PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Turna Balığı Avı Yasağı 15 Aralık' ta Başladı...

OLTACILARDER
15.12.11, 12:16
Turna Balığı Avı Yasağı 15 Aralık' ta Başladı...

Turna
http://www.oltacilar.com/resim/image/322903-Turna.jpeg (http://www.oltacilar.com/resim/share/322903-Turna.jpeg)
http://www.yukleoltaci.com/images/2010/mayis21/678_teblig.jpg (http://www.yukleoltaci.com/view.php?filename=678_teblig.jpg)

2/2 Numaralı Amatör (Sportif) Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ hükümlerine göre birçok bölgede Oklama olarak ta bilinen Turna Balığı (Esox lucius)’ nın 15 Aralık ile 31 Mart tarihleri arasında avlanılması yasaktır.

Belirtilen tarihlerde dahil olmak üzere;
Doğal Alabalık (Bütün Türler) Avı: Tüm bölgelerde 01 Ekim ile 31 Mart tarihleri arası avlanılması yasaktır.
Turna Balığı Avı: Tüm bölgelerde 15 Aralık ile 31 Mart tarihleri arası avlanılması yasaktır.
Gökkuşağı Alabalığı Avı: Orman içi sularda 01 Ekim ile 31 Mart tarihleri arası avlanılması yasak olup akarsu veya göllerde kapalı sezonu yoktur.

Siz değerli dernek ve forum üyelerimizin söz konusu zaman yasaklarına uymalarını, uymayanları ise uyarmalarını rica ediyor, temiz çevre, sağlıklı yaşam ve sürdürülebilir avcılık dileğiyle rast gelsin diyoruz.

Saygı ve selamlarımızla.
Doğa ve Çevre Dostu Amatör Oltacılar Derneği
OLTACILARDER Yönetim Kurulu

Yasin ÖZTÜRK
15.12.11, 13:15
Umarım herkes kurallara uyar çocuklarımızda bu türleri görebilirler, çocukluğumda kurtboğazından ve çayından yayın bıyıklı kızılkanat çıkardı:( turna bitmese bari???

Ahmet ŞENOL
15.12.11, 15:05
Gel nisan ayı geeellll:(:D:D:D

A.Engin Çelebi
15.12.11, 17:21
1 nisan pazara denk geliyo beyler haberiniz olsun:)

Yasin ÖZTÜRK
15.12.11, 18:01
1 nisan pazara denk geliyo beyler haberiniz olsun:)
Bende hemen baktım cumartesi gideriz yeni oltaları ıslatalım

Peker KAYA
15.12.11, 18:30
1 Nisanı beklerken boş durmayalım arkadaşlar kurallara uymayanları elimizden geldiğince uyaralım .

Hakkı HARMANCIK
15.12.11, 19:22
Perch'e devam :D

A.Engin Çelebi
15.12.11, 20:03

Inşallah hava şartları müsait olur, sen de gerekli mercilerden izin alırsın da biz de kopar gideriz oltaları ıslatmakla da kalmayız:)

Necat ÇETİNCEVİZ
15.12.11, 20:05
1 Nisanı beklerken boş durmayalım arkadaşlar kurallara uymayanları elimizden geldiğince uyaralım .

Hatta yetkililere haber verelim onlar uyarsın :D

A.Engin Çelebi
15.12.11, 20:16

Hatta yetkililere haber verelim onlar uyarsın :D

Aslında periyodik olarak denetlemeye çıksalar endişe duymamıza gerek kalmaz. Hani derler ya herşeyi devletten bekleme aslında devletin varlığının temel sebebine aykırı bu cümle biraz herşeyi devletten beklemek lazım madem biz oltaları, yemleri veya tüm malzemeleri alırken vergi ödüyoruz üzerimize düşeni yapıyoruz devlet de bu denetlemeleri yapmalı bohçacıya talancıya vurguncuya göz açtırmaması gerekir. Çünkü bunun için maaş alan veya görevi olan insanlar var. Naçizane düşüncem.

İbrahim YILDIZ
15.12.11, 21:28
Tüm forum ve dernek üyesi arkadaşlar, abiler;
Mümkün olduğunca etrafımızdaki tanıdıklarımızı bilgilendirelim.

mehteran
15.12.11, 21:49
Kütahyada bi ben bide zurnacı erkan bildimi gerisine gerek yok... Zaten zurnacı erkanda askerde.. Bi ben kaldım.. Bilgin ve ilgin için teşekkür ederim ibram gardeşim.

