Orijinalini görmek için tıklayınız : TIRIVIRI İLE MÜCADELE
Sevgili Dostlar;
Uzun zamandır kendime sorduğum bir soru var. Üretimi serbest satşı serbest ama kullanımı yasak olan kendi değimimle DIRIVIRI ile mücadele etmek mümkünmü? Bu tezat hakkında sizlerinde görüşlerinizi merak ediyorum. Gördüğüm kadarıyla aramızda Avcılık kulüp başkanları çeşitli dernek başkanları var onların başlatacağı bir açılımla gerek kaymakamlıklar,tarım il müdürlükleri valiklikler gerekse bakanlık düzeyinde yapılacak bir çalışma neticesinde bu katliyam aletinin üretimini veya satışını durduramazmıyız...saygılar
H.Cahit ÇİÇEK
08.08.08, 08:04
Sevgili Dostlar;
Uzun zamandır kendime sorduğum bir soru var. Üretimi serbest satşı serbest ama kullanımı yasak olan kendi değimimle DIRIVIRI ile mücadele etmek mümkünmü? Bu tezat hakkında sizlerinde görüşlerinizi merak ediyorum. Gördüğüm kadarıyla aramızda Avcılık kulüp başkanları çeşitli dernek başkanları var onların başlatacağı bir açılımla gerek kaymakamlıklar,tarım il müdürlükleri valiklikler gerekse bakanlık düzeyinde yapılacak bir çalışma neticesinde bu katliyam aletinin üretimini veya satışını durduramazmıyız...saygılar
Bu site ve diğer sitelerde tırıvırı ya karşı başlatılan kampanya sonucu Tırıvırı denen aletin akıbeti, aşağıda linkinide verdiğim Tırıvırı afişinde açıkça anlatıldığı gibi hükme bağlanmıştır...;):)
http://www.oltacilar.com/tiriviri-afisi-t502.html
Bize düşen arazideyken göl, gölet dere,ırmak vb... yerlerde kullananları görürsek,kullananlarla polemiğe girmeden kolluk kuvvetlerini harakete geçirmektir ki, Bu yaptırım Jandarma bilgisi dahilindedir, emin ol gerisini onlar hallederler...:):)
Ünal GÜLGEN
08.08.08, 08:15
Helal olsun Cahit abi, ne güzel ifade ediyosun, Sadece ihbar yeterli elbette.
sevgili mehmet abim,şu anda ankara gibi kontraollerin sıkı yapıldığı,halkın bilinçlendiği illerde TIRIVIRI illeti neredeyse yok denecek duruma geldi..satışı yasak...
üretimine gelince ,,bunlar fabrikasyon değil,zaten belirli yasal bir üreticisi yok,çoğu malzemeci kendisi yapıyor..
bizler ankara ve çevresi baraj ve göletlerde,tırıvırı ile avlanan balıkçı bozmalarını görünce ,ya bunun zararlarını anlatıp ikaz ediyor ve bir daha kullanmaması için ikna yoluna gidiyor,ya da direkt kolluk kuvvetlerine ihbar ediyoruz..bir kere ceza yiyen vatandaş onu kullanmaz,etrafınıda uyarır..
TIRIVIRI ile mücadele mücadele,geleceğimiz için çok büyük önem arzediyor..
saygılar
turkstallion
08.08.08, 09:00
Abi ben Malatyada bi av pazarından yapardım hep alışverişi magzemeyi bigün yine ordayım birisi geldi TIRIVIRI sordu adam dedi satışı yasak kullanımıda yasak dedi müşteriye ondan sonra ben sana 1 metre ag vereyim kurşun vereyim kendin yap dedi :(:(:( en son ava gittiyimde bu tırıvırının suyun içindeki hayvanların dışında suyun çekildigi zamanda karada yaşayan hayvanlara zararını gördüm ava gittiyim zaman oltaya takılan tırıvırıları toplayım yakıyorum temizlik oluyor sonuçta önlenmiyor amavalilik burda 2 senedir yasakladı :( ben bunun zararlı oldugunu 5 senedir biliyorum ilk önce çocuklar falan kullanıyor dedim ava gidiyoruzki 40 yaşındaki adamın elinde var bide başlıyı anlatmaya ben30 senedir balık tutaruım şöyle yaparım böyle yaparım neyse bence av pazarları satmasa valilik biraz işi ciddiye alırsa jandarmada kontrolleri sıkı yaparsa bu biter.. saygılarımla
Can Özçiçek
08.08.08, 10:03
Zamanla olacak inşallah. Birden yasaklanınca ortadan kalkmıyor işte. Bu işten rant elde edenler para kazanmaya devam ettiği sürece bu illetin üretimi de satımıda devam edecektir. Ne zamanki bilinçli avcı sayısı artar, ihbarlar çoğalır ve bu illetin ticaretini yapanlar ne kadar çok ceza yemeye başlarsa ozaman bu iş biter...
önce insanımızın bilinçlenmesi gerekiyor bence..
Zor ama imkansız değil;) imkansız sadece zaman..
Bilinçli avcı sayısı gün geçtikçe bizlerinde sayesinde artmakta. Satışı konusuna gelince 3 kuruş para için yasak olan bir şeyin satışı içler acısı gerçekten. Ama eminimki bu yapılan ihparlar, belediye-jandarma ekiplerinin çabaları ve biz balık-balıkçı dostları olarak bu işe ileriki zamanlarda bir son vermeliyiz, vereceğiz de.!!
