PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Çin malı olmayan makine

mkirac
24.03.09, 14:29
Acaba çin malı olmayan makina ve kamış piyasada var mı?
Bütün tanınmış markaların mallarının hepsi Çinde mi
üretiliyor?

KRAL BALIKÇI
24.03.09, 14:38
Yüzde 90 çin malı ;)

mkirac
24.03.09, 14:44
Yüzde 90 çin malı ;)

%10 'luk dilime hangi ülkenin malları giriyor Turgay Abi?

bilent yildirim
24.03.09, 14:48
daıva nın bazı modelleri ama, çok pahalılar. bazı firmalar kalıplarını çin e götürüp,imalat yapıyor araştırırsan bunları bulabilirsin.

mkirac
24.03.09, 15:05
daıva nın bazı modelleri ama, çok pahalılar. bazı firmalar kalıplarını çin e götürüp,imalat yapıyor araştırırsan bunları bulabilirsin.

çinde üretilen ve sağlam olan makina sanırım çok az.
nedendir bilmiyorum ama DAM bile artık eskisi gibi
sağlam makinalar üretmiyor sanırım o da çine kaydı.

n/a
24.03.09, 15:06
Aslında bilinen markaların Çin'de hangi kaliteyi göz önüne alarak imalat yaptırdıkları sorgulanmalıdır. Mesala Bir Daiwa, D.A.M, Shimano, Balzer, v.b. markalar, eğer kendi istediği kriterlere uyan malı fason olarak imal ettiriyorlarsa garantisinden ve kalitesinden şüphe etmemek gerekiyor diye düşünüyorum. Peki, imalatı yapılan malın orjinal olan üretim sistemine bağlı kalarak imal edildiğini nasıl anlayabiliriz sualini, imalat yaptıran saygın firmaların web sayfalarında ilgili alanları kurcalayarak (biraz zor da olsa) imalatın kalitesini seri numaraları ile öğrenebiliriz.

Rasgele Oltacılar

KRAL BALIKÇI
24.03.09, 15:11
%10 'luk dilime hangi ülkenin malları giriyor Turgay Abi?

kore

KRAL BALIKÇI
24.03.09, 15:12
Aslında bilinen markaların Çin'de hangi kaliteyi göz önüne alarak imalat yaptırdıkları sorgulanmalıdır. Mesala Bir Daiwa, D.A.M, Shimano, Balzer, v.b. markalar, eğer kendi istediği kriterlere uyan malı fason olarak imal ettiriyorlarsa garantisinden ve kalitesinden şüphe etmemek gerekiyor diye düşünüyorum. Peki, imalatı yapılan malın orjinal olan üretim sistemine bağlı kalarak imal edildiğini nasıl anlayabiliriz sualini, imalat yaptıran saygın firmaların web sayfalarında ilgili alanları kurcalayarak (biraz zor da olsa) imalatın kalitesini seri numaraları ile öğrenebiliriz.

Rasgele Oltacılar

Harfien katılıyorum
aynı görüşteyim

mkirac
24.03.09, 15:21
kore

Kore malı sanırım her halukarda Çin Malından iyidir.

mkirac
24.03.09, 15:23

Rasgele Oltacılar
Ergün Bey
imalatın kalitesi konusunda % ler mi var ?

n/a
24.03.09, 15:58
Merhaba Mustafa,

Sizinde bildiğiniz gibi, adı geçen ciddi firmaların kendilerine göre AR-GE sonucunda elde edilmiş bir üretim kriteri vardır. Dünya'nın tamamına hitap eden/etmiş bu firmalardan alınacak ürünün hangi kanaldan Türkiye'ye girdiği çok önemlidir. Aracı firmalar tarafından getirilen her ürüne güvenemeyeceğimiz gibi, hepsine de kötü diyemeyiz. Bence, bunun sağlıklı çözümü ilgili firmanın kendi ülkesinde seri numarasıyla reklam ederek satışa sunduğu ürünleri tercih etmekte olacaktır.

Üretimini Çin'de yaptıran isim sahibi firmanın ülkesinde sattığı ürün ile Uzakdoğu, Asya, Ortadoğu pazarında satışına izin verdiği taklitleri arasında kalite farkı var ise, İngiltere ve ABD'ye giden ürün ile Türkiye'ye gelen ürün aynı olamayacağından kalite yüzdesinin de ülkelere göre değişebileceği kanısındayım.