Bülent YILMAZ
15.12.11, 22:36
Kütahyada bi ben bide zurnacı erkan bildimi gerisine gerek yok... Zaten zurnacı erkanda askerde.. Bi ben kaldım.. Bilgin ve ilgin için teşekkür ederim ibram gardeşim.

Nasıl yani Gürkan Ağabeyim...:confused:
Bizi niye saymıyosun ki?...:(

yusuf
15.12.11, 23:15
serkan abi artık bir nisana bir turnuva bekleriz

mehteran
16.12.11, 04:43
Nasıl yani Gürkan Ağabeyim...:confused:
Bizi niye saymıyosun ki?...:(

Pardon bülentcim, sen daha milli olmadığın için seni saymadım.:p:p Elbette şu an bi sen bide ben varım turnacı olarak.;)

kartal0943
16.12.11, 07:25

Başkanım ayıp ayıp :D ömrüm turna aramakla geçti busene denizde bile turna aradım ben yasaklardan da yasak olmayanlardanda haberimiz olacak tabiii denizde turna kalmamış bende zargana avladım :D

M.Serkan İNANÇ
16.12.11, 08:30
Değerli dostlar,

2/2 Numaralı Amatör (Sportif) Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ hükümlerine göre 15 Aralık ile 31 Mart tarihleri arasında avlanılması yasak olan Turna balığının 2/1 Numaralı Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ hükümlerine görede 15 Aralık ile 31 Mart tarihleri arasında avlanılması ve dolayısıyla her ne suretle olursa olsun satışı, nakli ve imalatta kullanılması yasaktır.
Yasak başlamadan önce avlanan, satışa sunulacak ürünler ile işleme, değerlendirme ve muhafaza tesislerine konan ürünler için, yasağın başlamasından itibaren en geç 24 saat içerisinde ürünün ya da tesisin bulunduğu yerdeki il müdürlüğüne başvuru yapılarak stok tespiti yaptırılması zorunludur. Stok tespiti yaptırılan su ürünleri, il müdürlüğünden izin alınmadan kullanılamaz, satılamaz, nakledilemez ve ihraç edilemez.
Yetiştiricilik suretiyle elde edilen su ürünlerinin nakli ve satışı, menşe belgesi alınmak kaydıyla boy, zaman ve yer yasaklarına tabi değildir ve düzenlenecek menşe belgesinin yer, zaman ve av araçları yönünden 1/2 Tebliğ ile getirilen yasak, sınırlama ve yükümlülükler ile uyumlu olması zorunludur.

Ayrıca yine 2/1 Numaralı Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ hükümlerine göre av yasağı döneminden önce avlanılan içsu balıklarının, yasağın başlamasından itibaren en geç 7 gün içerisinde satışı, nakli, pazarlanması ve işlenmeside zorunlu olup dolayısıyla avlaklardaki uygunsuzlukları nasıl bölge kolluk kuvvetlerine bildiriyorsak bu balıkların satışının yapıldığı balıkçıları, marketleri veya seyyar satıcılarıda gördüğümüzde hemen hemen İlçenin Tarım Müdürlüğü veya Belediyenin Zabıtasına bildirilmeliyizki başarı sağlanılsın.
"Ben aradımda gelen giden olmadı" veya "İlgilenen yok ki kardeşim" gibi cümleleri hemen hemen hepimiz sıklıkla kurarız.
Biz uygunsuzlukları ilgililere bildirerek günahı üzerimizden atalımda bırakın onlar ilgilenmesinler.
Elbet bir gün ilgileneceklerdir:)

Turnacılara hayırlı tatiller:D

Bülent YILMAZ
16.12.11, 08:53
Pardon bülentcim, sen daha milli olmadığın için seni saymadım.:p:p Elbette şu an bi sen bide ben varım turnacı olarak.;)

Milli olan, olmayan:o tüm amatör balıkçıların bu bilgileri bilmesi gerekir Gürkan Ağabeyim…
Bilsinler ki bir yanlışa düşmesinler…
Yanılıpta yanlış zamanlarda balık avına gitmesinler…

TK Kadir AKAR
16.12.11, 09:10
Başkanım bu uyarı için teşekkürler .. Bir turnacı olarak ava gidemediğim için üzgün ama bir o kadar da mutluyum gitmeyip seneye daha çok turna yakalayacağımız için :)

Bu arada turna için yasak başladı diye balığa gitmemek olmaz sazana kadife ye gidelim olmadı piknik amaçlı da olsa gitmeye devam edelim bohçacılara fırsat vermeyelim...oltacılar ...:)