Sağlıcakla kalın..:D
Musa ERCİYAS
08.08.08, 11:15
mehmet abii bildigim kadarıyla bu tırıvırının yasaklanmasının birinci sebebii dernek yöneticilerin sayesinde diye biliyorum ama halen gizli gizli el altından satışı yapılıyor talep eden oldugu sürece yasak dahi olsa bu devam edecek sadece tek yolu zararlarını anlatım güzel bir dille ametör balık işiyle ugraşanları onlarda başkalrını bu ortadan kalkar hiç bir emek harcamadan yem kullanmadan yakaladıgı için balıgı emek yok zahmet yok nolacak tabii kolaya kaçacaklar işte bu olmadııı herkes ugraşsın saatlerce ama bohçacı dedigimiz tek yada ikinci atmada iki üç balık alıp senin ve digerlerinin hakkını gasp ediyor ve doyumsuzca avlanıyor yeter demesini bilmiyorlarr:mad:hepsini alaha ve vicdanına havale ediyorumm:rolleyes:tabiki görünce jandarmaya bildirin oltaci dostlarım....
outlaw__26
08.08.08, 18:20
mehmet abii bildigim kadarıyla bu tırıvırının yasaklanmasının birinci sebebii dernek yöneticilerin sayesinde diye biliyorum ama halen gizli gizli el altından satışı yapılıyor talep eden oldugu sürece yasak dahi olsa bu devam edecek sadece tek yolu zararlarını anlatım güzel bir dille ametör balık işiyle ugraşanları onlarda başkalrını bu ortadan kalkar hiç bir emek harcamadan yem kullanmadan yakaladıgı için balıgı emek yok zahmet yok nolacak tabii kolaya kaçacaklar işte bu olmadııı herkes ugraşsın saatlerce ama bohçacı dedigimiz tek yada ikinci atmada iki üç balık alıp senin ve digerlerinin hakkını gasp ediyor ve doyumsuzca avlanıyor yeter demesini bilmiyorlarr:mad:hepsini alaha ve vicdanına havale ediyorumm:rolleyes:tabiki görünce jandarmaya bildirin oltaci dostlarım....
merhaba musa abi
abi ilk defa bi balık malzemesi satan bi yere girdim bursa da bilen bilir halk pazarı olarak geçer.Neyse artık bu tırıvırı satma işi aşikare yapılmaya başlandı.Vatandaşın bana ilk sorduğu soru TIRIVIRI MI LAZIMDI KARDEŞ oldu
bunu kime şikayet etmek lazım abi bunu satanlara ceza var mı ? varsa nedir ?bi bilgi verirsen sevinirim aabi
SAYGILARIMLA
KIZILCIKLI_26
08.08.08, 20:55
av ve balık malzemesi satanlar halen satıyorlar;)
eğer öyle görürseniz cep telefonuyla çekip kral_balıkçı turgay abiye gönderin o gerekenleri yapar;)
baktın gördün su kenarında tırıvırı kullanılıyor güzelce anlatırsın baktın gördün zınarıyor kafaya çuvalı geçirip ver allah ver ver allah ver sonra ayana koluna bacana tırıvırıyı saracan bakam kutuluyor mu_?
sonrada jandarmayı arıcan:D:D
H.Cahit ÇİÇEK
08.08.08, 22:27
merhaba musa abi
abi ilk defa bi balık malzemesi satan bi yere girdim bursa da bilen bilir halk pazarı olarak geçer.Neyse artık bu tırıvırı satma işi aşikare yapılmaya başlandı.Vatandaşın bana ilk sorduğu soru TIRIVIRI MI LAZIMDI KARDEŞ oldu
bunu kime şikayet etmek lazım abi bunu satanlara ceza var mı ? varsa nedir ?bi bilgi verirsen sevinirim aabi
SAYGILARIMLA
Hangisi Ahmet hemen girişte soldakimi? girişte sağ çaprazda eşiyle birlikte satış yapanmı?:confused:
av ve balık malzemesi satanlar halen satıyorlar;)
eğer öyle görürseniz cep telefonuyla çekip kral_balıkçı turgay abiye gönderin o gerekenleri yapar;)
baktın gördün su kenarında tırıvırı kullanılıyor güzelce anlatırsın baktın gördün zınarıyor kafaya çuvalı geçirip ver allah ver ver allah ver sonra ayana koluna bacana tırıvırıyı saracan bakam kutuluyor mu_?
sonrada jandarmayı arıcan:D:D
Bana ulaşsın cep telefonu ile görüntülemesine gerek bile yok ben icabına bakarım. Zaten cep ile de görüntületmezler...;):):)
outlaw__26
08.08.08, 22:30
yok cahit abi giriyosun pazara sol araya giriyosun hemen sağda kalıyo adamın kartı falan vardı ama attım
outlaw__26
08.08.08, 22:35
cahit abi özeline bakar mısın ??
Bu iş için tek aloooooo yeter. Hemde ücretsiz. :p Bırakın onlar uğraşsın. Size düşen sadece alo demek.
H.Cahit ÇİÇEK
08.08.08, 22:48
yok cahit abi giriyosun pazara sol araya giriyosun hemen sağda kalıyo adamın kartı falan vardı ama attım
Tamam anladım kim olduğunu ben gerekeni yaparım beni iyi tanır onların hepsi...;):):)
outlaw__26
08.08.08, 22:49
Tamam anladım kim olduğunu ben gerekeni yaparım beni iyi tanır onların hepsi...;):):)
tamamdır usta
M.Serkan İNANÇ
08.08.08, 22:55
Sevgili Dostlar;
Mehmet abi
Tırıvırı denilen illetin üretimide, satışıda, kullanımıda yasak
Üreten, satan veya kullanan birilerini biliyor iseniz hemen en yakın güvenlik kuvetlerine haber verin bence;)
H.Cahit ÇİÇEK
08.08.08, 23:01
Mehmet abi
Tırıvırı denilen illetin üretimide, satışıda, kullanımıda yasak
Üreten, satan veya kullanan birilerini biliyor iseniz hemen en yakın güvenlik kuvetlerine haber verin bence;)
Serkan ben eski bir F.A.M ( Fahri Av Müfettişi) görevlisiyim ve bir çok yerde hala sözüm geçer eminol o .......
