PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Misinada ŞOK olayı nedir?

Adonis®
10.07.12, 22:21
Misina bağlarken şok diye bişey varmış :eek::eek:
Soru sorarken atık çekiniyorum ha bire bişeyler soruyorum ama acemilik işte :confused:

Hangi avlarda?
Hangi balıkta?
Hangi olta düzeneklerinde?
Hangi misinalarda? gibi sorular çoğalıyor. Biraz bakındım ama gözüme çarpmadı. Eğerki sitede bilgi mevcutsa affola..

Rastgele http://i.imgur.com/ceCkI.gif

kulekreis
11.07.12, 00:30
Misina bağlarken şok diye bişey varmış :eek::eek:
Soru sorarken atık çekiniyorum ha bire bişeyler soruyorum ama acemilik işte :confused:

Hangi avlarda?
Hangi balıkta?
Hangi olta düzeneklerinde?
Hangi misinalarda? gibi sorular çoğalıyor. Biraz bakındım ama gözüme çarpmadı. Eğerki sitede bilgi mevcutsa affola..

Rastgele http://i.imgur.com/ceCkI.gif

Sevgili Ramazan : Kurşundan başlayıp ana bedene kadar olan kısıma olta düzeneği diyelim.
her zaman nazık ve ince misinalardan oluşmuştur, çunki avlama işi burada yapılır. Bu ara misinaya ara beden denir. Kamışı hazırlayıp ileriya doğru fırlatırken şu olaylar olur. Kursun statik vaziyettedir.(durağan) taşıyıcısı ince misinalardan yapıldığından, aniden duran kurşunun hızla harekete geçirecek olan bölümün en zayıf noktası ara bedene kurşun ağırlığının yaklaşık 20 katına eşit bir ani yük gelir. (şok yükü) bu ince ara bedeni kopartır. Kurşun, bazende olta düzeneğini kaybederiz. Bunları korumak amacıyle. Olta düzeneği ile ana beden arasına şok misinası konur. Bütün şok yüklerini kendi üzerine alarak olta düzeneğini korur. Anlatabilmişimdir herhalde Selamlar

Adonis®
11.07.12, 10:47
Sevgili Ramazan : Kurşundan başlayıp ana bedene kadar olan kısıma olta düzeneği diyelim.
her zaman nazık ve ince misinalardan oluşmuştur, çunki avlama işi burada yapılır. Bu ara misinaya ara beden denir. Kamışı hazırlayıp ileriya doğru fırlatırken şu olaylar olur. Kursun statik vaziyettedir.(durağan) taşıyıcısı ince misinalardan yapıldığından, aniden duran kurşunun hızla harekete geçirecek olan bölümün en zayıf noktası ara bedene kurşun ağırlığının yaklaşık 20 katına eşit bir ani yük gelir. (şok yükü) bu ince ara bedeni kopartır. Kurşun, bazende olta düzeneğini kaybederiz. Bunları korumak amacıyle. Olta düzeneği ile ana beden arasına şok misinası konur. Bütün şok yüklerini kendi üzerine alarak olta düzeneğini korur. Anlatabilmişimdir herhalde Selamlar

Teşekkürler Hasan abi :o

baracuda
11.07.12, 11:47
kısacası oltayı atarken uyguladığınız kuvvet misinanın çeker kuvvetinden daha yükseğe çıkar bu durumda misinanın patlaması denilen olay olur.

Bunu engellemek için şok emici yardımcı misinalar kullanılır bunlara shock leader yada şok misinası denilir. görevi uygulanan şokun emilip ana bedenin patlamasını engellemektir.

iLK_KaN
12.09.12, 21:56
aslına bakarsan dikkatli kullanılması gereken bir durum düğüm kalın kadıgında çıkış esnasında takılma yapıyor kamışa yük biniyor.