Orijinalini görmek için tıklayınız : Biraz beyin fırtınası yapalım...
Bülent YILMAZ
14.05.12, 11:24
Sazan sezonunun kapalı olduğu şu günlerde imkanlarımız dahilinde turna, tatlı su levreği, sudak ve alabalık avına gidebiliyoruz. Sazan sezonunun açılmasını beklerken biraz beyin fırtınası yapalım dedim. Belki haddim olmayarak sizlere birkaç soru hazırladım.
Soru 1: Sazan sezonu açılmış, Eşim ve çocuğumu da alarak 3 kişi varmışım suyun başına. Eşim ve çocuğum piknik hazırlıklarını yaparken bende 4 adet sazan oltamı hazırlayıp dizmişim sehpaya, 1 adette sahte rapala veya meps taktığım olta ile başlamışım tatlı su kefali için at-çek yapmaya. Şimdi ben tebliğleri çiğnemiş oluyor muyum?...
Soru 2: Gittiğimiz avlak 1 km2’den küçük, oltama balık gelmiş ve ota sarmış, balığı ottan kurtarıp alabilmek için bot ile göle girebilir miyim? Giremez miyim?...
Soru 3: Av sonunda limit üstü 1 adet 2,5 kg, 1 adet 3 kg 2 adet sazan ve 3 adet limit üstü 0,750’şer gr. Tatlı su kefali yakalamışım. Bunların hepsini alıkoyabilir miyim?...
İstediğiniz sorudan başlayabilirsiniz…:D
Süreniz başlamıştır, Sazan sezonu açılana kadar da süreniz vardır...:D
Nuri ERTİK
14.05.12, 13:58
Sazan sezonunun kapalı olduğu şu günlerde imkanlarımız dahilinde sadece turna balığı avına gidebiliyoruz. Sazan sezonunun açılmasını beklerken biraz beyin fırtınası yapalım dedim. Belki haddim olmayarak sizlere birkaç soru hazırladım.
Soru 1: Sazan sezonu açılmış, Eşim ve çocuğumu da alarak 3 kişi varmışım suyun başına. Eşim ve çocuğum piknik hazırlıklarını yaparken bende 4 adet sazan oltamı hazırlayıp dizmişim sehpaya, 1 adette sahte rapala veya meps taktığım olta ile başlamışım tatlı su kefali için at-çek yapmaya. Şimdi ben tebliğleri çiğnemiş oluyor muyum?...Zinhar haramdır
Soru 2: Gittiğimiz avlak 1 km2’den küçük, oltama balık gelmiş ve ota sarmış, balığı ottan kurtarıp alabilmek için bot ile göle girebilir miyim? Giremez miyim?... I-Ih
Soru 3: Av sonunda limit üstü 1 adet 2,5 kg, 1 adet 3 kg 2 adet sazan ve 3 adet limit üstü 0,750’şer gr. Tatlı su kefali yakalamışım. Bunların hepsini alıkoyabilir miyim?...cık
:D:D:D
1nci soru: Aslında eş ve çocukların da avcı olduklarını iddia edersen, sorun yok. Yasal olarak ŞEKLE uygun. Ama, yasanın manevi şartına aykırı. Ancak şekil asıl olduğuna göre suç denemez.
Vicdan meselesi:D
2ncü soru:Şeklen suç, manevi olarak değil...Mahkemede Manevi boyutunu ispat edersen (??)berat edersin :D
3ncü soru: Adet ve kg sınırlamasına tabi türler bir arada olduğunda KG baz alındığından 5 kg yi geçtiğinden tebliğe aykırı...
Ahmet ŞENOL
14.05.12, 15:45
Nuri abi içimi okumuşsun. Katılıyorum sana. Fakat cümlelere dökememiştim :D
Abiler tebliğleri okumuştum ama aklımda kalmıyor tabiki. Çok teşekkür ederim sizlerden çok şey öğreneceğim. Bülent abi böyle sorularını eksik etme.
Bülent YILMAZ
14.05.12, 17:12
1nci soru: Aslında eş ve çocukların da avcı olduklarını iddia edersen, sorun yok. Yasal olarak ŞEKLE uygun. Ama, yasanın manevi şartına aykırı. Ancak şekil asıl olduğuna göre suç denemez.
Vicdan meselesi:D
2ncü soru:Şeklen suç, manevi olarak değil...Mahkemede Manevi boyutunu ispat edersen (??)berat edersin :D
3ncü soru: Adet ve kg sınırlamasına tabi türler bir arada olduğunda KG baz alındığından 5 kg yi geçtiğinden tebliğe aykırı...
Nuri abi içimi okumuşsun. Katılıyorum sana. Fakat cümlelere dökememiştim :D
Yok öyle içimi okumuşsun, katılıyorum... Kopya çekmek yasak...:D:D
Abiler tebliğleri okumuştum ama aklımda kalmıyor tabiki. Çok teşekkür ederim sizlerden çok şey öğreneceğim. Bülent abi böyle sorularını eksik etme.