Bu siteden birisine veya gelen müşterilerine Tırıvırı teklif etmekle ne büyük hata yaptığını kötü tecrübe edecek...
O soydaş pazarında o işle iştigal eden 5 dükkan var diğerlerinede örnek olur...;):):)
outlaw__26
08.08.08, 23:04
Serkan ben eski bir F.A.M ( Fahri Av Müfettişi) görevlisiyim ve bir çok yerde hala sözüm geçer eminol o .......
Bu siteden birisine veya gelen müşterilerine Tırıvırı teklif etmekle ne büyük hata yaptığını kötü tecrübe edecek...
O soydaş pazarında o işle iştigal eden 5 dükkan var diğerlerinede örnek olur...;):):)
çokta güzel olur cahit abi yakışır bize :cool:;);)
Cevaplarınızdan anladığım kadarıyla Sivas dan başka yerde pek fazla sorun yok. Ama burada her av malzemeleri satan dükkanlarda alenen satış var. Defalarcada şikayet etmemize rağmen bir gelişme yok. Burada katliyam devam ediyor. Bir çağresini bulamadık
M.Serkan İNANÇ
09.08.08, 00:12
Burası bir amatör balık avı paylaşım platformu olup
Hepimiz bir amaç uğruna burada birşeyler yapmaya çalışıyoruz.
Kimisi yakalıyor 2 tane baba sazanı bırakıyor, kimisi sirküler ne derse o nun çerçevesinde yakaladığı balığı alıp evine götürüp gayet doğal olarak pişirip yiyor.
Sirküler dahilinde yapılan avlara diyecek bence sözümüz yok.
Sirküler ne der örnek olarak;
Günde 10 sazan ve 30cm üzeri olsun;) 11. sazan yasak veya 29cm de.
Bu gibi kurallar amatör balıkçılığın temel taşlarından olup
Tırııvırıda aynen böyledir.
Nasıl burada birbirimizi bazen kırıp abi yok ufakmış, yok bu böyle olmaz falan diyorsak bu tırıvırı işide aynen öyle sevgili dostlar.
Bu işi imal eden, alan, satan, kullananan daha doğrusu elini değen bile suçlu sayılıyor desek yeridir.
Mümkün olduğunca bu konuları buraya taşıyıp kendi kendimizi yormaktansa direk güvenlik kuvvetlerini arayayip ihbarda bulunmak en doğrusu.
İhbarımızla ilgilenmeyen güvenlik kuvvetlerinide bir üst makamdaki güvenlik kuvvetlerine ihbar edelim:D
Boşa nefesimizi yormayalım yani:)
M.Serkan İNANÇ
09.08.08, 00:22
Cevaplarınızdan anladığım kadarıyla Sivas dan başka yerde pek fazla sorun yok. Ama burada her av malzemeleri satan dükkanlarda alenen satış var. Defalarcada şikayet etmemize rağmen bir gelişme yok. Burada katliyam devam ediyor. Bir çağresini bulamadık
Nasıl yani Mehmet abi
sen şimdi güvenlik kuvvvetlerine falanca tırıvırı satıyor diyince gidip icabına bakmıyorlarmı?:confused:
Demekki sizin oralarda balık çok abi şayet öyleyse
Ondan dolayı oralı olmuyorlar.:D:D
Abi büyüğümsün özür dilerim biraz alay eder gibi kelimeler kulandığımı sanan dostlarımız olabilir ama gerçekten söylüyorum bu meretin üretimi alımı satımı ve kullanımı yasak bilginiz olsun.
Ankara, Sivas, çorum fark etmez. Kural kuraldır:)
Burası bir amatör balık avı paylaşım platformu olup
Hepimiz bir amaç uğruna burada birşeyler yapmaya çalışıyoruz.
Kimisi yakalıyor 2 tane baba sazanı bırakıyor, kimisi sirküler ne derse o nun çerçevesinde yakaladığı balığı alıp evine götürüp gayet doğal olarak pişirip yiyor.
Sirküler dahilinde yapılan avlara diyecek bence sözümüz yok.
Sirküler ne der örnek olarak;
Günde 10 sazan ve 30cm üzeri olsun;) 11. sazan yasak veya 29cm de.
Bu gibi kurallar amatör balıkçılığın temel taşlarından olup
Tırııvırıda aynen böyledir.
Nasıl burada birbirimizi bazen kırıp abi yok ufakmış, yok bu böyle olmaz falan diyorsak bu tırıvırı işide aynen öyle sevgili dostlar.
Bu işi imal eden, alan, satan, kullananan daha doğrusu elini değen bile suçlu sayılıyor desek yeridir.
Mümkün olduğunca bu konuları buraya taşıyıp kendi kendimizi yormaktansa direk güvenlik kuvvetlerini arayayip ihbarda bulunmak en doğrusu.
İhbarımızla ilgilenmeyen güvenlik kuvvetlerinide bir üst makamdaki güvenlik kuvvetlerine ihbar edelim:D
Boşa nefesimizi yormayalım yani:)
Sevgili Serkan kardeş bunları burada tartışmayıp nerdede tartışaşağız. Eminimki tüm site üyeleri bu kaonularda hassas. Ama unutmayalımki bu siteyi Misafir olarak takip eden binlerce meraklı avcılar üzerinde bir parça etkili olabilmek onları bilgilendirmek için bu konuları tartişmaya değmezni. Yanılıyormuyum yoksa?
H.Cahit ÇİÇEK
09.08.08, 00:31
http://img178.imageshack.us/img178/116/valilikua9.jpg
http://img113.imageshack.us/img113/9350/turgay5he9.jpg
Bunlar yeterli olur sanırım, eğer yeterli gelmezse... Devamı gelecek...:)
M.Serkan İNANÇ
09.08.08, 00:41
Sevgili Serkan kardeş bunları burada tartışmayıp nerdede tartışaşağız. Eminimki tüm site üyeleri bu kaonularda hassas. Ama unutmayalımki bu siteyi Misafir olarak takip eden binlerce meraklı avcılar üzerinde bir parça etkili olabilmek onları bilgilendirmek için bu konuları tartişmaya değmezni. Yanılıyormuyum yoksa?
