Orijinalini görmek için tıklayınız : Balık Kurtarma Operasyonu... ANKARA-DÜZCE Takımları
M.Serkan İNANÇ
25.03.08, 22:35
BALIK KURTARMA OPERASYONU
ANKARA-DÜZCE TAKIMLARI
Cumartesi gecesi Bizler Ankara’dan diğer bir ekipte Düzce’den yola çıktığımızda ilk amacımız BALIK BAHANE DOSTLUK ŞAHANE parolası altında Düzce’li dostlarımızla birlikte artık periyodik olarak gerçekleştirdiğimiz Düzce-Ankara buluşmalarına biryenisini eklemek ve sazan avı sezonunun son günlerini arkadaşlarımızla en güzel şekilde değerlendirmekti.
PAZAR sabahı erken saatlerde Bolu/Kıbrıscık/Karagöl de buluştuğumuzda bizleri nelerin beklediğinden haberimiz bile yoktu ilk başlarda.
Öğlene kadar Karagöl'de yapılan kahvaltı, göl etrafındaki gezinti, sohbet ve muhabbetlerden sonra yenilen öğle yemeğinin hemen devamında bulunduğumuz mevkiiye 15km kadar uzaklıktaki Nadas gölünü de görmek istedik ekip olarak.
Hemen toparladık eşyalarımızı ve yerleştik 3 üç araçlık mini konvoyumuza istikamet Kıbrıscık/Nadas gölü...
Harika bir manzaraya sahip yollardan ilerlerken her üç beş dakikada bir durup baktık etrafımızadaki doğa güzelliklerine...
Nadas gölüne vardığımızda harika bir hava ve manzara karşıladı bizi...
Araçların bağajlarındaki oltalarını alan arkadaşlarımız göle doğru indiler koşar adımlarla.
En geride (Laz_Berk) Berk kardeşim ve ben (GECEKONDU06) Serkan ikimiz kalmıştık.
Sohbet ederek 20-25 metrelik yavaş bir yürüyüşten sonra gölün kenarına vardığımızda başka bir balıkçı ekibi ile karşılaştık gölün kenarında ilk önce Berk kardeşimle.
Berk kardeşimin yere eğilip oradaki avcı arkadaşlara
-Abi bunlar sizin mi?
Demesi ile birlikte bir anda Berk kardeşimin elindeki TIRIVIRIYI gördüm ve curcuna başlıyor sanırım dedim içimden tamam başımız belada.:cool:
Çünkü sevgili kardeşim Berk bir anda sinir küpü olmuş gibi görünüyordu ve adamları öldürecek gibi bakıyordu ki Allah’tan yumuşak tonlu bir ses geldi karşı taraftan.
-Evet kardeş bizim toplanıyoruz yavaş yavaş isterseniz gelin sizde buradan atın oltalarınızı ikiniz.
Berk kardeşimin hemen verdiği cevap ve o ekiple arasında kısa geçen görüşme aynen şu şekilde…
Berk: Abim bunlar benim olabilirmi? (TIRIVIRI' lar)
Karşı taraf : Tabi kardeş biz zaten bayağı topladık onlarla işimiz bitti
Sonrasında Berk kardeşim yerden aldığı iki TIRIVIRIYI lime lime 80 parçaya bölüyor adamların suratına bakarak ve toparlak bir vaziyete yetirip elindeki çakmakla yakmaya çalışıyor…
Karşı taraf : Kardeş ne yapıyorsun yaaa?:eek:
Berk : Abi senin olsun demedinizmi?:confused:
Karşı taraf : Evet te ne yakıyorsun kardeşim biz onlara para verdik.
Ben : Abi bu gördünüz alet göllerimizin en büyük belası bunla avcılık olmaz..:mad:
Karşı taraf : Tamam kardeşim neyse yaaa akıla ihtiyacımız yok zaten biz bir ton topladık.
Berk : Abi nerden aldınız balıkları? Buradanmı?:confused:
Karşı taraf: Yok be kardeş olta bile atmadık. Yer elması toplar gibi yerden topladık diyip teferruatı anlatınca işin aslı ortaya çıkıyor bir anda…:mad:
Perşembe ve Cuma günü Müthiş yağmur yağmış o mevkiye. Dağlardan seller inip göleti taşırmış ki hem de ne taşırma yani. Göl adeta sel olmuş akmış dere boyunca.
Tabiî ki göldeki balıklarda aynı şekilde sel olmuş akmış setten aşağıya ve tüm çevre köylüler ve balığa gelen arkadaşlar toplamışlar yavrucakları….
Adam başı 80-100 kilo topladı herkes dediklerinde gözlerimiz yerinden fırlayacaktı adeta Berk kardeşimle ikimizin.
Karşı taraf : Gidin vardır belki, ama bir ton insan geldi topladı balıkları diyince hemen koştum Şeref başkanın yanına ve olayı anlattım en ince ayrıntısına kadar.
Arkadaşlar oltalarla uğraşırken ikimiz birde yanımızda Tayfur indik dere boyunca. Dedikleri gibi gerçekten müthiş sel gittiği belli idi bıraktığı izlerden.
Tahminen 250 metre kadar ilerledik ama dere kenarında selin etkisi ile oluşan ufak göletçiklerde balık falan yoktu…
Şeref başkanım:
-Serkan yok burada hiç bir şey. Bırakmamışlar sanırım dönelim dedi ama ben biraz daha inmeye karar verdim aşağıya.
Onların ikisi döndü ben inmeye devam ettim dere boyunca ve bir anda sazan ölüleri ile karşılaşmaya başladım.
Taşın, toprağın, çimenin üzerinde ölmüş sazanlar vardı onlarca.:cool:
Az daha ilerleyince güzel bir şelale ve şelalenin tepesinden aşağıya bakınca ufak göletler ilişti gözüme, inmeye karar verdim bir anda.
Şelaleden indikten sonraki ilk gölette 15-20 tane 150-300gr arası sazanlar gördüm ve aşağıya doğru devam ettim.
İkincisinde de bir o kadar derken hemen aradım başkanı.
-Şeref abi burası balıkla dolu kepçe al yanına, poşet, kova ne varsa alabildiğiniz kadar alın ve herkes gelsin dedikten 15dak sonra ekip komple yanımdaydı ve başladı operasyon bir anda…
Balık yakarız, sohbet ederiz diye başlanılan organizasyon bir anda balık kurtarma operasyonuna dönüşmüştü.
Yaklaşık 2 saatlik bir çabadan sonra tahminen 150 tane kadar sazan suların çekilmesi ile esir kaldıkları 1-2 metrekarelik ufak su birikintilerinden teker teker kepçe ile toplanıp 600-700 metre kadar uzaklıkta bulunan ait oldukları yere teslim edildi tarafımızdan…
Poşetindeki balıkları etrafımızdaki şaşkın bakışlı insanların arasından göle bırakan arkadaşlarımız anında geri geldiler koşarak ve yenilerini alıp götürdüler göle..
