PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Misina Ağlar Hakkında

iarslan
30.11.12, 22:56
Misina ağ yasağı ile ilgili T.B.M.M.'nde ilgili Bakanlığa sorular sorulmuş ve cevaplar verilmiştir. Okumanızı umarım.

http://www2.tbmm.gov.tr/d24/7/7-4713sgc.pdf

kulekreis
30.11.12, 23:06
Misina ağ yasağı ile ilgili T.B.M.M.'nde ilgili Bakanlığa sorular sorulmuş ve cevaplar verilmiştir. Okumanızı umarım.

http://www2.tbmm.gov.tr/d24/7/7-4713sgc.pdf

Sorulan sorular mantıksız ama verilen cevapların tamamı doğrudur. Yasaklar da sorgulanır ama sorulan sorular gibi değil.

kulekreis
30.11.12, 23:11
Takibi ve denetimleri yapılmayan yasakların yazıldığı kağıtlar, tuvalet kağıtlarından bile değersizdir.

iarslan
30.11.12, 23:14
Bu konuyu açma nedenim, bugün ve bir kaç gündür Kayseri'de Yamula Barajı İstihsalcilerinin başlattıkları açlık grevidir. İstihsalciler, Tarım Hayvancılık İl Müdürlüğü misina ağlarını toplayınca 'öldük, bittik' edebiyatı yapıyor ve kendilerine süre verilmesini istiyorlar. Şu an beş altı kişi Valilik önünde eylemdeler. Önceki dönemlerde katliam yaptılar ve adı anılan barajda neredeyse balık bırakmadılar. Katliamlarına devam edebilmek için de misina ağ kullanım izni istiyorlar. Benzer sorunlar adına bu haberi ve bilgiyi paylaşmak istedim:

http://www.kayserigundem.com/gundem/misina-yasagini-protesto-ettiler-h439.html

iarslan
30.11.12, 23:17
Takibi ve denetimleri yapılmayan yasakların yazıldığı kağıtlar, tuvalet kağıtlarından bile değersizdir.

Kayseri Tarım Hayvancılık İl Müdürlüğü haberidir:

'Kısa süre önce hizmete giren Müdürlüğümüze ait Su Ürünleri Kontrol Teknesi İl Müdürümüz tarafından incelenmiş ve görevli personellerden yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alınmıştır. Kontroller sırasında toplanan yasak ağların son 1 ay içersinde 10 km’yi aştığı ilimizde, sürdürülebilir su ürünleri avcılığının yapılabilmesi için su ürünleri denetimleri bundan sonrada hafta sonu/hafta içi ayrımı olmaksızın Müdürlüğümüz tarafından yürütülecektir.'

http://www.kayseritarim.gov.tr/haber/2455

keşfetmekiçinbak
01.12.12, 13:58
Koskoca Türkiye'nin küçük bir örneğidir. Ticari Avcılığa açılan bütün sularımızın Kayseri Yamula Barajı'ındaki gibi katlediliyor. Kalıbımı basarım.
Hem yasak malzeme kullanıyor, hem yasak zamanda avlanıyor, hem amatöre karşı düşman ve kendine anlamsız bir şekilde rakip görüyüyor, peşi sıra duygu sömürüsü yapacak kadar da pişkin. Alışmışlar, alıştırılmışlar, Tüm Türkiye böyle. Azıcık kontrol ve uygulama yaptın mı her yer elinde kalıyor, rezalet ayyuka çıkıyor. Bunu biz biliyoruz, devlet de biliyor ama layıkıyle üstüne gitmiyor. İlgililerin ilgilendiği, insana ve doğal hayata yeterince değerin verildiği günleri görebilmek dileğiyle.
Paylaşım için teşekkürler.

M.Serkan İNANÇ
12.12.12, 20:18
Bu konuyu açma nedenim, bugün ve bir kaç gündür Kayseri'de Yamula Barajı İstihsalcilerinin başlattıkları açlık grevidir. İstihsalciler, Tarım Hayvancılık İl Müdürlüğü misina ağlarını toplayınca 'öldük, bittik' edebiyatı yapıyor ve kendilerine süre verilmesini istiyorlar. Şu an beş altı kişi Valilik önünde eylemdeler. Önceki dönemlerde katliam yaptılar ve adı anılan barajda neredeyse balık bırakmadılar. Katliamlarına devam edebilmek için de misina ağ kullanım izni istiyorlar. Benzer sorunlar adına bu haberi ve bilgiyi paylaşmak istedim:

http://www.kayserigundem.com/gundem/misina-yasagini-protesto-ettiler-h439.html

Koskoca Türkiye'nin küçük bir örneğidir. Ticari Avcılığa açılan bütün sularımızın Kayseri Yamula Barajı'ındaki gibi katlediliyor. Kalıbımı basarım.
Hem yasak malzeme kullanıyor, hem yasak zamanda avlanıyor, hem amatöre karşı düşman ve kendine anlamsız bir şekilde rakip görüyüyor, peşi sıra duygu sömürüsü yapacak kadar da pişkin. Alışmışlar, alıştırılmışlar, Tüm Türkiye böyle. Azıcık kontrol ve uygulama yaptın mı her yer elinde kalıyor, rezalet ayyuka çıkıyor. Bunu biz biliyoruz, devlet de biliyor ama layıkıyle üstüne gitmiyor. İlgililerin ilgilendiği, insana ve doğal hayata yeterince değerin verildiği günleri görebilmek dileğiyle.
Paylaşım için teşekkürler.

Ben bu haberi birkez de buradan paylaşmak istedim.
Çelişkili ifadeler var. İnanın bir çok konuda ne demek istediklerini anlayamadım:confused:
Mesala; Yamula Barajında kaç kooperatif var? Bunlar Yamula Barajı Ticari Balıkçıları değilmi? Birde şu aşağıdaki kırmızı ile işaretlediğim bölüm neyi ifade eder. İçsular katliam yapılmak için mi vardır? Veya buralar kimlere aittir.... Kiralayanın mı yoksa Türkiye Cumhuriyeti' ninmi?

Misina Yasağını Protesto Ettiler.
Kayseri’de Yamula Su Ürünleri Kooperatifi’ne bağlı bir grup balıkçı, barajlarda misina kullanımının yasaklanmasına ilişkin açlık grevine başladı.
30 Kasım 2012 Cuma 17:47

http://www.yukleoltaci.com/images/2012/temmuz/759_ag_yasagi.jpg (http://www.yukleoltaci.com/view.php?filename=759_ag_yasagi.jpg)
Barajlarda misina kullanımını yasaklayan yasayla ilgili eyleme başlayan ve üç gündür Cumhuriyet Meydanı’nda açlık grevi yaptığını belirten balıkçı Mustafa Aslan, “Netice alıncaya kadar açlık grevim devam edecek. Ölmem gerekiyorsa yine devam edeceğim. Arkadaşlarımın hepsi mağdur ve bana destek veriyorlar. Biz üvey evlat muamelesi görmek istemiyoruz. Kooperatifin devlete hiçbir borcu yok. Elimizden geldiği kadar yasaya uymak için mücadele ediyoruz ama Tarım İl Müdürlüğü bize biraz yardımcı olsun. İlk mağdurluğumuz barınaklar. Barınaklarımızı yıkmak için mücadele veriyorlar. Alabalık çiftliklerine 5-10 bin metrekare alanda yer istimlak ederken bize 20 metrekare yeri çok görüyorlar. Tarım İl Müdürlüğü’nün bizden istediği ağları alabilmemiz için sermaye biriktirmemiz lazım. Bunun için bize biraz zaman versinler. Elimizdeki ağların parasını ödeyemedik ki yeni alacağımız ağların parasını ödeyelim.” diye konuştu.
Yamula Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ali Çavuş ise, misina ağıyla ilgili girdikleri ihaleyi kazandıklarını fakat yeni ağlara geçmek için Tarım İl Müdürlüğü’nden zaman istediklerini söyledi. Çavuş, “Tarım İl Müdürlüğünün tarafından bize getirilen yasakları kabul ettik. Fakat bizim ip ağa dönmemiz için belirli bir külfiyet gerekiyor. Geçen yıldan kalma ağlarımız var elimizde. Bunu kullanalım bize iki üç ay gibi bir süre verilsin. Zamanla ip ağa dönelim. Yasağa uymayalım demiyoruz yasakları çiğneyelim de demiyoruz. Ama bize izin verilmiyor. Kayseri'de Bahçecik barajı var, Yamula barajı var buralarda halen misina kullanılıyor. Tarım İl Müdürlüğü tarafından gidilip de oralar denetlenmiyor. Gidip kanıtlayabiliriz de yasaklara uyulmuyor, sadece bizim burada yasak. Biz kooperatif olduğumuz için mi yasak. Diğer barajların hepsi şahıslara verildi. Bizim devlet büyüklerimizden istediğimiz bize zaman versinler. Eylemimize de sonuna kadar devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.
Greve katılan balıkçı Nedim Dülger de barajlarda çalışan 170 balıkçı ile birlikte ailelerinin de mağdur olduğunu, bir misina yasağı yüzünden yaklaşık 700 insanın mağduriyetine göz yumulmasını anlayamadıklarını söyledi. Dülger, “Avcı ekmeğinin peşinde. Bu kadar insan hırsızlık mı yapsın. İç sularda yapılacak tek iş var o da misina ağı kullanılması. Daha önce kullandığımız ağları ne yapacağız. Bizim isteğimizin ilki önce zaman tanınsın, ikincisi de barınacak yer gösterilsin.” ifadelerini kullandı.
kayserigundem.com' dan alıntıdır.