Rasgele

KRAL BALIKÇI
24.03.09, 16:05
Bor madeni dünyada kaç ülkede çıkıyor
ham maddesi veriyorsun
işlenmiş sana dönüyor.

Aynı maden ama şekil değişiyor.

H.Cahit ÇİÇEK
24.03.09, 20:34
çinde üretilen ve sağlam olan makina sanırım çok az.
nedendir bilmiyorum ama DAM bile artık eskisi gibi
sağlam makinalar üretmiyor sanırım o da çine kaydı.

Ergün Bey
imalatın kalitesi konusunda % ler mi var ?

Muatafa konuya bende buradan müdahil olayım, bildiğim kadarıyla Çin' de üretimi yapılan malların da kalite kalite olanları var ve yıllardır kalitesinden bir an bile şüphe duyulmayan büyük firmaların çoğu kendi ürünleri için belirledikleri standartta olmayan malların üretimini yaptırıp piyasaya sürecek kadar cesaretli olamazlar diye düşünüyorum. Kara avı yaparken ABD menşeeli Cabela's isimli bir firmadan birkaç kez alışveriş yapmıştım ve bana oradan kargolanan malların tamamı Made İn PRC etiketli idi bu söylediğim alış verişin tarihi yaklaşık olarak 8-9 sene gibi var oradan getirttiğim ürünlerin kalitesi üründeki etiketi gördüğümde aklımdan geçenleri zaman içerisinde bana resmen yedirdi çünki o ürünleri hala kullanıyorum. Sonuç olarak Büyük ve kaliteli üretim yapan firmaların ürünlerinin artık çin malı olmasıfirmaların aldığı ekononik önlemlerden kaynaklanıyor. Çinde aynı kalitede malı hatta çok çok kaliteli malları Aylık 15-20 $ ödedikleri işçilere yaptırıyorlar ve buda üretimi yapılan malın kalitesi değişmeden çok daha ucuza maliyet demek. Bence senin bu konudaki endişelerini haklı bulmama ramen tecrübe ettiğim durumlar neticesinde Marka mallardan şüphe duymamandır. Dünyada hiç bir kalıplaşmış marka kalitesiz üretime kendini feda etmez...

Emin ol o malların içerisinde mükemmel kalitede olan markası bile olmayan ürünler var...:)

Sağlıcakla kal...:)

kulekreis
25.03.09, 01:11
Sevgili oltacılar Çinli fabrika sahibi ben malın en iyisini üretiyorum diyor ama Türk müşteri gelip 8.kalite mal istiyor.ben ne yapayım diyor.kullananda çin malını suçluyor diyor ticari ateşemiz bunu doğruluyor.şimdi kabahat çindemi çinlidemi sevgiler

mkirac
25.03.09, 08:51
Sevgili oltacılar Çinli fabrika sahibi ben malın en iyisini üretiyorum diyor ama Türk müşteri gelip 8.kalite mal istiyor.ben ne yapayım diyor.kullananda çin malını suçluyor diyor ticari ateşemiz bunu doğruluyor.şimdi kabahat çindemi çinlidemi sevgiler

Geçen hafta eskiden çok beğendiğim ve hala severek kullandığım Alman malı çok ünlü bir markanın hiç de ucuz olmayan Çin malı surf kamışını aldım, daha ilk kullanımımda halkaları patara verdi ve daha öncede Çin malı epey para verdiğim bir makina arızalandı eski ürünlerinde hiç arıza vermeyen bu ünlü markaların nasıl bu kadar kötü maddeden üretim yaptıklarına şaşırdım. Bu mallar ayrıca Türk firmaları değil ama ucuza üretildikleri kesin....

kamyoncu
25.03.09, 09:43
çin malı olmayan bir şey söyleyin

Atilla TOKER
25.03.09, 09:51
çin malı olmayan bir şey söyleyin

Amatör Balıkçılık ve Su Altı Kaynağı Paylaşım Platformu - www.oltacilar.com (http://www.oltacilar.com) :D:D:D:D:D:D:D:D:D