Şükrü her zaman hazırlıklı ol sınavlara...:D:D
Yok elektrikler gitti, sular kesildi, yağmur yağdı, çamura battı, çalışamadım anlamam...:D:D:D
Yok öyle içimi okumuşsun, katılıyorum... Kopya çekmek yasak...:D:D
Şükrü her zaman hazırlıklı ol sınavlara...:D:D
Yok elektrikler gitti, sular kesildi, yağmur yağdı, çamura battı, çalışamadım anlamam...:D:D:D
elimden geldiğince takipdeyim :D
Aydın DEMİR
14.05.12, 17:26
çok basit ..................? sorular souyosunuz :):)
balık tutarken biri jandarma bekçi vs...
pılıyı pırtıyı topla arazi ol:):)
şaka tabiki .....diğer ilk 2 soruya katılıyorum son soru
avcı başı 5 kg dan hesaplarsak diğerlerinide 2 avcıda sayarsak totalde 15 kg ama tutulan balık 7.250 kg normal gibi geldi bana yanılıyorsam düzeltin lütfen üstteki arazi meselesine gelince yemek bulunca ye dayak bulunca ......kaç muhabbeti piknik bitmeden kacılmaz değilmii.....?:):)
Yasin ÖZTÜRK
14.05.12, 17:28
1-öyle balıkçılar varki eşin ve çocuğun bile yanında usta avc.ı sayılırlar(senden ötürü) daha olta atabilirsin
2- bilemedim küçükse zaten göze batar riske girme:) oltacılar üyesi tebliğ çiğnedi demelerindense giden rapala olsun , olaki sular çekildi alma şansın olur... 3- eşin ve çocuğunda avcı olduğundan sorun yok balıklarında maşallahı var devam 15 kg ye kadaryolu var...
Aydın DEMİR
14.05.12, 17:42
1-öyle balıkçılar varki eşin ve çocuğun bile yanında usta avc.ı sayılırlar(senden ötürü) daha olta atabilirsin
2- bilemedim küçükse zaten göze batar riske girme:) oltacılar üyesi tebliğ çiğnedi demelerindense giden rapala olsun , olaki sular çekildi alma şansın olur... 3- eşin ve çocuğunda avcı olduğundan sorun yok balıklarında maşallahı var devam 15 kg ye kadaryolu var...
yasin ota takılan balık ağzında rapala olan 15 kg lik sazansa ne olacak :):):):rolleyes:
M.Serkan İNANÇ
14.05.12, 18:58
Sazan sezonunun kapalı olduğu şu günlerde imkanlarımız dahilinde sadece turna balığı avına gidebiliyoruz. Sazan sezonunun açılmasını beklerken biraz beyin fırtınası yapalım dedim. Belki haddim olmayarak sizlere birkaç soru hazırladım.
Güzel konu ama daha sorulara bile geçemedim:cool:
Dün Sudak avlamaya gittiydimde... Yakalayamadım, biraz moralim bozuk:rolleyes:
Anlaşılan bazı arkadaşlarımız Eskişehir' deki malikhanesinden dışarı çıkıpta memlekette kim hangi balık için olta sallıyor farkında bile değil. Sazan kelimesini duydummu iliklerine kadar cumburlopppp oluyorlar:)
Çok yazık.......:D
Soruları okuyunca ilerleyen anlarda beynimdeki fırtınaları estirmeye çalışacağım...
Güzel konu ama daha sorulara bile geçemedim:cool:
Dün Sudak avlamaya gittiydimde... Yakalayamadım, biraz moralim bozuk:rolleyes:
Anlaşılan bazı arkadaşlarımız Eskişehir' deki malikhanesinden dışarı çıkıpta memlekette kim hangi balık için olta sallıyor farkında bile değil. Sazan kelimesini duydummu iliklerine kadar cumburlopppp oluyorlar:)
Çok yazık.......:D
Soruları okuyunca ilerleyen anlarda beynimdeki fırtınaları estirmeye çalışacağım...
Başkanım Sudak mı dedin ben mi yanlış anladım.
M.Serkan İNANÇ
14.05.12, 19:19
Başkanım Sudak mı dedin ben mi yanlış anladım.
Sudak dedik ama başarıda yok dedik farkındaysan Gökhan, hemen atlama sende.
Başarı olsa zaten sana haber veririm kardeş, seni unuturmuyum hiç:)
Bülent sanırım aklına takılan bir kaç soru sormuş ama ben daha soruları bile okuyamadım.
Baktım sadece turna balığı avına gidebiliyoruz demiş aklıma takıldı...
Tühhh acaba Sudak avlamaya giderek amatörlük ruhuna veya sportmenliğe aykırı birşeylermi yaptım diye geçti aklımdan:confused:
Nuri ERTİK
14.05.12, 19:25
:D
Yahu başkan,
Adamın memleketine en yakın turna var...
En azından Turna yı da zurnayı da biliyor...
Sen git alabalık da tut:D
M.Serkan İNANÇ
14.05.12, 19:42
Yahu başkan,
Türkiye' nin hemen hemen her bölgesinden resmi üyesi bulunan Doğa ve Çevre Dostu Amatör Oltacılar Derneği' nin resmi paylaşım platformunun yöneticisi nasıl olurda konu başına bu aşağıdaki cümleyi yazar...
Varsayalım ki Bülent' in dalgınlığına geldide böyle yazdı diyelim... (Yapmazda yapar. O ne cindir bir bilsen...:))
Türkiye Cumhuriyeti' nin en kılçık ve gaddar amatörü bu cümleyi nasıl atlar anlamak mümkün değil:rolleyes::D
Sizi affedemiyorum usta...
Konuya giriş cümlesi bence tam olarak doğru şekli ile yazılsın sorulara öyle geçelim...
İhtiyarlıyorsun sayın Nuri ERTİK... Atlamışsın işte... Sakına inkar etme:p:D
Bülent YILMAZ
14.05.12, 22:00
Türkiye' nin hemen hemen her bölgesinden resmi üyesi bulunan Doğa ve Çevre Dostu Amatör Oltacılar Derneği' nin resmi paylaşım platformunun yöneticisi nasıl olurda konu başına bu aşağıdaki cümleyi yazar...
