PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kırşehir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne Teşekkürler.

M.Serkan İNANÇ
23.03.13, 09:28
1380 Sayılı Su Ürünleri Kanununun 3/2 Numaralı Tebliğinin 11. Maddesine göre Gökkuşağı alabalığın da günlük avlanabilecek miktar 10 adet olup 80 adet balık yakalayan tutanakta ismini karaladığım bu vatandaşa 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanununun 36. Maddesinin h bendinin 1. paragrafında yer alan yaptırım uygulanmış ve 923TL İdari para cezası kesilmiştir. (1380 Sayılı Su Ürünleri Kanununun 36. Maddesinin h bendinin ilk paragrafında yazan 500TL yeniden değerlendirme oranına göre 2013 yılında 923TL olarak uygulanmaktadır.)

Bugüne kadar vatandaşı çok fazla üzmek istemeyen müdürlük son günlerdeki yaşanan durumdan dolayı gerçek amatörlerin de adını kötüye çıkartan yakalayabildiği bu kişilere 3/2 Numaralı Tebliğinin 11. Maddesine ve Tırıvırı ile ilgili 13. Maddesi ve 18. Maddesine göre bir hayli işlem yapmıştır, yapmayada devam edecektir.

Kurallar çerçevesinde avlanan bir amatör olarak bile bile bunları yapanlar hak ettikleri cezayı bulsun diyor, görevini yapan Kırşehir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nede teşekkürlerimi sunuyorum.

http://www.hizliresimyukle.com/images/2013/03/23/WlXbq.jpg

http://img476.yukle.tc/images/2369IMG_1328.JPG (http://bit.ly/V0BZqe)

murak3866
23.03.13, 09:42
Bindiğin dalı kesmek bu olsa gerek

TK Kadir AKAR
23.03.13, 10:28
Kırşehir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne Teşekkür ediyorum. Sürdürebilir avcılık için devamını diliyorum...

A.Engin Çelebi
23.03.13, 10:43
Özverili çalışmalarından ötürü Hüseyin Yeşilyurt bey ve Abdullah Turak beyi buradan tekrar yad etmek bir gönül borcudur.
Emeğinize sağlık.
Düşünün, 16.03.2013... Bu tarih haftasonu ve cumartesi gününe denk geliyor. Çoğu devlet memuru evinde oturmuş keyif çatarken (haklarıdır, eleştirmek için söylenmemiştir) bu arkadaşlarımız Amatör Olta Balıkçılığının haklarını savunmuş, önünde duran yasayı okumaktan imtina edenlere hayatlarında unutamayacakları bir tecrübe kazandırmıştır.

Kimsenin ceza yemesini istemeyiz ancak toplumu oluşturan her bireyin toplumun koyduğu kurallara uyma gibi bir zorunluluğu vardır. Umarım ki amatör amaçlı su ürünlerini düzenleyen tebliğe uyum toplumun (amatör avcılıkla ilgilenen) geneline en kısa sürede yaygınlaşır.

Yeri gelmişken:

3/2 NUMARALI AMATÖR AMAÇLI SU ÜRÜNLERİ
AVCILIĞINI DÜZENLEYEN TEBLİĞ
(TEBLİĞ NO: 2012/66)

BİRİNCİ BÖLÜM
Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar
Tanımlar
MADDE 3 –
(2) Bu Tebliğde geçen araç, gereç ve yöntem tanımlarından;
n) Tırıvırı-Paraşüt: Bir olta ipi ucuna bağlı olarak kullanılan, çeşitli ebattaki misina ağ parçalarından imal edilmiş ve misinadan yapılmış olması nedeniyle kolayca kopup yıllarca suda kalabilen, bu özelliği nedeniyle doğal yaşama büyük tehdit oluşturduğu için kullanılması kesinlikle yasak olan, olta ile atılabilen her türlü ağ parçasının genel adını ifade eder.

DÖRDÜNCÜ BÖLÜM
Yöntem ve Sınırlamalar
İçsularda amatör avcılık
MADDE 13 –
(2) Küspeli olta, parakete, sualtı tüfeği, zıpkın, pinter ve sepet gibi tuzakların kullanılması yasaktır. Yemlik uzatma ağı dışında her türlü ağın (tırıvırı, germe, uzatma, sürütme, çevirme, serpme ve benzeri) avlakta bulundurulması ve kullanımı yasaktır.

Genel hususlar
MADDE 18 –
(7) Tırıvırı-paraşüt olarak adlandırılan av aracının üretimi, satışı, istihsal yerleri civarında bulundurulması ve su ürünleri avcılığında kullanılması yasaktır.

3/2 AMATÖR TEBLİĞ TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ (http://www.oltacilar.com/3-2-numarali-amator-amacli-su-urunleri-avciligini-duzenleyen-teblig-yeni-t10904.html)
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

3/1 NUMARALI TİCARİ AMAÇLI SU ÜRÜNLERİ AVCILIĞINI
DÜZENLEYEN TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2012/65)
YEDİNCİ BÖLÜM
Deniz ve İçsularla İlgili Diğer Hükümler
(7) Tırıvırı-paraşüt olarak adlandırılan av aracının üretimi, satışı, istihsal yerleri civarında bulundurulması ve su ürünleri avcılığında kullanılması yasaktır.

