PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Amatör Balıkçı Belgesi

Laz_Berk
12.03.08, 14:49
Abilerim kafama takılan sızlerede danısmak ıstedığim küçük bir husus daha var site uyeleri yada team üyeleri amatör balıkçılık belgesi alsak diyorum hem yaptığımız işin en iyisini yapmış oluruz hemde çoğu siteye örnek oluruz ayrıca bildiğim kadarıyla maliyetide yüksek birşey değil düşünsenize örneğin oltacilar.com ...... teamin üylerinin hepsinde amatör balıkçılık belgesi var adamlar yaptığı işin en iyisini yapmaya çalışıyorlar dedikleri zaman ben gurur duyarım diyerlerinden farkımız olsun bence saygılarımla

Can Özçiçek
12.03.08, 15:03
Senin yok mu kardeş, Ankara Team üyelerinin benim bildiğim kadarıyla hepsinde var :D

ysnszr
12.03.08, 15:20
Ben şuan işim gereği Çankırıdayım. Bugün başvurdum, Fazla bir zorluğu yok,

1 adet Fotoğraf
1 adet Nüfus Cüzdanı Örneği
10,00.-YTL

Ankara'dan bu belgeyi alacaklar için adres:
ANKARA TARIM IL MÜDÜRLÜGÜ
Ankara İl Tarım Müdürlüğü İvedik Metrosu yanı
PK 65- 06720 Yenimahalle / ANKARA
Ankara Tarim Il Müdürlügü Tel : 0312 344 59 50 Fax : 0312 315 60 07

her ihtimale karşı önce telefonla bilgi alınmasında fayda var..

aliterzi_06
12.03.08, 16:08
Abilerim kafama takılan sızlerede danısmak ıstedığim küçük bir husus daha var site uyeleri yada team üyeleri amatör balıkçılık belgesi alsak diyorum hem yaptığımız işin en iyisini yapmış oluruz hemde çoğu siteye örnek oluruz ayrıca bildiğim kadarıyla maliyetide yüksek birşey değil düşünsenize örneğin oltacılar.com ...... teamin üylerinin hepsinde amatör balıkçılık belgesi var adamlar yaptığı işin en iyisini yapmaya çalışıyorlar dedikleri zaman ben gurur duyarım diyerlerinden farkımız olsun bence saygılarımla

Berk kardeşim senin yok mu?:eek:
Benim şu anda belgem mevcut...
Bildiğim kadarıylada birçok arkadaşımızda var...
Ama sirkülere görede olsada olur, olmasada
tamamen kişinin kendi tercihi gibi birşey...
Yinede sana katılıyorum, hepimiz belge sahibi olursak
daha güzel olur...

Laz_Berk
12.03.08, 16:51
Senin yok mu kardeş, Ankara Team üyelerinin benim bildiğim kadarıyla hepsinde var :D

abi almak istediğim için sordum ama hepimiz yapalım istedim

Laz_Berk
12.03.08, 16:52
Berk kardeşim senin yok mu?:eek:
Benim şu anda belgem mevcut...
Bildiğim kadarıylada birçok arkadaşımızda var...
Ama sirkülere görede olsada olur, olmasada
tamamen kişinin kendi tercihi gibi birşey...
Yinede sana katılıyorum, hepimiz belge sahibi olursak
daha güzel olur...

ali abi hemen veriyorlarmı bılgın varmı bende alıım

aliterzi_06
12.03.08, 17:27
ali abi hemen veriyorlarmı bılgın varmı bende alıım

Berk kardeş 2 saat içinde veriyorlar diye biliyorum...

06tarık06
12.03.08, 19:56
Abilerim kafama takılan sızlerede danısmak ıstedığim küçük bir husus daha var site uyeleri yada team üyeleri amatör balıkçılık belgesi alsak diyorum hem yaptığımız işin en iyisini yapmış oluruz hemde çoğu siteye örnek oluruz ayrıca bildiğim kadarıyla maliyetide yüksek birşey değil düşünsenize örneğin oltacılar.com ...... teamin üylerinin hepsinde amatör balıkçılık belgesi var adamlar yaptığı işin en iyisini yapmaya çalışıyorlar dedikleri zaman ben gurur duyarım diyerlerinden farkımız olsun bence saygılarımla

Berk kardeş düşüncende çok haklısın ama bizlerin olduğu için olmayanların alması gerekiyor.. en fazla 1 gün sürer çok eziyetli bir iş değil.. ;)

Benim belgeminde süresi bu sene doluyor sanırsam bende yenileyeceğim..

