Orijinalini görmek için tıklayınız : “Orman İçi Sularda Dönem Boyu Avlanma İzin Belgesi” veya “Günlük Avlanma Fişi”
keşfetmekiçinbak
25.07.13, 00:55
Merhaba, forumda son zamanlarda paylaşılan konular üzerine bu konuyu açmam gerekti.
Orman içi su kavramı: Orman ve su işleri bakanlığı'nın görev alanındaki tüm sular, dere, gölet, baraj, su birikintisi orman içi su olarak tanımlanabilir. Kanun ve kanun maddesini bir tarafa bırakın. Avlanacağınız bölgenin orman içi su tanımına girip girmediğini en kısa şekilde Orman ve su işleri bakanlığından öğrenebilirsiniz. Örnek vermek gerekirse Bolu ilinin neredeyse tüm dereleri orman içi su olarak kabul edilebilir,
somut örnekler ise; Abant Gölü, Yedigöller ve dereleri orman içi sudur.
Orman içi sularda avlanma kurallarını 28388 sayı, 18.08.2012 tarihli Resmi Gazetede yayınlanan 3/2 NUMARALI AMATÖR AMAÇLI SU ÜRÜNLERİ AVCILIĞINI DÜZENLEYEN TEBLİĞ düzenlemiştir ve 4 yılda bir yenilenir. (TEBLİĞ NO: 2012/66)
İlgili madde aynen şöyledir.
Orman içi sularda amatör avcılık
MADDE 14 – (1) Orman içi sularda amatör avcılık için, Orman ve Su İşleri Bakanlığı mahalli birimlerinden “Orman İçi Sularda Dönem Boyu Avlanma İzin Belgesi” veya “Günlük Avlanma Fişi” alınmak suretiyle yapılır.
(2) Günlük Avlanma Fişi verme yetkisi, Orman ve Su İşleri Bakanlığınca belirlenecek esas ve usuller kapsamında, kendi mülki hudutları ile sınırlı olmak üzere, köy tüzel kişiliklerine devredilebilir. Bu tür alanlarda gökkuşağı alabalığının bulunması durumunda, bu tür için zaman yasağı uygulanmaz.
(3) Gökkuşağı alabalığı avcılığında doğal alabalıklara uygulanan zaman yasağı geçerlidir.
(4) Tatlısu kefali avcılığında Çizelge-6’daki, orman içi suyun bulunduğu ilin yer aldığı bölgeye ait zaman yasağı uygulanır.
(5) Orman ve Su İşleri Bakanlığınca, özel avlanma izni ile avlanılan orman içi sularda gün içinde avlanma saati ve avcı sayısına sınırlama getirilebilir.
Buraya kadar her şey anlaşılır bence. Bir açıklık soru işareti yok. Varsa cevaplayabilirim.
Ancak 3/2 Tebliğ yayınlandıktan kısa bir süre sonra, 05.09.2012 tarihinde, T.C. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Bakan Veysel Eroğlu imzası ile balık avcılığı ile sorumlu tek bakanlık olan T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI'na 1210 sayılı bir yazı göndermiştir. Yazıda ;
01 Eylül 2012-31 Ağustos 2013 tarihleri arasında avlanmaya açık olan orman içi sularda ücretler;
Korunan alanlar hariç ülke genelinde dönem boyu avlanma izin ücreti: 100 TL
Korunan alanlar dahil ülke genelinde dönem boyu avlanma izin ücreti: 200 TL
Korunan alanlar hariç ülke genelinde günlük avlanma izin ücreti: 10 TL
Korunan alanlarda günlük avlanma izin ücreti (Özel avlanma izin ücreti): 20 TL
olarak belirlenmiştir.
Ayrıca bu ücretlerde;
-Orman içi suların bulunduğu köylerde ikamet eden kişilere, kendi köy hudutları içerisinde bulunan orman içi sularda avlanmak istemeleri durumunda % 70,
-Orman içi suların bulunduğu ilçelerde ikamet eden kişilere, kendi ilçe hudutları içerisinde bulunan orman içi sularda avlanma istemeleri durumunda % 50,
-Orman içi suların bulunduğu illerde ikamet eden kişiler, kendi il hudutları içerisinde bulunan orman içi sularda avlanma istemeleri durumunda % 25,
tenzilat uygulanır.
Şeklinde bir açıklama getirilmiş olup kafalar iyice karıştırılmıştır. Akıl almaz tenzilat ( indirim ) ları bir kenara bırakacak olursak. Benim anladığım;
A Korunan alanlar hariç ülke genelinde dönem boyu avlanma izin ücreti: 100 TL
Abant ve Yedigöller gibi korunan alanlar hariç ülke genelindeki tüm orman içi suları ifade etmekte.
B Korunan alanlar dahil ülke genelinde dönem boyu avlanma izin ücreti: 200 TL
Abant ve Yedigöller gibi korunan tüm alanlar da dahil olmak üzere.
bir yıllık, aslında bir dönem ve 6 aylık toptan avlanma ücretleridir.
A daki belgeniz yoksa Korunan alanlar hariç ülke genelinde günlük avlanma izin ücreti: 10 TL ödersiniz. Ancak bu maddenin açılımından çok emin değilim.
Buna ilave olarak Orman Bakanlığı kontrolü altındaki tüm paralı/günlük avlanma fişi satılan sularda ise, B deki dönem boyu avlanma belgeniz yoksa ;
Korunan alanlarda günlük avlanma izin ücreti (Özel avlanma izin ücreti): 20 TL
olarak belirlenmiştir.
ödersiniz.
Bütün laf kalabalığı bir tarafa orman içi sularda avlanacaksınız öncelikle 100 TL ve 2 fotoğraf verip dönem boyu avlanma izni alacaksınız. Burası kesin.
İşte böyle bulmaca bilmece gibi bir yapı oluşmuştur. Orman içi sularda avlanacak alabalık meraklılarına önemle duyurulur. Ben mi? Bu sene avlanmadım. Sırf bu maddeler yüzünden.