A.Engin Çelebi
13.12.12, 19:25
Bakanlık yetmedi, galiba bana meclisin yolları gözüktü :)

Muhtemelen sayın vekillerimiz konuya pek vakıf değiller. Bu konu hakkında gerekli bilgileri toplayıp doğa hakkında iyi şeyler yapmayı seven milletvekillerimize güzel bir mektup yazılmalı ve bu konu hakkında farkındalık yaratmalıyız.

Ayrıca bu insanlara (!) zamanında uyarı yapılmış, o zaman uzatılmış ve birdaha uzatılmış.
Haydi bu dünyada sormadılar sana. Peki öbür tarafta da mı sormayacaklar sanıyorsun anlamıyorum.

Nereye götüreceksin bunca balığı unutma ki kefenin livarı yok !

iarslan
13.12.12, 20:41
Yamula Barajı istihsalcileri istediklerini aldılar. Kendilerine süre verildi. Barajda şu an diledikleri yerlere göz aralığı filan umursamadan her türlü misina ağı atıyorlar ve Müdürlük de seyrediyor.

KOB-DER olarak Kayseri Tarım hayvancılık İl Müdürü ile görüşmemizde bize 23 Aralık tarihinin milad olacağını ve her türlü istihsal şartnamesi ihlali halinde sözleşmeyi iptal cihetine gireceklerini ifade etmişti.

23 Aralık tarihi şu anlamda önemli. Bu tarih, istihsalciler ile yapılan sözleşmenin yürürlük tarihi. Müdür bey, sözünü tutmaz ise iki üç davayı aynı anda açmayı düşünüyoruz.

İlk işimiz savcılığa suç duyurusu, ardından İdare Mahkemesine yürütmenin durdurulması ve sözleşmenin iptaline dair Dernek tüzel kişiliği olarak İYUK Md. 2/1a'nın verdiği yetki ile dava açmak olacak.

Dayanağımız çok açık. Misina ağ kullanımı Kanun ile kesin olarak yasaklanmış olmasına rağmen, bu yasağa dair kim neye dayanarak kendinden menkul süre verme hakkını kendinde bulabiliyor?

İşin basın, vekil, bürokrasi tarafını da en olmaz yere kadar zorlama hakkımız baki olmak üzere

sabır ile bekliyoruz.

Umarım sözlerindedirler; aksi halde Kayseri'den bir patlama bekleyiniz.

kulekreis
13.12.12, 23:37
Konuyu iki ayrı büyük gazeteye bildirin. Sağlam kaynağı olan haberleri anında kullanıyorlar, işte ozaman çabalar amacına yaklaşmış olur.

KÖŞKEROĞLU
13.12.12, 23:43
İsmail bey,
Umuyorum Tarım il müdürlüğü dedikleri gibi 23 Aralık Miladi bir zaman olur,
umuyorum diyorum, bundan böylece kayseride artık KOB DER var artık bir kontrol mekanızması olarak görüyorum sizleri, gördüğüm kadarı ilede öyle; Müdür beyler sözlerinde dururlarda sizlerde dava açmak gereğinde bulunmazsınız, bundan böyle kayseride güzel şeylerin olacağından hiç şüphem olmayacak,
sizlerde bizler gibi bu işlerin peşine düştünüz artık.

Umuyorum sözlerinde dururlar ve Kayseride güzel şeyler olur.

Saygı ve sevgilerimle;

Mustafa KÖŞKEROĞLU
OLTACILARDER Genel Sekreteri

iarslan
17.12.12, 11:41
Kayseri Yamula Barajında 1 ton gökkuşağı alabalık var demiş Devlet Su İşleri. Tüm kayserili amatör olta balıkçıları biliyor ki bu tonaj bilgisi tam bir palavra!

Örneğin Baraj'da sadece bugün gördüğümü söyleyeyim: Bir kayık ile attığı misina ağlardan 10 santimden tutunuz trofe cinslerine kadar alabalık toplayan ağcılar sudaydı.Sadece bir kayık on yere ağ atmış, her biri üç yüz beş yüz metre ve sırf benim gördüğüm tek bir ağdan çıkardığı en az 50 kilo!

Yani bu adamın günlük tuttuğu balık nereden bakarsan bak 100 kilo. 10 kayık barajda balık toplasa; rakam sadece günlük 1 ton!

Peki istihsal kiracısı günlük tuttuğu 1 ton alabalığı acaba akşam kasasına nasıl işliyor?

Diyorlar ki:

20 kilo!

Neden?

Bir sene boyunca o bir tona ulaşmamaları lazım...

Sayın Kurum!

İş ciddileşiyor...

O misina ağların hala ne işi var bu sularda?

İhale ettiğiniz tonajlar belli. Sizin fazla balık avı ile ilgili bir denetim mekanizmanız yok mu?

Devlet Su işleri bu işin neresinde? Ortada ne var?

1 ton alabalık tespit etmişiniz; fakat adam her gün 500 kilo 1.000 kilo alabalık getiriyor ise ne tarz bir tedbiriniz, yaptırımınız var?

Nasıl oluyor da 1 ton 20-30 kilo olarak kayda geçebilir?

Diyelim ki kaynağımız bize yalan söylüyor; bizim gözlerimiz de mi yalancı? Bizzat görüyoruz tekneye çekilen alabalıkları...

Dün sizin denetim tekneniz yoktu, aldınız; peki nasıl oluyor da her taraf misina ağ dolu?

Süre aldık diyorlar...

Kim, hangi yetki ile o izni verebiliyor Kanunun yasakladığı bir katliam aracının balık avında kullanılması için?

Sudaki canlı yaşamı, o yaşamın vazgeçilmezi balıkları hasılat görüp, istihsal sözleşmeleri ile katliamcıların eline teslim edenlerin gece rüyalarında misina ağlarına dolandıklarını görmeleri temennisiyle...

Herkesin hakkından hukuk gelecek galiba son son!

MİLAMBER
17.12.12, 17:27
Sudaki canlı yaşamı, o yaşamın vazgeçilmezi balıkları hasılat görüp, istihsal sözleşmeleri ile katliamcıların eline teslim edenlerin gece rüyalarında misina ağlarına dolandıklarını görmeleri temennisiyle...

Amin demekten başka elden bişey gelmiyor.
Biraz üstlerine gitsen ''ekmek parası abi''edebiyatı..
Sivas Tarım il müd.hemen imha ettikleri ağların resimlerini gösterip susturma yoluna gidiyor.
Bizmi çok saf görünüyoruz,onlarmı çok akıllı çözemedim bir türlü...

iarslan
17.12.12, 22:42
Bugün Derneğimize bir ihbar geldi. Bir balık av malzemesi bayisi Kayseri'de Yamula Barajı istihsalcilerinin siparişi olarak 100.000 TL. değerinde misina ağ getirdi, dediler. Buna dedikodu demek isterdim; ancak kendi gözlerimle gördüm suda kilometrelerce misina ağ var. Tarım Hayvancılık Müdürlüğü 10.000 metre misina ağ topladık diyor. Beri yanda 10.000'lerce metre misina ağ halen kullanımda ise, Vahşi Batı dönemi Türkiye'de halen yaşanmakta demeden geçemiyorum.

Kanunun yasakladığı bir materyalin üretim ve satışına izin verilmesi ise hangi muz cumhuriyeti uygulamasından alıntıdır diye sormanın da saflık olduğunu düşünüyorum.

Dahası sanki bu görüntü ve bilgiler sadece bir iki kişiye malum oluyormuş, derdi sadece üç beş kişiyi geriyormuşcasına bunca amatör balık tutkunu insanın bizzat kendi ortak sorunlarında üç maymunu oynamalarını ise esefle kınıyorum.

Biz, açık konuşmak gerekirse, derneğimizin kuruluşunda OLTACILARDER'in varlığından ve gayretlerinden etkilendik. Tek olmadığınızı, aynı yüreği taşıdığımızı, aynı dert ile dertlendiğimizi bilmenizi istedik.

Bir elin nesi var iki elin sesi var diyenlerdeniz.

Kaç gündür kaç makamın kapısını çaldık. Sürekli somut hak taleplerimizi gündemde tutmaya çalışıyoruz. Hak gördüğümüz yegane şey; sürdürülebilir balık avcılığı, ağız tadı ile huzurlu mevzuata saygılı bir av ve doğal yaşamın korunması olgusu... Başka bir derdimiz gayemiz yok...