Operasyonun bitmesine yakın (Düzceli) Burhan ağabeyimin halini görmenizi isterdim gerçekten.
Sanki kurtarılan bir insan hayatı gibi çaba sarf ettiğinden kan ter içinde kalmış eli yüzü kıpkırmızı ve o çabaların etkisi ile nefesi kesilmiş bir vaziyette öksürüklere boğuldu bir anda.
150 civarında balıktan bir tane bile öldürmeden yetiştirik gölete.
İnşallah seneye yine aynı ekip ve diğer katılımcı arkadaşlarımızla birlikte hep beraber aynı yerde buluşup o hayatlarını kurtardığımız balıkları bahane edip doğaya nasıl saygılı olmamız gerektiğini konuşacağız yine birlikte…
Saygılarımla oltacı dostlar...
ANKARA TAKIMI ve DÜZCE TAKIMI.....
YER : BOLU/KIBRISCIK/NADAS GÖLÜ
TARİH : 23.03.2008 PAZAR
KATILIMCILAR :
Düzce Takımı
1- (Sazan58) Şeref (Düzce Takım Başkanı)
2- (Düzceli) Burhan (Moderatör)
3- (Düzceli_81) Murat
4- (GENÇ BALIKÇI) Tunahan
Ankara Takımı
01- (GECEKONDU06) Serkan
02- (west) Mustafa
03- (oltaciönder) Önder
04- (RAUGH) Can
05- (roxin) Özkan
06- (ÇARŞI) Sinan
07- (savaş0678) Savaş
08- (ASİGECEKONDU) Tanju
09- (efsane_kemal_06) Kemal
10- (musa66) Musa
11- (Laz_Berk) Berk
12- (tayfur) Tayfur
Can Özçiçek
25.03.08, 22:39
Ve videolar...
http://video.google.com/videoplay?docid=7538400424050263429
http://video.google.com/videoplay?docid=3294510277332556883
[İZLESENE]283942[/İZLESENE]
[İZLESENE]283926[/İZLESENE]
[İZLESENE]283915[/İZLESENE]
M.Serkan İNANÇ
25.03.08, 22:43
SET ÜZERİNDEN SELİN GİTTİĞİ DERE YATAGININ GÖRÜNÜMÜ
http://img371.imageshack.us/img371/8850/resim071pg0.jpg
İLK RESMİN YAKIN ÇEKİMİ
http://img398.imageshack.us/img398/4757/resim072do8.jpg
(roxin) ÖZKAN DOSTUMUN İLK BALIĞI BIRAKMA ANI
http://img231.imageshack.us/img231/953/dscf0657sd8.jpg
VE AİT OLDUĞU YERE İADE EDERKEN
http://img510.imageshack.us/img510/3066/dscf0658pl7.jpg
BURHAN ABİMİN ÇABALARI GÖRÜLMEYE DEĞERDİ
http://img510.imageshack.us/img510/157/dscf0659fm3.jpg
BİR HAYATA DÖNDÜRME GİRİŞİMİ DAHA BURHAN ABİMDEN
http://img237.imageshack.us/img237/2162/dscf0660fm9.jpg
ARKADAŞLARIMIZ POŞETLERE KOYDUKLARI BALIKLARI KOŞARAK GÖLE GÖTÜRÜRKEN
TALİHSİZ BİR KAZA VE POŞET AĞIRLIĞI TARTMIYOR.
FAKAT BİR TANE BİLE ÖLMEDEN HEPSİ İADE EDİLDİ MEKANLARINA BU YAVRULARIN
(tayfur)TAYFUR VE BURHAN ABİM..
BU İKİLİ TOPLAYICI GÖREVİNİ ÜSTLENDİLER..
http://img525.imageshack.us/img525/5238/grnt060om0.jpg
BALIKLARI DOLDURAN (Düzceli) BURHAN ABİ
POŞETİN DOLMASINI BEKLEYEN (ÇARŞI) SİNAN KARDEŞİM...
UZUN YILLAR MEMLEKETE YAŞAMAININ FAYDASINI BURADA GÖRDÜ DİYEBİLİRİM:D:D
HEMEN HEMEN YARIDAN FAZLASINI SİNAN KARDEŞİM YETİŞTİRDİ GÖLETE;)
http://img207.imageshack.us/img207/7664/grnt061pt4.jpg
M.Serkan İNANÇ
25.03.08, 22:44
http://img525.imageshack.us/img525/9220/grnt062hj3.jpg
http://img355.imageshack.us/img355/6108/fotoraf0003ii1.jpg
http://img91.imageshack.us/img91/4513/fotoraf0002an4.jpg
Abi sizleri yürekten tebrik ederim. Helal olsun...
Paylaşım için teşekkürler..Çok güzel bir hareket..Sizleri tebrik ederim..O gün bende orada olmayı isterdim ama işim yüzünden müsait değildim..Tekrardan teşekkürler :)
balık avcılığı sadece tutmak değil aynı zamanda yaşatmaktır, örneğini burda vermiş olduğunuz çaba en güzel biçimde anlatıyor abilerim bravo sizlere;)
Can Özçiçek
25.03.08, 23:08
İnsanlar bu işin kuralını öğrenecek. Başka yolu yok, gerekirse döve döve öğretecez...
Suya Tırıvırı atanın, ağ dökenin, zıpkın atanın, ben balıkçıyım, avcıyım diye gezen bohçacıların vay haline...
İşte balıkçılık bu dostlar...
Nasıl olsa o balık tutulacak ama zamanı gelince;) Helal olsun sizlere..:)
Bilirim Serkan kardeşimi, Gelincik balığını bile salmıştı bir zamanlar Olimpos sahilerinde..
Hey gidi günler hey :D
Ama başka videolarda seyrettiğim adamlar koca koca balıkları salınca içim gidiyor onlar gibi de yapmayın sakın..
H.Cahit ÇİÇEK
25.03.08, 23:32
Arkadaşlar Yapmış olduğunuz bu haraket gerçekten taktir edilesi, bu işin etiği bakımından örnek bir davranış.
Hepinizi kutluyorum ellerinize sağlık...:):)
İnsanlar bu işin kuralını öğrenecek. Başka yolu yok, gerekirse döve döve öğretecez...
Suya Tırıvırı atanın, ağ dökenin, zıpkın atanın, ben balıkçıyım, avcıyım diye gezen bohçacıların vay haline...