Aslında son Tebliğ toplantısında bu maddenin saçmalığı vurgulanmış ancak üstü bir şekilde kapatılmış ve konu değiştirilmiştir. Tebliğ yayınlandıktan hemen sonrada ücretler garip bir şekilde yeniden düzenlenmiştir.
Ayrıca Tebliğdeki bu maddenin iptali ( MADDE 14 ) için Danıştaya dava açılmıştır.
Sevgili ustam aslında tüm oltacıların bu belgeyi almaları gerektiğini düşünüyorum, nedeni mutlak suretle orman içinde açık sezonda hiç olmazsa yılda bir kerede olsa avlanıyoruz.
O zaman bu yukarıda bahsi geçen evrağı yanımızda bulundurmamız bizim menfatimize diye düşünüyorum.
keşfetmekiçinbak
25.07.13, 02:25
Sevgili ustam aslında tüm oltacıların bu belgeyi almaları gerektiğini düşünüyorum, nedeni mutlak suretle orman içinde açık sezonda hiç olmazsa yılda bir kerede olsa avlanıyoruz.
O zaman bu yukarıda bahsi geçen evrağı yanımızda bulundurmamız bizim menfatimize diye düşünüyorum.
Sevgili Akın, belgenin hukuki temelinin olmadığını düşünüyorum. Bu belgenin şu an benim için tek anlamı " güçlü olanın güçsüz görünene dayatmasıdır ". Ancak bu kural var olduğu sürece senin de ifade ettiğin gibi hepimizin cebinde bir tane olmak zorunda gibi. Sene de bir kez dahi orman içi suda avlanıyorsak bu böyle, haklısın. Şu an için cebimizde bu belgeden olması menfaatimize. Ama karşı duruşu da kararlı bir şekilde sergilemek lazım. Yasal yollardan.
A.Engin Çelebi
25.07.13, 03:23
Saygıdeğer abilerim bu hafta ehliyet almak için gitiğim kursa 20 dakika erken gittim ve biraz diğer hocalarla ve diğer kursiyerlerle sohbet etme imkanı buldum. Bu kısa sohbette bir kursiyer abim dedi ki "adam bana yeşil yanarken son sürat geliyor ve kendine kırmızı ışık yanmasına rağmen ben frene ayağımı koyunca hiç oralı olmadan basıp kırmızıda geçiyor böyle bir ahlaksızlık olabilir mi ?" diye sorunca hocalar "işte bu durumda ORMAN KANUNLARI geçerlidir" demişlerdi.
Aslına bakarsak bu durum her tarafımızın ne kadar çürüdüğünün göstergesidir.
Tuncay abinin bahsettiği 100,200 TL'den haberim yoktu bu mesajı sabah 04.00'da okuyana kadar. Şimdi benim tanıdığım ve devlette görevli biyolog bir arkadaşım var ve istediği zaman istediği yerde avlanabiliyor. Hatta köyde bulunan insanlarımız avlanmak için belge alıp %70 indirimden faydalanmadan hatta para vermeden serpmesini, tırıvırısını alıp bulunduğu bölgenin ırzına geçebiliyor.
Bizler de burada veya herhangi bir derneğe üye olarak kendimizi Türkiye!nin içsuları ve denizleri için paralayalım. Aslında bu maddenin değiştirilme konusunda bizler de ayağa kalkıp "...amatör olta balıkçısı dernek üyelerine ücretsizdir." gibi bir ibare koydurmalıyız.
Köylü, mahalleli gitsin avlansın, biz gidelim bir de görevlilerin inisiyatifindeki bu maddeye takılalım.
(5) Orman ve Su İşleri Bakanlığınca, özel avlanma izni ile avlanılan orman içi sularda gün içinde avlanma saati ve avcı sayısına sınırlama getirilebilir.
keşfetmekiçinbak
26.07.13, 23:39
Sevgili Engin,
Elimizi nereye atsak elimizde kalıyor aslında. Neye parmak basarsak basalım bize ( amatörler ) göre orada bir köprübaşı tutmacılığı, bir savsaklık, bir derebeylilik hali benzer bir olumsuzluk muhakkak karşımıza çıkıyor. Bunlar ile başa çıkabilmenin tek yolu bağımsız güçlü sivil toplum örgütlerine sahip olmak. Sözüm ona en güçlü örgütlerimizden birisi olan Futbol Federasyonumuzun ve futbolumuzun ! içinde bulunduğu durumu hepiniz biliyorsunuz...
Ne yapmak lazım. Evet kesinlikle güçlü olmak lazım. Bunun için de halkın desteğini, yani amatörlerin desteğini almak lazım. Uzaktan ahkam kesip dernek şunu yapsın bunu yapsın demekle olmaz bu işler. Biz bir araya gelenler, OLTACILARDER zaten hali hazırda elimizden geleni yapıyoruz. Daha mutlu, daha güzel amatör balıkçılık için debelenip duruyoruz. Oysa ki uzak duran o sessiz çoğunluk ancak başına bir şey geldiğinde "dernek şunu bunu yapsın" diyen sessiz çoğunluk. Onlar olmadan bizlerin çok fazla başarması olanaksız. Önümdeki süzgeçten tecrübelerimi geçirip ileri doğru baktığımda anlıyorum ki o sessiz çoğunluk ellerindeki olta alınmadığı sürece bize destek vermeyecek. Üzülerek ifade ediyorum ki bu böyle. Bu memleketin en büyük öğretisi " bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasındır". Belki de yüzyıllardır bu öğreti benliğimizin en derin noktalarına ince ince işlenmiştir. Bundan öyle bugünden yarına kurtulamazsınız. İş çok zor, neredeyse ütopya, ulaşılması imkansız. Bir ışık var mı; ışık hep var ama görebilene.