Varsayalım ki Bülent' in dalgınlığına geldide böyle yazdı diyelim... (Yapmazda yapar. O ne cindir bir bilsen...:))
Türkiye Cumhuriyeti' nin en kılçık ve gaddar amatörü bu cümleyi nasıl atlar anlamak mümkün değil:rolleyes::D
Sizi affedemiyorum usta...
Konuya giriş cümlesi bence tam olarak doğru şekli ile yazılsın sorulara öyle geçelim...
İhtiyarlıyorsun sayın Nuri ERTİK... Atlamışsın işte... Sakına inkar etme:p:D
Yahu başkan,
Nuri Ağabeyim gayet güzel açıklamış Başkanım...
Başkanım turnadan başka balığa mı gidebiliyoruz sanki biz buralarda? Kendi adıma konuştum ben...:D:D:D
Gittiğimiz avlakta veya yakınlarda levrek, sudak, alabalık yok ki...:(
Ama seni mi kıracağım Başkanım, değiştiririz girizgahı...
M.Serkan İNANÇ
15.05.12, 00:26
Nuri Ağabeyim gayet güzel açıklamış Başkanım...
Başkanım turnadan başka balığa mı gidebiliyoruz sanki biz buralarda? Kendi adıma konuştum ben...:D:D:D
Gittiğimiz avlakta veya yakınlarda levrek, sudak, alabalık yok ki...:(
Ama seni mi kıracağım Başkanım, değiştiririz girizgahı...
Bu konu bana ait ya hani....:rolleyes:
Sen değil ben gittim yani:)
(Not: Ayrıntılara girmiyorum.)
http://www.oltacilar.com/sonunda-tuttum-t9603.html?&highlight=b%FClent+kefal
Nuri abine saygım sonsuz ama benim adım M.Serkan İNANÇ kardeş...
Bu tür ayrıntıları Allah sağlık sıhhat verdiği sürece hiç es geçmem:)
Sana zahmet şu ilk paragrafı bir düzeltelimmi ne dersin:rolleyes:
İnan daha sorulara göz atamadım be kardeş...:o
Bülentçim Merhaba. Bu ne taktikdir böyle Gene bir proje düşünüyorsun gibime geliyor, ve bize zarf atıyorsun. :D:D:D Başkana hak vermeye başladım. Varsayalım ki Bülent' in dalgınlığına geldide böyle yazdı diyelim... (Yapmazda yapar. O ne cindir bir bilsen...) :D:D:D
Bülentcim... İsrail sazanı ile ilgili sorular hazırlamanı istiyorum..:p:p
Yasin ÖZTÜRK
15.05.12, 09:16
yasin ota takılan balık ağzında rapala olan 15 kg lik sazansa ne olacak :):):):rolleyes:
Ota takınca balık kaçtı diye düşündüm ama 15 lik sazana yazık kurtarmak lazım dimi:)
Bülent YILMAZ
15.05.12, 10:40
Bu konu bana ait ya hani....:rolleyes:
Sen değil ben gittim yani:)
(Not: Ayrıntılara girmiyorum.)
http://www.oltacilar.com/sonunda-tuttum-t9603.html?&highlight=b%FClent+kefal
Nuri abine saygım sonsuz ama benim adım M.Serkan İNANÇ kardeş...
Bu tür ayrıntıları Allah sağlık sıhhat verdiği sürece hiç es geçmem:)
Sana zahmet şu ilk paragrafı bir düzeltelimmi ne dersin:rolleyes:
İnan daha sorulara göz atamadım be kardeş...:o
Girizgahı düzelttim Başkanım...
Başkanım göl ve göletlerde tatlı su kefali de yasak şu anda bildiğin gibi onun açılışı da sazan sezonu ile aynı...
Ben şu zaman ki imkanlarımızdan bahsetmiştim...
Yoksa sezon açılınca tatlı su kefaline de gideceğiz tabiki...
Bülentçim Merhaba. Bu ne taktikdir böyle Gene bir proje düşünüyorsun gibime geliyor, ve bize zarf atıyorsun. :D:D:D Başkana hak vermeye başladım. Varsayalım ki Bülent' in dalgınlığına geldide böyle yazdı diyelim... (Yapmazda yapar. O ne cindir bir bilsen...) :D:D:D
Yok valla Hasan Amcam zarf falan attığım...
Ben nerdeeee 4 tane sazan oltası atıp birde at-çek yapacağım...
Gölü at-çek yaparak tavaf etmekten diğer oltalarla ilgilenemem ki zaten...
Aklıma geldi bi ortalık hareketlensin, biraz tebliğ karıştıralım, okuyalım dedim...
Bülent YILMAZ
15.05.12, 10:42
Bülentcim... İsrail sazanı ile ilgili sorular hazırlamanı istiyorum..:p:p
İlerleyen zamanlarda inşallah Gürkan Ağabeyim...
Nuri ERTİK
15.05.12, 10:42
Sn Başkanım,
Bak, göznün üzerindeki kaşlardan dolayı yarın öbür gün karşına çıkınca,
"Aman abi sen de her şeyi inceliyorsun"
deme bana, şimdiden anlaşalım;)
Sonra açıktan "Yahu abi, insanları rahat bırak, asarım keserim" diyorsun...