;):):):)
Musa ERCİYAS
25.03.08, 23:46
sözlerin bittigi düşüncelerin karıştıgı dillerin dügümlendigi anlar olur ya işte öyle bir şey öncelikle ankara ve düzce takımlarını içtenlikle kutluyorum böyle duyarlı davrandıkları için tabi kendimide dedigim gibi ankara team ve oltacilar coma üye olmaktan gurur duyuyorum bizim amacımız her zaman balık tutmak degil tabi balıkları kurtarmak agcılara tırıvıcılara engel olmak broşürlerle dostluk kardeşlik insanlık namına güzelliklere yol almak tabi bir olayıda paylaşmadan geçemiyecegim izninizle :)gittigimiz nadas gölü yakınındaki köylülerle ufak bir sohbet ettik dün gelseydiniz çok balık toplardınız dediler:confused:niçin diye sorunca sel gitti ve balıklar çayırlara yayıldı dediler:eek:ama bizim amacımız farklı bizler oltacıyız bir iki büyük alıp gideriz maksat dostluk dedik :):Dköylüler hayret içinde bizlere bakarken topladığımız küçük balıklarıda gölle buluşturuyorduk:):Dmaksadımız hoş vakit geçirmek dedik:)sonra onurla ve gururla ayrıldık yanlarından:)herkesi bu onurlu ve gururlu davranışdan dolayı tek tek kutluyorum:)şeref başkanı burhan abiyi murat abiyive tunahan kardeşi:)bizleri kırmayıp bolu düzceden yanıma gelip hoş anılara imza attılar sagolun:Dtabi serkan dosta tayfun kardeşe berk kardeşe sinan dosta ve ismini saymadıgım saygıdeger ankara takım üyelerini kutluyorum:)yarınlara tatlı göllerle bol balıklarla karşılaşmak dilekleriyle sevgiler dostçakalın güzel insanlar:Dtüm oltacı dostları duyarlı olmaya çagırıyoruz;)ankara team ve düzce team ve oltacı com olarak saglıcakla kalın:)musa erciyas ankara dikmen
serkan kardeşim olayı çok güzel özetlemişsin,bu kadar güzel anlatılabilirdi.
ayrıca bizlerin orada olmasına,o güzel günü beraberce yaşamamıza vesile olduğun için tüm ankara ekibi ile birlikte sana sonsuz şükranlarımı sunarım.nice güzel birlikteliklere:)
Musa ERCİYAS
25.03.08, 23:58
tekrar sevgili dostum can üstada mustafaya kemal kardeş önder abiye özkan abiye savaş kardeşe unuttuk sanmasınlar hepsine teşekkürler ellerine emeklerine saglık:)tek tek kutluyorum katkılarından dolayı dostça kalın sevgiler:):Daha işimiz çok yola devam dostlar:)
Son derece duyarlı olupta,bu kadar Ülkemizin kanayan yarası bir olaya parmak basan,burada paylaşan,resmeden,bilen bilmeyene duyuran herkese sonsuz teşekkürler.Umarım sesin arkası gelir.
Son derece duyarlı olupta,bu kadar Ülkemizin kanayan yarası bir olaya parmak basan,burada paylaşan,resmeden,bilen bilmeyene duyuran herkese sonsuz teşekkürler.Umarım sesin arkası gelir.
elimizden geldiğince,dilimizin döndüğünce birşeyler anlatmaya çalıştık.
ANLAYABİLENLERE......!
elimizden geldiğince,dilimizin döndüğünce birşeyler anlatmaya çalıştık.
ANLAYABİLENLERE......!
Teşekkürler.
Tanju Odabaşı
26.03.08, 01:24
Bütün bu kurtarma oragnizasyonunda adı geçen abilerime arkadaşlarıma teşşekür ederim.
Balıkları toplandığı an ben oltalarımla meşguldum.
ÇARŞI(sinan abimin) haber vermesiyle büyük bir sevinçe,mutlulukla:) abilerimin yanına gitim.
Bu durumdan o kadar hoşlandım ki size anlatamam.
Elimden geldiği kadarıylada bende bir balık bir balıktır diyerek yardımlarımı göstermeye çalıştım.
İşte biz oltacılar.com üyeleri olarak buyuz ve böyle olmaya devam edeceğiz.;)
Göllerimize,barajlarımıza,denizlerimize sahip çıkacağız.
Doğa olmasa bir nevi insanda olmaz.
Oksijenimizi; ağaçtan,bitikilerden,çiçeklerden alıyoruz
Suyumuzu;göllerden,barajlarımızdan karşlılııyoruz.
Topraktan; gıdamızı karşılıyoruz.
Böyle duayrlı insanlar olmaya devam edip elimizden gelen faliyetleri göstereceğiz.
ANKARA TEAM GROUP
ASİGECEKONDU
İnsanlar bu işin kuralını öğrenecek demişsin, insan olan herkes bilir, insan olmayana dayak değil. Ne yaparsan yap zaten anlamıyacaktır. Zaten insan değildirki. ;)
mustafadinç
26.03.08, 07:17
Arkadaşlar hepinizi tebrik ederim.
KRAL BALIKÇI
26.03.08, 07:27
Hepinizi alnınızdan öpüyorum.
teşekkürler arkadaşlar
iyi varız oltacilar.com
esk balık timi
26.03.08, 07:43
elinize sağlık
erdinckara
26.03.08, 07:49
herkes bi ton balık toplamış adfm başı 80-100 kilo sanki hepsini yiyecekler :( seneyede tutarlar bişileri yazıyı okurken hem sevindim hem üzüldüm abilerim sizede helal olsun biliyorumki bizim kisi balık tutmak bahane hepimiz doğa yı seven insanlarız bize gölkenarında oturmanın verdiğizev oltaya balığın vurduğundakı duyduğumuz heyecan bize başka haz verir ama hiç birzaman katliam yapmayız hep kurallara uyarız
Ünal GÜLGEN
26.03.08, 08:03
Allah razı olsun cümlenizden, çok büyük sevaba girmişsiniz, TEBRİKLER........
bizimde ülkemizde bu bilinç bir gün genele yayılır umarım...
hepinizi canı gönülden kutluyorum..
kara metin
26.03.08, 08:17
Bu davranışınız tüm türkiyemize örnek olsun
Teşekkürler oltacilar.com
Eyüp ÖZDEMİR
26.03.08, 08:26
Teşekkürler Ankara-Düzce takımları tebrik eder görüntülerin ibret olmasını dilerim...:)
paylaşımlarınız icin tşler umarım bu salmış oldugunuz balıklar gün gelir size 10 20 kilo olarak geri dönerler ve sizler bunları hakettiniz saygılar
Bu gurur vericitabloda bende bulunduğum için gerçekten çok mutluyum.
Oysaki o gün okadar yorulmuştum ki artık ayaklarım ağrımış ASİGECEKONDU ile oltaları atıp çökecektim bir yere,biz oltalarımuızı atmaya gölün taa karşı tarafına geçmiştik.Sesleri koşuşturmaları, dereye doğru koştuklarını gördüğümde dedim tanju bişey var burada oltaları atalım gidelim dedik ve bizde koştuk.Bihayli taşların çamurların içinden aşağıya doğru koştuk.Baktık ki ANKARA+DÜZCE TEAM duygulandırıcı bir olayı gerçekleştiriyor küçük göletlerde kalmış o yavrucakları topladık.Poşeti kapan yavrucaklar ölmesin die canını veriyor o rampa yukarı koşacağım die.O ara benimde elime poşetin birini tutuşturdular.Yorgundum,bitkindim o 700/800 metre belki daha fazla olan rampayı koşmalıydım çünkü poşetimde çırpınan 60/70 tane yavrucak vardı vee o oan benim için hepsi bir insan veya bebek canından farksızdı;kurtarmam gerekti onları hayatları benim elimde idi bu sorumluluğumu en iyi şekilde yaptığıma inanıyorum,Orampayı o yorgun halimle nasıl hiç durmadan koştuğumu inanın şu an hatırlamıyorum.Gölün kenarına geldiğimde dua ediyordum umarım ölen yoktur die içlerinde ve göle salmaya başladık ,Hangisi su ile buluşsa kendine gelip derinliklere doğru kayboldu ve hepisi kurtulmuştu.O an işte O gün balık tutamasakta en zevk aldığım ve en mutlu olduğum andı.Yorgunluk,cansızlık,yüzde asıklık hiç bişey kalmamıştı.