Bu maddenin iptali için açılan davaya gelince. Devletin avukatları dava zamanında açılmadığı için ( Tebliğin yayınlanmasından 60 gün içerinde ) davayı düşürdüler. Dikkat edin haklıyız haksızsınız a hiç girmeden ince ayarlardan destek alarak dava düştü. Nasıl ama :-)
Bundan öncekiler sürdü bu da sürer... sürecek :-)
M.Serkan İNANÇ
30.07.13, 20:26
Merhaba, forumda son zamanlarda paylaşılan konular üzerine bu konuyu açmam gerekti.
Orman içi su kavramı: Orman ve su işleri bakanlığı'nın görev alanındaki tüm sular, dere, gölet, baraj, su birikintisi orman içi su olarak tanımlanabilir. Kanun ve kanun maddesini bir tarafa bırakın. Avlanacağınız bölgenin orman içi su tanımına girip girmediğini en kısa şekilde Orman ve su işleri bakanlığından öğrenebilirsiniz. Örnek vermek gerekirse Bolu ilinin neredeyse tüm dereleri orman içi su olarak kabul edilebilir,
somut örnekler ise; Abant Gölü, Yedigöller ve dereleri orman içi sudur.
Buraya kadar her şey anlaşılır bence. Bir açıklık soru işareti yok. Varsa cevaplayabilirim.
Abi öncelikle böyle bir konu açtığın için teşekkür ediyorum.
Forumda buna benzer belki eskilerde onlarca konu vardır ama net ve açıklayıcı bir sonuç çıkmamış konulardır.
İnşallah bu konuyu sonuca ulaştırabiliriz:)
İlk önce tarifinden başlamak istiyorum.
Yani orman içi su...
Nerelerin orman içi sayılıp nerelerin orman içi sayılmadığını defalarca tartışmışızdır.
İki parça bodur ağacın önünde bulunan su birikintilerine bile orman içi su deniliyor bazı zamanlar...
Mesela sence bu levhaların olduğu mekanlar orman içi su mudur?
http://img396.imageshack.us/img396/4346/resim111yo1.jpg
http://oltaciyukle.com/images/2013/07/30/i2WrXqF54.jpg
Not:
İlk kare 2008 yılı Eylül ayı içerisinde çekilmiş son kare ise yakın zamanda çekilmiştir.
1 Nisan 2003 tarihinde Çevre ve Orman Bakanlıklarının birleştirilmesi suretiyle kurulup 29 Haziran 2011 tarihinde T.C. Orman ve Su İşleri Bakanlığı ismini aldığını hatırlatayim.
Alt karedeki artisti ise boşver... O yakında asker zaten. Şimdilik konu mankeni diyelimde biran önce gitsin-gelsin:D
keşfetmekiçinbak
30.07.13, 23:03
Abi öncelikle böyle bir konu açtığın için teşekkür ediyorum.
Forumda buna benzer belki eskilerde onlarca konu vardır ama net ve açıklayıcı bir sonuç çıkmamış konulardır.
İnşallah bu konuyu sonuca ulaştırabiliriz:)
İlk önce tarifinden başlamak istiyorum.
Yani orman içi su...
Nerelerin orman içi sayılıp nerelerin orman içi sayılmadığını defalarca tartışmışızdır.
İki parça bodur ağacın önünde bulunan su birikintilerine bile orman içi su deniliyor bazı zamanlar...
Mesela sence bu levhaların olduğu mekanlar orman içi su mudur?
http://img396.imageshack.us/img396/4346/resim111yo1.jpg
http://oltaciyukle.com/images/2013/07/30/i2WrXqF54.jpg
Not:
İlk kare 2008 yılı Eylül ayı içerisinde çekilmiş son kare ise yakın zamanda çekilmiştir.
1 Nisan 2003 tarihinde Çevre ve Orman Bakanlıklarının birleştirilmesi suretiyle kurulup 29 Haziran 2011 tarihinde T.C. Orman ve Su İşleri Bakanlığı ismini aldığını hatırlatayim.
Alt karedeki artisti ise boşver... O yakında asker zaten. Şimdilik konu mankeni diyelimde biran önce gitsin-gelsin:D
Başkanım,
Verdiğin örneklerin her ikisi de " orman içi su". Şekil ve koruma! kavramlarından bakacak olursan bir tanesinin orman içi su olmadığını düşünebilirsin. Ancak orman içi sular kaderine terkedilmişler, bakanlığın azıcık ilgili oldukları ya da bakanlığın çok ilgili olduğu sular diye ayrılmıyor. Tam tanımı burada forumumuzda var zaten, sevgili Bülent resmi tanımını yapmıştı evvelce.
http://www.oltacilar.com/ormanici-su-tanimi-t10058.html
M.Serkan İNANÇ
30.07.13, 23:40
Başkanım,
Verdiğin örneklerin her ikisi de " orman içi su". Şekil ve koruma! kavramlarından bakacak olursan bir tanesinin orman içi su olmadığını düşünebilirsin. Ancak orman içi sular kaderine terkedilmişler, bakanlığın azıcık ilgili oldukları ya da bakanlığın çok ilgili olduğu sular diye ayrılmıyor. Tam tanımı burada forumumuzda var zaten, sevgili Bülent resmi tanımını yapmıştı evvelce.
http://www.oltacilar.com/ormanici-su-tanimi-t10058.html
Sana hitaben yazdığım mesaj öncesinde forumda orman ile ilgili neler var neler yok hemen hemen hepsine baktım abi.
Bülent' in bu konusunu da hatırlıyorum.
Sen tabelaları iyi analiz ettinmi abi?
Mekanların ikisinide çok iyi bildiğinden dolayı belki benim ne anlatmak istediğimi anlayamamış olabilirsin.
İlk kare yolda giderken önümüze gelen bir dere üzerindeki levha...
İkinci karede ise hemen gölün yanındaki köyün iktisadi işletmesine müsaade edip içeri girişleri ücrete tabi tutmak var.
