversite sorun değil. Şartlar başvuru vs nin bulunduğu bi link varmı?
KRAL BALIKÇI
15.09.09, 08:28
Abi Fahri müfettişlik belgesi iş yapar, bizim millette bi kimlik arayışı :) kimlik korkusu vardır, ne demişler adamın olsunda isterse çaycı olsun zihniyeti herzaman için kimlikten korkar.
Abi bu kimlikten bende istiyorum nasıl temin edebilirim. Üniversite sorun değil. Şartlar başvuru vs nin bulunduğu bi link varmı?
derneğe üye olda ilk kimliğini dernek versin.
M.Serkan İNANÇ
15.09.09, 10:34
Doğrumudur?:confused:
Doğrudur:)
Link burada Semih.
Bekliyoruz kardeş:D
http://www.oltacilar.com/forum/oltacilarder/6179-mucadeleye-bekliyoruz-oltacilarder.html
Fedai ERDEM
15.09.09, 12:54
Hayvan ölümlerine sebeb veriyor diye küspeliyi yasaklatan mantıkla aynı bence.. Bir kaçımız ağcılarla ve tırıvırıcılarla mücadele ederken ölürsek, olur bu iş siz çanınızı sıkmayın..:mad::)
Aşkolsun size abi kardeş sağlı sollu geliyorsunuz. Kayıt ol dedinizde olmadıkmı:)
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2026, Jelsoft Enterprises Ltd.