ANKARA+DÜZCE Team size teşekkür ediyorum herzaman konuşmuşumdur iyiki aranızdayım.Belki bundan sonra her organizasyonda işlerimden dolayı aranızda olayamayacağım fakat kalbim sizlerle oltacılar.
ÇARŞI(Sinan)
Oltacılar olduğu müddetçe balıklar yaşar.
Tebrikler arkadaşlar.
KEYF&KEDER
26.03.08, 09:20
arkadaşlar hepinizin eline emeğine soğlık yapmış olduğunuz bu çalışmadan dolayı hepinize ayrı ayrı reşekkür ederim sürdürüle bilir avcılık için çok güzel bir çalışma yapmışsınız
çok güzel ve erdemli bir davranış balıkçı sizin yaptığınız gibi
balık tutmasını bildiği kadar yaşatmasını da bilmelidir
ancak bu sayede ekosistem kendini yenileyebilir
bu çalışmada yer alan tüm arkadaşları canı gönülden
kutluyorum
alikoc6868
26.03.08, 09:24
Sizler gibi abilerim, arkadaşlarım olduğu için gurur duydum. Hepinize sonsuz teşekkürler:)
Doğayı sevmek, çevreyi korumak ne yazık ki günümüzde yaşayanların bir bölümünü sanki hiç ilgilendirmiyor. Çünkü o kişilerin bazılarının gözünü para hırsı bürümüş, bazıları da çaresizlikten doğal güzellikleri çevrenin kirlenmesini fark edemez hale gelmiş. Çok para kazanmak birden zengin olmak bazılarının düşünebildiği tek yol. Bu yoldaki yeşillikler kaybolmuş, ormanlar bitmiş, çevre kirlenmiş, onları hiç mi hiç ilgilendirmiyor. Kendilerinden sonra yaşayacak nesilleri çocukları, torunları sanki hiç umurlarında değil. Bazı insanlarımızsa geçinebilme kaygısına düşmüş ne çevresinin kirlendiğinin ne de doğal güzelliklerin yok olduğunun farkında.
Allahın bizlere lütfu olan cennet misali doğal güzelliklerimizi korumak için doğaseverlerin çırpınmaları elbet birgün bazı yerlerden olumlu tepkiler alacaktır.
Son gelişmeler doğa ve çevre duyarlılığı konusunda yalnız olmadığımızı ortaya koyuyor.
Çevreyi ve doğayı sevenlerin en az sevmeyenler kadar cesur olduğu inancındayım.
Çevre ve doğanın yaşamımızın bir parçası olduğunu kabul edenlerin; çevrenin kirlenmesini önleme gayretleri, doğanın yok olmasına gösterdikleri tepkileri artmaktadır. İlgili yerleri uyarı ve yapılan hataların gözönüne serme gayreti sürdüğü müddetçe bu sevginin de katlanarak artacağı inancındayız. Biz millet olarak sevmeyi ve geleceğimizi düşündüğümüz müddetçe doğamızın katledilmesine, çevremizin kirlenmesine müsaade etmeyiz.
Çevreye ve doğaya ilgi gösterenlere saygılarımla.
Can Özçiçek
26.03.08, 13:13
İnsanlar bu işin kuralını öğrenecek demişsin, insan olan herkes bilir, insan olmayana dayak değil. Ne yaparsan yap zaten anlamıyacaktır. Zaten insan değildirki. ;)
İnsan olamayan iki bacaklı mahlukatı eğitecez abi sen mereklanma, ha güzellikle ha haydar ile :D
Tebrikler hepinizin eline saglık.
Burhan VELİOGLU
26.03.08, 13:53
Ben 20 seneyi aşkın bir oltacı olarak Doğu hariç birçok illerimize balık avı için gittim.Çok güzel avlar yaptığım,çok zevk aldığım günler olmuştur.Ama inanın hiç bu haftaki kadar bana haz vermemişti.Bu organizasyona katılan Ankara ve Düzceli abi ve kardeşlerimin o balıkları kurtarmak için gösterdikleri çaba gerçekten görmeye değerdi.Hesine tek tek teşekkür ediyorum.Böyle balık kurtarma olayı benim ikinci kez başıma geliyor.İnanın o balıkları kurtardıktan sonra insanın yorgunlugu gidiyor.Balıkları suya iade ederken ,balıkların kendine gelip gölün derinliklerine doğru gitmesi insana bir başka haz ve gurur veriyor.Bunları biz yaptık diye de övünmüyorum.Biliyorum ki gerçek oltacı olan herkesin bunları yapacağından eminim.
OLTACI OLMAK BİR AYRICALIKTIR...
ilhan kurtuldu
26.03.08, 14:07
canı gönülden tebrik ederim sizleri..örnek teşkil edecek bir davranış...sorması ayıp abi neden yaban tv ye göndermediniz bu videoları belki yayınlarlar da tüm türkiye izlerdi.....
canı gönülden tebrik ederim sizleri..örnek teşkil edecek bir davranış...sorması ayıp abi neden yaban tv ye göndermediniz bu videoları belki yayınlarlar da tüm türkiye izlerdi.....
iyi fikir yaban tv olayı ilhan
konuyla kral balıkçı turgay abimiz mutlaka ilgilenecektir.:)
Musa ERCİYAS
26.03.08, 15:14
seref abi tabi neden olmasın internet adresi infro@yabantv.com ordanda mail gönderebilirsiniz yayınlanması için sevgiler :):D
juniorsazan58
26.03.08, 15:43
Oltacılar.com üyelerinden de bu beklenirdi zaten.Abilerim,amcalarım sizleri kutluyorum.:)
Eğer sizzde o bilinçsizce avlanan balıkçılar gibi yapıp balıkları toplayıp götürseydiniz yaza tutmak için ne bulacaktınız??:):)
Vidoları izledim gercekten etkilendim.
İşte gercek amator balıkcılık ruhu bu
Böyle davranışlar balık neslinin tükenmesini önler vegelecek nesile balık diye canlıları bırakabileceyiz.
Bu doğa ve canlı sevgisidir.
Hepinizi bu davranışlarınızdan dolayı kutluyor gözlerinizden öpüyorum.