İçeri girerken benden ücret alanlar oranın neyi oluyor onu anlayamadım abi?
Yani biz oralara girerken ÖZEL İZİN' lemi girmiş oluyoruz?
Sahibi mi? Değil...
Koruma ve kontrolünden görevli olanlarmı? Değil...
O zaman bunları nasıl tanımlayacağız?
YE KÜRKÜM YE misali mi yani?
Son kareyi çektiğimiz mekandaki vatandaş gölde bulunan endemik türün ne boy limitini biliyor nede hangi kurallar çerçevesinde avlanılacağını...
Sakına mesajım yanlış anlaşılmasın.
Benim bu işten anladığım;
AL VE İŞİNE BAK KÖYLÜ KARDEŞİM.
AMA SAKINA GEVEZELİK ETME ve SUS...
Yahu kuzuyu teslim ettiğin gönlü güzel köylü kardeşim SADECE PARA TOPLAMA İŞİNE BAKIP KORUMA KONTROLLE İLGİLİ ben bilmem devlet bilir, zaten onlara ulaşmakta çok zor. Elli şikayetten kırk tanesinde çok daha önemli işlerimiz var diyorlar. Bende 5TL' toplayayimde gerisi çokta TINNNNNNN diyorsa vay benim memleketime:mad:
La havle...
Aklı sivri olanların ettiği lafa benzer Endeminide Al Git Ben www.oltacilar.com Reytingine Bakarım diyesim geliyor gecenin bir vakti:mad:
keşfetmekiçinbak
31.07.13, 00:19
Sana hitaben yazdığım mesaj öncesinde forumda orman ile ilgili neler var neler yok hemen hemen hepsine baktım abi.
Bülent' in bu konusunu da hatırlıyorum.
Sen tabelaları iyi analiz ettinmi abi?
Mekanların ikisinide çok iyi bildiğinden dolayı belki benim ne anlatmak istediğimi anlayamamış olabilirsin.
İlk kare yolda giderken önümüze gelen bir dere üzerindeki levha...
İkinci karede ise hemen gölün yanındaki köyün iktisadi işletmesine müsaade edip içeri girişleri ücrete tabi tutmak var.
İçeri girerken benden ücret alanlar oranın neyi oluyor onu anlayamadım abi?
Yani biz oralara girerken ÖZEL İZİN' lemi girmiş oluyoruz?
Sahibi mi? Değil...
Koruma ve kontrolünden görevli olanlarmı? Değil...
O zaman bunları nasıl tanımlayacağız?
YE KÜRKÜM YE misali mi yani?
Son kareyi çektiğimiz mekandaki vatandaş gölde bulunan endemik türün ne boy limitini biliyor nede hangi kurallar çerçevesinde avlanılacağını...
Sakına mesajım yanlış anlaşılmasın.
Benim bu işten anladığım;
AL VE İŞİNE BAK KÖYLÜ KARDEŞİM.
AMA SAKINA GEVEZELİK ETME ve SUS...
Yahu kuzuyu teslim ettiğin gönlü güzel köylü kardeşim SADECE PARA TOPLAMA İŞİNE BAKIP KORUMA KONTROLLE İLGİLİ ben bilmem devlet bilir, zaten onlara ulaşmakta çok zor. Elli şikayetten kırk tanesinde çok daha önemli işlerimiz var diyorlar. Bende 5TL' toplayayimde gerisi çokta TINNNNNNN diyorsa vay benim memleketime:mad:
La havle...
Aklı sivri olanların ettiği lafa benzer Endeminide Al Git Ben www.oltacilar.com Reytingine Bakarım diyesim geliyor gecenin bir vakti:mad:
Anladım Başkanım anladım da. Anlamayanlara da anlatalım. Sadece kırmızılar okunsa da yeter. Zira ne anlatmak istiyorsan kısa ve öz olmalı. Laf uzamamalı. Ancak yasa ve devlet ile ilgili bir şey anlattığımız için laf ister istemez uzuyor ve anlaşılmaz bir hal alıyor.
ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI TAŞRA TEŞKİLATININ KURULUŞU
GÖREVLERİ, ÇALIŞMA USÛL VE ESASLARI
BİRİNCİ KISIM
Gaye, Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanımlar
Gaye ve kapsam
MADDE 1 - (1) Bu usûl ve esasların gayesi, Orman ve Su İşleri Bakanlığı taşra teşkilâtının görev, yetki, sorumluluk ve çalışma esasları ile Bakanlık Bölge Müdürlükleri ve bunlara bağlı birimlerin kuruluş ve görevlerini düzenlemektir.
Dayanak
MADDE 2 - (1) Bu Yönetmelik, 29/6/2011 tarihli ve 645 sayılı Orman ve Su İşleri Bakanlığının Teşkilât ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameye dayanılarak hazırlanmıştır.
Tanımlar
MADDE 3 - (1) Bu Yönetmelikte geçen;
a) Bakanlık: Orman ve Su İşleri Bakanlığını,
b) Bölge Müdürlüğü: Orman ve Su İşleri Bölge Müdürlüğünü
c) Bölge Müdürü: Orman ve Su İşleri Bölge Müdürünü ifade eder.