3/1 TİCARİ TEBLİĞ TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ (http://www.oltacilar.com/3-1-numarali-ticari-amacli-su-urunleri-avciligini-duzenleyen-teblig-t10995.html)
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SU ÜRÜNLERİ KANUNU
BÖLÜM – VIII
Ceza Hükümleri
Cezalar:
Madde 36 –
h) 23 üncü maddenin (a) bendi ile (b) bendinin birinci fıkrasına göre çıkarılan yönetmelik hükümlerine aykırı hareket edenlere, beşyüz milyon lira idarî para cezası verilir, istihsal olunan su ürünleri zapt ve mahkemece müsadere edilir.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Not: Maliye Bakanlığınca düzenlenen yeniden değerlendirme oranı ile 500TL olan bu miktar 2013 yılı için 923TL olarak uygulanır.

bayram
23.03.13, 13:13
Özverili çalışmalarından ötürü Hüseyin Yeşilyurt bey ve Abdullah Turak beyi buradan tekrar yad etmek bir gönül borcudur.
Emeğinize sağlık.
Düşünün, 16.03.2013... Bu tarih haftasonu ve cumartesi gününe denk geliyor. Çoğu devlet memuru evinde oturmuş keyif çatarken (haklarıdır, eleştirmek için söylenmemiştir) bu arkadaşlarımız Amatör Olta Balıkçılığının haklarını savunmuş, önünde duran yasayı okumaktan imtina edenlere hayatlarında unutamayacakları bir tecrübe kazandırmıştır.

Kimsenin ceza yemesini istemeyiz ancak toplumu oluşturan her bireyin toplumun koyduğu kurallara uyma gibi bir zorunluluğu vardır. Umarım ki amatör amaçlı su ürünlerini düzenleyen tebliğe uyum toplumun (amatör avcılıkla ilgilenen) geneline en kısa sürede yaygınlaşır.

Yeri gelmişken:
ellerine sağlık inşallah her yerde uygularla bu kanunları

FIRAT
23.03.13, 13:50
İyi olmuş babasının tarlasından domates toplar gibi o ne yahu...

gökhan
23.03.13, 13:59
Yetkili arkadaşların ellerine sağlık, bu duyarlılığı tırıvırı ve diğer kanunsuz yöntemler içinde uygulasalar çok iyi olur.

DOLFIN06
23.03.13, 14:59
Yetkili arkadaşların görevlerini yaptıkları için teşekkür ederim. Devamı olur inşallah. Hak edenlere ceza yazarken ellerini korkak alıştırmasınlar. Kalemleri biterse ben onlara kalem getiririm.:)

baytek
23.03.13, 20:01
Kırşehir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne Teşekkür ediyorum.
Sürdürebilir avcılık için devamını diliyorum...

efsane sazancı
23.03.13, 21:27
Teşekkür ederim .

yalnız adam
23.03.13, 21:38
s.a
ben karaova barajındaki havuzun patladığını duyduğumda eyvah dedim
heleki ikinci havuzda delinice tamam bu işin sonu geldi dedim çevremdeki insanlara bu barajın bittiğini söyledim inşallah yanlış düşünüyorum ama bunun sonunda kendine balıkçıyım diyen kişiler yakında jandarma ve yetkililerle çatışmaya bile girecektir dedimya inşallah yanlış düşünüyorum
kim demiş bilmiyorum ama benim en sevdiğim söz şu
balıkçı balığı en pahalı yiyen kişidir :)

kulekreis
23.03.13, 22:20
Allah (c.c.) gözü aç olanların gözlerini doyursun.

s.yilmaz
24.03.13, 02:10
kırşehir il gıda tarım ve hayvancılık müdürlüğünü yaptırımından dolayı kutluyorum.aynı hassasiyeti kendilerine verilen sürenin dolmasına rağmen baraja ağ atmakta ısrar eden gürdal su ürünlerine de göstermesini bekliyorum.

turna avcısı 03
25.03.13, 11:04
Canı gönülden teşekürlerimi sunuyorum.......

İbrahim YILDIZ
25.03.13, 13:23
Kırşehir İl gıda, tarım ve hayvancılık müdürlüğü yetkililerini kutluyorum.

mehteran
26.03.13, 04:08
Keşke heryerde böğle cezalar kesilse, yetkili ve arkadaşları yürekten kutluyorum.. Sonsuz teşekkürler..

kartal0943
26.03.13, 07:21
Keşke heryerde böğle cezalar kesilse, yetkili ve arkadaşları yürekten kutluyorum.. Sonsuz teşekkürler..

Gürkan başkanım biraz su kenarlarını dolaşsan kütahyada da ceza kesildiğini görürsün pazar günü trıvırıcı avına çıktım jandarma ile birlikte biraz toz kaldırdık ama yalnızdım olsun bugün ban devriye gezerim yarın sen gezersin yani diyeceğim oltacılar boşgezmiyor herkes çalışıyor özeniyorsan arasıra bana takıl :D:D

jontravoltka
02.04.13, 10:18
arkadaşlar bu hafta karaovadaydım.yine ağ atanlar vardı.şikayet ettık ama ilgilenende çıkmadı.jandarma geldi ama hiç bir icraat yoktu.adamlarda kımınle nasıl uğraşacak orasıda ayrı mevzu.tırı vırı atan herkesi kınıyorum.umarım buna acil bi çözüm bulunur.yoksa balık kalmayacak amatör avlanan bizler de avcumuzu yalayacacağız.saygılar umarım burdan yetkili birileribu yazımı görürde ilgilenir.