KRAL BALIKÇI
13.03.08, 08:13
Ben şuan işim gereği Çankırıdayım. Bugün başvurdum, Fazla bir zorluğu yok,

1 adet Fotoğraf
1 adet Nüfus Cüzdanı Örneği
10,00.-YTL

Ankara'dan bu belgeyi alacaklar için adres:
ANKARA TARIM IL MÜDÜRLÜGÜ
Ankara İl Tarım Müdürlüğü İvedik Metrosu yanı
PK 65- 06720 Yenimahalle / ANKARA
Ankara Tarim Il Müdürlügü Tel : 0312 344 59 50 Fax : 0312 315 60 07

her ihtimale karşı önce telefonla bilgi alınmasında fayda var..

Arkadaşımında belirttiği gibi isteseniz kendiniz alabilirsiniz istersenizdede bana ulaştırın 30 kişi olduğunda tarım il müdürlüğüne ben ulaştırıp çıkarttırayım;)

Laz_Berk
13.03.08, 08:21
Arkadaşımında belirttiği gibi isteseniz kendiniz alabilirsiniz istersenizdede bana ulaştırın 30 kişi olduğunda tarım il müdürlüğüne ben ulaştırıp çıkarttırayım;)

iste turgay abimden bir abilik hada :D:D:D valla ben varım ama 30 kisi uzun olur toplamak

erhan41
05.05.08, 01:56
hiç düşündünüzmü çoğumuzun sürücü belgesi var,bu belgeyi ömrümüzde bir kere alıyoruzda,istisnalar hariç, avlanma belgesini iki senede bir? resmen vatandaş hortumlanıyor.Düşünmekte fayda var!!!!

mehteran
05.05.08, 05:48
Erhan abime sonuna kadar katılıyorum. Aslında birkereye mahsus çıkartılacak, fakat araç muayenesi gibi iki yılda bir tastiklenecek. Yeni sürkiler kişiye verilecek. Mesela 1 veya 2 ytl karşılığında olamazmı. Evet çok haklı abim, iki yılda bir ver cukkaları. Gerçekten düşünmekte fayda var.:rolleyes::rolleyes:

go_xel
16.05.09, 01:49
amatör balıkcı belgesını almak ve kullanmak konusunda zorunlu muyuz.
T.C. vatandası olan kişilerinde amatör balıkcı belgesı alması gereklı mıdır?? ilgi ve alakanıza tesekur ederım.

Tayfun TURNALI
16.05.09, 02:48
merhaba göksel kardeşim...bu belgeyi almak zorunlu değildir...fakat bence amatör balıkçıyım diyen bu belgeyi almalı ve sirkü kitapçığı ile bu belgeyi çantasında taşımalıdır...avlakta görevlilerin yapacağı kontrollerde çok faydasını görürsün....

moymullu
16.05.09, 02:50
göksel kardeşim ailemize hoş geldin benim bu konuda bir bilgim yok bilgisi olan abilerimiz ve dostlarımızın yardımcı olacağından eminim

ACEMİ
16.05.09, 03:34
evet zorunlu değil ama almak gerekli bencede .. üşengeçlik olmasa bende alacağım. hatta site olarak hep beraber alalım :)

H.Cahit ÇİÇEK
16.05.09, 11:51
amatör balıkcı belgesını almak ve kullanmak konusunda zorunlu muyuz.
T.C. vatandası olan kişilerinde amatör balıkcı belgesı alması gereklı mıdır?? ilgi ve alakanıza tesekur ederım.

Göksel kardeşim 2/2 Tebliğ' de bu konuyla ilgili madde 'ler aşağıda, Bu belgenin alınması veya avcılık esnasında bulundurulması zorunlu değil ammaa! Su kenarında keyifle olta atmışken Jandarma veya Su Ürünleri Koruma Kontrolden bulunduğun yere gelecek kişilerin ilk sorduğu belge bu evet zorunlu değil ama bunu oraya kontrole gelenlerin çoğu bilmiyor yada şöyle demek sanırım daha doğru olur biliyor ama sırf biyerden açık yakalamak zihniyeti ile kasten yapıyor ve bu sebeple keyifle atılan olta kabusa dönebilir. Zaten çokta pahalı değil ve bu dönem 4 yıllık, almanda fayda var bence...