İKİNCİ KISIM
Teşkilâtın Görevleri ve Yapısı
BİRİNCİ BÖLÜM
Bölge Müdürlüğünün Görevleri
e) Millî Parklar, Tabiat Parkları, Tabiatı Koruma Alanları, Tabiat Anıtları, Yaban Hayatı Koruma ve Geliştirme Sahaları, Sulak Alanlarla, orman içi su ürünleri ve avcılık faaliyetleri ile ilgili plânlama, etüt, envanter, projelendirme, uygulama, bakım ve kontrol çalışmalarım yapmak veya yaptırmak,
f) Koruma altına alınması gerekli alanlarda etüt envanter çalışması yaparak veya yaptırarak ilân sürecini başlatmak üzere teklif raporu hazırlamak,
g) Korunan alanlarda Bakanlıkça verilecek izin ve irtifak hakları ve yapılacak tahsis ve devirlere dair iş ve işlemleri yürütmek,
ğ) Millî Park ve Tabiat Parklarında mevcut bina, tesisler ve alanların işletilmesi veya kiralanması, bakım, onarım ile ilgili iş ve işlemleri yürütmek,
h) 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve ilgili mevzuat hükümleri doğrultusunda
gerekli iş ve işlemleri yapmak,
ı) Mevzuatta öngörülen idari yaptırım kararlarını tesis etmek,
i) Eğitim, tanıtım ve yayım işlerini plânlamak, uygulamak veya uygulanmasını sağlamak,
j) Görevleri ile ilgili olarak, kamu kurum ve kuruluşları, kalkınma ajansları, gerçek ve tüzel kişiler ve sivil toplum kuruluşları ile işbirliği yapmak,
MADDE 9- (1) Avcılık ve Yaban Hayatı Şube Müdürlüğünün görevleri şunlardır:
a)4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu ve ilgili mevzuatı çerçevesinde avlanma ve avcılıkla ilgili koruma, kontrol ve denetim iş ve işlemlerini yürütmek,
b)Av ve yaban hayvanları, bunların hayat ortamları ve avlakların etüt ve envanterlerinin yapılmasına, avlakların tesisi, tescili ve avlanma kotalarının belirlenmesine ilişkin iş ve işlemleri yürütmek,
c) Av hayvanları ve orman içi su ürünlerinin sürdürülebilir kullanımını sağlamak maksadıyla Belde Belediyeleri, Köy Tüzel Kişilikleri ve sivil toplum örgütleri ile işbirliği yapılmasına dair iş ve işlemleri yürütmek,
d) Avcılık eğitimi, avcılık belgelerinin düzenlenmesi, vizesi ve iptali ile avlanma izin ücretlerine ilişkin iş ve işlemleri yürütmek,
e) İl ve İlçe Av Komisyon Kararlarının alınmasına ilişkin iş ve işlemleri yürütmek,
f) Fahri Av Müfettişleri ile ilgili iş ve işlemleri yürütmek,
g) Kara Avcılığı Kanunu kapsamında zararlılarla mücadele maksatlı avlanma ile ilgili iş ve işlemleri yürütmek,
ğ) Av turizmine dair iş ve işlemleri yürütmek,
h)Orman içi sularda düzenli ve kontrollü balıklandırma çalışmaları ile sportif olta balıkçılığı faaliyetlerinin yürütülmesi ve kontrolüne ilişkin iş ve işlemleri yürütmek,
ı)Yaban hayatı koruma ve geliştirme sahaları ile yaban hayvanı üretme istasyonlarının planlanması, tefriki ve tesisi ile ilgili iş ve işlemleri yürütmek,
i)Yaban hayatı koruma ve geliştirme sahalarında mevzuata aykırı yapılaşma ve alan kullanımını önlemeye yönelik işlemleri yürütmek,
j)Yaban hayvanlarının doğaya yerleştirilmesi, doğadan alınması ile halkalanması, markalanması ve benzeri izleme çalışmaları ile ilgili iş ve işlemleri yürütmek,
k)Yaban hayvanı üretimine ait hizmet ve faaliyetleri takip etmek, özel üretme istasyonlarındaki yaban hayvanı üretim izinleri ve kontrolü ile ilgili iş ve işlemleri yürütmek,
1)Yaban hayvanları ve orman içi su ürünlerinin üretim ve satışı ile ilgili iş ve işlemleri yürütmek,
m)Canlı yaban hayvanlarının, yaban hayvanlarına ait trofe ve benzeri ürünlerin bulundurulması ve koleksiyonculuğunun kontrol, takip ve denetimlerine ilişkin iş ve işlemeleri yürütmek,
n)5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve ilgili mevzuat hükümleri doğrultusunda gerekli iş ve işlemleri yapmak,
o)Bakım ve tedaviye muhtaç yaban hayvanları için kurtarma ve rehabilitasyon merkezleri ile sahipsiz ve güçten düşmüş hayvanlar, sergilenen hayvanlar ve evcil hayvanların korunması ve hayat şartlarının iyileştirilmesi için gerekli tedbirlerin alınmasına yönelik iş ve işlemleri yürütmek,
ö) Hayvanat bahçelerinin kontrolüne ve denetimine ilişkin iş ve işlemleri yürütmek,
p) Yaban hayatının ve evcil hayvanlarının korunması, geliştirilmesi ve yönetimine yönelik her türlü eğitim, tanıtım, yarışma ve bilinçlendirme çalışmalarını yapmak veya yaptırmak,
r) Bölge Müdürü tarafından verilen benzeri görevleri yapmak.