ANKARA-DÜZCE TAKIMLARI
Bu günü hiç unutmayacagım ve verılmıs olan cabalar tesekur ederım burhan abıyle her bı balık cıkarttıgımızda gozlerım yasardı ve o balıkları yasatmak ıcın herkes elınden gelenı yaptı. Bi ara ben balıgın bı tanesıne sunni teneffüs yapmayı:eek: bıle denedim:D:D:D
Can Özçiçek
26.03.08, 21:08
ANKARA-DÜZCE TAKIMLARI
Bu günü hiç unutmayacagım ve verılmıs olan cabalar tesekur ederım burhan abıyle her bı balık cıkarttıgımızda gozlerım yasardı ve o balıkları yasatmak ıcın herkes elınden gelenı yaptı. Bi ara ben balıgın bı tanesıne sunni teneffüs yapmayı:eek: bıle denedim:D:D:D
Ya Tayfur sen suni teneffüs mü yapıyordun, bende kırmış bu herhalde dedim naptığını anlayamamıştım :D:D:D
oradaki bütün oltacıları tebrik ediyorum elinize ayağınıza sağlık
M.Serkan İNANÇ
26.03.08, 22:48
seref abi tabi neden olmasın internet adresi infro@yabantv.com ordanda mail gönderebilirsiniz yayınlanması için sevgiler :):D
Değerli yorumlarınız için teşekkürlerimi sunar
Öncelikle her ne kadar bu konunun buralara taşınmasında emek sarfeden arkadaşlarımız olsada bu konunun başka platformlara taşınması görevi sayın site yöneticilerimize ait olup hiçbir şekilde başka arkadaşlarımızın bir girişimde bulunmamasını rica ederim.
Bu konu hususunda Sayın site yöneticilerimiz ve yönetici olmasa bile hepimiz tarafından takdir gören ilgili abilerimizin görüşleri çok önem azretmektedir.
Saygılarımla...
Ankara ve Düzce takımlarını kutluyorum, elleriniz dert görmesin diyorum.Gerçekten müthiş bir şey yapmışsınız tebrikler...
Herkese bu güzel sözler için teşekkür ediyoruz.
Musa ERCİYAS
27.03.08, 09:22
Değerli yorumlarınız için teşekkürlerimi sunar
Öncelikle her ne kadar bu konunun buralara taşınmasında emek sarfeden arkadaşlarımız olsada bu konunun başka platformlara taşınması görevi sayın site yöneticilerimize ait olup hiçbir şekilde başka arkadaşlarımızın bir girişimde bulunmamasını rica ederim.
Bu konu hususunda Sayın site yöneticilerimiz ve yönetici olmasa bile hepimiz tarafından takdir gören ilgili abilerimizin görüşleri çok önem azretmektedir.
Saygılarımla...
ben teşekkür ederim serkanım tabiki kararı site yönetimi verir bizimki bir öneri amaç daha iyiye ulaşmak tabiki tanınmak oltacilar com olarak hepsi bu takdir siz degerli site yöneticilerin tekrar sevgiler saygılar:)rastgele:D her olayın herşeyin güzelini istemek dogamızda var:D:D
Ya Tayfur sen suni teneffüs mü yapıyordun, bende kırmış bu herhalde dedim naptığını anlayamamıştım :D:D:D
Ya o anda sunni teneffüs yapıyordum.Sende şaşırmış gibi bana bakıyordun:D:D:D
Gerçekten örnek bir davranış.Tebrik ederim.
ANKARA-DÜZCE TAKIMLARI
Cumartesi gecesi Bizler Ankara’dan diğer bir ekipte Düzce’den yola çıktığımızda ilk amacımız BALIK BAHANE DOSTLUK ŞAHANE parolası altında Düzce’li dostlarımızla birlikte artık periyodik olarak gerçekleştirdiğimiz Düzce-Ankara buluşmalarına biryenisini eklemek ve sazan avı sezonunun son günlerini arkadaşlarımızla en güzel şekilde değerlendirmekti.
PAZAR sabahı erken saatlerde Bolu/Kıbrıscık/Karagöl de buluştuğumuzda bizleri nelerin beklediğinden haberimiz bile yoktu ilk başlarda.
Öğlene kadar Karagöl'de yapılan kahvaltı, göl etrafındaki gezinti, sohbet ve muhabbetlerden sonra yenilen öğle yemeğinin hemen devamında bulunduğumuz mevkiiye 15km kadar uzaklıktaki Nadas gölünü de görmek istedik ekip olarak.
Hemen toparladık eşyalarımızı ve yerleştik 3 üç araçlık mini konvoyumuza istikamet Kıbrıscık/Nadas gölü...
Harika bir manzaraya sahip yollardan ilerlerken her üç beş dakikada bir durup baktık etrafımızadaki doğa güzelliklerine...
Nadas gölüne vardığımızda harika bir hava ve manzara karşıladı bizi...
Araçların bağajlarındaki oltalarını alan arkadaşlarımız göle doğru indiler koşar adımlarla.
En geride (Laz_Berk) Berk kardeşim ve ben (GECEKONDU06) Serkan ikimiz kalmıştık.
Sohbet ederek 20-25 metrelik yavaş bir yürüyüşten sonra gölün kenarına vardığımızda başka bir balıkçı ekibi ile karşılaştık gölün kenarında ilk önce Berk kardeşimle.
Berk kardeşimin yere eğilip oradaki avcı arkadaşlara
-Abi bunlar sizin mi?
Demesi ile birlikte bir anda Berk kardeşimin elindeki TIRIVIRIYI gördüm ve curcuna başlıyor sanırım dedim içimden tamam başımız belada.:cool:
Çünkü sevgili kardeşim Berk bir anda sinir küpü olmuş gibi görünüyordu ve adamları öldürecek gibi bakıyordu ki Allah’tan yumuşak tonlu bir ses geldi karşı taraftan.
-Evet kardeş bizim toplanıyoruz yavaş yavaş isterseniz gelin sizde buradan atın oltalarınızı ikiniz.
Berk kardeşimin hemen verdiği cevap ve o ekiple arasında kısa geçen görüşme aynen şu şekilde…
Berk: Abim bunlar benim olabilirmi? (TIRIVIRI' lar)
Karşı taraf : Tabi kardeş biz zaten bayağı topladık onlarla işimiz bitti
Sonrasında Berk kardeşim yerden aldığı iki TIRIVIRIYI lime lime 80 parçaya bölüyor adamların suratına bakarak ve toparlak bir vaziyete yetirip elindeki çakmakla yakmaya çalışıyor…
Karşı taraf : Kardeş ne yapıyorsun yaaa?:eek:
Berk : Abi senin olsun demedinizmi?:confused:
Karşı taraf : Evet te ne yakıyorsun kardeşim biz onlara para verdik.
Ben : Abi bu gördünüz alet göllerimizin en büyük belası bunla avcılık olmaz..:mad:
Karşı taraf : Tamam kardeşim neyse yaaa akıla ihtiyacımız yok zaten biz bir ton topladık.