İKİNCİ BÖLÜM

Amatör Balıkçılık Yapılması

Türk vatandaşlarının amatör balıkçılık yapmaları

MADDE 4 – (1) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gerçek kişiler, bu Tebliğ ile getirilen yasak, sınırlama ve sorumluluklara uymak şartıyla amatör balıkçılık yapabilirler. Bu kişilere müracaatları halinde, veriliş tarihinden itibaren dört yıl geçerli olmak üzere, il ve ilçe müdürlüklerince Amatör Balıkçı Belgesi verilir. Bu belgenin alınması veya avcılık sırasında bulundurulması zorunlu değildir.

(2) Gönüllü amatör balıkçılık kuruluşları, üyelerinin belge alma işlemini topluca yaptırabilirler.

(3) Amatör Balıkçı Belgesi aşağıdaki forma uygun olarak düzenlenir.

Şekil 1 - Amatör balıkçı belgesi

http://img519.imageshack.us/img519/6245/sirkresim2uz9.jpg

BALIKÇININOĞLU
16.05.09, 18:39
arkadaşım bu belgeyi ben 2005 yılında aldım ve silah ruhsatım kadar faydasını gördüm.hele birde amatör avlanma kurallarınıda biraz olsun biliyorsan değme keyfine,o tarihte fiyatı yeni 10 tl idi,iki resimle tarım il müd. gidersen on dakikada veriyorlar.bu arada hoşgeldin

AmatörNiğdeli
17.05.09, 00:28
18 imi doldurduğum gün alacağım ilk belge amatör balıkcı belgesi olacak :)

orfozoguz
17.05.09, 22:05
GÖKSEL kardeşim selamünaleyküm.
Bu amatör avcılık belgesi il ve ilçe tarım il müdürlüklerinden 7 ytl 1resim ve nüfus cuzdanı ile alabileceğin bir belgedir önceden kullanımı 1 yıllıktı ancak yeni sirkülerde bu belgenin alınması zorunluluğu kaldırıldı fakat başvuru halinde tarımdan yine çıkarttırabilirsin üstelik kullanım süresi 3 yıla yükseldi.bende var

şimdi sen geçerli değilse neden çıkarttırayım diyorsundur bak sana neden çıkarttıracağını anlatayım.geçen sezon sonunda kırıkkale de kalecik mevkiinde balık avlayan arkadaşlar bir jandarma yoklaması sırasında bu kartları soruluyor allahtan hepsindede var bunlara birşey olmuyor yalnız yanlarındaki başka bir grupta bu belge yok hatta adamların belgedende haberi bile yok sonuç oltalarına el konuluyor avlaktan uzaklaştırılıyorlar ve tam hatırlamıyorum ama 700 tl civarındada bir ceza yiyorlar.

şimdi sence hoş bir av gününde sırf bu belgen olmadığından bu tür bir tatsızlık yaşamak istermisin.ben istemem.

birde işin başka bir boyutu var kara avcılarının malum bir av teskeresi tüfek ruhsatı var ve bu ruhsat onları hem devlet nazarında ciddiye alınmalarını sağlıyor hemde artı bir moral ekliyor.neden balıkçılarda bu tür belge olmasın biz de ciddiye alınalım değilmi.

saygılarımla

ayıcık
22.05.09, 02:15
bence alınmalı hatta mecbur bile tutulmalı
amatör balıkçı olduğmuz belli olsun arkadaşlar,
ama laf olsun diye değil aynı kara avcılığında olduğu gibi eğitim ve imtahanla verilmeli. eğitim şart

ibrahim26es26
11.06.09, 01:00
arkadaşlar bu belgeyi alıcam da yaş sınırı varmı yokmu o konuda bilgi verirmisiniz? alıcaktım babam engel oldu napıcan dedi ama ben yinede almak istiyorum bilgilendirirseniz sevinirim

comulu
10.10.09, 19:22
merhaba ben de katılıyorum erhan abiye sırf jandarma gitsin suçlu yada değil amatör balıkçılarla uğraşsın diye çıkarılmış bi belge olduğunu zannediyorum ya resmen adamı soğutuyolar bu spordan

erto
15.10.09, 00:09
şimdi belgeler 4 yıllık oldu .her balıkçının olmazsa olmazı

serosez
15.10.09, 08:30
listeye benide yazın :D bende almak istiyorum..Turgay abi büyüksün valla:D

Sefa AYKENAR
18.12.09, 13:55
Bulunmasında fayda var bir ara almak lazım (bir kaç sene önce abant ve yedigöllerde piknik yaparken olta tmak istediğimizde görvliler belgemizi sormuş ,belgesi olanların olta atmalarına izin verdiklerini görmüştüm hüsranla masamıza dönüp gelmiştik )aynı durumla karşılaşmamak için faydalı bence