İdari ve Malî İşler Şube Müdürlüğünün görevleri
ÜÇÜNCÜ BÖLÜM
İllerdeki Şube Müdürlüklerinin Görevleri
MADDE 11 - (1) İllerdeki Şube Müdürlüğünün görevleri şunlardır:
a) İş ve işlemleri mevzuat hükümleri çerçevesinde yürütmek, plân, proje ve yıllık programlan uygulamak maksadıyla bağlı birimlerin faaliyetlerini düzenlemek, koordine ve kontrol etmek,
b) Bağlı birimler tarafından hazırlanan bütçeleri ve iş programlarını inceledikten sonra Bölge Müdürlüğüne teklifte bulunmak, onaylanan bütçe ve iş programlarını gerçekleştirmek,
c) Biyolojik çeşitlilik ve tabiatın korunmasını sağlamak maksadıyla gerekli her türlü iş ve işlemleri yapmak veya yaptırmak,
ç) Millî Parklar, Tabiat Parkları, Tabiatı Koruma Alanları, Tabiat Anıtları, Yaban Hayatı Koruma ve Geliştirme Sahaları, Sulak Alanlar, orman içi su ürünleri ile avcılık faaliyetlerine ilişkin plânlama, projelendirme, uygulama, bakım, kontrol, denetim ve benzeri çalışmaları yapmak veya yaptırmak,
d) Eğitim, tanıtım ve yayım işlerini plânlamak, uygulamak,
e) Koruma altına alınması gerekli alanlarda etüt envanter çalışması yaparak veya yaptırarak ilân sürecini başlatmak üzere teklif raporu hazırlamak,
f) Etüt, envanter ve plânlama çalışmaları yapmak veya yaptırmak,
g) Mevzuatta öngörülen idarî yaptırım kararlarını tesis etmek,
ğ) Korunan alanlarla ilgili izin, irtifak ve intifa iş ve işlemlerini yürütmek,
h) Döner sermaye iş ve işlemlerini takip etmek,
ı) Personelin özlük haklan ile ilgili iş ve işlemleri yapmak,
i) Görevleri ile ilgili olarak, kamu kurum ve kuruluşları, kalkınma ajansları, gerçek ve tüzel kişiler ve sivil toplum kuruluşları ile işbirliği yapmak,
j) Bölge Müdürü tarafından verilen benzeri görevleri yapmak.
Evet başkanım hal böyle.
Senin avlak köy tüzel kişiliğine bir şekilde verilmiş ve girişte para kesiliyor. Bir yazı vesaireden destek alıyorlar besbelli. Ancak her kim bu düzene çomak sokar noter ile bütün çarpıklıkları belirlerse. Hem alınan paralar iade edilir hem de koruma ve kontrol ile sorumlu olup görevini yapmayanlar hakkında idari cezalar kesilebilir. Yani faturanın çıkacağı adres bellidir.
Ha bana soracak olursan devletimizin bu tarz şikayetler karşısında takındığı durumda evvelden bellidir. Onlara göre sorun yaratan yer ava, avlanmaya hemen kapatılır sorun da çözülmüş olur. Koruma ve kontrol? Biz amatörler gitmeyince zaten hiç bir kanunsuzluk göze batmaz ve her şey yoluna girmiş olur. Peki bize göre ne değişir. Değişen şu olur, biz kanuna uyar avlanmayız ama uymayanlar avlanmaya devam eder. Olacak olan budur.
Levhalara gelince, Levha kirliliği apayrı bir konu başlığı altında ele alınması gerekiyor.
Etme eyleme, ben yazarım yazmasına da kaç kişi okuyor yaw. Bu zülmü etme bana :-)
keşfetmekiçinbak
01.08.13, 22:16
Buyrun, sana bana yasak ama oralıya serbest.
Ne yani benim suçum derelerinde alabalık olmayan bir köyde doğmak mı?
Devlet bu yapılanları çok iyi biliyor hem de çok iyi,peki asla koruyamadığı ve koruyamayacağı bir dereyi neden yasaklıyor bürokratlar? Neden?
Üstelik hem koruyamıyor hem de suyunda balık olmayan derelere girebilmem için de benden para istiyor!?
http://www.youtube.com/watch?v=Csf23nzl1zo&list=UUmKc8AfWQwR6KTMJz9rAIgg
Buyrun 2013 model yasak av...
http://www.youtube.com/watch?v=q3TdKk8NL7M&feature=c4-overview&list=UUmKc8AfWQwR6KTMJz9rAIgg
Mustafa DEDEMLİ
01.08.13, 23:39
Aramalarım sonucu bu soruya cevap bulamadım.Bilgisi olan varsa cevaplarsa sevinirim.
Ömerli barajı/İstanbul
Altınkaya barajı/Samsun
İznik gölü/Bursa
Sapanca gölü/Sakarya
Darlık barajı/İstanbul
Bu göller Orman içi su kategorisine giriyor mu?
M.Serkan İNANÇ
16.08.13, 23:16
Anladım Başkanım anladım da. Anlamayanlara da anlatalım. Sadece kırmızılar okunsa da yeter. Zira ne anlatmak istiyorsan kısa ve öz olmalı. Laf uzamamalı. Ancak yasa ve devlet ile ilgili bir şey anlattığımız için laf ister istemez uzuyor ve anlaşılmaz bir hal alıyor.
ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI TAŞRA TEŞKİLATININ KURULUŞU
GÖREVLERİ, ÇALIŞMA USÛL VE ESASLARI
BİRİNCİ KISIM
Gaye, Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanımlar
Gaye ve kapsam
MADDE 1 - (1) Bu usûl ve esasların gayesi, Orman ve Su İşleri Bakanlığı taşra teşkilâtının görev, yetki, sorumluluk ve çalışma esasları ile Bakanlık Bölge Müdürlükleri ve bunlara bağlı birimlerin kuruluş ve görevlerini düzenlemektir.
Dayanak
MADDE 2 - (1) Bu Yönetmelik, 29/6/2011 tarihli ve 645 sayılı Orman ve Su İşleri Bakanlığının Teşkilât ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameye dayanılarak hazırlanmıştır.
Tanımlar
MADDE 3 - (1) Bu Yönetmelikte geçen;
a) Bakanlık: Orman ve Su İşleri Bakanlığını,
b) Bölge Müdürlüğü: Orman ve Su İşleri Bölge Müdürlüğünü
c) Bölge Müdürü: Orman ve Su İşleri Bölge Müdürünü ifade eder.