Ne rant, ne makam ne de başka bir şey...

O koltuklarda oturup da, koltuklarının hakkını vermeyen, geleceğe dünden sağlam bir doğa bırakmaya gayret etmeyen her ilgili ve yetkili hangi siyasal görüş ve dini inanışta olursa olsun, kınadığımız ve hakkında olumlu şehadetimizin olmayacağı insanlardır.

İnsan ölür eseri, eşek ölür semeri kalır...

Hamd olsun ilk tehdidimizi de aldık. Nişangahtayız...

Bir günlük hasılatı ile meydanlarda açız edebiyatı yaparken pavyon kapatıp eğlenen üç beş katliamcının hakkından gelemeyecek ise bu devlet kepengini kapatsa yeğdir...

B.Erkan ERTİK
17.12.12, 22:54
İsmail bey ben orada darp a da uğradım yılmayın yılmayalım. ( Kermelik meydan muharebesi). Orada olsa idim emin olun ki yanınızda olurdum. Bu arada iyi şeyler yapmışsınız ki tehdit ediliyorsunuz, bırakın havlanak isteyen gırtlağını paralasın...

Nuri ERTİK
19.12.12, 20:08
İsmail bey,

Taşları yerinden oynatmışsınız...

Kendilerini düşünen, geleceğe, doğaya ve insana saygısı kalmayanlar artık rahat olamayacaklar.

Şahsım adına bu girişimlerinizi destekliyorum. Kayseri'de var olan kaynakların İnsan için değerlendirilmesi ve insanla bereber olması gerekli.

Tebrikler...

iarslan
19.12.12, 20:29
Varlığınız ve desteğiniz kıymet biçilmez... Son derece değerli...

Çok teşekkürler... Var olun.

A.Engin Çelebi
20.12.12, 01:02
Girişimlerinizi ayakta alkışlamamak elde değil. Umarım sonuç alırız.

Kaynaklarımızı bu şekilde birkaç insana(!) verenler unutmamalı ki anne karnına yeni düşen bir çocuğun bile hakkı var Yamula'da ve o hak bir şekilde yerini bulacaktır.

graybeard
25.12.12, 07:12
Girişimlerinizi ayakta alkışlamamak elde değil. Umarım sonuç alırız.

Kaynaklarımızı bu şekilde birkaç insana(!) verenler unutmamalı ki anne karnına yeni düşen bir çocuğun bile hakkı var Yamula'da ve o hak bir şekilde yerini bulacaktır.

Katılıyoruz.

MİLAMBER
25.12.12, 17:35
Bugün Derneğimize bir ihbar geldi. Bir balık av malzemesi bayisi Kayseri'de Yamula Barajı istihsalcilerinin siparişi olarak 100.000 TL. değerinde misina ağ getirdi, dediler. Buna dedikodu demek isterdim; ancak kendi gözlerimle gördüm suda kilometrelerce misina ağ var. Tarım Hayvancılık Müdürlüğü 10.000 metre misina ağ topladık diyor. Beri yanda 10.000'lerce metre misina ağ halen kullanımda ise, Vahşi Batı dönemi Türkiye'de halen yaşanmakta demeden geçemiyorum.

Kanunun yasakladığı bir materyalin üretim ve satışına izin verilmesi ise hangi muz cumhuriyeti uygulamasından alıntıdır diye sormanın da saflık olduğunu düşünüyorum.

Dahası sanki bu görüntü ve bilgiler sadece bir iki kişiye malum oluyormuş, derdi sadece üç beş kişiyi geriyormuşcasına bunca amatör balık tutkunu insanın bizzat kendi ortak sorunlarında üç maymunu oynamalarını ise esefle kınıyorum.

Biz, açık konuşmak gerekirse, derneğimizin kuruluşunda OLTACILARDER'in varlığından ve gayretlerinden etkilendik. Tek olmadığınızı, aynı yüreği taşıdığımızı, aynı dert ile dertlendiğimizi bilmenizi istedik.

Bir elin nesi var iki elin sesi var diyenlerdeniz.

Kaç gündür kaç makamın kapısını çaldık. Sürekli somut hak taleplerimizi gündemde tutmaya çalışıyoruz. Hak gördüğümüz yegane şey; sürdürülebilir balık avcılığı, ağız tadı ile huzurlu mevzuata saygılı bir av ve doğal yaşamın korunması olgusu... Başka bir derdimiz gayemiz yok...

Ne rant, ne makam ne de başka bir şey...

O koltuklarda oturup da, koltuklarının hakkını vermeyen, geleceğe dünden sağlam bir doğa bırakmaya gayret etmeyen her ilgili ve yetkili hangi siyasal görüş ve dini inanışta olursa olsun, kınadığımız ve hakkında olumlu şehadetimizin olmayacağı insanlardır.

İnsan ölür eseri, eşek ölür semeri kalır...

Hamd olsun ilk tehdidimizi de aldık. Nişangahtayız...

Bir günlük hasılatı ile meydanlarda açız edebiyatı yaparken pavyon kapatıp eğlenen üç beş katliamcının hakkından gelemeyecek ise bu devlet kepengini kapatsa yeğdir...

ALLAH sizlere güç kuvvet versin,
ALLAH sizler ve bizler gibi düşünen ve hareket edenleri başımızdan eksik etmesin.
Ekmek parası edebiyatı ile herne şekilde olursa olsun çocuğumun gelecekteki kısmetini şimdiden talan etmeyi düşünen ZİHNİYETE de BUNU YAPTIRAN CEHALETE de yuhlar olsun.
Ne derece yararı olur bilmem ,Ama BİLMER'e dilekçe yazmaktan başka elimden şuan bişey gelmiyor,gelen cevabıda sizlerle paylaşıcam.
saygılar
selamlar.

iarslan
25.12.12, 21:28
Bugün ilginç bir diyalog yaşandı. Kayseri Tarım Hayvancılık İl Müdürlüğü'nde Su Ürünleri biriminde görevli mühendis: 'Sizin şu şikayetleriniz yüzünden -oturup cevap yazmaktan- sahaya çıkıp denetim yapamıyoruz.' dedi.

Kendince haklı. Uçsuz bucaksız bir barajı denetlemek için tek bir tekneleri var ve o teknenin kaptanı da, ağ toplayıcısı da, amelesi de masa başında yazma çizme ile vazifeli bu memur...

M.Serkan İNANÇ
25.12.12, 22:40
Memleketimde milyonlarca işsiz var...

Yapamayacaklarsa o zaman kendilerinin bile anlayamadığı destan gibi kurallar koymayacaklar İsmail abi.
Benim vatandaş olarak görevim var olan kurallara uymaksa onlarında görevi kuralları işletmektir. Ben ekmeğimi başka işten kazanıp arta kalan zamanımdada amatör balıkçılık (rekreasyon, spor veya dinlence amacıyla yapılan, maddi ve ticari kazanç gayesi gütmeyen, avlanılan ürünün satılmadığı balıkçılık etkinliğini) hobimi icraa ediyorum. Ama onlar bu işten ekmek yiyorlar. Arada bir ton fark var...

3/1 NUMARALI TİCARİ AMAÇLI SU ÜRÜNLERİ AVCILIĞINI
DÜZENLEYEN TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2012/65)

YEDİNCİ BÖLÜM
Deniz ve İçsularla İlgili Diğer Hükümler
MADDE 45 –
(22) Su ürünleri avcılığında monofilament (tek kat) misina ağları, multimonofilament (çoklu tek kat) misina ağları ve dolanan (drift-net) ağların kullanılması yasaktır. Bu ağların, gemilerde, balıkçı barınaklarında, barınma ve çekek yerlerinde bulunması yasaktır.

Uzadıkça uzayan tebliğde bu madde varsa iş bitmiştir.
Ya bu maddeyi tebliğine koymayacaksın yada koyuyorsan uygulayacaksın.
Açlık grevi yapıyorlar diye geri adım atarsan o zaman vayy bizim halimize.

