PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Alabalık Avı Zaman Yasağı 01 Mart 2014 Günü Sonunda Bitiyor.

OLTACILARDER
28.02.14, 21:55
http://www.oltaciyukle.com/images/2014/02/28/ak8ujwqm.jpg

Alabalık Avı Zaman Yasağı 01 Mart 2014 Günü Sonunda Bitiyor.

Öncelikli amacı sürdürülebilirlik olan tüm doğa aşığı amatör olta balıkçılarına yeni sezonda bol trofeli avlar dileriz.

3/2 Numaralı Amatör Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ hükümleri gereği 01 Ekim 2013-01 Mart 2014 tarihleri arasında Türkiye' nin tüm bölgelerinde yasak olan Doğal Alabalık türlerinin ve Ormaniçi Sularda doğal türleriyle beraber yasak olan Gökkuşağı Alabalığının amatör avcılığı 02 Mart 2014 tarihinden itibaren açılıyor.

Zaman yasaklarına uyulmaması halinde;
(a) Aykırılığın amatör avcılık kapsamında olduğu tespit edilirse, 1380 sayılı Su Ürünleri Kanununun 36 ncı maddesinin (a) bendinin 5 inci alt bendindeki idari para cezası verilir (282TL ).
(b) Aykırılığın ticari avcılık kapsamında olduğu tespit edilirse, Su Ürünleri Kanununun 36 ncı maddesinin (h) bendi veya ilgilendirmesi halinde diğer bentlerindeki idari yaptırım kararları verilir ( En az 959TL ).

http://www.oltaciyukle.com/images/2013/10/01/7dv4YO.jpg

3/2 NUMARALI AMATÖR AMAÇLI SU ÜRÜNLERİ
AVCILIĞINI DÜZENLEYEN TEBLİĞ' İN TAMAMINI OKUMAK İÇİN AŞAĞIDAKİ LİNKİ KULLANABİLİRSİNİZ.

3/2 TEBLİĞ (http://www.oltacilar.com/3-2-numarali-amator-amacli-su-urunleri-avciligini-duzenleyen-teblig-yeni-t10904.html)

Yöntem ve Sınırlamalar
İçsularda amatör avcılık

MADDE 13 –
(4) Bir amatör balıkçı en fazla 4 olta takımı ile avlanabilir. Olta başına iğne sayısı 3 adedi geçemez. Ancak, alabalık avında iki olta takımından daha fazla olta takımı kullanılamaz ve her olta takımında iki iğne bulunabilir.
(5) Akarsularda her türlü doğal yem kullanılarak alabalık avcılığı yasaktır. Sadece yapay yem kullanılarak avcılık yapılabilir. Göllerde yapılacak alabalık avcılığında ise kan kurdu, kemik kurdu, leş kurdu, sinek larvaları, canlı ya da cansız içsu ve deniz balıkları hariç, her türlü yapay, doğal ve mamul doğal yem kullanılabilir.

MADDE 14 –
Orman içi sularda amatör avcılık
(3) Gökkuşağı alabalığı avcılığında doğal alabalıklara uygulanan zaman yasağı geçerlidir.

Saygı ve selamlarımızla,

OLTACILARDER Yönetim Kurulu

M.Serkan İNANÇ
28.02.14, 22:47
O kadar çalışma sonrasında ilgili, bilgili ve deneyimli isimlerden eğitim alan arkadaşlarımıza "Fly' ına kurban olduklarım" diyerek sezonun hayırlı uğurlu olmasını diyorum diye bir şey söylesem ayıp olmaz değil mi arkadaşlar:D

Haydi cümleten rastgele...

iLK_KaN
28.02.14, 22:56
bağlayanlara malzeme göndersek birkaçtane bağlanmış hediye ederlermi acaba ya :))

Cümleten rast gele :)

A.Engin Çelebi
28.02.14, 23:02
Eee şimdi ben yarın itibariyle alabalık bulunan bir avlağa gitsem ve atsam oltamı ceza mı yazacaklar bana?

Anlamadım, tebliği okudum 01 Ekim-01 Mart arasında diyor ama.

Nasıl olacak şimdi?

gökhan
02.03.14, 10:23
Oltacılarder Fly cıları sitede hep sahte yapımı olta atma resimleri gördük artık sıra kırmızı benekli ile resim çekinmenize geldi.
Sezon açıldı merakla FLY raporlarınızı bekliyorum

Hakkı HARMANCIK
02.03.14, 13:42
Sevgili Gökhan fly ile kırmızı benekli ala balığa gidenlerin pek rapor açacaklarını sanmıyorum. :D Fly raporları için tatlı su kefalinin zamanını beklemek lazım :)

Bülent YILMAZ
02.03.14, 20:28
Haydi bakalım fly'cılar görelim neler öğrenmişsiniz?...:)