KRAL BALIKÇI
25.03.09, 09:54
Amatör Balıkçılık ve Su Altı Kaynağı Paylaşım Platformu - www.oltacilar.com (http://www.oltacilar.com) :D:D:D:D:D:D:D:D:D

Süpersin atilla :D:D:D

esk balık timi
25.03.09, 10:06
kore

Yüzde 90 çin malı ;)

Harfien katılıyorum
aynı görüşteyim

:D:D:D:Dkesin ve aydınlatıcı:D:D:D

Chamur
25.03.09, 10:44
Bence olay Çİnlilerde değil onlardan malları ithal eden bizim çinlilerde :D Benim uğraştığım meslek ile ilgili aldığımız çoğu ürün Çİn yapımı ancak şöyle bi durum var çinden her hangi markanın bire bir aynısı ve avrupa veya uzakdoğuda ki diğer kaliteli ürün imal eden ülkelerden hiç bir farkı olmayan ürünlerde ithal ediliyor ancak işte tam da bu nokta da bizim insanımızın o kendini alı koyamadığı üç kağıtçılık duygusu ağır basıyor :D:D Getirdikleri bu kaliteli ürünleri fiyatları uygun olmasına rağmen çok yüksek fiyatlara sanki orjinalmiş gibi satmaları...Eeee ondan sonrada Türkiye, Çİn çöplüğüne dönüyor :D:D

mkirac
25.03.09, 10:54
Bence olay Çİnlilerde değil onlardan malları ithal eden bizim çinlilerde :D Benim uğraştığım meslek ile ilgili aldığımız çoğu ürün Çİn yapımı ancak şöyle bi durum var çinden her hangi markanın bire bir aynısı ve avrupa veya uzakdoğuda ki diğer kaliteli ürün imal eden ülkelerden hiç bir farkı olmayan ürünlerde ithal ediliyor ancak işte tam da bu nokta da bizim insanımızın o kendini alı koyamadığı üç kağıtçılık duygusu ağır basıyor :D:D Getirdikleri bu kaliteli ürünleri fiyatları uygun olmasına rağmen çok yüksek fiyatlara sanki orjinalmiş gibi satmaları...Eeee ondan sonrada Türkiye, Çİn çöplüğüne dönüyor :D:D

fiyat düşük olunca Çin malı olduğu anlaşılıyor da o yüzden sanırım
bence bu alana bir sınırlama getirilmeli ve en azından internetten satış
yapan firmalar getirdikleri malın Çin malı olup olmadığını belirtmek zorunda olmalı.
Çoğu üründe Çin malı olduğu bile belirtilmiyor.

Atilla TOKER
25.03.09, 10:57
Süpersin atilla :D:D:D

Gerçek değilmi abi %yüz yerli :D:D:D:D

gürol karadeniz
28.03.09, 20:44
hata çinliler de değil çinlileri moğollaştırmayan Atilla da sanırım:D

KRAL BALIKÇI
28.03.09, 21:31
fiyat düşük olunca Çin malı olduğu anlaşılıyor da o yüzden sanırım
bence bu alana bir sınırlama getirilmeli ve en azından internetten satış
yapan firmalar getirdikleri malın Çin malı olup olmadığını belirtmek zorunda olmalı.
Çoğu üründe Çin malı olduğu bile belirtilmiyor.

sende internetten alma :D

Dünya kadar firma var
internet üzerinden alacagını
bir bayii arkadaştan görerek ve daha ucuza alacaksın.;)

butros
28.03.09, 21:46

Evet Hasan Hüseyin Abime katılıyorum. Çin'e giden arkadaşlar anlattı; Çin'li soruyormuş ben bu ...x.... malını yaparım 10 Dolarada var 60 dolarada 100 dolarada hangisini yapayım diyormuş? Bizim iş adamlarımızda 2 dolara olmazmı diye pazarlık ediyorlarmış :D burada suç bence Çin'li de değil malı ithal eden de :(

Bu ticari düşünceden dolayı malesef kalitesiz gruba giren Çin mallarından soğuduk.

mkirac
28.03.09, 21:48
sende internetten alma :D

Dünya kadar firma var
internet üzerinden alacagını
bir bayii arkadaştan görerek ve daha ucuza alacaksın.;)

nerede penn makina,:):D nerede gamakatsu iğne ::)D
ankarada hangi bayi arkadaşta var :)