Sakına yanlış anlama abi
Amacım kesinlikle tartışılmaması yönünde değil
Tabiki burası az öncede dediğim gibi bir paylaşım platformu
Paylaşa paylaşa öğrenip bimeyenlere bu işi öğreteceğiz ve bilmediğimiz konularda da biz bilenlerden biraz ders alacağız.
Herkes herşeyi bilmek zorunda değil tabiki Mehmet abim.
Amaç paylaşarak, konuşarak öğrenmek.
Konu gerçekten harika bir konu abi teşekkürler.
İşlemekte ve daha derinlere inmekte çok fayda var.
Fakat sirkülerimizde açık ve net olarak derki;
Tırıvıyı imal etmek, almak, satmak ve kullanmak kesinlikle yasaktır.
Ne yazıkki işte sizin dediğiniz noktaya geleceğim abi
Bizim burada yasak yok, bilmiyorlar diyen bir çok abimiz var veya kardeşimiz var.
Aslında yasak her yerde yasak ama kafa yormaktansa biz bilmiyoruz o neymiş deyip geçiştiriyorlar.
Benim öfkem o na abi yoksa sana ve senin gibi değerli abilerime değil
Sakına önceki mesajlarımı yanlış yorumlamayasın.
H.Cahit ÇİÇEK
09.08.08, 00:47
Ayrıca sitemizdede ana sayfada bulunan Sirküler ikonuna tıklarsanız eğer.
AMATÖR (SPORTİF) AMAÇLI SU ÜRÜNLERİ AVCILIĞINI DÜZENLEYEN
1/2 NUMARALI TEBLİĞ
(TEBLİĞ NO:2007/44)
BİRİNCİ BÖLÜM
Amaç ve Tanımlar
Amaç
MADDE 2- (1)
Genel tanımlar
s) Tırıvırı-Paraşüt: Bir olta ipi ucuna bağlı olarak kullanılan, çeşitli ebattaki misina ağ parçalarından imal edilmiş ve misinadan yapılmış olması nedeniyle kolayca kopup yıllarca suda kalabilen, bu özelliği nedeniyle doğal yaşama büyük tehdit oluşturduğu için kullanılması kesinlikle yasak olan, olta ile atılabilen her türlü ağ parçasının genel adını,
DÖRDÜNCÜ BÖLÜM
Yöntem ve Sınırlamalar
İçsularda amatör avcılık
MADDE 10-
(1) Parakete haricindeki her türlü olta takımı ve yemlik uzatma ağı ile içsularda amatör avcılık yapılabilir. Olta ucuna ağ (tırıvırı, paraşüt vb.) düzeneği takılarak avcılık yapılması doğaya verdiği tahribat nedeniyle yasaktır.
Denizlerde amatör balıkçılık
MADDE 11-
(4) Olta ucuna ağ (tırıvırı, paraşüt vs) düzeneği takılarak avcılık yapılması doğaya verdiği tahribat nedeniyle yasaktır.
BEŞİNCİ BÖLÜM
Alan Yasakları ve Sınırlamalar
MADDE 13-
(10) Tırıvırı-paraşüt olarak adlandırılan av aracının üretimi, satışı, istihsal yerleri civarında bulundurulması ve su ürünleri avcılığında kullanılması yasaktır.
ALTINCI BÖLÜM
Yasal İşlemler
Cezalar
MADDE 14-
(1) Bu Tebliğ hükümlerine aykırı hareket edenlere 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu ile buna tadil eden 3288 ve 4950 sayılı Kanun’un ilgili maddeleri uygulanır.
Koruma ve kontrolle görevli olanlar
Madde 15-
(1) (Su Ürünleri Kanunu-Madde 33) Tarım ve Köyişleri Bakanlığı teşkilatında ve Bakanlığa bağlı su ürünleri ile ilgili teşekküllerde su ürünlerinin, deniz ve iç suların koruma ve kontrolü ile görevlendirilen personel ile emniyet, jandarma, sahil güvenlik, gümrük ve orman muhafaza teşkilatları mensupları, belediye zabıtası amir ve mensupları, kamu tüzel kişilerine bağlı muhafız, bekçi ve korucular ile emniyet ve jandarma teşkilatının bulunmadığı yerlerde köy muhtar ve ihtiyar heyeti üyeleri bu Kanunla ve bu Kanuna istinaden konulan yasaklardan dolayı, bu Kanun kapsamına giren suçlar hakkında zabıt varakası tutmak, suçta kullanılan istihsal vasıtalarını ve elde edilen su ürünlerini zapt etmek ve bunları 34 üncü madde hükmü saklı kalmak şartı ile adli mercilere teslim etmek; ek madde-3'te yer alan hükümler çerçevesinde idari para cezalarını kesmekle vazifeli ve yetkilidirler.