Size bununla ilgili yüzlerce link bulurum. Birisi uyguluyor diğeri uygulamıyor.
Bu nasıl kuraldır anlamak mümkün değil.

http://www.anonsajans.com.tr/habertrak/son-dakika/su-urunlerinde-misina-ag-denetimi.htm

http://www.orduolay.com/component/k2/item/1130-%C3%BCnye-de-balik-boylari-denetlendi.html

http://www.sondakika.com/haber/haber-su-urunlerinde-misina-agi-denetimleri-yapiliyor-4150464/

http://www.kayseriyenisabah.com/haberdetay.asp?ID=1390

http://www.cerkezkoyhaber.com.tr/haber/16798/misina-aglari-denetlendi.html

http://www.aksehirpostasi.com/Haber/BEYsEHIR_GoLuNDE_YASAK_AgLA_AVLANMAYA_CEZA_YAgDI-1932

http://www.gazete5.com/haber/balikcilara-misina-agi-yasagi-240420.htm

Hepsini geçtim benim gibi bir doğa aşığına koydukları yasağa bak.
3/2 NUMARALI AMATÖR AMAÇLI SU ÜRÜNLERİ
AVCILIĞINI DÜZENLEYEN TEBLİĞ
(TEBLİĞ NO: 2012/66)

DÖRDÜNCÜ BÖLÜM
Yöntem ve Sınırlamalar
İçsularda amatör avcılık

(13) Kiraya verilen istihsal sahalarında amatör avcılık aşağıdaki esaslar dâhilinde yapılır.
a) Kiraya verilen istihsal sahalarında amatör avcılık yapılabilecek alanlar Bakanlık il müdürlüklerince belirlenir. Kiraya verilen istihsal sahası baraj gölü ise amatör balıkçılığa ayrılacak alan için DSİ Genel Müdürlüğü mahalli kuruluşundan da görüş alınır.
b) Kiraya verilen istihsal sahalarına, kiracı tarafından; kiralama yapanı, kira süresini ve amatör avcılık için belirlenen alanları gösterir bilgilendirme levhaları konulur.
c) Kafeslerde yetiştiricilik amacı ile kiraya verilen göletler hariç, projeli olarak kiraya verilenlerde amatör avcılık yapılması yasaktır. Sadece kafeslerde yetiştiricilik amacı ile kiralanmış göletlerde ise kafeslere 100 metreden daha yakın olmamak kaydıyla amatör avcılık serbesttir.
ç) Kiraya verilen istihsal sahalarında avcılığın serbest olduğu dönemlerde, resmi tatil günlerinde kişi başına en fazla 3 iğneli bir olta takımı ile amatör avcılık yapılması serbesttir. Sadece kerevit veya gümüş avcılığı için kiralanmış olan istihsal sahalarında, gün ve alan sınırlaması olmaksızın, amatör balık avcılığı yapılabilir.

Yahu benim oraya gitmemi engellersen kiralayan, yani eti senin kemiği benim diyerek teslim ettiğin zat_ı muhterem kökünü kurutuyor güzelim havzanın.
Benim "Ben hiç almam hep bırakırım." diyen 9 yaşındaki çocuğumun suçu ne ki sokmuyorsun benim çocuğumu oraya?

http://www.oltacilar.com/ben-hic-almam-hep-birakirim-t10725.html

Sana kim verdi bu hakkı diye sormaları lazımken düştüğümüz duruma bakarmısınız?
Milletimin Vekilleri milletimi neden oraya sokmuyorsunuz diyeceklerine neler soruyorlar...:o

iarslan
25.12.12, 23:26
Bizim oradan örnekleyeyim:

Yamula Barajı toplam 110.000 tl. bedel ile ihale edildi ya, 110.000 tl.lik bir tırıvırı iş için hiç milyonlar harcanır mı?

Masabaşı hesap memuru biraz esnafçılık oynasa böyle diyecektir.

Onun kafasınca 110.000 tl.lik iş için bu kadar insanın istihdam edilmesi, zaman ve emek harcanması hiç akıl karı değil.

Devlet bütçesi zarara uğratılıyor ve tüyü bitmemiş yetimin hakkı zayi ediliyor!

Rakam açısından bakılırsa bu görüş daha da desteklenmeli. Örnekleyeyim:

Aslında bu kafaya göre şehirlerin göbeğine park yapanlar vatan haini olmalı. Öyle ya, en para eder yerlere sen gel ot dik... Yeşilliğe kurban et güzelim rantı. Ne kadar aptalca değil mi?

Hatta bu zihniyet camilerde ücretsiz yapılan ibadeti nasıl da gözden kaçırmış anlaşılır değil. Derhal imamın maaşını çıkarmak için camiye devam edenler aidata bağlanmalı.

Serkan bey, az bile diyorsunuz; fakat Fransa'da yapılan balık avı turnuva kurallarını 'Tebliğ/Sirkü' ismini vererek Türkçe'ye tercüme edenlerin yaptığı düzenekten ne beklenebilir ki?

Bir oltaya üç kancaymış! Tek oltaymış! Her avlağın kendine özgü av tekniği var. Böyle masa başı olunca kurallar ne oluyor? Gökalaya 10 adet limit koyarken santimini yazmayı ihmal ediyorsun. Adam hamsiden küçüğünü bile almamak için vicdan denen hakimin sesini dinlemek durumunda kalıyor.

9 yaşındaki çocuğun akledebileceği nice husus, cehalet, kaale almamak, hak kültürü zaafiyeti nedenli ihmaller kökenli başımıza bela olmakta.

En basiti kullanımını yasakladığı misina ağların özel sektör satışına izin veren idaremiz bu ağları sudan toplayınca ne yapıyor biliyorsunuzdur.

İhale ile özel sektöre satıyor!

Bu da onlara kapak olsun.

M.Serkan İNANÇ
03.02.13, 01:03
Sürdürülebilirlik adına emek veren amatör balıkçı dostlar...
OLTACILARDER' in değerli üyeleri, www.oltacilar.com forumuna kayıt olupta amacı sürdürülebilirlik olan doğa aşıkları...

Biz bizden sonra gelecek nesiller için onca emek sarfedip bir çok anlamsız yasağa uyup 2/2 Tebliğ maddelerini seller sular gibi ezberliyor, uymayan arkadaşlarımızı dışlayıp aramıza kabul etmiyorsak o zaman Ticari Tebliğde yer alan bu aşağıdaki madde de işleyecek...

YEDİNCİ BÖLÜM
Deniz ve İçsularla İlgili Diğer Hükümler
MADDE 45 –
(22) Su ürünleri avcılığında monofilament (tek kat) misina ağları, multimonofilament (çoklu tek kat) misina ağları ve dolanan (drift-net) ağların kullanılması yasaktır. Bu ağların, gemilerde, balıkçı barınaklarında, barınma ve çekek yerlerinde bulunması yasaktır.

Yanınızdayız, tühhh, vahhh, yazık oluyor gibi kelimeler olmadan dimdik, hep beraber olup kuralı işletiyoruz.
İşletmeyenler hakkında da elimizden ne geliyor ise yapıyoruz...
Sanala karşıyız diyoruz ama farkındaysanız bu konuda olduğu gibi sanal işler yapmaktanda geri kalmıyoruz...

Bence gerekirse Kayseri' ye kadar gidip Kayseri Amatör Olta Balıkçıları Derneği (KOB-DER)'li doğa aşıkları ile yan yana, omuz omuza olmak lazım...
Bugün Kayseri' de, yarın Ankara' da, öbür gün İstanbul' da...
Tek yürek olmaz, herkes kendi bölgesindeki işle uğraşsın dersek başarı sağlayamayız.
Çünkü elini taşın altına koyanlar olarak bir hayli az kişiyiz....

Yücel Canvar
03.02.13, 01:47
Bu konunun takipçisi olup kayserili olta balıkçısı ağbilerim ve kardeşlerimin yanında olacağım. Foruma her girdiğimde ilk önce açacağım konu burası olacaktır, bu böyle bilinsin.......

Birlikte tek yürek değil, hep birlikte tek yürek olup masaya vurmalıyız. Konuyu okuyupta duyarsız kalmamalı bizdende istenen desteğide Kayseri' mize vermeliyiz. Ne kadar çok sesimizi çıkarabilirsek bu zalim insanların sesini o kadar bastırabiliriz.
Kayseri' ye gitmemiz gerekirse ben gönüllü olarak hemen gitmeyede hazırım.

M.Serkan İNANÇ
03.02.13, 01:58
Bu konunun takipçisi olup kayserili olta balıkçısı ağbilerim ve kardeşlerimin yanında olacağım. Foruma her girdiğimde ilk önce açacağım konu burası olacaktır, bu böyle bilinsin.......

Birlikte tek yürek değil, hep birlikte tek yürek olup masaya vurmalıyız. Konuyu okuyupta duyarsız kalmamalı bizdende istenen desteğide Kayseri' mize vermeliyiz. Ne kadar çok sesimizi çıkarabilirsek bu zalim insanların sesini o kadar bastırabiliriz.
Kayseri' ye gitmemiz gerekirse ben gönüllü olarak hemen gitmeyede hazırım.
Foruma her girdiğinde bu konu ile ilgili ne yaptık arkadaşlar diye sormaz isen o zaman ayıp edersin Yücel...
Bende sözüm söz bu iş çözülene kadar her girdiğimde Konular Harici değil, bu konuya selam vereceğim...

Hatırladığım kadarıyla seninde Kayseri maceraların çoktu....:)

A.Engin Çelebi
03.02.13, 02:31
Bu hafta salı günü Samsun'a gidiyorum.

Bu konuda yarın ve pazartesi günü kafa patlatacağım biraz. Yapılması gereken neyse ki o Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın dikkatini çekmek gibi gözüküyor bir dilekçe hazırlayıp sade bir T.C. vatandaşı olarak birkaç soru soracağım.