M.Serkan İNANÇ
15.05.12, 11:25
Tamam tamam sizede şaka yapmaya gelmiyor:o
Rahat bırak dedik ama bu kadarda değil yani:)
Soru 1: Sazan sezonu açılmış, Eşim ve çocuğumu da alarak 3 kişi varmışım suyun başına. Eşim ve çocuğum piknik hazırlıklarını yaparken bende 4 adet sazan oltamı hazırlayıp dizmişim sehpaya, 1 adette sahte rapala veya meps taktığım olta ile başlamışım tatlı su kefali için at-çek yapmaya. Şimdi ben tebliğleri çiğnemiş oluyor muyum?
Cevap 1.
2/2 TEBLİĞ
a) Amatör balıkçı: Amatör balıkçılık etkinliğinde bulunan gerçek kişiyi,
b) Amatör balıkçılık: Sadece rekreasyon, spor veya dinlence amacıyla yapılan, maddi ve ticari kazanç gayesi gütmeyen, avlanılan ürünün satılmadığı balıkçılık etkinliğini,
MADDE 4 – (1) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gerçek kişiler, bu Tebliğ ile getirilen yasak, sınırlama ve sorumluluklara uymak şartıyla amatör balıkçılık yapabilirler. Bu kişilere müracaatları halinde, veriliş tarihinden itibaren (dört yıl-DEĞİŞTİRİLDİ) beş yıl (Değişiklik RG-10/07/20-10-27637) geçerli olmak üzere, il ve ilçe müdürlüklerince Amatör Balıkçı Belgesi verilir. Bu belgenin alınması veya avcılık sırasında bulundurulması zorunlu değildir.
(4) Bir amatör balıkçı en fazla 4 olta takımı ile avlanabilir. Olta başına iğne sayısı 3 adedi geçemez. Ancak, alabalık avında iki olta takımından daha fazla olta takımı kullanılamaz ve her olta takımında iki iğne bulunabilir.
Kaç amatör balıkçı var demiştin Bülent? Kim neye olta sallıyor? Sehpanın üzerinde kuru pasta ile çayda varmı:confused::)
Baktım Nuri ERTİK bıraktı onun yerine ben yapayim dedim. Yaşlanıyorsun sayın ERTİK.
Çok basit...
Kopyalaaaa.... Yapıştırrrrrrr:D
Tamamı aşağıda...
2/2 TEBLİĞ (http://www.oltacilar.com/2-2-teblig-t3964.html)
Nuri ERTİK
15.05.12, 12:01
Peki başkan,
Bülent diyor ki,
"Bizim oğlan tutturdu ben de balık tutacam diye, ben de bir olta hazırlayıp verdim, iki attı, sonra oltayı bıraktı, gitti pasta yemeye, eh ben zaten olta sayısı 4 olarak kullanıyordumdu, oğlanın da daha üç hakkı var, illa oltayı elinde tutacak değil ya, ama çocuk işte oyuna dalıyor"
Netcez şimdi????
Not: Tebliğe göre yaş sınırlaması yok:D
Bülent YILMAZ
15.05.12, 12:30
Peki başkan,
Bülent diyor ki,
"Bizim oğlan tutturdu ben de balık tutacam diye, ben de bir olta hazırlayıp verdim, iki attı, sonra oltayı bıraktı, gitti pasta yemeye, eh ben zaten olta sayısı 4 olarak kullanıyordumdu, oğlanın da daha üç hakkı var, illa oltayı elinde tutacak değil ya, ama çocuk işte oyuna dalıyor"
Netcez şimdi????
Evet Nuri Ağabeyimin dediklerini dedim Başkanım...:D
Hadi bakalım şimdi ne olacak?...:confused:
Nuri ERTİK
15.05.12, 12:54
Başkana "KOPYALA YAPIŞTIR" ın inceliklerini öğretmedim :D
İyi böyle iyi, ne zaman sıkıştırsa Kontra gönderme şansım oluyor...
Yaşlansam da hala başkanın öğreneceği çoook şey var:D
KOPYALA YAPIŞTIR benim işim, taklitlerimden sakınınız...
(Not: Tebliğe karşı her türlü hülle ücreti mukabilinde öğretilir, kopyala yapıştırcılara karşı garantilidir. Mür: :D)
Bülent YILMAZ
15.05.12, 13:21
Başkana "KOPYALA YAPIŞTIR" ın inceliklerini öğretmedim :D
İyi böyle iyi, ne zaman sıkıştırsa Kontra gönderme şansım oluyor...
Yaşlansam da hala başkanın öğreneceği çoook şey var:D
KOPYALA YAPIŞTIR benim işim, taklitlerimden sakınınız...
(Not: Tebliğe karşı her türlü hülle ücreti mukabilinde öğretilir, kopyala yapıştırcılara karşı garantilidir. Mür: :D)
:D:D:D:D
Nuri Ağabeyim henüz diğer olayın cevabını vermedi Başkanım ama ben olayı biraz şöyle bir değiştireyim dedim...:D
Bakalım ne fırtınalar çıkacak ortaya...:D
Olayı biraz değiştirelim;
1953 doğumlu 59 yaşındaki babamı da alarak varmışım suyun başına. 8 adet oltayı hazırlayıp, sandalye ve masamızı da kurup demişim ki babama “Babacım sen keyfini hiç bozma, rahatına bak. Ben ilgilenirim oltalarla.” Bu arada babam hayatında hiç olta sallamamış. Zorunlu değil ama onun içinde çıkarttırmışım bir amatör balıkçı belgesi kaç paralık şey sanki ve bende de var bu arada. (Sözde) İkimizde amatör balıkçıyız. Ama oltaların hepsinin sahibi benim. Oltanın ruhsatı mı var sonuçta, 4’ü benim 4’ü babamın. Jandarma gelmiş kontrole bakmış. 2 amatör balıkçı 8 olta, oltalardaki takımlar tebliğe uygun. Her şey normal deyip gitmiş. Peki gerçekten her şey normal mi?