Berk : Abi nerden aldınız balıkları? Buradanmı?:confused:
Karşı taraf: Yok be kardeş olta bile atmadık. Yer elması toplar gibi yerden topladık diyip teferruatı anlatınca işin aslı ortaya çıkıyor bir anda…:mad:
Perşembe ve Cuma günü Müthiş yağmur yağmış o mevkiye. Dağlardan seller inip göleti taşırmış ki hem de ne taşırma yani. Göl adeta sel olmuş akmış dere boyunca.
Tabiî ki göldeki balıklarda aynı şekilde sel olmuş akmış setten aşağıya ve tüm çevre köylüler ve balığa gelen arkadaşlar toplamışlar yavrucakları….
Adam başı 80-100 kilo topladı herkes dediklerinde gözlerimiz yerinden fırlayacaktı adeta Berk kardeşimle ikimizin.
Karşı taraf : Gidin vardır belki, ama bir ton insan geldi topladı balıkları diyince hemen koştum Şeref başkanın yanına ve olayı anlattım en ince ayrıntısına kadar.
Arkadaşlar oltalarla uğraşırken ikimiz birde yanımızda Tayfur indik dere boyunca. Dedikleri gibi gerçekten müthiş sel gittiği belli idi bıraktığı izlerden.
Tahminen 250 metre kadar ilerledik ama dere kenarında selin etkisi ile oluşan ufak göletçiklerde balık falan yoktu…
Şeref başkanım:
-Serkan yok burada hiç bir şey. Bırakmamışlar sanırım dönelim dedi ama ben biraz daha inmeye karar verdim aşağıya.
Onların ikisi döndü ben inmeye devam ettim dere boyunca ve bir anda sazan ölüleri ile karşılaşmaya başladım.
Taşın, toprağın, çimenin üzerinde ölmüş sazanlar vardı onlarca.:cool:
Az daha ilerleyince güzel bir şelale ve şelalenin tepesinden aşağıya bakınca ufak göletler ilişti gözüme, inmeye karar verdim bir anda.
Şelaleden indikten sonraki ilk gölette 15-20 tane 150-300gr arası sazanlar gördüm ve aşağıya doğru devam ettim.
İkincisinde de bir o kadar derken hemen aradım başkanı.
-Şeref abi burası balıkla dolu kepçe al yanına, poşet, kova ne varsa alabildiğiniz kadar alın ve herkes gelsin dedikten 15dak sonra ekip komple yanımdaydı ve başladı operasyon bir anda…
Balık yakarız, sohbet ederiz diye başlanılan organizasyon bir anda balık kurtarma operasyonuna dönüşmüştü.
Yaklaşık 2 saatlik bir çabadan sonra tahminen 150 tane kadar sazan suların çekilmesi ile esir kaldıkları 1-2 metrekarelik ufak su birikintilerinden teker teker kepçe ile toplanıp 600-700 metre kadar uzaklıkta bulunan ait oldukları yere teslim edildi tarafımızdan…
Poşetindeki balıkları etrafımızdaki şaşkın bakışlı insanların arasından göle bırakan arkadaşlarımız anında geri geldiler koşarak ve yenilerini alıp götürdüler göle..
Operasyonun bitmesine yakın (Düzceli) Burhan ağabeyimin halini görmenizi isterdim gerçekten.
Sanki kurtarılan bir insan hayatı gibi çaba sarf ettiğinden kan ter içinde kalmış eli yüzü kıpkırmızı ve o çabaların etkisi ile nefesi kesilmiş bir vaziyette öksürüklere boğuldu bir anda.
150 civarında balıktan bir tane bile öldürmeden yetiştirik gölete.
İnşallah seneye yine aynı ekip ve diğer katılımcı arkadaşlarımızla birlikte hep beraber aynı yerde buluşup o hayatlarını kurtardığımız balıkları bahane edip doğaya nasıl saygılı olmamız gerektiğini konuşacağız yine birlikte…
Saygılarımla oltacı dostlar...
ANKARA TAKIMI ve DÜZCE TAKIMI.....
KATILIMCILAR :
Düzce Takımı
1- (Sazan58) Şeref (Düzce Takım Başkanı)
2- (Düzceli) Burhan (Moderatör)
3- (Düzceli_81) Murat
4- (GENÇ BALIKÇI) Tunahan
Ankara Takımı
01- (GECEKONDU06) Serkan
02- (west) Mustafa
03- (oltaciönder) Önder
04- (RAUGH) Can
05- (roxin) Özkan
06- (ÇARŞI) Sinan
07- (savaş0678) Savaş
08- (ASİGECEKONDU) Tanju
09- (efsane_kemal_06) Kemal
10- (musa66) Musa
11- (Laz_Berk) Berk
12- (tayfur) Tayfur
Sevgılı serkan abım olmasaydı kraker gıbı yıyecektım adamlarıda Serkan abı berk sakın ol tamam falan dıye sakınlestırdı.
İşin en canımı sıkan noktası ufacık balıkarı alıp ne yapıyorlar?
Basını kes kuyrugunu kes balıkmı kalıyor sanki?
Emegi gecen herkese teşekkürler.
Bu arada Tırıvırıyı ilk gördüğüm yerde kımın elınde oldugu farketmez içimden dalmak geliyor bir anda, acayıp kıl kapıyorum ona .. Neyse abılerım kardeslerım sazanlar cok sevınmıstır bunun sevabı hepımıze yeter valla..
abı sen parmakla göster ben kırarım agızlarını onların dövmek benim işim ağa fln okadar antipatim yokta o tırıvırıyokmu o tırıvırı kullanana anında çökerim
sürkülere uyalım uymayanları dövelim hehe :D:D
yeşil düzce
28.03.08, 22:49
Biraz geç oldu fakat yaptıklarınız için hepinize teşekkürler.
abi tebrikler sizede bu yakışırdı zaten :)
mrb beyler sizin gibi arkadaslar oldukca insallah balık larımısn nesli tükenmicen hepinize saygılarımla
düzceli ramazan saygılı.
çocuklarımızın da balık görebilmesi için gerekeni yapmaya çalıştık.
umarım becerebilmişizdir.
çocuklarımızın da balık görebilmesi için gerekeni yapmaya çalıştık.
umarım becerebilmişizdir.
başkanım dogru olan da buydu becermişsiniz gercekten her kes sizin gibi olabilse keşke
bu faaliyette emeği geçen herkese gönülden teşekkür ediyorum. inanın ki bir insan kurtarmaktan farkı yoktur bunun.
öncelikle öfkeliyim, tırıvırıcılara ve ağcılara. bizim insanımız böyle olmamalı, bizim ülkemiz balık zengini --idi bir zamanlar. fakat bu bohçacılar küçük büyük demediler kıydılar yazıklar olsun
SakaryaBalıkçısı
16.04.08, 23:43
Abi Hepinizin Ellerine Yüreklerine Sağlık.. nete ve Balığa Yaklaşık 3-4 ay Zorunlu Ara vermemden Dolayı Haberim Yoktu... Yanınızda Olmak İsterdim... İnşsallah Gelecekte Böyle Durumlar Yaşanmaz Yaşatılmaz... Gönülden TEbrik Ediyorum Balıklı Elleriniden Öpüyorum Abilerim SAygılar...
