Orijinalini görmek için tıklayınız : 40 cm yayın, 35 cm turna........
Yasin ÖZTÜRK
22.12.12, 11:47
Başlığı ilginizi çekmek için bu şekilde koydum ama asıl derdim yasakların başlamasına rağmen tezgahlarda gezen turnalar boyu gerçekten çok küçük yayınlar vb katledilmiş hayvancıklar...
Aramızda bu gibi bir durumla karşılaşınca ne yapacağımızı bilmeyenler olabilir, maalesef bende bu tür konulara çok hakim değilim (sitede aradım ama sizleri bilgilendirebilecek birkaç satır bulamadım)...
Siz eski üyeler veya bilen abilerimden ricam ister bu konunun altına olsun ister yeni konu açın "Tezgahtaki yasadışı balıklar" veya başka bir başlık adı altında şikayet etmemiz gereken yerler nereler hangi numaraları aramamız gerek, nereden yardım alırsak bu tür durumları daha çabuk sonuca vardırırız lütfen yorumlarınızı esirgemeyin, şimdiden teşekkür ederim...
Sevgili Yasin önce suç unsuru balığın fotoğraflarını çekeceksin. Sonra bulunan yerin tam adresini tespit edeceksin. Sonra Ankara il tarım müdürlüğüne Aşağıda ki telefona bildireceksin. tatmin edici bir bilgi alamazsan . Tarım bakanlığına bildireceksin eğer ilçede bir yerse ilçe tarım müdürlüğüne bildireceksin. bu iş tek başına olmaz oldukça kalabalık bir ekip çalışması yapılmalıdır. İstanbul da bu işi yapan yüzlerce gönüllü var. Allah gayret kuvvet ve sabır versin. AMİN
Gayret Mahallesi Çınardibi Sokak
No:12 Yenimahalle / ANKARA
Telefon : 0 312 344 59 50 Fax : 0 312 315 60 07
A.Engin Çelebi
23.12.12, 00:35
Reise katılmakla beraber bir de aşağıdaki konuları incelemenizi öneririm.
http://www.oltacilar.com/kutahya-da-biz-variz-satamazsiniz-p315173.html#post315173
http://www.oltacilar.com/yasak-zamanda-10-tl-ye-1-kg-turna-p332064.html#post332064
http://www.oltacilar.com/turna-baligi-avi-yasagi-15-aralik-ta-basladi-p307842.html#post307842
Yasin ÖZTÜRK
23.12.12, 13:37
Reise katılmakla beraber bir de aşağıdaki konuları incelemenizi öneririm.
http://www.oltacilar.com/kutahya-da-biz-variz-satamazsiniz-p315173.html#post315173
http://www.oltacilar.com/yasak-zamanda-10-tl-ye-1-kg-turna-p332064.html#post332064
http://www.oltacilar.com/turna-baligi-avi-yasagi-15-aralik-ta-basladi-p307842.html#post307842
Bahsettiğin konuları incelesinler ama sende o an ne yapılabilir bir şeyler söyle ki bilmeyen arkadaşlarımız aydınlansınlar...
Yasin ÖZTÜRK
23.12.12, 13:41
Sevgili Yasin önce suç unsuru balığın fotoğraflarını çekeceksin. Sonra bulunan yerin tam adresini tespit edeceksin. Sonra Ankara il tarım müdürlüğüne Aşağıda ki telefona bildireceksin. tatmin edici bir bilgi alamazsan . Tarım bakanlığına bildireceksin eğer ilçede bir yerse ilçe tarım müdürlüğüne bildireceksin. bu iş tek başına olmaz oldukça kalabalık bir ekip çalışması yapılmalıdır. İstanbul da bu işi yapan yüzlerce gönüllü var. Allah gayret kuvvet ve sabır versin. AMİN
Gayret Mahallesi Çınardibi Sokak
No:12 Yenimahalle / ANKARA
Telefon : 0 312 344 59 50 Fax : 0 312 315 60 07
Telefonuma kaydettim numara ve adresi, istanbul göz önünde balık çeşidi bol o yüzden sözlü ve yazılı basında yeri ankaraya göre daha fazla, buraba daha balılları tanımıyorlar o yüzden büyü küçük demeden alıyorlar, umuyorum daha dikkatli olunur bu konuda, hassasiyetin için teşekkürler...