Olay içinde bir değişiklik daha yapalım;
Oltaları hazırladıktan sonra, beklerken benim bir ara ihtiyaç gidermem icap edip bir çalı dibi aramaya gitmişim. Bu arada balık gelmiş oltaya babam da ben gelene kadar çekmiş balığı koymuş livara. Babamda bu gibi durumlarda olaya müdahil oluyor. Şimdi ne olacak?...
Hakkı HARMANCIK
15.05.12, 19:31
Kanun önünde herhangi bir sorun yok.(Tabi jandarmaya 4'ü benim 4'ü babamın dediysen) :) Seni vijdanınla baş başa bırakıyorum :D
Yok oltaların hepsini ben attım babam çay içmeye geldi dediysen jandarma zaten gerekeni yapar :D:D:D
:D:D:D:D
Nuri Ağabeyim henüz diğer olayın cevabını vermedi Başkanım ama ben olayı biraz şöyle bir değiştireyim dedim...:D
Bakalım ne fırtınalar çıkacak ortaya...:D
Olayı biraz değiştirelim;
1953 doğumlu 59 yaşındaki babamı da alarak varmışım suyun başına. 8 adet oltayı hazırlayıp, sandalye ve masamızı da kurup demişim ki babama “Babacım sen keyfini hiç bozma, rahatına bak. Ben ilgilenirim oltalarla.” Bu arada babam hayatında hiç olta sallamamış. Zorunlu değil ama onun içinde çıkarttırmışım bir amatör balıkçı belgesi kaç paralık şey sanki ve bende de var bu arada. (Sözde) İkimizde amatör balıkçıyız. Ama oltaların hepsinin sahibi benim. Oltanın ruhsatı mı var sonuçta, 4’ü benim 4’ü babamın. Jandarma gelmiş kontrole bakmış. 2 amatör balıkçı 8 olta, oltalardaki takımlar tebliğe uygun. Her şey normal deyip gitmiş. Peki gerçekten her şey normal mi?
Olay içinde bir değişiklik daha yapalım;
Oltaları hazırladıktan sonra, beklerken benim bir ara ihtiyaç gidermem icap edip bir çalı dibi aramaya gitmişim. Bu arada balık gelmiş oltaya babam da ben gelene kadar çekmiş balığı koymuş livara. Babamda bu gibi durumlarda olaya müdahil oluyor. Şimdi ne olacak?...
Yanınıza gelen cendermenin yanında bende olmalıyımki, seni bi güzel ıslatırım orda, başka işin yokmu senin büleent..
Bülent YILMAZ
15.05.12, 20:00
Yanınıza gelen cendermenin yanında bende olmalıyımki, seni bi güzel ıslatırım orda, başka işin yokmu senin büleent..
Gürkan Ağabeyim bunları yapmışım veya yapacakmışım gibi algılamayın...
Bunları tebliğler daha iyi kavransın Ağabeylerimiz buraya ne nedir? nasıl olur? yazsında bilmeyenler bilgilensin, bilenlerde bilgilerini tazelesin diye yapıyorum...
Bülent YILMAZ
15.05.12, 20:04
Yani kısaca önemli olan tebliği şeklen uygulamak değil, tebliğin ruhunu anlayıp ona uygun hareket etmektir...
Yoksa burada sorduğum soruların cevaplarını,neyi nasıl yapmam gerektiğini biliyorum...
Ki beraber balığa gitmişliğimiz de var Ağabeyim...
Beni tanıyorsun, neyi yapıp neyi yapmayacağımı bilirsin...
Yani kısaca önemli olan tebliği şeklen uygulamak değil, tebliğin ruhunu anlayıp ona uygun hareket etmektir...
Yoksa burada sorduğum soruların cevaplarını,neyi nasıl yapmam gerektiğini biliyorum...
Seni çok iyi tanıyorumda,,, karınca yuvasına çomak sokuyorsun sen..:p
Porsuk ve civarında görüyorsun... Kepçe ile balık yakalıyorlarlar.. Peki bu serberstmi sirkülere aykırımı ?????? Bence aykırı, kaç kişiyi yakaladım.. Adamlara izah ediyorum.. Sirküler nedir diyor vatandaş... Balık havyarda diyorum, yasak kardeşim, devletin kanunu bu ben uydurmuyorum diyorum... Adam ben şimdi yakalamıyacamda nezaman yakalayacam bu balığı diyor... İsrail serbest gösteriyorum balığı.. Bunları salacaksınız bunları alabilirsiniz diye ayırt ediyorum, bi saat sonra aynı yeri tekrar kontrol ettiğimde el kadar sazanların livarda olduğunu görüyorum... Bu ne lahana bu ne perhiz.. Eğitim şart senin anlayacağın, insanın sürküleri vicdanı olması bence.. İşyerinden gelirken eski köprünün üstünde balık tutan vatandaşları görüyorsundur mutlaka, bigün inde millet neyle balık tutuyor bi bak be abim... Sen diyorsunki dört olta atsam birinlede atçek yapsam... Vatandaş serpme atıyor, tırıvırı kullanıyor, el kadar sazanları ve şu an gümüşleri alıyorlar...Bırak burda sınav yapmayıda su kenarlarını tavaf edelim...Porsuktan ağları nasıl çıkartırız onun çaresine bakalım... Bugün bile porsukta ağ var.. Pazarda adamlar sazan satıyorlar.. Neymiş özel avlaktan almışlar, özel avlaklara yasak yokmuş...Kafayı yiyecek insan be yaaaaaa. Şikayet ediyorum, adam geçen ay çanakkede bi çiftlikten aldığı balıkların faturasını gösteriyor.. toplam 300 kğ aynalı sazan faturası, bir ay öncenin tarihi var..... Ama tezgahta en az 100 kğ sazan var... Demekki bir aydır adam getirip götürüyor balıkları hiç satamamış zavallı...Ahhhhh bülentcim aahhhhhhhhhh... Bağrım yanıyor bu KÖTÜNAHİYE de...