İşte balıkçı ve doğa sever dostlarımız,helal olsun sizlere..
Her balıkçı buna benzer duyarlılık gösterirse her zaman avlayacağımız balıklarımız olur.
semih.düzce
09.05.08, 00:20
helal sıze abi
Ve videolar...
http://video.google.com/videoplay?docid=7538400424050263429
http://video.google.com/videoplay?docid=3294510277332556883
[İZLESENE]283942[/İZLESENE]
[İZLESENE]283926[/İZLESENE]
[İZLESENE]283915[/İZLESENE]
Hey gidi dunler hey bee sıte maskotuı canım arabamın oldugu zamanlar ne eglenmıstık o gunu yaa
Musa ERCİYAS
14.10.08, 16:44
Herzaman yakalamak degil kurtarmakda erdemlik sagolun oltacilar.com üyeleri:):)
Herzaman yakalamak degil kurtarmakda erdemlik sagolun oltacilar.com üyeleri:):)
haklısın
Tebrikler paylaşım için teşekkürler...
M.Serkan İNANÇ
01.11.08, 21:12
Ankara ve Düzce takımlarını kutluyorum, elleriniz dert görmesin diyorum.Gerçekten müthiş bir şey yapmışsınız tebrikler...
Gerçekten örnek bir davranış.Tebrik ederim.
Biraz geç oldu fakat yaptıklarınız için hepinize teşekkürler.
abi tebrikler sizede bu yakışırdı zaten :)
mrb beyler sizin gibi arkadaslar oldukca insallah balık larımısn nesli tükenmicen hepinize saygılarımla
düzceli ramazan saygılı.
bu faaliyette emeği geçen herkese gönülden teşekkür ediyorum. inanın ki bir insan kurtarmaktan farkı yoktur bunun.
öncelikle öfkeliyim, tırıvırıcılara ve ağcılara. bizim insanımız böyle olmamalı, bizim ülkemiz balık zengini --idi bir zamanlar. fakat bu bohçacılar küçük büyük demediler kıydılar yazıklar olsun
Abi Hepinizin Ellerine Yüreklerine Sağlık.. nete ve Balığa Yaklaşık 3-4 ay Zorunlu Ara vermemden Dolayı Haberim Yoktu... Yanınızda Olmak İsterdim... İnşsallah Gelecekte Böyle Durumlar Yaşanmaz Yaşatılmaz... Gönülden TEbrik Ediyorum Balıklı Elleriniden Öpüyorum Abilerim SAygılar...
İşte balıkçı ve doğa sever dostlarımız,helal olsun sizlere..
Her balıkçı buna benzer duyarlılık gösterirse her zaman avlayacağımız balıklarımız olur.
helal sıze abi
Tebrikler paylaşım için teşekkürler...
Tüm dostlara değerli yorumlarından dolayı sonsuz teşekkürler...
Yakalamak için öncelikle yaşatmak ve büyümelerini sağlamak lazım;)
Murat ÇELEBİ
17.12.08, 18:42
kutlarım sizleri abilerim
tam bir kurtarma oparasyonu olmuş valla
ellerinize sağlık;)
Musa ERCİYAS
17.12.08, 18:50
kutlarım sizleri abilerim
tam bir kurtarma oparasyonu olmuş valla
ellerinize sağlık;)
Sen yeni gördün galiba tornacı gardaşım sagol seninde aynı şekilde davranacagına eminim saygılarr:)
Murat ÇELEBİ
17.12.08, 18:58
Sen yeni gördün galiba tornacı gardaşım sagol seninde aynı şekilde davranacagına eminim saygılarr:)
evet musa yeni gördüm
tabiki yapardım,yazık valla
Teğmen_Ceffi5
24.12.08, 04:58
Gösterilmiş olan duyarlı davranışınızdan dolayı sizleri kutluyorum;
Umarım bu yapmış olduğunuz örnek davranış sizlerin oltalarına trofe av olarak geri döner;
teşekkürler tüm arkadaşlara saygılar sunuyorum..........
M.Serkan İNANÇ
24.12.08, 11:19
Gösterilmiş olan duyarlı davranışınızdan dolayı sizleri kutluyorum;
Umarım bu yapmış olduğunuz örnek davranış sizlerin oltalarına trofe av olarak geri döner;
teşekkürler tüm arkadaşlara saygılar sunuyorum..........
Maalesef oltalarımıza trofe olarak dönmediler Uğur abi:o
Bohçacı denilen karaktersizler gölde ne var ne yoksa hepsini kurutmuşlar bu olaydan bir kaç ay sonra:mad:
Bohçacı denilen karaktersizler gölde ne var ne yoksa hepsini kurutmuşlar bu olaydan bir kaç ay sonra:mad:
Kurtarıp geriye attıklarımızı,bilseydim alır getiri Bayındır a atardım:)
Musa ERCİYAS
24.12.08, 11:54
Bilgi saglam kaynaktanmı candostum üzüldüm şimdii:rolleyes::mad:
Bilgi saglam kaynaktanmı candostum üzüldüm şimdii:rolleyes::mad:
Derelerden topladıklarımı,Can vermeden gölete yetiştireyim ve bırakayım die,oralardan koşturarak neler çektim abi ben.:mad:
İnsafsızlar...
Can Özçiçek
24.12.08, 13:05
Kurtarıp geriye attıklarımızı,bilseydim alır getiri Bayındır a atardım:)
Kardeş balık nakli yapmanın yasak olduğunu hatırlatayım dedim :D :D
Burhan VELİOGLU
24.12.08, 13:12
Nakil yapmıyoruz kardeş hayat kurtarıyoruz;):D
Can Özçiçek
24.12.08, 13:16
Nakil yapmıyoruz kardeş hayat kurtarıyoruz;):D
Valli yasak masak bilmem sonucun öyle olacağını bilsem bende alır getirir bayındır'a atardım. Gerçi bayındır'da da değişen bişey olur muydu oda şüpheli :D
Burhan VELİOGLU
24.12.08, 13:24
Valli yasak masak bilmem sonucun öyle olacağını bilsem bende alır getirir bayındır'a atardım. Gerçi bayındır'da da değişen bişey olur muydu oda şüpheli :D
bayındır daha büyük baraj olduğu için daha iyi olurdu aslında.
Can Özçiçek
24.12.08, 13:26
bayındır daha büyük baraj olduğu için daha iyi olurdu aslında.
Neyse biz üzerimize düşeni yapıp yüzlerce balığı kurtardık o günün şartlarında abi. Şu an için elimizden başka bişey gelmez...