İKİNCİ KISIM
Teşkilâtın Görevleri ve Yapısı
BİRİNCİ BÖLÜM
Bölge Müdürlüğünün Görevleri
e) Millî Parklar, Tabiat Parkları, Tabiatı Koruma Alanları, Tabiat Anıtları, Yaban Hayatı Koruma ve Geliştirme Sahaları, Sulak Alanlarla, orman içi su ürünleri ve avcılık faaliyetleri ile ilgili plânlama, etüt, envanter, projelendirme, uygulama, bakım ve kontrol çalışmalarım yapmak veya yaptırmak,
f) Koruma altına alınması gerekli alanlarda etüt envanter çalışması yaparak veya yaptırarak ilân sürecini başlatmak üzere teklif raporu hazırlamak,
g) Korunan alanlarda Bakanlıkça verilecek izin ve irtifak hakları ve yapılacak tahsis ve devirlere dair iş ve işlemleri yürütmek,
ğ) Millî Park ve Tabiat Parklarında mevcut bina, tesisler ve alanların işletilmesi veya kiralanması, bakım, onarım ile ilgili iş ve işlemleri yürütmek,
h) 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve ilgili mevzuat hükümleri doğrultusunda
gerekli iş ve işlemleri yapmak,
ı) Mevzuatta öngörülen idari yaptırım kararlarını tesis etmek,
i) Eğitim, tanıtım ve yayım işlerini plânlamak, uygulamak veya uygulanmasını sağlamak,
j) Görevleri ile ilgili olarak, kamu kurum ve kuruluşları, kalkınma ajansları, gerçek ve tüzel kişiler ve sivil toplum kuruluşları ile işbirliği yapmak,
MADDE 9- (1) Avcılık ve Yaban Hayatı Şube Müdürlüğünün görevleri şunlardır:
a)4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu ve ilgili mevzuatı çerçevesinde avlanma ve avcılıkla ilgili koruma, kontrol ve denetim iş ve işlemlerini yürütmek,
b)Av ve yaban hayvanları, bunların hayat ortamları ve avlakların etüt ve envanterlerinin yapılmasına, avlakların tesisi, tescili ve avlanma kotalarının belirlenmesine ilişkin iş ve işlemleri yürütmek,
c) Av hayvanları ve orman içi su ürünlerinin sürdürülebilir kullanımını sağlamak maksadıyla Belde Belediyeleri, Köy Tüzel Kişilikleri ve sivil toplum örgütleri ile işbirliği yapılmasına dair iş ve işlemleri yürütmek,
d) Avcılık eğitimi, avcılık belgelerinin düzenlenmesi, vizesi ve iptali ile avlanma izin ücretlerine ilişkin iş ve işlemleri yürütmek,
e) İl ve İlçe Av Komisyon Kararlarının alınmasına ilişkin iş ve işlemleri yürütmek,
f) Fahri Av Müfettişleri ile ilgili iş ve işlemleri yürütmek,
g) Kara Avcılığı Kanunu kapsamında zararlılarla mücadele maksatlı avlanma ile ilgili iş ve işlemleri yürütmek,
ğ) Av turizmine dair iş ve işlemleri yürütmek,
h)Orman içi sularda düzenli ve kontrollü balıklandırma çalışmaları ile sportif olta balıkçılığı faaliyetlerinin yürütülmesi ve kontrolüne ilişkin iş ve işlemleri yürütmek,
ı)Yaban hayatı koruma ve geliştirme sahaları ile yaban hayvanı üretme istasyonlarının planlanması, tefriki ve tesisi ile ilgili iş ve işlemleri yürütmek,
i)Yaban hayatı koruma ve geliştirme sahalarında mevzuata aykırı yapılaşma ve alan kullanımını önlemeye yönelik işlemleri yürütmek,
j)Yaban hayvanlarının doğaya yerleştirilmesi, doğadan alınması ile halkalanması, markalanması ve benzeri izleme çalışmaları ile ilgili iş ve işlemleri yürütmek,
k)Yaban hayvanı üretimine ait hizmet ve faaliyetleri takip etmek, özel üretme istasyonlarındaki yaban hayvanı üretim izinleri ve kontrolü ile ilgili iş ve işlemleri yürütmek,
1)Yaban hayvanları ve orman içi su ürünlerinin üretim ve satışı ile ilgili iş ve işlemleri yürütmek,
m)Canlı yaban hayvanlarının, yaban hayvanlarına ait trofe ve benzeri ürünlerin bulundurulması ve koleksiyonculuğunun kontrol, takip ve denetimlerine ilişkin iş ve işlemeleri yürütmek,
n)5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve ilgili mevzuat hükümleri doğrultusunda gerekli iş ve işlemleri yapmak,
o)Bakım ve tedaviye muhtaç yaban hayvanları için kurtarma ve rehabilitasyon merkezleri ile sahipsiz ve güçten düşmüş hayvanlar, sergilenen hayvanlar ve evcil hayvanların korunması ve hayat şartlarının iyileştirilmesi için gerekli tedbirlerin alınmasına yönelik iş ve işlemleri yürütmek,
ö) Hayvanat bahçelerinin kontrolüne ve denetimine ilişkin iş ve işlemleri yürütmek,
p) Yaban hayatının ve evcil hayvanlarının korunması, geliştirilmesi ve yönetimine yönelik her türlü eğitim, tanıtım, yarışma ve bilinçlendirme çalışmalarını yapmak veya yaptırmak,
r) Bölge Müdürü tarafından verilen benzeri görevleri yapmak.