Necat ÇETİNCEVİZ
15.05.12, 21:27
Bizlerin asıl tebliği vicdanımızdır. Buradaki sevgili arkadaşlarımızdanda herkesin öncelikle vicdanını dinlediğine eminim. Yoksa yasaları boşluğundan delmeye başlarsak sonu gelmez bunun.
Bülent YILMAZ
15.05.12, 21:43
Seni çok iyi tanıyorumda,,, karınca yuvasına çomak sokuyorsun sen..:p
Porsuk ve civarında görüyorsun... Kepçe ile balık yakalıyorlarlar.. Peki bu serberstmi sirkülere aykırımı ?????? Bence aykırı, kaç kişiyi yakaladım.. Adamlara izah ediyorum.. Sirküler nedir diyor vatandaş... Balık havyarda diyorum, yasak kardeşim, devletin kanunu bu ben uydurmuyorum diyorum... Adam ben şimdi yakalamıyacamda nezaman yakalayacam bu balığı diyor... İsrail serbest gösteriyorum balığı.. Bunları salacaksınız bunları alabilirsiniz diye ayırt ediyorum, bi saat sonra aynı yeri tekrar kontrol ettiğimde el kadar sazanların livarda olduğunu görüyorum... Bu ne lahana bu ne perhiz.. Eğitim şart senin anlayacağın, insanın sürküleri vicdanı olması bence.. İşyerinden gelirken eski köprünün üstünde balık tutan vatandaşları görüyorsundur mutlaka, bigün inde millet neyle balık tutuyor bi bak be abim... Sen diyorsunki dört olta atsam birinlede atçek yapsam... Vatandaş serpme atıyor, tırıvırı kullanıyor, el kadar sazanları ve şu an gümüşleri alıyorlar...Bırak burda sınav yapmayıda su kenarlarını tavaf edelim...Porsuktan ağları nasıl çıkartırız onun çaresine bakalım... Bugün bile porsukta ağ var.. Pazarda adamlar sazan satıyorlar.. Neymiş özel avlaktan almışlar, özel avlaklara yasak yokmuş...Kafayı yiyecek insan be yaaaaaa. Şikayet ediyorum, adam geçen ay çanakkede bi çiftlikten aldığı balıkların faturasını gösteriyor.. toplam 300 kğ aynalı sazan faturası, bir ay öncenin tarihi var..... Ama tezgahta en az 100 kğ sazan var... Demekki bir aydır adam getirip götürüyor balıkları hiç satamamış zavallı...Ahhhhh bülentcim aahhhhhhhhhh... Bağrım yanıyor bu KÖTÜNAHİYE de...
Benim hiç bir yuvaya çomak soktuğum yok Gürkan Ağabeyim...
Niye açılan konunun altında başka şeyler arıyorsun ki Ağabeyim anlamadım...
Bir amacımızda bu insanlara ulaşmak...
Bunun bir yolu da bu değil mi?...
Site üyelerimiz dışında internetten bir kişinin bile bir şeyler araştırmak için sitemize girip bu konuyu okuyup birşeyler öğrenmesi bile kardır düşüncesiyle açıyorum Ağabeyim bu tarz konuları...
O zaman bırakalım sadece yaptığımız avları paylaşalım, sohbet muhabbet edelim olsun bitsin...
Fedai ERDEM
15.05.12, 22:04
Sıkıntınızı anlamadım..
Bağrınız yanmasın.. kaç kişisiniz Kütahya'da Dernek kurun Olaylar bakın nasıl azalıyor..
Başka türlü olmuyor inanın.. Siz kendinizide paralasanız boşuna..
Biz test ettik.. Jandarmayı Sivil olarak aradık 45 dakikada gelmedi.
Dernek üyesi olduğumuzu ekledik rica ettik. 7 dakikada yanımızdaydılar..
Bu kadar basit.. Bağrı yanan arkadaşlar dikkatine..
M.Serkan İNANÇ
16.05.12, 00:44
Peki başkan,
Bülent diyor ki,
Netcez şimdi????
Gürkan Ağabeyim bunları yapmışım veya yapacakmışım gibi algılamayın...
Bunları tebliğler daha iyi kavransın Ağabeylerimiz buraya ne nedir? nasıl olur? yazsında bilmeyenler bilgilensin, bilenlerde bilgilerini tazelesin diye yapıyorum...
Helalin var Gürkan abi bas fırçayı. Yalnız buldular başkanla kafa bulacaklar akılları sıra:p:D
Mesajları okuyunca hemen aklıma bizim candostun yıllar önce anlattıkları geldi.
Zamanın birinde Polatlı' da sazan yarışmasındalar. Her zamanki gibi yenge ve kızıda yanında... Anladığıma göre yarışma tek olta ile yapılıyor. Bizim uyanık candostta ne yapar ederimde şansımı yükseltirim diye plan peşinde;)
Bir anda kafada şimşekler çakıyor ve dahice bir fikir ile üç kişi olarak yarışmaya katılıyorlar. Candost, yenge ve kızı yanyana...