Aldığım yanıt beni memnun etmezse bu sefer OLTACILARDER ailesi ve tüm doğa aşığı çevreci arkadaşlarımız adına bir dilekçe ve bu sefer altına Kayseri'den başta olmak üzere biz ve yakınımızdaki doğa ve çevre tutkunlarının yüzlerce belki binlerce imzasıyla esaslı bir dilekçe hazırlayabiliriz.

Şimdi yarın ben balığa gidiyorum.

Bunun için alışveriş yaptık. Alışveriş yaparken benden bu devlet vergi aldı. Satan adamdan da aldı.

Yola çıkmadan benzin almaya uğradım. Orada da aldı.

Ya herşeyi geçtim ben hiçbir şey yapmasam bile her ay 35 tl GSS (Genel Sağlık Sigortası) adı altında bu devlete para ödüyorum.

Ne için?

Devletimin memurları bizim seçtiğimiz adamların koyduğu yasaları uygulasın ki ben de kendi işime gücüme bakayım.

Eee ben görevimi yerine getirmiyorsam sen bana güzel güzel ceza kesiyorsun ya,
hani "memurum uğraştı, sen görevini yapmadığın için biz daha fazla mesai yaptık" gibisinden benden fazla para alıyorsun ya;

Biz ne yapalım be Gözüm Devlet.

Sana nasıl bir ceza keselim de sen de artık şu benim çocuklarımın hakkını korusan.

Üç beş yine o kelimeden sonra ünlem koyuyorum insana(!) bırakmasan da o güzelim su kaynaklarını kurutmasa.

Ben görevimi yapıyorum.

Peki ya sen?

M.Serkan İNANÇ
03.02.13, 18:22
Amacı sürdürülebilirlik olan tüm dostlara selam olsun.
Hayırlı akşamlar...

Metin KÜMET
03.02.13, 18:40
Alekümselam Başkanım sabahtan beri şiddetli bir lodos var burda eve kapandım kaldım, snooker diye bişey var onu seyrediyorum. Fu diye bir çinli var, pis vuruyor toplara..

M.Serkan İNANÇ
03.02.13, 20:41
Alekümselam Başkanım sabahtan beri şiddetli bir lodos var burda eve kapandım kaldım, snooker diye bişey var onu seyrediyorum. Fu diye bir çinli var, pis vuruyor toplara..
Bizde yine güzel bir etkinlik yaptık abi.
Dün geceden başlayan telaş bu akşam havanın kararmasına kadar sürdü.
Kahvehaneye takılıp zaman öldürmekten arkadaşlarla yan yana olmak bin kat daha iyiydi vallahi;)
Hem hobimizle hemde normal yaşantımızla ilgili paylaşılması gerekenleri paylaştık.
Hatta bir ara laf döndü dolaştı Su ürünleri avcılığında monofilament (tek kat) misina ağları, multimonofilament (çoklu tek kat) misina ağları ve dolanan (drift-net) ağların kullanılması yasaktır. a geldi...

Yasaksa o zaman uygulamaya destek olmakta bizim göreviz dedik arkadaşlarla.
Çünkü biz bizim haraket alanımızı kısıtlayan, çerçeve altına alan kuralların tamamına uyuyoruz...

KÖŞKEROĞLU
03.02.13, 22:11
Bugün Pazar Güzel bir etkinliğin sonunda,
Misina ağlar konusunda bende elimden gelen desteği vermeye hazır durumda bekliyorum,
bizler dernekler olarak hep birbirimize ihtiyacımız var, üç beş kendini bilmeze derneklerin gücünü
hep birlikte gösterelim istiyoruz, bu konuya daha birçok arkadaşımızın desteklerini bekliyoruz.
Şimdiden saygı selamlarımı sunuyorum.

kulekreis
03.02.13, 22:52

YEDİNCİ BÖLÜM

Diğer genel hükümler
MADDE 45- (22) Su ürünleri avcılığında monofilament (tek kat) misina ağları, multimonofilament (çoklu tek kat) misina ağları ve dolanan (drift-net) ağların kullanılması yasaktır. Bu ağların, gemilerde, balıkçı barınaklarında, barınma ve çekek yerlerinde bulunması yasaktır.

Ramazan özkaya Nickli Üyeden Alıntı ( Sürkop başkanı)
Bugün Balıkçılık ve su ürünleri genel müdürlüğünün gırgır ağlarında ,trol ağlarında ve algarnalarda kullanılan Monofilament (tek katlı)ağlarla ilgili yazı

GırgırAğları;Trol ağları ve algarnalarda zemin temasının zararlarını azaltmak yüzdürücülüğü ya da sağlamlığı artırmak için kullanılan ağlarda iplikler yüksek yoğunluğu polietilen malzemeden (HDPE) üretilmektedir.Ancak bu ağlar balıkçılar arasında misina ağ olarak adlandırılmalarından dolayı . Tebliğin 45 nci maddesi 22 nci fıkrasında yasaklanan ağlar ile karıştırılmaktadır. Multifilament ağlar gibi değişik renklerde (Yeşil,Siyah,Haki;mavi,sarı vb.)boyalı olan bu ağlar birden fazla ipin birbiri etrafında bükülmesi yada örülmesi sonucu imal edilmekte olduğundan 3/1 Numaralı Tebliğ ile getirilen yasaklama kapsamında olmayıp,kullanılması serbesttir.

İŞTE YASAK OLMAYAN MİSİNE AĞLAR: Multifilament ağlar aşağıdakiler gibidir

Gırgır ve trolde yaka olarak kullanılması serbest ve açıklıkta getirilmiş,
3 tek kat ipin bükümüyle oluşana multimonofilament deniliyor bu yasak,
3 multimonofilamentin bükülmesiyle oluşansa serbest ve adı multifilament oluyor.

http://www.oltacilar.com/resim/graphic/thumbs/326813-Resim20031-th.jpeg (http://www.oltacilar.com/resim/share/326813-Resim20031.jpeg)

http://www.oltacilar.com/resim/graphic/thumbs/326814-Resim20032-th.jpeg (http://www.oltacilar.com/resim/share/326814-Resim20032.jpeg)

http://www.oltacilar.com/resim/graphic/thumbs/326815-Resim20038-th.jpeg (http://www.oltacilar.com/resim/share/326815-Resim20038.jpeg)

http://www.oltacilar.com/resim/graphic/thumbs/326816-Resim20064-th.jpeg (http://www.oltacilar.com/resim/share/326816-Resim20064.jpeg)

Bu konunun detaylı incelemesi yapılmış olup çıkan kesin sonuçlardır bilgilerinize sunulur.

Yücel Canvar
04.02.13, 00:19
Foruma her girdiğinde bu konu ile ilgili ne yaptık arkadaşlar diye sormaz isen o zaman ayıp edersin Yücel...
Bende sözüm söz bu iş çözülene kadar her girdiğimde Konular Harici değil, bu konuya selam vereceğim...

Hatırladığım kadarıyla seninde Kayseri maceraların çoktu....:)

Başkanım Kayserinin çok ekmeğini yeyip suyunu içtim; çok ta balığını yakaladım. Oralar öyle muhteşem güzelliklerle dolu ki, anlata anlata bitiremem

Bende şunu düşünüyorun. Misina ağı atacam diye açlık grevi yapan adamlara karşı ve kayserili gönüldaşlarımıza destek olmak için canla başla hep birlikte çalışıp binlerce imza toplayıp o duyarsız yetkili ve katliamcı avcılara bir ders vermek için onlara görürüp veremezmiyiz.

Ayrıca facebook ta bir sayfa kurup, arkamıza daha çok kişiyi almak ve yapılanları duyurup, bilgilendirmek için böyle bir uygulamada yapamazmıyız. Örneğin sayfanın ismi ''Kayseri Yamula Barajımız Sahipsiz Kalmasın'' yada başka bir isim. Görüşlerinize sunuyorum...

A.Engin Çelebi
04.02.13, 09:21
Günaydın arkadaşlar.

Dünkü güzel etkinliğimizde Serkan abinin de dediği gibi laf birara bu ağlara ve Kayseri'de yaşananlara geldi. Herkes bu konuda birşeyler yapmak istiyor gibi bir hava vardı. Yapalım da...

Bir aile üyenizin başına kötü bir olay geldiğinde nasıl koşturuyorsak öyle koşmalıyız Kayseri'ye.

Ben yasalara uyuyorsam herkes uyacak. Kendini aç bırakınca mesele çözülmüyor.

nizamarslan
04.02.13, 11:11
:( Ankara da İstanbulda tanımadığımız simaların yazıları destek sözleri bizi garip bir hüzne boğuyor. Yazılanları okudukça inanın dahada şevke geliyor insan. Bütün arkadaşlarıma kalbi teşekkürlerimi sunuyorum. Serkan Başkanla görüşüyoruz. Yakın bir tarihte umuyorumki; Cumhurbaşkanımızın şehri Kayseri, temsilen iç suları örnek gösterilerek Türkiye sınırları içerisindeki bütün iç sularımızda hafta içi yasağı kalkar ve ciddi koruma gerçek anlamda sağlanabilir. Arkadaşlar Kayseri filiz verdi. Yakındır baharda meyvesini toplarız inşallah.