Bunları orada görürsünüz bunların hepsi resmi belgelerdir..Yeterli oldu sanırım...;):)
Canım kardişim hemen alınma ne olur. Elbetteki seni yanlış anlamadık. Hemen itiraf etmeliyimki ilk çıktığında bir kaç defa bizde kullandık. Ama daha sonra verdiğimiz zaradan kedimiz utandık. Üstelik hiçde zevkini alamadık. Önce kendimize yasak ettik sonrada çevremizdeki arkadaşlarımızı uyardık. Görüklerimizi imkanlarımız ölçüsünde şikayet ettik. Benim amacım bu tartişma sayesinde bir kaç kişide ışık yakabilmek hepsi bu. Bunuda hepberaber başarırız. Sevgiler
Sayın Çahit abi. Bu açıklamaları burada tekrar yayınladığın için teşekkürler. Çok faydalı. Umarım okuyanlar üzerinde etkili olur. Ayrıca sizden bir ricam var. Yukarıda yayınladığın afişten bana göndermen mümkünmü. çok sevinirim Saygılar
H.Cahit ÇİÇEK
09.08.08, 01:01
Ayrıca Trıvırı logosu tesbiti ve afişlerde kullanılması için daha önce yaptığımız çalışmalardan birkaç örnek...
http://img520.imageshack.us/img520/2893/trvrlogoslogan1copyvc5.jpg
http://img520.imageshack.us/img520/1286/trvrlogosloganminimn8.jpg
http://img530.imageshack.us/img530/4678/tirivirilogo3miniao0.jpg
O afişlerde kullanılan logo da Site üyelerimizden RAUGH Can kardeşime aittir...
http://img50.imageshack.us/img50/4227/tblogosmallnl2.jpg
H.Cahit ÇİÇEK
09.08.08, 01:03
Sayın Çahit abi. Bu açıklamaları burada tekrar yayınladığın için teşekkürler. Çok faydalı. Umarım okuyanlar üzerinde etkili olur. Ayrıca sizden bir ricam var. Yukarıda yayınladığın afişten bana göndermen mümkünmü. çok sevinirim Saygılar
Orada yayınlanan Afiş yaklaşık 1 sene önce yapılmış bir çalışmaydı kalıp kalmadığını bilemiyorum ama varsa mutlaka sana ulaşmasını sağlarım...
M.Serkan İNANÇ
09.08.08, 01:05
Canım kardişim hemen alınma ne olur. Elbetteki seni yanlış anlamadık. Hemen itiraf etmeliyimki ilk çıktığında bir kaç defa bizde kullandık. Ama daha sonra verdiğimiz zaradan kedimiz utandık. Üstelik hiçde zevkini alamadık. Önce kendimize yasak ettik sonrada çevremizdeki arkadaşlarımızı uyardık. Görüklerimizi imkanlarımız ölçüsünde şikayet ettik. Benim amacım bu tartişma sayesinde bir kaç kişide ışık yakabilmek hepsi bu. Bunuda hepberaber başarırız. Sevgiler
Teşekkürler abi bu kelimeler için;)
Maalesef çok öncelerden bende kullandım bu mereti çok az bir süreliğinede olsa:mad:
Allah'ın bildiğini kuldan saklamanın hiç bir anlamı yok abi.
Fakat bana dünyaları verseler 7-8 sene önecesindeki bir kaç günüme dönmek istemem işin açıkçası:mad:
İnşallah senin ve benim düştüğüm hatalara artık yeni nesil düşmez.
Balık avına gönül verip, balığa gittim ve ben bu işi yapmadım diyen milyonda birdir abi maalesef.
Diyecek bir şey yok bu konuda Mehmet abi
Geçmişte kaldı ve bundan sonrası gerçekten çok önemli;)
Hatalar insanlar içindir. Filmi geri sarmamıza imkan yok şuanda:o
Konu biraz önce dediğim gibi harika bir konu abi
Teşekürler...
Orada yayınlanan Afiş yaklaşık 1 sene önce yapılmış bir çalışmaydı kalıp kalmadığını bilemiyorum ama varsa mutlaka sana ulaşmasını sağlarım...
Sizden ricam imkanlarınızı zorlayıp, bana bu ve buna benzer afışleri ulaştırmanız. Çünkü Sivas ta çiddi bir çalışma yapmamız gerekli. Böyle görsel araçlar olursa başarı şansımızda daha artar. Şimdiden teşekkürler.
M.Serkan İNANÇ
09.08.08, 01:22
Sizden ricam imkanlarınızı zorlayıp, bana bu ve buna benzer afışleri ulaştırmanız. Çünkü Sivas ta çiddi bir çalışma yapmamız gerekli. Böyle görsel araçlar olursa başarı şansımızda daha artar. Şimdiden teşekkürler.
En yakın zamanda abi;)
Hiç şüphen olmasın bu hususta.
M.Serkan İNANÇ
11.08.08, 17:45
Mehmet abi
(düzceli) Burhan abiye özelden bir adres verirsen sana o afişlerden elinde olduğu kadar yollamaya çalışacak.
Ayrıca bende Ankara da yine bakıyorum abi bulabilirsem bende yolluyacağım bilgin olsun.
Kendine iyi bak
Sivas'lı dostlara saygılar ve selamlar...
http://img135.imageshack.us/img135/6192/trvr2dd31hk3.jpg
Arkadaşlar tırıvırı kullanma sonucu ortaya çıkan manzara budur.Aman gözünüzü seveyim, sakın ola kullanmayın,kullanaları uyaralım.Ama tatlı dille. Haaaaa anlamıyormu bi zahmet çağırı verin bizi :D;)
KRAL BALIKÇI
11.08.08, 17:54
KESİN HÜKÜMDÜR
Tırıvırı satan esnaf ilk defaya mahsuz uyarılmaksızın 633 ytl para cezasıyla cezalandırılır.
2.defada 1 ay kapama cezasıyla cezalandırılır.
Afiş olayına gelince kısa sürede eline ulaşacaktır.
M.Serkan İNANÇ
11.08.08, 17:57
Murat abi konuyu çok güzel özetlemişsin gerçekten:cool:
Paylaşım için sağol abi.
Murat abi konuyu çok güzel özetlemişsin gerçekten:cool:
Paylaşım için sağol abi.Serkancım ozaman senden küçük ricam olacak bu fotoyu böyle görünür bir yere ekle herkezin karşısına çıksın ibret olsun olmazmı .??
M.Serkan İNANÇ
11.08.08, 18:13
Serkancım ozaman senden küçük ricam olacak bu fotoyu böyle görünür bir yere ekle herkezin karşısına çıksın ibret olsun olmazmı .??