Candost sallıyor oltasını, sonra yengeye gösteriyor böyle atacaksın diye... Peşindende kızına anlatıyor nasıl atacağını ve yakalayacağını.
Anlattıklarından aklımda kalanlar söyle;
-Bak kızım buna şamandıra derler. Bu şamandıra tumdummu (battımmı) balık yakalandı demektir. İşte o an asılacaksın kamışa. Sonra bu kolu çevirecek saracaksın oltanı. Hoooppp balık kenarda;) Anladınmı kuzucuğum:p Sen yapamazsan bana bağır ben sana yardım ederim ama gözünü sakına şamadıradan ayırma emi...:)
Aradan dakikalar, saatler geçer bizim candostun ekipte tık yok...:o
Bir kaç dakika dalar etkinlik alanındaki güzelliklere derken kafasını bir çevirir ki 15-20 metre ilerdeki kızının oltasının şamandırası ortalarda yok ve hemen gözüne kız ilişir. Yavrucak bakmış bekle bekle gelen giden yok, şamandıra tummuyor... Bulmuş yaşıtı bir arkadaş, dalmış oyuna:rolleyes:
İşte o an candost "eyvah kupa gidiyor" diyerek can havliye başlar kızının oltasına doğru koşmaya.......
Öyle hızlı koşmuş olacakki o da neeee:eek:
Ayağı kayasıya kızın şamandıra gibi bir anda kendisi tumar boydan boya buz gibi suya. Etraftakilerin yardımıyla zar zor çıkar üst baş sırılsıklam kıyıya:D
Candost, senden habersiz paylaştığım için affına sığınıyorum. Biliyorsun seni çok seviyorum.
İstersen bu konuya hiç karışmada kim olduğunu anlamasınlar:D
Benim hiç bir yuvaya çomak soktuğum yok Gürkan Ağabeyim...
Niye açılan konunun altında başka şeyler arıyorsun ki Ağabeyim anlamadım...
Bir amacımızda bu insanlara ulaşmak...
Bunun bir yolu da bu değil mi?...
Site üyelerimiz dışında internetten bir kişinin bile bir şeyler araştırmak için sitemize girip bu konuyu okuyup birşeyler öğrenmesi bile kardır düşüncesiyle açıyorum Ağabeyim bu tarz konuları...
O zaman bırakalım sadece yaptığımız avları paylaşalım, sohbet muhabbet edelim olsun bitsin...
Dövecem seni dövecem, hiç şansın yok artık... Lafları başka yerlerden anlama lütfen... Elbet burda birşeyler sormak birşeyler paylaşmak, bilinmeyenleri bilgi niteliğinde yazıya dökmek elbette güzel hareketler... Ama ben seni genede dövecem..:(:(
Bensiz balığa gitmeler falan soracam sana bunları... Hele bir buluşalım...
Bülent YILMAZ
16.05.12, 08:09
Dövecem seni dövecem, hiç şansın yok artık... Lafları başka yerlerden anlama lütfen... Elbet burda birşeyler sormak birşeyler paylaşmak, bilinmeyenleri bilgi niteliğinde yazıya dökmek elbette güzel hareketler... Ama ben seni genede dövecem..:(:(
Bensiz balığa gitmeler falan soracam sana bunları... Hele bir buluşalım...
Benim konuyu başka yerlerden anladığım yok Gürkan Ağabeyim...
Sen konuyu aldın nerelere götürdün, ondan sonrada başka yerlerden anlama diyorsun...
Benim konuyu başka yerlerden anladığım yok Gürkan Ağabeyim...
Sen konuyu aldın nerelere götürdün, ondan sonrada başka yerlerden anlama diyorsun...
Sen halen konuşuyorsun... Birazdan benim evin önünden geçersin sen servisle..:(:(
M.Serkan İNANÇ
25.05.12, 21:36
Birinci soruya cevap verdik konu dağıldı gitti..
Anlaşılmayan bir şey yok gibime geldi:rolleyes:
Müsadenizle ikinci soruya geçiyorum:D
Tamam tamam sizede şaka yapmaya gelmiyor:o
Rahat bırak dedik ama bu kadarda değil yani:)
Soru 1: Sazan sezonu açılmış, Eşim ve çocuğumu da alarak 3 kişi varmışım suyun başına. Eşim ve çocuğum piknik hazırlıklarını yaparken bende 4 adet sazan oltamı hazırlayıp dizmişim sehpaya, 1 adette sahte rapala veya meps taktığım olta ile başlamışım tatlı su kefali için at-çek yapmaya. Şimdi ben tebliğleri çiğnemiş oluyor muyum?
Cevap 1.
2/2 TEBLİĞ
a) Amatör balıkçı: Amatör balıkçılık etkinliğinde bulunan gerçek kişiyi,
b) Amatör balıkçılık: Sadece rekreasyon, spor veya dinlence amacıyla yapılan, maddi ve ticari kazanç gayesi gütmeyen, avlanılan ürünün satılmadığı balıkçılık etkinliğini,
MADDE 4 – (1) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gerçek kişiler, bu Tebliğ ile getirilen yasak, sınırlama ve sorumluluklara uymak şartıyla amatör balıkçılık yapabilirler. Bu kişilere müracaatları halinde, veriliş tarihinden itibaren (dört yıl-DEĞİŞTİRİLDİ) beş yıl (Değişiklik RG-10/07/20-10-27637) geçerli olmak üzere, il ve ilçe müdürlüklerince Amatör Balıkçı Belgesi verilir. Bu belgenin alınması veya avcılık sırasında bulundurulması zorunlu değildir.