Kasım TAZEGÜNEY
18.12.09, 14:42
Bulunmasında fayda var bir ara almak lazım (bir kaç sene önce abant ve yedigöllerde piknik yaparken olta tmak istediğimizde görvliler belgemizi sormuş ,belgesi olanların olta atmalarına izin verdiklerini görmüştüm hüsranla masamıza dönüp gelmiştik )aynı durumla karşılaşmamak için faydalı benceAmatör balıkcı belgesinin Abantta geçerliliği yok.(sebebi milli parklara bağlı) Şimdi Abant ta avlanmanın şartı MİLLİ PARK GÖREVLİLERİ( ormancılar) tarafında kesilen günlük balık avlanma fişini almak (fiş bedeli 2 adet olta için 15 tl) bunuda siz gider gölün herhangi bir yerinden oltanızı atarsınız ormancı gelir sizi bulup fişini keser.
Yanlız kemikkurdu ile avlanmak yasak en ideal avlanma nisan ve mayısta kastmaster ağustos ve eylülde fly avcılığı iyi sonuç veriyor

sezon 1 nisan 2010 yılında açılıyorhttp://www.yukleoltaci.com/images/kasim14/958_alafb9.jpg (http://www.yukleoltaci.com/view.php?filename=958_alafb9.jpg)

buda abanta özgü alabalık

BALIKÇININOĞLU
18.12.09, 14:42
işte paylaşmak bu olmalı bence bir sorunun ardından onlarca mükemmel cevap helal be arkadaşlar en büyük oltacılar der başka büyük yok.

Sefa AYKENAR
18.12.09, 14:44
Kasım abi bizim ittiğimizde bana belge sormuşlardı makbuz kesseler canımıza sefaydı belki soran arkadaşta bizim gibi oranın acemisiydi

Kasım TAZEGÜNEY
18.12.09, 14:58
Kasım abi bizim ittiğimizde bana belge sormuşlardı makbuz kesseler canımıza sefaydı belki soran arkadaşta bizim gibi oranın acemisiydi

evet demek o bilmiyormuş birdaha gidersen kişi başı 2 olta kullanabilirsin(dip veya şamandıralı) ormancı seni bulur. Avlanma süreside gün doğumu gün batımı. yapay yem olarak çeşitli meps. kastmaster-clio ko-wobler iş yapar
bilgin olsun

Sefa AYKENAR
18.12.09, 16:04
evet demek o bilmiyormuş birdaha gidersen kişi başı 2 olta kullanabilirsin(dip veya şamandıralı) ormancı seni bulur. Avlanma süreside gün doğumu gün batımı. yapay yem olarak çeşitli meps. kastmaster-clio ko-wobler iş yapar
bilgin olsun

Abicigim bilgilendirmen için teşekkürederim , desene pamuk eller cebe:) , ama bolunun alasına deyer be ,deymezmi deyer deyer

topaloğlu
08.12.10, 21:44
Bafra'da yıllar önce amatör olta balıkçıları derneğini kurduk. Doğal olarakta amatör olta balıkçılarının sorunlarının çözümü ve avlakların korunması hususunda bir dizi çalışma yaptık. Üye sayımızda kısa sürede çoğaldı fakat bizim insanımızın yapısı işte herşeyi devletten beklemenin tipik alışkanlığı olsa gerek yasal olan dernek genel kuruluna üyelerin katılımını sağlamak bile eziyet oldu. Kapı kapı gezerek herkesten kurula gelmesini rica ettik öyle ya katılım olmayınca genel kurul olur mu.? sonuç yine de şöyle geniş katılımlı bir toplantımız olmadı ne hikmetse o gün herkesin bir işi çıkıveriyor. derneğin faaliyetlerini yürütmesinde gerekli üye aidatlarını bile tam toplayamadık . Bahsedilen belgeyi de çevremize örnek olması açısından topluca dernek üyelerine alalım dedik ilçe tarıma gittiğimizde yıllar önce karşımıza o zaman ki parayla 8 milyon lira çıkardılar bunu duyan üyelerde istemedi. Buna rağmen talep edenlere çıkarttık kısa süre sonra da mevburi olması kaldırıldı. Avlakların korunması adına yasa dışı avcılığı gerekli yerlere bildirdik özellikle balığın yumurtlama dönemlerinde kıyılara serilen metrelerce ağ yerlerini arkadaşlarımız ihbar etti sonuç ilgilenen olmadı. Bu yetmez gibi olta balıkçılarına yasak geldi onların üzerine daha fazla gelindi çunkü olta balıkçısı kıyıya gidince serilen ağ'ları görüp ihbar ediyordu. Çok fazla uzatmayalım sonuçta sesimizi hiç bir yere duyuramadık zaten derneğe ilgide kalmadı herkes yine kafasına göre takılıyor. Tüm bu zorluklara rağmen her giderini karşılayarak derneği ayakta tutmaya çalışıyoruz. Bu işe gönül vermek zor inanın bu hastalığın tedavisi yok. Olta balıkçılığına ve doğa'ya aşık olmanın onu sahiplenmenin tedavisi yok. Bizim olduğu kadar yetkili kişilerinde avlaklara ve doğa'ya sahip çıkması milli servetlerimizi koruması dileklerim ve saygılarımla..