İlerleyen saatlerde ayarlamaya çalışacağım abi, konuya duyarlılığın için teşekkürler;)
İlerleyen saatlerde ayarlamaya çalışacağım abi, konuya duyarlılığın için teşekkürler;)İlgi ve alakan için ben teşekkür ederim.
H.Cahit ÇİÇEK
11.08.08, 23:31
İşte budur, Bu illetin zararları saymakla bitmez ve bu gerçektende çok çarpıcı bir resim.... ;):):)
Teşekkürler Murat eline emeğine sağlık...:):)
http://img148.imageshack.us/img148/8496/trvrlogosf9.jpg
İşte budur, Bu illetin zararları saymakla bitmez ve bu gerçektende çok çarpıcı bir resim.... ;):):)
Cahit abi ben teşekür ederim nedemek ;)yanlız foto şöyle gözükür biryerde olsa çok daha faydalı olur sanırım bunlardan geçen hafta avda kaç kere denk geldi acıdım balıklara resmen gözleri pörtlemişti o an birini atarken görseydim varya bilmiyorum neler olurdu zahten bi tosun kaçırmıştım acısını ondar çıkartırdım herhalde:):mad:
M.Serkan İNANÇ
12.08.08, 00:21
Abi az önce Adminimiz Akın ile konuştuk bu olayı
İnşallah görünür bir yere alacağız bu resmi hiç şüphen olmasın;)
http://img148.imageshack.us/img148/8496/trvrlogosf9.jpgBabamında dediği gibi bunlardan geçen ikitane denk gelmişti sudan korkunç manzara idi kokuşmuşlar çok kötü görünüyorlardı kötü bir durum bu duruma herkezin duyarlı olması lazım:mad:
ya şimdi ınsan ıster ıstemez agzını burnunu da jandarmaya ıhpar et dıyoda sonra suclu sen oluyosun kafsını suya sokup cıkarsan oda hakarete gırer naapsak bılmemkı sadece jandarma tatmın etmıyo benı
kara metin
26.11.08, 14:22
:eek::eek:Ben balık malzemesi satılan bir dükkanda
çalışıyorum.tırıvırı paraşüt denilen illet
kullanılması yasak olmasına ragmen
insanlarımızın adeta buna karşın rekabet
içerisinde olmasına anlam vermiş degilim.
:confused:sizlere gerçek olan bir olayı anlatayım.
vatandaş makina kamış aldıktan sonra
10 adet tırıvırı istedi.yok satmıyoruz
dedikten sonra malzemeleri bırakıp gitti.
ha satan av bayileri yokmu var tabiki ama
cezaların agır olması gerekiyor.SATAN 633 ytl ödüyor
kullananda. satana risk içermiyor. nasıl olsa denetim yok.
zaten denetlemeye gelselerdegelenin kıyafetinden belli.
cezaların çok agır olması lazım.avcılık ruhsatlarının
iptal edilmesi gerekir. haa ozaman satsında görelim.
Kasım TAZEGÜNEY
03.03.09, 18:31
.balıkcı arkadaşlar, herşeyden önce tırıvırı kullanımına karşı cıkalım, avlaklarımızı kesinlikle temizleyip dönelim,düzcede yaşayan bir vatandaş olarak düzceli olta balıkcılarının ne kadar kaliteli olduğunu tüm türkiyeye kanıtlıyalım cünkü biz sadece düzcede değil samsun .bolu ,yozgat, ankara gibi değişik yerlerde avlanıyoruz diğer illerdeki arkadaşlar bizi için olumsuz düşünmemeli.yeni sezonda tüm arkadaşlara bol şanslar
H.Cahit ÇİÇEK
03.03.09, 18:38
Kasım bey öncelikle aramıza hoş geldiniz, Düzceli arkadaşlarımızın bu illetle nasıl mücadele ettiklerini bizler yakınen biliyoruz sizide bu güzide gurubun içinde görmek çok hoşumuza gider. Keyifli paylaşımlar dilerim...:)
Kasım Bey sitemize hoşgeldiniz. Çok güzel bir mesajla paylaşıma başlamışsınız.
Keyifli paylaşımlar dilerim...
Kasım TAZEGÜNEY
03.03.09, 18:50
cahit bey teşekkür ederim sizin gibi duyarlı arkadaşlar tanımak inanki beni cok sevindiriyor amacımız avlanırken yoketmek olmamalı.bugün tarım il müd arkadaşlarlada görüştük şu katil tırıvırı ve yasakları inşallah bizde bu konuda başarılı olacağız Benim balıkcılıktaki diğer prensibim olta harici hicbirşeyle avlanmam inşalla kader bizleri karşılaştırırda birlikte avlanırız ha sizleri nisanda abantta alabalık avına beklerim
KRAL BALIKÇI
03.03.09, 19:01
Ailemize hoşgeldiniz.
Kasım hoşgeldin duyarlılığın için teşekkürler
H.Cahit ÇİÇEK
03.03.09, 19:13
Kasım bey sitemizde bununla ilgili açılmış bir sürü konu var ve bu illetle nasıl mücadele edilmesi gerektiği konusunda bu konuyu inceleyin isterseniz
http://www.oltacilar.com/forum/duyurular/3045-diriviri-tiriviri-ile-mucadele-5.html
TIRIVIRI bölgesel yasaklı bir takım değil artık ne denli tehlikeli bir nesne olduğu kanıtlanmış ve para cezası gerektiren suç aleti durumundadır
2/2 Tebliğde bu durum açıkça belirtilmiştir. Bizim üzerimize düşen ise bireysel faaliyetler içinde değil Tüzel kişilik kazanarak ( DERNEKLEŞME ile ) bu suç aletini kullananlarla Komplike bir mücadeleye girişmektir ve Doğru olan yol da budur..