M.Serkan İNANÇ
13.01.13, 22:57
Güzel bir konuya değinmişsin Yasin, sağolasın kardeş.
Ben hep avlanılamayan balığın satılamayacağı gerçeğinden yol almaya çalışırım. Bunun içinde ilk mücadelemi sahada, yani avlakta vermeye çalışırım. Kısaca anlatmam gerekirse tegahta değilde sahada mücadele etmeliyiz diyenlerdenimdir.
Hiç olta sallamadan sonlandırdığım av günüm saymakla bitmez. Yani ilk önce vatandaşlık görevim gereği gördüğüm illegallikleri temizletmeyi sonrasında oltamı sallamayı yeğliyorum. Sanada verebileceğim ilk tavsiyem bu yöndedir kardeş.
Olta salladığım yerin üç adım ötesine ağ atılıyor bende hiçbirşey olmamış gibi davranıp oltamı sallıyıp keyfime bakıyor sonrasındada gelip forumdan şurada şöyle oluyor, burada böyle oluyor diye veryansın ediyorsam bu sadece kendimi kandırmak anlamına gelir diye düşünürüm.
Ha dersen ki satılamayan balık ne diye avlanılsın. O da madalyonun diğer bir yüzü tabi ki.
OLTACILARDER olarak amatör olta balıkçılığının bilinçli yapılabilmesi için çalışma ve araştırmalar yapmak, çevrenin ve sulak alanların korunması için yapılan araştırmaları desteklemek ve özendirmek parolası ile çıktığımız bu yolda her kim (görevli veya görevsiz) elini taşın altına koyuyorsa sağolsun, varolsun, bu güzel camiayı attıkları olumlu adımlarda yanında bilsin...
Mesala; (1.Örnek)
Senin yaşadığın şehirdeki satılan balıkların %90' ının merkeze dağıtılmadan önce geldiği mekanla ilgili yetkili kurum ve o kurumun dayanak aldığı ilgili kanunlar aşağıdaki linkte mevcuttur dostum.
Yani istenildiği an (ilgili personele kısa bir bilgilendirme neticesinde) yasadışı balık satışına DUR denilebilir...
Ankara Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hal Müdürlüğü' nün dayanak aldığı kanunlardan 6. sıradaki tam senin sorduğun soruya cevap.
Ben değil, onlar diyor kardeş:)
http://www.ankara-bld.gov.tr/genel-sekreter-yardimcisi-necmettin-tah-roglu/sletme-ve-stiraklar-dairesi-baskanligi/toptanci-hal-mudurlugu/yasal-dayanak/
Yasin ÖZTÜRK
14.01.13, 10:27
Ben hep avlanılamayan balığın satılamayacağı gerçeğinden yol almaya çalışırım. Bunun içinde ilk mücadelemi sahada, yani avlakta vermeye çalışırım. Kısaca anlatmam gerekirse tegahta değilde sahada mücadele etmeliyiz diyenlerdenimdir.
Hiç olta sallamadan sonlandırdığım av günüm saymakla bitmez. Yani ilk önce vatandaşlık görevim gereği gördüğüm illegallikleri temizletmeyi sonrasında oltamı sallamayı yeğliyorum. Sanada verebileceğim ilk tavsiyem bu yöndedir kardeş.
Olta salladığım yerin üç adım ötesine ağ atılıyor bende hiçbirşey olmamış gibi davranıp oltamı sallıyıp keyfime bakıyor sonrasındada gelip forumdan şurada şöyle oluyor, burada böyle oluyor diye veryansın ediyorsam bu sadece kendimi kandırmak anlamına gelir diye düşünürüm.
Ha dersen ki satılamayan balık ne diye avlanılsın. O da madalyonun diğer bir yüzü tabi ki.
OLTACILARDER olarak amatör olta balıkçılığının bilinçli yapılabilmesi için çalışma ve araştırmalar yapmak, çevrenin ve sulak alanların korunması için yapılan araştırmaları desteklemek ve özendirmek parolası ile çıktığımız bu yolda her kim (görevli veya görevsiz) elini taşın altına koyuyorsa sağolsun, varolsun, bu güzel camiayı attıkları olumlu adımlarda yanında bilsin...