İdari ve Malî İşler Şube Müdürlüğünün görevleri
ÜÇÜNCÜ BÖLÜM
İllerdeki Şube Müdürlüklerinin Görevleri
MADDE 11 - (1) İllerdeki Şube Müdürlüğünün görevleri şunlardır:
a) İş ve işlemleri mevzuat hükümleri çerçevesinde yürütmek, plân, proje ve yıllık programlan uygulamak maksadıyla bağlı birimlerin faaliyetlerini düzenlemek, koordine ve kontrol etmek,
b) Bağlı birimler tarafından hazırlanan bütçeleri ve iş programlarını inceledikten sonra Bölge Müdürlüğüne teklifte bulunmak, onaylanan bütçe ve iş programlarını gerçekleştirmek,
c) Biyolojik çeşitlilik ve tabiatın korunmasını sağlamak maksadıyla gerekli her türlü iş ve işlemleri yapmak veya yaptırmak,
ç) Millî Parklar, Tabiat Parkları, Tabiatı Koruma Alanları, Tabiat Anıtları, Yaban Hayatı Koruma ve Geliştirme Sahaları, Sulak Alanlar, orman içi su ürünleri ile avcılık faaliyetlerine ilişkin plânlama, projelendirme, uygulama, bakım, kontrol, denetim ve benzeri çalışmaları yapmak veya yaptırmak,
d) Eğitim, tanıtım ve yayım işlerini plânlamak, uygulamak,
e) Koruma altına alınması gerekli alanlarda etüt envanter çalışması yaparak veya yaptırarak ilân sürecini başlatmak üzere teklif raporu hazırlamak,
f) Etüt, envanter ve plânlama çalışmaları yapmak veya yaptırmak,
g) Mevzuatta öngörülen idarî yaptırım kararlarını tesis etmek,
ğ) Korunan alanlarla ilgili izin, irtifak ve intifa iş ve işlemlerini yürütmek,
h) Döner sermaye iş ve işlemlerini takip etmek,
ı) Personelin özlük haklan ile ilgili iş ve işlemleri yapmak,
i) Görevleri ile ilgili olarak, kamu kurum ve kuruluşları, kalkınma ajansları, gerçek ve tüzel kişiler ve sivil toplum kuruluşları ile işbirliği yapmak,
j) Bölge Müdürü tarafından verilen benzeri görevleri yapmak.
Evet başkanım hal böyle.
Senin avlak köy tüzel kişiliğine bir şekilde verilmiş ve girişte para kesiliyor. Bir yazı vesaireden destek alıyorlar besbelli. Ancak her kim bu düzene çomak sokar noter ile bütün çarpıklıkları belirlerse. Hem alınan paralar iade edilir hem de koruma ve kontrol ile sorumlu olup görevini yapmayanlar hakkında idari cezalar kesilebilir. Yani faturanın çıkacağı adres bellidir.
Ha bana soracak olursan devletimizin bu tarz şikayetler karşısında takındığı durumda evvelden bellidir. Onlara göre sorun yaratan yer ava, avlanmaya hemen kapatılır sorun da çözülmüş olur. Koruma ve kontrol? Biz amatörler gitmeyince zaten hiç bir kanunsuzluk göze batmaz ve her şey yoluna girmiş olur. Peki bize göre ne değişir. Değişen şu olur, biz kanuna uyar avlanmayız ama uymayanlar avlanmaya devam eder. Olacak olan budur.
Levhalara gelince, Levha kirliliği apayrı bir konu başlığı altında ele alınması gerekiyor.
Etme eyleme, ben yazarım yazmasına da kaç kişi okuyor yaw. Bu zülmü etme bana :-)
Bir kaç cümle okunsa bence yine kardır.
:D:D:D
M.Serkan İNANÇ
17.08.13, 00:17
Tarife uyan yerlerden birisinde Metehan arkadaşımız geçenlerde bilmeden avlanmış ve bizlerdende takdik istemişti:rolleyes:
http://www.oltacilar.com/sunnet-golu-hk-t11542.html
Yine geçenlerde ismi bende saklı olan bir arkadaşımızda Ankara' nın yıllardır amatör avcılığa kapalı olan mekanlarından birisine gitmiş ve durumun felaket olduğunu anlatmıştı.
Gizli bahçenin ismini isteyenler aşağıdaki listeden 45.000 adet Abant Alasının salındığı yeri bulabilirler:)
http://www.oltacilar.com/turkiye-8217-nin-orman-ici-sulari-baliklandiriliyor-t11029.html?highlight=ALABALIK
Sal babam sal. Salan ellerin dert görmesin;)
Yahu salmakta bu memlekete maddi yönden bir külfet değilmi:o
M.Serkan İNANÇ
26.09.13, 02:07
Paylaşmazsam çatlarım...
Anaç Balık Seferberliği
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Ahmet Özyanık, olumsuz çevresel etkiler ve aşırı avlanma sonucu doğal alabalık popülasyonlarında önemli oranda azalma görüldüğünü söyledi.
http://www.haberler.com/anac-balik-seferberligi-5103657-haberi/
6 milyon yavru yok oldu!
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Ahmet Özyanık, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, 16 Ağustos 2013 tarihinde Trabzon Maçka Altındere Alabalık Üretme ve Yetiştirme İstasyonu’nda meydana gelen olayda yalnızca anaç alabalıkların değil, milyonlarca alabalık yavrusunun da telef olduğunu söyledi. Altındere Deresi’nden Maçka Altındere Alabalık Üretme ve Yetiştirme İstasyonu’na gelen sularda, çimento kokusu yayılması ve suyun renk değiştirmesi sonucu yapılan kontrolde, anaçların tutulduğu havuzlarda balık ölümlerine rastlandığını anımsatan Özyanık, 8 yıllık çalışmalarla elde edilen yaklaşık 12 bin adet anaç balığın tamamının telef olduğunu kaydetti
http://sozcu.com.tr/2013/gunun-icinden/6-milyon-yavru-yok-oldu-360236/
İki ayrı haberde tek el:(
http://sozcu.cubecdn.net/wp-content/uploads/2013/08/kirmizi1.jpg
8 Yıl daha çalışacağız yani.
Ne kadar tuhaf değilmi???
Çimento kokusu yayılması ve suyun renk değiştirmesi sonucu...
Yahu Çimentonun ne işi var o suda diye sormayacağım.
Çünkü burası Türkiye:rolleyes:
HALUK32CARPTR
26.09.13, 20:31
Burası Türkiye!!:(( demek hoşuma gitmesede burası Türkiye...
Evet,burası Türkiye.Dünya da insanlar tesadüfen ölür,Türkiye'de insanlar tesadüfen yaşarlar. :rolleyes:
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2026, Jelsoft Enterprises Ltd.