2/2 TEBLİĞ (http://www.oltacilar.com/forum/sirkuler/3964-2-2-teblig.html)
Keyifli paylaşımlar dilerim saygılar...:)
H.Cahit ÇİÇEK
03.03.09, 19:15
cahit bey teşekkür ederim sizin gibi duyarlı arkadaşlar tanımak inanki beni cok sevindiriyor amacımız avlanırken yoketmek olmamalı.bugün tarım il müd arkadaşlarlada görüştük şu katil tırıvırı ve yasakları inşallah bizde bu konuda başarılı olacağız Benim balıkcılıktaki diğer prensibim olta harici hicbirşeyle avlanmam inşalla kader bizleri karşılaştırırda birlikte avlanırız ha sizleri nisanda abantta alabalık avına beklerim
Eyvallah Kasım bey şahsende tanışma imkanımız olur ve birlikte av yaparız inşaallah...:)
M.Serkan İNANÇ
03.03.09, 19:18
.balıkcı arkadaşlar, herşeyden önce tırıvırı kullanımına karşı cıkalım, avlaklarımızı kesinlikle temizleyip dönelim,düzcede yaşayan bir vatandaş olarak düzceli olta balıkcılarının ne kadar kaliteli olduğunu tüm türkiyeye kanıtlıyalım cünkü biz sadece düzcede değil samsun .bolu ,yozgat, ankara gibi değişik yerlerde avlanıyoruz diğer illerdeki arkadaşlar bizi için olumsuz düşünmemeli.yeni sezonda tüm arkadaşlara bol şanslar
Kasım ağabey ailemize hoşgeldiniz, sefalar getirdiniz.
Düzce den aramıza yeni ve bilinçli bir ağabeyimizin katıldığını görmek gerçekten mutluluk verici.
Düzce' ye defalarca geldik ve oradaki arkadaşlar ile çok güzel balık avları ve sohbetler yaptık.
İnşallah yakın zamanda yolumuz tekrardan oralara düşerse mutlaka sizinlede tanışıp, birlikte olta sallamak ve bilgi alışverişinde bulunmak isterim.
Balık avı konusunda bulunduğunuz yer gerçekten çok önemli bir bölge. Dört bir yanınız harika avlaklar ve muhteşem bir doğa ile kaplı. Sizin gibi duyarlı ağabeylerimizin o bölgede bulundukları bilmek harika bir olay. (Geçen sene Yedi göllerde hiçte hoş olmayan durumlar ile karşılaşmıştım.)
Tırıvırı duyarlılığınız ve doğaya karşı saygınızdan dolayı binlerce kez teşekkürler.
Ankara ya yolunuz düştüğünde mutlaka bekleriz. Abant ta Alabalık avı içinde inşallah diyeyim:D
Düzce ve Düzce' lilere Saygı ve selamlar...
kasım abicim aramıza hoşgeldiniz..
bu platformdan bizim hep arzu ettiğimiz şeyler ve bugüne kadarda sürekli bu platformdan belittimiz konular..
çevremize ve doğamıza olan hassasiyetinize çok teşekkürler...
OLTALI AVCI
26.03.09, 16:34
Merhaba ankaralı balıkcı arkadaslar sahsen ben ve benimgibi arkadaslarım tırıvırı ve bunungibi avcılıkla alakası olmaya malzeme satan av bayılerinden alısveris yapmama kararı aldık bu doga hepimizin gelecek nesillerede bir seyler bırakma adına sız oltacı arkadaslardanda yardımlarınızı bekliyorum rasgele
Tebrikler Mustafa abi,
Gelir gelmez siteye,Yüreğini ortaya koydun ,Hoşgeldin.
Biz bunun mücadelesindeyiz zaten...
barmenmetin
26.03.09, 16:49
Tırıvırı ile avlanmak bir doğa katliamıdır.Tırıvırıya hayır
Tayfun TURNALI
26.03.09, 16:54
merhaba...tırıvırıyada hayır...tırıvırıyı alanada satanada hayır...
Sizi ayakta alkışlıyorum bu illeti satanlardan alışverişi kesersek belki müşteri kaybetmemek için satışı bırakırlar. Bastıralım sattırmayalım.
Kasım TAZEGÜNEY
26.03.09, 18:11
Merhaba ankaralı balıkcı arkadaslar sahsen ben ve benimgibi arkadaslarım tırıvırı ve bunungibi avcılıkla alakası olmaya malzeme satan av bayılerinden alısveris yapmama kararı aldık bu doga hepimizin gelecek nesillerede bir seyler bırakma adına sız oltacı arkadaslardanda yardımlarınızı bekliyorum rasgelesizleri tebrik ediyorum .tandığınız ve nazınız gecen birkaç kişiyide teşvik edebilirseniz harika olur selamlar sevgiler
Fedai ERDEM
26.03.09, 18:52
işte budur kardeşim!!!!!!
aramıza yeniden hoş geldin.
her şey gönlünze olsun..
H.Cahit ÇİÇEK
26.03.09, 21:39
Merhaba ankaralı balıkcı arkadaslar sahsen ben ve benimgibi arkadaslarım tırıvırı ve bunungibi avcılıkla alakası olmaya malzeme satan av bayılerinden alısveris yapmama kararı aldık bu doga hepimizin gelecek nesillerede bir seyler bırakma adına sız oltacı arkadaslardanda yardımlarınızı bekliyorum rasgele
Tebrikler, aldığınız bu karar inşaallah onlar içinde hayırlı olur...:)
cat_memeda
26.03.09, 22:22
İsmini duyunca tüylerim diken diken oluyor ..
Güzel bir düşünce alışveriş yapmayalım.
Ailemize hoş geldiniz..
Biz zaten bu yoldayız kardeşim, aramıza hoşgeldin.