(4) Bir amatör balıkçı en fazla 4 olta takımı ile avlanabilir. Olta başına iğne sayısı 3 adedi geçemez. Ancak, alabalık avında iki olta takımından daha fazla olta takımı kullanılamaz ve her olta takımında iki iğne bulunabilir.
Kaç amatör balıkçı var demiştin Bülent? Kim neye olta sallıyor? Sehpanın üzerinde kuru pasta ile çayda varmı:confused::)
Baktım Nuri ERTİK bıraktı onun yerine ben yapayim dedim. Yaşlanıyorsun sayın ERTİK.
Çok basit...
Kopyalaaaa.... Yapıştırrrrrrr:D
Tamamı aşağıda...
M.Serkan İNANÇ
25.05.12, 21:45
Giremezsin canım.
Tebliği tam olarak bilen bir koruma ve kontrol görevlisine denk gelebilirsin.
Bu tür bahanaleri çok gördük, duyduk, şahit olduk... derlerse geçmiş olsun:D
Soru 2: Gittiğimiz avlak 1 km2’den küçük, oltama balık gelmiş ve ota sarmış, balığı ottan kurtarıp alabilmek için bot ile göle girebilir miyim? Giremez miyim?...
Cevap 2.
2/2 TEBLİĞ
MADDE 15 – (8) 1 km2 den daha küçük göl ve göletlerde motorlu, motorsuz her türlü tekne ve botla avlanmak yasaktır.
Sen Nuri abinin I-Ih lafına inan ama o kadarlada sakına kalma.
Tamamını yapıştıramıyorum.
Devamı aşağıda...;)
M.Serkan İNANÇ
23.06.12, 00:25
Sazan sezonunun kapalı olduğu şu günlerde imkanlarımız dahilinde turna, tatlı su levreği, sudak ve alabalık avına gidebiliyoruz. Sazan sezonunun açılmasını beklerken biraz beyin fırtınası yapalım dedim. Belki haddim olmayarak sizlere birkaç soru hazırladım.
Soru 1: Sazan sezonu açılmış, Eşim ve çocuğumu da alarak 3 kişi varmışım suyun başına. Eşim ve çocuğum piknik hazırlıklarını yaparken bende 4 adet sazan oltamı hazırlayıp dizmişim sehpaya, 1 adette sahte rapala veya meps taktığım olta ile başlamışım tatlı su kefali için at-çek yapmaya. Şimdi ben tebliğleri çiğnemiş oluyor muyum?...
Soru 3: Av sonunda limit üstü 1 adet 2,5 kg, 1 adet 3 kg 2 adet sazan ve 3 adet limit üstü 0,750’şer gr. Tatlı su kefali yakalamışım. Bunların hepsini alıkoyabilir miyim?...
Sazan sezonu açıldı ama hayırdır beyin fırtınası çabuk geçti herhalde.
Veya sen gerekli fikirleri almak istemiyorsun gibime geldi Bülent:eek:
Açtığın konuya neden sahip çıkmıyorsun, anlamadım ki?
Yazışacak arıyorum ama bulamıyorum ne hikmetse:rolleyes:
Kendi kendime yazıncada bu işin tadı çıkmıyor:)
eşin olduğu için olta sayısından yırttın botta benzinli motor yoksa oda olur balıkları da afiyetle ye hadi bakalım darısı bizlere
M.Serkan İNANÇ
23.06.12, 00:51
eşin olduğu için olta sayısından yırttın botta benzinli motor yoksa oda olur balıkları da afiyetle ye hadi bakalım darısı bizlere
Balıkları afiyetle yesinlerde o kırmızı ile işaretlediğim bölüm olmadı usta...:rolleyes:
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
2/2 NUMARALI AMATÖR (SPORTİF) AMAÇLI SU ÜRÜNLERİ AVCILIĞINI DÜZENLEYEN TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2008/49)
DÖRDÜNCÜ BÖLÜM
Yöntem ve Sınırlamalar
Genel hususlar
İçsularda amatör avcılık
(8) 1 km2 den daha küçük göl ve göletlerde motorlu, motorsuz her türlü tekne ve botla avlanmak yasaktır.
Şeriatın kestiği parmak acımaz başkan ne yapalım dalgınlığımıza geldi kara avı ile hatlar karıştı takımları teslim ettik cezayıda ödicez artık:)
M.Serkan İNANÇ
23.06.12, 01:13
Şeriatın kestiği parmak acımaz başkan ne yapalım dalgınlığımıza geldi kara avı ile hatlar karıştı takımları teslim ettik cezayıda ödicez artık:)
Bülent YILMAZ
25.06.12, 17:02
Sazan sezonu açıldı ama hayırdır beyin fırtınası çabuk geçti herhalde.
Veya sen gerekli fikirleri almak istemiyorsun gibime geldi Bülent:eek:
Açtığın konuya neden sahip çıkmıyorsun, anlamadım ki?
Yazışacak arıyorum ama bulamıyorum ne hikmetse:rolleyes:
Kendi kendime yazıncada bu işin tadı çıkmıyor:)
Yok Başkanım her türlü gerekli fikri almak istiyorum...
Hafta sonu Ankara'daydım...
Kırıkkale'ye geçtim oradan, zaman müsait olsaydı uğrayacaktım yanına ama Perşembe yine oradayım...
Bilgisayar başında olsaydım yazışırdık...
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2026, Jelsoft Enterprises Ltd.