Musa ERCİYAS
04.02.13, 12:28
Bu tür güzellikleri herzaman destek verdik vermeyede devam edecegiz kayserili ametör oltacılar yanlız degilsiniz..Yasaksa herkese yasak,misina aglar kullanmak sakıncalıki yasakladılar..Tüm ametör balıkçılar,dernekler el ele ...Saygılar..

KÖŞKEROĞLU
04.02.13, 14:26
:( Ankara da İstanbulda tanımadığımız simaların yazıları destek sözleri bizi garip bir hüzne boğuyor. Yazılanları okudukça inanın dahada şevke geliyor insan. Bütün arkadaşlarıma kalbi teşekkürlerimi sunuyorum. Serkan Başkanla görüşüyoruz. Yakın bir tarihte umuyorumki; Cumhurbaşkanımızın şehri Kayseri, temsilen iç suları örnek gösterilerek Türkiye sınırları içerisindeki bütün iç sularımızda hafta içi yasağı kalkar ve ciddi koruma gerçek anlamda sağlanabilir. Arkadaşlar Kayseri filiz verdi. Yakındır baharda meyvesini toplarız inşallah.

İnşallah Nizamettin bey,
Bizler OLTACILARDER olarak sizlerin yanındayız bundan şüpeniz olmasın en kısa zamanda görüşmek dileğiyle.

Saygı ve sevgilerimle.

Fedai ERDEM
04.02.13, 18:54
GÖNLÜNDEKİ SEVDAYA KURBAN OLDUĞUM..

Diye bir şarkı vardır bilmem bilirmisiniz..
Sevgili Kayseri;
Sevgili Kayseri'li Amatör oltacı dostlar;

Sanmayınki uzaksınız sanmayınki üzüntünüz üzüntümüz değil.. Biz doğa ve çevre dostları güzel ruhlar, kalben ve ruhen sizi anlamaktayız ve yanınızdayız.. İlerleyen günlerde bunları yüzyüze konuşacağız İnşallah.

Gönlünüzdeki sevda bizimde sevdamız BAŞKA BİR ŞEKİLDE OLAMAZ BİZ BİRLİKTE MÜCADELE VERECEĞİZ..

Saygılarımla..

Metin KÜMET
04.02.13, 19:40
Kahvehaneye takılıp zaman öldürmekten arkadaşlarla yan yana olmak bin kat daha iyiydi vallahi;)
Hem hobimizle hemde normal yaşantımızla ilgili paylaşılması gerekenleri paylaştık.
Hatta bir ara laf döndü dolaştı Su ürünleri avcılığında monofilament (tek kat) misina ağları, multimonofilament (çoklu tek kat) misina ağları ve dolanan (drift-net) ağların kullanılması yasaktır. a geldi...

Çünkü biz bizim haraket alanımızı kısıtlayan, çerçeve altına alan kuralların tamamına uyuyoruz...

Serkancım, bir üstteki mesajında selam verince, bende bir aleykümselam diyeyim demiştim. Konu başlığını fark etmeden "Konular Harici" nde yazışıyoruz gibi sanıp bu paralelde bir cevap yazmışım, bunu tekrar bakınca şimdi farkettim. Hem bu karışıklığı düzelteyim hemde bu konuda değerli kardeşlerime yapılan çalışmalar için takdirlerimi sunup, tam destek yanlarında olduğumu bildirmek isterim.

Musa ERCİYAS
04.02.13, 20:26
Herzaman güncel olarak sizlere tam destek...Abilerim..

A.Engin Çelebi
05.02.13, 07:40
Merhaba arkadaşlar, bakın ne buldum.

http://egejfas.org/pdf/2006-3-4/2006_23_3_4_7.pdf

Burada da ülkemizdeki bilim insanlarının yaptığı çalışmalar var. Konu hakikaten derin arkadaşlar.

http://scholar.google.com.tr/scholar?start=10&q=monofilament&hl=tr&lr=lang_tr&as_sdt=0

M.Serkan İNANÇ
05.02.13, 17:17

Bu konunun KOB-DER Yönetim Kurulu Üyesi Sn. İsmail Arslan tarafından forumumuza açılma tarihi: 30.11.2012, 23:56
Aşağıdaki bilgilendirmelerin T.C. KAYSERİ VALİLİĞİ İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ resmi web sayfasında yayınlanma tarihi: 10.10.2012, 13:52
Yani konunun açılma tarihinden yaklaşık 1,5 ay kadar önce...

Misina ağının iplik ağdan veya ipek ağdan, deniz içinde avlanma sırasında balıklar tarafından daha az göründüğünden, diğer ağlara göre daha fazla balık yakalamada üstünlük sağlamaktadır. Bunun için bazı balıkçılar tarafından bu ağlar ile avlanma şekli tercih edilmekte ve balık yakalamakta bu sistem kullanılmaktadır. Ancak Misina ağ’ı kullanılması ile birlikte tartışmalar da başlamıştır. Bu avlanma koşullarında misina ağlar çabuk parçalanıp koptuğundan, deniz diplerinde büyük parçalara ayrılarak kalmakta ve avcılığa deniz diplerinde devam etmekte olduğundan dolayı "hayalet ağ parçaları" diye de adlandırılmakta, ve bu avlanma esnasında kaybolan ve parçalanan misina ağlarında istenmeyen balıkları da yakaladığından (deniz kuşu, deniz kaplumbağası ve deniz memelileri), bu ağların av için kullanılması çok eleştirilmekte. Denizlerimize dolayısı ile sürdürülebilirliliğe zarar verdiği balıkçılar tarafından da kabul edilmiştir.
Bakanlığımızın 01/09/2012 – 31/08/2016 tarihleri arasında geçerli olan 2012/65 numaralı “Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ”in 45. Maddesinin 7. Fıkrasında “Su ürünleri avcılığında monofilament(tek kat) misina ağları, multimonofilament ( çoklu tek kat) misina ağları ve dolanan (drift-net) ağların kullanılması yasaklanmıştır. Bu ağların, gemilerde, balıkçı barınaklarında, barınma ve çekek (kayıklar ve küçük gemilerin kıyıya çekildiği yer) yerlerinde bulundurulması yasaktır.” denilmektedir. Bu durum İlimiz merkezinde faaliyet gösteren av malzeme satıcıları gezilerek bilgilendirme yapılmıştır. Konuya ilişkin denetimler avlak sahasında devam etmektedir.

video/xu84km_mysynali-ay-yasayi_news#.UREv5h03aNM
http://www.kayseritarim.gov.tr/haber/2255

M.Serkan İNANÇ
05.02.13, 17:40
T.C. KAYSERİ VALİLİĞİ İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ resmi sayfasından 08.11.2012 tarihinde yapılan bu bilgilendirmede olduğu gibi;

Su Ürünleri İstihsal sahalarında balık popülasyonunu korumak, sürdürülebilir ticari ve amatör balıkçılığın sağlanması amacıyla yapılan yasak av denetimleri bundan sonrada aynı hızda devam etsin.

Bu konunun KOB-DER Yönetim Kurulu Üyesi Sn. İsmail Arslan tarafından forumumuza açılma tarihi: 30.11.2012, 23:56
Aşağıdaki bilgilendirmelerin T.C. KAYSERİ VALİLİĞİ İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ resmi web sayfasında yayınlanma tarihi: 08.11.2012, 16:27
Yani konunun açılma tarihinden yaklaşık 20 gün kadar önce...

Bakanlığımız tarafından 01.09.2012 tarihinde yürürlüğe giren 3/1 nolu tebliğ gereğince misina ağlar ve dolanan ağların kullanımı yasaklanmış bulunmaktadır.

Bu kapsamda İl Müdürlüğümüz Su Ürünleri Birimince Yamula Barajında yapılan denetimlerde son üç gün içerisinde 4.650m kullanımı yasak ağ ve misina takımı yakalanmıştır.Yakalanan ağlardan çıkan canlı balıklar Yamula Barajında doğal hayatı koruma amacıyla tekrar suya bırakılmıştır. Denetimler sırasında sudan toplanan yasak ağ takımlarının ortalama piyasa değeri 10.000 TL. civarındadır. İlimiz sınırları içerisinde bulunan Su Ürünleri İstihsal sahalarında balık popülasyonunu korumak, sürdürülebilir ticari ve amatör balıkçılığın sağlanması amacıyla yapılan yasak av denetimleri bundan sonrada aynı hızda devam edecektir.

video/xuyve7_yamula-barajynda-su-urunleri-denetimi_news#.UREzLR03aNM

http://www.kayseritarim.gov.tr/haber/2367/il-mudurlugumuz-personelince-su-urunleri-avciligi-denetimleri-yapildi.html

FIRAT
05.02.13, 19:06
Doğaya çevreye ve canlı türlerine zararlı olan tüm av garaçlerinin yasaklanması en başta insan olmanın gereğidir.
Her ne kadar bu işe bazı çevreler maddi çıkarları sebebiyle karşı çıksalarda bu yasaklar aslında onlarında geleceğini teminat altına almakta ve gelecek nesillerinde doğal güzelliklerden ve nimetlerden faydalanabilmesini sağlamaktadır.
Kayseri valiliğinin yasa ve tebliğlerden dolayı bu görevi yerine getirmesi yine yasal bir zorunluluk olup bunu yerine getirdikleri için tüm doğa severler adına teşekkür ederim, bundan sonrada denetimlerin yapılması ve bu olumsuzluklara izin verilmemesi her bilinçli amatör arkadaşım gibi benimde temennimdir.
Yine bu konuda verilecek mücadelenin ve Kayserili arkadaşlarımızın yanında olmanın hepimizin borcu olduğunu unutmamamız lazım şahsım adına her zaman yanlarında olacağımı belirtmek isterim.