Atilla TOKER
27.03.09, 10:16
http://www.yukleoltaci.com/images/subat26/358_atilla030.jpg (http://www.yukleoltaci.com/view.php?filename=358_atilla030.jpg)http://www.yukleoltaci.com/images/subat26/661_atilla031.jpg (http://www.yukleoltaci.com/view.php?filename=661_atilla031.jpg)
almayalım alana satana mani olalım
su içindeki tüm varlıklara zarar verdiğini unutmayalım unutturmayalım!
Saygılarımla.
KemalEKDAL
27.03.09, 10:33
Kesinlikle sizleri destekliyor ve bu direnişinizin devamını diliyorum.
Hep beraber BİRLİK , MÜCADELE , DAYANIŞMA ilkesi ile balıklarımızı koruyalım ve çocuklarımızın geleceklerine sahip çıkalım.
Aynen Mustafa abi. Bende iyne bile alacak olsanm,önce tırıvırı varmı diye soracagım. Satıyorsa birdaha kapısından içeriye girmem. Bunuda yüzüne karşı söylerim.
Konu için teşekkürler.
Merhaba Mustafa,
Tırıvırı adıyla anılan bu zararlı malzemeyi “üreten-satan” ile “kullanan” aynı kefeye konulmamalı ve cezaları da ona göre verilmelidir.
örneğin, üretici ve satıcı için uygulanacak ağır para cezasının yanısıra, suçun tekrarında paraya çevrilemeyen “İşyeri Mühürleme, v.b.” caydırıcı cezalar verilmeli;
Kullananlara ise, ağır para cezasının yanında, belli bir süre kamu haklarından men cezası verilmelidir.
Ayrıca alış veriş yapılmamasıda gerçekten güzel bir davranış.
Rasgele.
Atilla TOKER
27.03.09, 12:00
Merhaba Mustafa,
Tırıvırı adıyla anılan bu zararlı malzemeyi “üreten-satan” ile “kullanan” aynı kefeye konulmamalı ve cezaları da ona göre verilmelidir.
örneğin, üretici ve satıcı için uygulanacak ağır para cezasının yanısıra, suçun tekrarında paraya çevrilemeyen “İşyeri Mühürleme, v.b.” caydırıcı cezalar verilmeli;
Kullananlara ise, ağır para cezasının yanında, belli bir süre kamu haklarından men cezası verilmelidir.
Ayrıca alış veriş yapılmamasıda gerçekten güzel bir davranış.
Rasgele.
Bizler bu şekilde davranırsak tırıvırının sonu gelecektir.
Dediklerine aynen katılıyorum,para cezasının dışında işyeri kapatma-mühürleme cezası daha caydırıcı olur.
aynen katlıyorum trıvırıya hayırrrrrrrr
Sevgili oltacı dostlarım Uzun zamandır her tırıvırı konusu açıldığında bu illeti satan dükkandan alış veriş yapmıyalım diye yazar dururdum.Nihayet buradakı düşünceleri okuyunca çok mutlu oldum.Hepimiz birimiz için birimiz hepimiz için
arkadaslar sizlere icten katiliyorum.ama birkac kelimede eklemek istiyorum onemli olan sey diriviri satan yerleri orada o illeti alan kisileri bilgilendirsek bu illletin zararini sadece bizlere degil dogaya da nekadar zarar verdigini anlatsak insanlari bukonularda bilgilendirsen ne biliyim illaki arkadaslarimizin tanidigi bir kac yorel kazete matmalarinda bu illetin verdigi zararlari uc veya bes fotoylan yayinlatsak inaniyorumki av bayilerine bu illeti satan ve kullanan kisilere daha cok zara vermis oluruz ve inaniyorumki bu illeti kullanan kisilerin sayilarini azalta biliriz dusuncesindeyim bu illetlen savas veren arkadaslarima saygilar sunarim
M.Serkan İNANÇ
28.03.09, 01:34
Güzel dilekleriniz için teşekkürler Musatafa ağabey;)
İnşallah elimizden geldiğince Ankara için bu hususta OLTACILARDER olarak birşeyler yapmaya çalışıyoruz.
Saygılar...
denizbal86
12.06.09, 17:08
abi ben düzcede oturuyorum ama yozgatlıyım. yazgatın neresinde tutuyosunuz. gelingüllü barajı falan mı? esenli barajı mı namı diğer. oralar var delice ırmağı var zaten başka yoktu sanırsam.
Kasım TAZEGÜNEY
12.06.09, 18:31
abi ben düzcede oturuyorum ama yozgatlıyım. yazgatın neresinde tutuyosunuz. gelingüllü barajı falan mı? esenli barajı mı namı diğer. oralar var delice ırmağı var zaten başka yoktu sanırsam.deniz yaşını da yazki arkadaşlar ona göre hitap etsin kendinide pek tanıtmadın galiba sen balıkcı olursan beni tanıyabilirsin elimden geldiğincede yardımcı olurum.düzceden 5-6 ekip her yıl gelingüllü barajına giderler istersen sende onlarla tanışır gidersin tırıvırı kullamadığın sürece armızda herzaman yerin var hadi rasgele
Turan UZUN
15.06.09, 12:50
15/06/2009 yeni av sezonumuzda tüm arkadaşlarımızın konuya hakim olması ve avlaklarımızda bulunan tüm yasak avlanma gereçlerine karşı bilinçli bir şekilde gereğini yaptırarak sürdürülebilir olta balıkçılığının devam etmesi için tüm bohçacılara karşı mücadeleye devam etmeleri dileğiyle.
RASGELE
(TIRIVIRI bölgesel yasaklı bir takım değil artık ne denli tehlikeli bir nesne olduğu kanıtlanmış ve para cezası gerektiren suç aleti durumundadır)
Tırıvırıya hayır kullananları,satanları kınıyorum selamlar.
denizbal86
13.08.09, 23:36
kasım abi ben yozgatlıyım ama düzcede oturuyorum. 86 doğumluyum. tırıvırı düşmanıyım.
saygılar
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2026, Jelsoft Enterprises Ltd.