Burhan VELİOGLU
24.12.08, 13:31
Neyse biz üzerimize düşeni yapıp yüzlerce balığı kurtardık o günün şartlarında abi. Şu an için elimizden başka bişey gelmez...
bu sene şeref abiler gitti iki gün kaldılar numunelik balık bile tutamamışlar.
Organ nakli yasak olmadığına göre tıp da,bunda da sorun yok sanırım,:rolleyes:
Telef olmalarından iyidir.Hayvancığazların:)
Can Özçiçek
24.12.08, 13:32
bu sene şeref abiler gitti iki gün kaldılar numunelik balık bile tutamamışlar.
Abi orda da tırıvırıcı vardı hatırlarsan, tırıvırı atılan yerde balık kalır mı...
Can Özçiçek
24.12.08, 13:47
Organ nakli yasak olmadığına göre tıp da,bunda da sorun yok sanırım,:rolleyes:
Telef olmalarından iyidir.Hayvancığazların:)
Organ nakli bile belli kurallara tabi kardeş. Nedir bu kurallar? hadi gidelim şunun dalağını buna takalım diyemiyorsun, tahlil yapılacak uyumlu mu değil mi bakılacak, donörde bir hastalık var mı varsa tolere edilebilir mi? ve daha birçok prosedürü var.
Balık nakli de benzer prosedürlerden geçmesine tabi tutulmalı. Balığın alınacağı su şartları salınacağı su şartlarına uyacak mı? Bu taşıma hangi bakteriyel hastalıklara sebep olabilir? gibi daha bir çok sorunla karşılaşılmasına sebep olabilir. Hatırlarsan ordaki sazanların pulları farklıydı. Melez bir tür olduğu açık. Bayındır'a bu balığın taşınması yerel tür olan pullu sazanı da zaman içerisinde melezleştirecektir. Ayrıca coğrayfa ve iklim farklılıklarından da bir çok hastalık türemesi mümkün. O yüzden zaten devlet kendi üretme çiftliklerinde kontrol altında ürettiği türlerin yavrularını mevsiminde hedeflenen suya salıyor. Ha devletin bize göre hatalı aşılama yaptığı birçok örnekte mevcuttur oda ayrı bir konu. Ağaç bile zamanında budanır, zamanında budanmayan ağaç kurur veya hastalanır.
Şaka bir yana Sinan, aslında bu çok ciddi bir konu. Duygusal davranmak dönüşü mümkün olmayan hatalara sebep olabilir.
36 saat gölün kenarında kaldım bir tane numunelik balık alamadım
galiba gölü temizlemişler:mad::mad:
balık kurtarma operasyonu bohçacıları harekete geçirdi galiba:mad:
M.Serkan İNANÇ
24.12.08, 23:44
Bu hafta sonu bir arkadaşım ekibi ile bizim aylar önce kurtarma operasyonu yaptığmız bu avlağa gitti ve tek bir hareket bile görmeden geri döndü.
Zaten aylar önce (sazan58) Şeref ağabeyim gittiğini ve bir tane bile balık yakalayamadını, gölü birilerinin kuruttuğunu söylemişti bana.
Bu bölge gerçekten gözden bayağı uzak ve sahipsiz bir mekan.
O bölgenin etrafında genişçe bir daire çizerseniz oraya yakın bir çok göl veya gölet var.
Bir zamanlar buralar çok verimli ve gayet sessiz sedasız yerlerdi.
Yıllar önce Karagöl e gittiğimde vatandaş ailesi ile gelip orada bulunan evlerde kalabiliyor ve amatör anlamda balığını yakalıyordu.
Şimdilerde ise bırakın balık yakalamayı balığı gören bile yok Karagölde...
(Buralar da çok güzel alabalık vardı eskiden.)
Bunun mutlaka ve mutlaka bir sebebi olması lazım...
Gözden uzak olan mekanlar kesinlikle o ne olduğu ve nereden geldiği belli olmayan yaratıklarca takip edilip bir boş anında baltalanmaktadırlar.
Çözüm tek ve net... Başka çare yok......
Tüm gidilen avlaklara yakın köylüler ile iyi diyolog kurmak ve olayın boyutunu o insanlara anlatmak... Mümkün olduğunca da elden gelen ne var ise o insanları bilgilendirip bizlere yardımcı olmalarını sağlamak;)
Mutlaka ama mutlaka bir gün katlettikleri doğa bu karaktersiz insanlara hesap soracaktır....
Ben buna eminim...
Turan UZUN
01.01.09, 15:34
Bu hafta sonu bir arkadaşım ekibi ile bizim aylar önce kurtarma operasyonu yaptığmız bu avlağa gitti ve tek bir hareket bile görmeden geri döndü.
Zaten aylar önce (sazan58) Şeref ağabeyim gittiğini ve bir tane bile balık yakalayamadını, gölü birilerinin kuruttuğunu söylemişti bana.
Bu bölge gerçekten gözden bayağı uzak ve sahipsiz bir mekan.
O bölgenin etrafında genişçe bir daire çizerseniz oraya yakın bir çok göl veya gölet var.
Bir zamanlar buralar çok verimli ve gayet sessiz sedasız yerlerdi.
Yıllar önce Karagöl e gittiğimde vatandaş ailesi ile gelip orada bulunan evlerde kalabiliyor ve amatör anlamda balığını yakalıyordu.
Şimdilerde ise bırakın balık yakalamayı balığı gören bile yok Karagölde...
(Buralar da çok güzel alabalık vardı eskiden.)
Bunun mutlaka ve mutlaka bir sebebi olması lazım...
Gözden uzak olan mekanlar kesinlikle o ne olduğu ve nereden geldiği belli olmayan yaratıklarca takip edilip bir boş anında baltalanmaktadırlar.
Çözüm tek ve net... Başka çare yok......
Tüm gidilen avlaklara yakın köylüler ile iyi diyolog kurmak ve olayın boyutunu o insanlara anlatmak... Mümkün olduğunca da elden gelen ne var ise o insanları bilgilendirip bizlere yardımcı olmalarını sağlamak;)
Mutlaka ama mutlaka bir gün katlettikleri doğa bu karaktersiz insanlara hesap soracaktır....
Ben buna eminim...
Demek yalnız gidersin.Tutmayın beni,biz aval aval otururken olurmu yapılırmı bize.İst.kendine dikkatet ilk fırsatta suya atacağım seni :D
M.Serkan İNANÇ
04.01.09, 22:11
Zaten aylar önce (sazan58) Şeref ağabeyim gittiğini ve bir tane bile balık yakalayamadını, gölü birilerinin kuruttuğunu söylemişti bana.........
Demek yalnız gidersin.Tutmayın beni,biz aval aval otururken olurmu yapılırmı bize.İst.kendine dikkatet ilk fırsatta suya atacağım seni :D
Turan abi yanlış anlamışsın yazdıklarımı. Ben değil bir arkadaşım ekibi ile gitti diyorum dikkat edersen.
Ben sana haber vermeden nereye giderim Allah aşkına:p;)
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2026, Jelsoft Enterprises Ltd.