Yasin ÖZTÜRK
12.02.13, 10:47
Bu konuyu okuma zahmetini gösteren, iki satır yazan herkese teşekkür ederim...
Aklıma gelince tekrar bakayım dedim, misina ağlar konusu ne durumda diye yazılmış çizilmiş iyi hoş ama yarın birgün bu konuda diğerleri gibi unutulmaya yüz tutarsa işte o zaman amacına ulaşamadan kapanır gider, av raporu ya da olta takımları gibi herhangi bir konudan farksızlaşır,
Ben yeni üye sayılırım iş ve özel hayatımdaki durumlar nedeniyle bu olaylara fazla dahil olamıyorum :( Elimden ne gelirse gelebilirse yapmak isterim tabiiki ama siz abilerim büyüklerim bu konuyu bilen detaylara daha çabuk ve daha kolay girebilen kişiler olarak rica ediyorum lütfen unutulmasın ve mutlaka çözüme kavuşsun, hepimiz çok iyi biliyoruzki misina ağ tırıvırıdan farksız, tırıvırıya karşı nasıl mücadele veriyorsak misina ağlarında anasını ağlatmamız lazım, OLTACILARDER olarak biliyorum ki güçlüyüz inanırsak başarırız...

A.Engin Çelebi
15.02.13, 22:43
Geçenlerde bir av bayiinde otururken polis denetim yapmaya geldi. Sustalı bıçakları kontrol etmeye. Hepimizin çok iyi bildiği firmanın bıçaklarının tırnakla açma yerinden rahatsız olan polis bunu kaldırın dedi veya uygunluk belgesi istedi.
Emri veren ilin en yüksek idari ve mülki amiri: Vali...
Bence saygıdeğer valimiz ve yardımcılarının başını biraz ağrıtmak gerekiyor. Çünkü dediğim gibi çok bilinen bir marka ve onun izinli bıçağı söz konusu. Yani memur efendi birşeyden haberdar değil. İp olmayan misinaları toplatma kararı aldırılabilirse işte o zaman ne yiğitler çıkacaktır o memurların içinden.
Canlı şahit oldum oradan biliyorum.

A.Engin Çelebi
16.02.13, 14:58
Beğendiğim iki fotoğraf:

http://www.yukleoltaci.com/images/subat18/665_untitled_2.jpg (http://www.yukleoltaci.com/view.php?filename=665_untitled_2.jpg)

http://www.yukleoltaci.com/images/subat18/381_untitled_1.jpg (http://www.yukleoltaci.com/view.php?filename=381_untitled_1.jpg)

Yasin ÖZTÜRK
18.02.13, 15:09
Geçenlerde bir av bayiinde otururken polis denetim yapmaya geldi. Sustalı bıçakları kontrol etmeye. Hepimizin çok iyi bildiği firmanın bıçaklarının tırnakla açma yerinden rahatsız olan polis bunu kaldırın dedi veya uygunluk belgesi istedi.
Bence saygıdeğer valimiz ve yardımcılarının başını biraz ağrıtmak gerekiyor. Çünkü dediğim gibi çok bilinen bir marka ve onun izinli bıçağı söz konusu. Yani memur efendi birşeyden haberdar değil. İp olmayan misinaları toplatma kararı aldırılabilirse işte o zaman ne yiğitler çıkacaktır o memurların içinden.

Haklısın bu yönde uğraş vermek lazım, neler yapılabilir birkaç telefondan sonra yazarım, kolay gelsin.....

Sefa AYKENAR
18.02.13, 16:31

Önce eğitim , kendi keyfine göre davranması biraz abes olmuş ama eğitim şart diyoruz

yusuf
18.02.13, 21:10
Bugün ankara,dan bi abim aradı geçen hafta jandarma gölbaşında bi kaç kişi ağ atarken yakalamış ağlarına ve botuna el koymuş tabi cezada kesmiş galiba gölbaşını ele almıya başladılar. Devamı gelir inşallah

A.Engin Çelebi
18.02.13, 21:21
Bugün ankara,dan bi abim aradı geçen hafta jandarma gölbaşında bi kaç kişi ağ atarken yakalamış ağlarına ve botuna el koymuş tabi cezada kesmiş galiba gölbaşını ele almıya başladılar. Devamı gelir inşallah

Allah Allah neden öyle oldu ki acaba Yusuf abi.:D:D
Bence devamının da gelmesi gerekir. Sen ve ben yasalara riayet ediyorsak herkes etmeli.
Değil mi ama?

yusuf
18.02.13, 22:18
Ankarada yine kurallara uyan çok çorumda çoğunluk genelde kuralsız avcılar çok kafama göre birini bulamadım gidelim diyorlar kuralları ortaya koyuyorum sen kuralcısn biz seninle gitmeyiz diyorlar garip kaldım buralarda elinize emenize sağlık engin OLTACILARDER farkı yani:)

A.Engin Çelebi
18.02.13, 23:13
Ankarada yine kurallara uyan çok çorumda çoğunluk genelde kuralsız avcılar çok kafama göre birini bulamadım gidelim diyorlar kuralları ortaya koyuyorum sen kuralcısn biz seninle gitmeyiz diyorlar garip kaldım buralarda elinize emenize sağlık engin OLTACILARDER farkı yani:)

Abi sen doğru bildiğin yoldan şaşmazsın bundan eminim. O yüzden sen kuralları uygulamaya devam et. Unutmamak gerekir ki 80'li yılların çoğu filminde de bu gibi konular işlenmiştir. O filmlerde öğretmenler, doktorlar ve birçok değerli insanın yaşamış olduğu sıkıntılar anlatıldı. Sen de buna benzer bir durumla karşı karşıya olabilirsin.

Bizler Ankara'da da olsak İstanbul'da da olsak Kayseri, Çorum, Şırnak, Ardahan... nerede olursak olalım mücadelemiz hep devam edecek.

Bunun en güzel örneklerinden biri de bu konu. Kayseri'de kurulan güzide derneğimiz KOB-DER de kurulmadan önce fırtınayla boğuşan bir kayık gibiydi. Direndiler misina ağ atanlara karşı dimdik durarak "biz buradayız" dediler ve şu an güzel gelişmeler olmakta. Yakında bu girişimlerin meyvesini yiyeceklerine eminim.
OLTACILARDER her zaman doğru işler yapan herkesi destekler. Derneğim adına bunu söylemekten gurur duyuyorum.
Ayrıca emeğinize değil emeğimize sağlık abicim. Unutmamak gerekir ki şu yazıyı yazdığım klavyede bile birçok tuş var ve hepsinin yeri geldiğinde birçok işlevinin olduğunu görüyoruz.

Biz hep biriz ve güzel bir aileyiz.

iarslan
19.02.13, 21:01
Kayseri Tarım Hayvancılık İl Müdürlüğü misina ağ yasağı ile ilgili bilgilendirme duyuru ve gezilerine başladı. Şu bir gerçek ki daha iki üç ay öncesine kadar Kayseri'de ağ ile avlananların çoğu, misina ağ ile avlanmanın yasak olduğunu bile bilmiyorlardı. Hatta Kayseri Meydanı'nda bir kaç ağcı, misina ağlarının toplanmasına isyan ederek açlık grevi bile yapmışlardı.

Kayseri'de artık tüm ilgililer misina ağın yasak olduğunu biliyor. Neden yasak olduğunu da öğrenecekler. Üst düzey bir bilinç ve yasağa ihtiyaç olmadan bu habis materyalin kullanımının irade ile terk edilmesi amacıyla bilgilendirme faaliyetleri devam etmektedir.

A.Engin Çelebi
19.02.13, 21:29
Kayseri'den gelen misina ağların kullanımıyla ilgili güzel bir gelişme. Eline emeğine sağlık KOB-DER.

Yasin ÖZTÜRK
21.02.13, 20:03
Kayseri Tarım Hayvancılık İl Müdürlüğü misina ağ yasağı ile ilgili bilgilendirme duyuru ve gezilerine başladı. Şu bir gerçek ki daha iki üç ay öncesine kadar Kayseri'de ağ ile avlananların çoğu, misina ağ ile avlanmanın yasak olduğunu bile bilmiyorlardı. Hatta Kayseri Meydanı'nda bir kaç ağcı, misina ağlarının toplanmasına isyan ederek açlık grevi bile yapmışlardı.