Mesala; (1.Örnek)
Senin yaşadığın şehirdeki satılan balıkların %90' ının merkeze dağıtılmadan önce geldiği mekanla ilgili yetkili kurum ve o kurumun dayanak aldığı ilgili kanunlar aşağıdaki linkte mevcuttur dostum.
Yani istenildiği an (ilgili personele kısa bir bilgilendirme neticesinde) yasadışı balık satışına DUR denilebilir...
Ankara Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hal Müdürlüğü' nün dayanak aldığı kanunlardan 6. sıradaki tam senin sorduğun soruya cevap.
http://www.ankara-bld.gov.tr/genel-sekreter-yardimcisi-necmettin-tah-roglu/sletme-ve-stiraklar-dairesi-baskanligi/toptanci-hal-mudurlugu/yasal-dayanak/
Tabi başkanım ben ve benim gibiler üzerimize düşeni her zaman yaparız senin de dediğin gibi, avlakta mücadele daha etkili olur.
Yeni üye arkadaşlarımızıda balık yakalamak dışında bu tür konularla bilgilendirmek istedim, umarım senin yorumunuda okuyup aydınlatıcı bilgilere kavuşur.
Bu arada geçen tekrar baktım bu sefer çabanız sonuç vermiş tezgah düzgündü :) :) :)
M.Serkan İNANÇ
27.01.13, 21:51
Mesala; (1.Örnek)
Tabi başkanım ben ve benim gibiler üzerimize düşeni her zaman yaparız senin de dediğin gibi, avlakta mücadele daha etkili olur.
Yeni üye arkadaşlarımızıda balık yakalamak dışında bu tür konularla bilgilendirmek istedim, umarım senin yorumunuda okuyup aydınlatıcı bilgilere kavuşur.
Bu arada geçen tekrar baktım bu sefer çabanız sonuç vermiş tezgah düzgündü :) :) :)
Düzeltin demiş demek ki birileri:D:D:D
Demiştim, tekrarlayayim istedim:)
Ayrıca mesajındaki çabanız ibaresi bence çabamız olması gerekirdi. Sıfır verdim, ayrıca yılda bir defa yapılan kuruluş yıl dönümü kutlamalarınada katılmadın suçlusun kardeş.
Duygu yüklü mektubunu bir kaç ağabey/kardeşime okuttum bugün. Cezanı yakında keseriz sen hiç meraklanma;)
Neyse... İşin şakası bir yana:D
Mesala; (2.Örnek)
ALO GIDA 174 HATTI vardır ama sonuç alman milyonda birdir.
http://www.alo174.gov.tr/
Denemek ne kaybettirir dersen hayatından üç beş dakikanı çalar.
Ama en azından bir şey yapmadım/yapamadım dememiş olup bence elini taşın altına koymuş sayılırsın kardeşim.
Bu hatta ihtiyacımız olduğu her anda arar ve derdimizi güzel bir şekilde ifade edersek hattın varolmasında emeği geçenler öyle ümit ediyorum ki gelen şikayetlere gereken titizliği gösterecek konu ile alakalı (bilgili) kişilere o hatta görev vereceklerdir.
Bu tür sıkıntılarda kimse ALO GIDA 174 HATTI' nı kullanmazsa onlarda Türkiye Cumhuriyeti Başkentinin perakende hali (Ankara Ulus Hali)' nde satılan el kadar Sazanları, Yayınları veya sezon yasağında bulunan Turna balıklarını bilememiş, öğrenememiş olurlar.
Daha doğrusu Turna Balığı, Sazan Balığı, Yayın balığı ve benzerleri ne demektir bilemezler.
Beş/On, Elli/Yüz, Bin/Onbin ayrı kişi arayıpta şikayette bulunsun bakalım neler oluyor:rolleyes:
Yasin ÖZTÜRK
29.01.13, 12:52
İki yıldır cezam kabarmıştır başkanım neyse çekerim aklımda, uğraşıcam bıkmam onlar bıkacak eninde sonunda, yılmak yok yola devam...
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2026, Jelsoft Enterprises Ltd.