kulekreis
09.12.10, 02:40
Sevgili oltacı dostlarım. Amatör balıkçılarda bu belgenin olması iyi dir ancak 10 dakikada verilen belgenin hiçmi hiç önemi yoktur. Bunu almaya hak kazanan amatör balıkçının Kuralları bilmesi ve doğaya olan saygısı tam olmadıkça . Bu belge verilmemelidir. Belge verildiğinde her birkaç yılda bir bilgilerin unutulmadığı yeni ilave ve eklerin bilinmesi zorunluluğunda imtihan edilmeli ayni sağlık muayenesi yapılır gibi. Tasdik edilmeli ve para alınmamalı. 1970 li yıllarda ADB almak için müracaat ettim . Her konuyu ezbere bilmiş olmama rağmen 6 ayda belgemi zor aldım. Aldım da ne oldu ogün bugündür bir allahın kulu yahu bu tekneyi hangi evrakla kullanıyorsun göster bakalım demedi. Enson geçen sene araba ehliyeti gibi kart yaptılar . çil çil duruyor . Lafın özü Tüm Türkiye cumhuriyeti vatandaşları bu belgeyi alsa ne olacak 3 ayda herkese verirler. Tırıvırı mı bitecek avuç içini doldurmayan balıklarmı geriye bırakılacak. Bunları yazdıkça, bunları gördükçe, bunları
düşündükçe kahroluyorum. Dünyanın birçok ülkesini gördüm gezdim etüd ettim. Ülkem kadar güzelini görmedim. İçinde yaşayan insanlar kadar da ülkesini kirleten bir yer görmedim. Hakkınızı helal edin dostlar

Tayfun TURNALI
09.12.10, 17:15
Sevgili oltacı dostlarım. Amatör balıkçılarda bu belgenin olması iyi dir ancak 10 dakikada verilen belgenin hiçmi hiç önemi yoktur. Bunu almaya hak kazanan amatör balıkçının Kuralları bilmesi ve doğaya olan saygısı tam olmadıkça . Bu belge verilmemelidir. Belge verildiğinde her birkaç yılda bir bilgilerin unutulmadığı yeni ilave ve eklerin bilinmesi zorunluluğunda imtihan edilmeli ayni sağlık muayenesi yapılır gibi. Tasdik edilmeli ve para alınmamalı. 1970 li yıllarda ADB almak için müracaat ettim . Her konuyu ezbere bilmiş olmama rağmen 6 ayda belgemi zor aldım. Aldım da ne oldu ogün bugündür bir allahın kulu yahu bu tekneyi hangi evrakla kullanıyorsun göster bakalım demedi. Enson geçen sene araba ehliyeti gibi kart yaptılar . çil çil duruyor . Lafın özü Tüm Türkiye cumhuriyeti vatandaşları bu belgeyi alsa ne olacak 3 ayda herkese verirler. Tırıvırı mı bitecek avuç içini doldurmayan balıklarmı geriye bırakılacak. Bunları yazdıkça, bunları gördükçe, bunları
düşündükçe kahroluyorum. Dünyanın birçok ülkesini gördüm gezdim etüd ettim. Ülkem kadar güzelini görmedim. İçinde yaşayan insanlar kadar da ülkesini kirleten bir yer görmedim. Hakkınızı helal edin dostlar

Hasan abi merhaba...sanırım bu belgeyi vermelerinin amacı para toplamak...
amatörü eğitip bilinçlendirmek gibi bir kaygısı yok yetkililerin...
zaten zorunlu olmayışından belli bu belgenin ne işe yaradığı...

selamlar...saygılar...