Kayseri'de artık tüm ilgililer misina ağın yasak olduğunu biliyor. Neden yasak olduğunu da öğrenecekler. Üst düzey bir bilinç ve yasağa ihtiyaç olmadan bu habis materyalin kullanımının irade ile terk edilmesi amacıyla bilgilendirme faaliyetleri devam etmektedir.

Neden yasak olduğunu doğaya nasıl zarar verdiğini bilseler daha titiz olurlar sanıyorum, gerçi doğaya yararlı ağ var mı gülerim ama hadi hayırlısı bizde burada gölbaşı ile ilgili koşturuyoruz, daha da güçleniyoruz sesimiz daha çok çıkıyor, devam bakalım...

iarslan
21.02.13, 21:26
Dün Kayseri Tarım İl Müdürü ile görüştüm. Bahçecik Barajı avlak sahasına yönelik bazı taleplerimiz vardı. Bu vesile ile misina ağ denetimleri de gündeme geldi. Hava şartları uygun olduğu zamanlarda denetime muhakkak çıkıldığını ve şu ana kadar 20.000 metreyi aşan misina ağ topladıklarını, yasak ağ ile avlanmanın büyük ölçüde engellendiğini ifade etti. Bahar ve yaz aylarında bu konuda daha da ciddi denetimler yapacaklarını ilave etti. Müdür bey'in aktardığı bir husus özellikle dikkatimi çekti:

Misina ağ kullanımını dürbün ile tespit ediyor denetim görevlisi ve ağa doğru harekete geçtiğinde bakıyor ki ortada ağ filan yok! Misina ağ kullanan canavar, canavarlıkta zirve yapmış ve ağı keserek tabana salmış oluyor!

İşte o ağ, tabanda akıntı ile gezinen hayalet ağ olup, barajda yaşamın çanına ot tıkıyor!

Bu kadar adice bir tavır bindiği dalı kesmek ile tefsir edilemez; olsa olsa hainlik ve alçaklık ile ifade edilir.

Kayseri Tarım hayvancılık İl Müdürü çaba gösterdiklerini, mücadele ettiklerini söylüyor. Bu bilgiyi paylaşmak istedim...

iarslan
21.02.13, 22:22
Bu konularda Kurumların ciddi bir acemiliği var. Konumuz ile ilgili birim yetkilileri toyluklarını deneme sınama metotlar ile gidermeye çalışıyorlar.

Basit bir örnek: Fransa'da yapılan balık avı turnuva kaidelerinde belirlenen bir oltaya üç iğne kullanımını sen al tüm Türkiye'de yayımladığın Tebliğ ile Amatör Olta Balıkçısına kural bu, böyle avlanacaksınız diye dayat!

Tüm olta balıkçıları bilir ki, her balık için farklı düzenekler kullanılır. Alabalık için kullandığımız olta ile sazanınki farklı olur. Dip olta mantığı farklı, mantarlı olta farklıdır. Haydi bunları geçtik;

Barajdaki balığın rezervini D.S.İ. tespit eder, istihsal ihalesini Tarım Hayvancılık İl Müdürlüğü yapar, istihsal bedelini de İl Özel İdare alır ise, bu düzen dikiş tutmaz.

Bizim olay da kısaca bu.

Jandarmamız kıyı boyu denetim ile, Tarım Hayvancılık Müdürlükleri su denetimleri ile kitap üstünde vazifeli. Tarım Müdürlüklerinin genelde ya bir adet denetim kayığı vardır; ya da hiç yoktur! Jandarma'nın da sudaki yasal olmayan avlanma biçimine müdahale yetkisi veya imkanı yoktur.

Suda yasal olmayan avlanmalara fırsat verici karmaşık, sonuç alınamayan bu kara düzen, olay amatör olta balıkçısı olunca, Demokles'in Kılıcıdır mubarek!

Hepsi birden tepesinde amatörün...

Yok hafta içi, olmadı iki olta kullandın; neymiş yasak bölgeymiş, daha olmadı sayıyı aştın...

Envai çeşit ceza uygulama imkanları var...

Yahu! Adam misina ağ ile anasını belliyor suda balığın! Bin tane amatör oltacının bir hafta uğraşsa tutamayacağı balığı on bin metre ağ ile bir saatte çekiyor deposuna. Kime ne anlatıyorsun?

Neden olta balıkçısı zırt pırt taciz edilir? Mantık sadece şu:

Yasal avlanma yapmayan, misina ağ kullanan ağcı, oltacının gözünün önünde... Kayığa ne ile neyi çektiğini görüyoruz... Yılda tüm barajda ancak belli bir alabalık kotası yazılı ya Şartnamelerinde, biz biliyoruz ki günde o miktar kadar tutuyor bunlar... E adam senin onu izlemene razı olur mu?

Jandarmayı da, Tarım Hayvancılığı da emir eri gibi çalıştırıyor.

Bir şikayet, hop Jandarma tepende...

O, bu arada anasını bellemeye devam ediyor balığın!

Peki bu konuda yetkililer olayın cahili mi?

Umarım cahilidirler!

Yoksa ifade etmek bile istemem; ama burası neresi, bu düzen neyin nesi diye sormam icap eder!...

iarslan
12.03.13, 15:06
http://www.kayserigundem.com/aktuel/yamula-barajinda-katliam-var-h1454.html

ankaralı_ferhat
12.03.13, 15:41
Neden yasak olduğunu doğaya nasıl zarar verdiğini bilseler daha titiz olurlar sanıyorum, gerçi doğaya yararlı ağ var mı gülerim ama hadi hayırlısı bizde burada gölbaşı ile ilgili koşturuyoruz, daha da güçleniyoruz sesimiz daha çok çıkıyor, devam bakalım...

slm yasin seninde dediğin gibi GÖLBAŞI moganda sıkıntı büyük geçen yaz herkesin gözü önünde gündüz gözüne motorlu kayıkla fenerin yakınına gelip sepet şeklinde akorduyon biçiminde metal ağa bırakirken seslendi benim ekipten arkadaşım siz ne yapıyorsunuz diye sonra duyarlı amötör avcı arkadaşlarda desteklediler lakin suç bastırıp küfürler savurdular ve hızla uzaklaştılar güvenlikci arkadaşlara söyledik lakin karşı kıyıya gölbaşı belediyesi bakıyor diye geçiştirdiler halbükü kurtbuazı barajı çok güzel anfa güvenlik sürekli devriye atıyor ve şüpelenince oltaları kontürol ediyor mogan gölü için kanuni yollardan ne yapılabilir büyüklerime soruyorum saygı ve sevgilerimle

M.Serkan İNANÇ
15.11.13, 10:13
Konu eski ama gelen haberler yeni:)

YAMULA BARAJINDA SU ÜRÜNLERİ AVCILIK DENETİMLERİ DEVAM EDİYOR

İl Müdürlüğümüz Su Ürünleri birimince Yamula Barajında 30-31 Ekim 2013 tarihleri arasında yapılan denetimlerde, su ürünleri avcılığında kullanılması yasak olan yaklaşık 3000 M (Metre) uzunluğunda misina (monofilament) ağ, Su ürünleri birimi personellerince imha edilmek üzere toplanmıştır. Ekim ayı boyunca Yamula barajında yapılan denetimler sonucunda; toplam 4900 M (Metre) kullanılması yasak olan misina ağ toplanmıştır.
Doğal yaşamın korunması ve sürdürülebilir su ürünleri avcılık faaliyetlerinin sağlanması adına denetimlerin aralıksız olarak devam edecektir.

http://www.kayseritarim.gov.tr/haber/5910/yamula-barajinda-su-urunleri-avcilik-denetimleri-devam-ediyor.html

http://www.oltaciyukle.com/images/2013/11/15/1Tb7gF46.jpg

http://www.oltaciyukle.com/images/2013/11/15/iPKtmQ.jpg

http://www.oltaciyukle.com/images/2013/11/15/Rj7WQxys.jpg

http://www.oltaciyukle.com/images/2013/11/15/qzaBV1kOb.jpg

http://www.oltaciyukle.com/images/2013/11/15/6DCUjcT3.jpg

Musa ERCİYAS
15.11.13, 12:18
Kayseri su ürünlerini böyle güzel çalışmaları için gelecegimiz için sürdürülebilir avcılık adına canı gönülden kutluyorum..

gökhan
15.11.13, 17:35
Darısı Ankara'daki mevkidaşlarına diyorum.

kulekreis
16.11.13, 21:10
Bu aglarin satilmasi tekrar gole bu aglarin serilmesi anlami tasiyor. agi toplamak kadar satildigi dukkanida 1 ay kapatmak lazim malesef yasaklar kagit ustunde kalmaktan kurtulamiyor. tavsana kac taziya tut felsefesidir bu yapilanlar.

Turna
19.11.13, 10:07
Darısı Ankara'daki mevkidaşlarına diyorum.

Aynen katılıyorum, Ankara dakiler artık uykudan kalksınlar.