Ahmet ŞENOL
16.12.11, 10:30
Başkanım bu uyarı için teşekkürler .. Bir turnacı olarak ava gidemediğim için üzgün ama bir o kadar da mutluyum gitmeyip seneye daha çok turna yakalayacağımız için :)

Bu arada turna için yasak başladı diye balığa gitmemek olmaz sazana kadife ye gidelim olmadı piknik amaçlı da olsa gitmeye devam edelim bohçacılara fırsat vermeyelim...oltacılar ...:)

Abi doğru söylüyosun. Bende bi sazana gidip ağcıları kontrol etmem lazım:mad::mad:

M.Serkan İNANÇ
16.12.11, 10:57

Rica ederim dostum, görevimiz.
Sende yasaklara uyan doğa aşığı bir amatör Turna avcısı olarak görevini yapıp sana yakın tüm balıkçı, market veya seyyar satıcıların tezgahlarına dikkatlice bakarak 01 Nisan 2012 tarihine kadar Turna balığı satışını canla başla emek vererek yasaklatıp yasak kalktıktan sonra benimde Turna balığı yaklama şansımı artıracağın için beni ne kadar mutlu ettin anlatamam:)

Turna satan bir market, balıkçı veya seyyer satıcı gördüğümüzde hiç onlarla diyoloğa girmeden aynen şöyle yapıyoruz kardeşim;

Turna satışının yapıldığı bölgenin Zabıta Karakolu' na veya İlçe Tarım Müdürlüğü'ne gidilir, görevli arkadaşlara 1380 sayılı su ürünleri kanununun görevleri arasında olup/olmadığı sorulur.
-Evet görevlerimiz arasında 1380 sayılı su ürünleri kanunuda var, hayırdır kardeşim? cümlesi duyulduktan sonra;
-O zaman falanca balıkçıda veya filanca markette 2/1 Numaralı Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ hükümlerine göre 15 Aralık ile 31 Mart tarihleri arasında avlanılması ve dolayısıyla her ne suretle olursa olsun satışı, nakli ve imalatta kullanılması yasak olan Turna balığı satışı yapılmaktadır, lütfen görevinizi yaparmısınız? denilir, gerekirse yazılı dilekçe verilir.
Görevini yapmamakta ısrar eden görevli kişiler olacak olursa o zamanda görevini yapmayanlar hakkında ilgili yerlere güzelce bir dilekçe yazılıp bilgi verilir ve kurallara uyan doğa aşığı amatör Turna avcısının gönlü rahatlamış olur:):D
Umarım bunu tüm arkadaşlarımız yapar...

TK Kadir AKAR
16.12.11, 12:06
oltacıya da bu yakışır :)

Mustafa BİLGE
16.12.11, 12:43
Turna Balığı Avı Yasağı 15 Aralık' ta Başladı...

Turna
http://www.oltacilar.com/resim/image/322903-Turna.jpeg (http://www.oltacilar.com/resim/share/322903-Turna.jpeg)
http://www.yukleoltaci.com/images/2010/mayis21/678_teblig.jpg (http://www.yukleoltaci.com/view.php?filename=678_teblig.jpg)

2/2 Numaralı Amatör (Sportif) Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ hükümlerine göre birçok bölgede Oklama olarak ta bilinen Turna Balığı (Esox lucius)’ nın 15 Aralık ile 31 Mart tarihleri arasında avlanılması yasaktır.

Belirtilen tarihlerde dahil olmak üzere;
Doğal Alabalık (Bütün Türler) Avı: Tüm bölgelerde 01 Ekim ile 31 Mart tarihleri arası avlanılması yasaktır.
Turna Balığı Avı: Tüm bölgelerde 15 Aralık ile 31 Mart tarihleri arası avlanılması yasaktır.
Gökkuşağı Alabalığı Avı: Orman içi sularda 01 Ekim ile 31 Mart tarihleri arası avlanılması yasak olup akarsu veya göllerde kapalı sezonu yoktur.

Siz değerli dernek ve forum üyelerimizin söz konusu zaman yasaklarına uymalarını, uymayanları ise uyarmalarını rica ediyor, temiz çevre, sağlıklı yaşam ve sürdürülebilir avcılık dileğiyle rast gelsin diyoruz.

Saygı ve selamlarımızla.
Doğa ve Çevre Dostu Amatör Oltacılar Derneği
OLTACILARDER Yönetim Kurulu

Sezon kapanışi yapamadan, sezonu kapattık. kaç aydır, bu hafta gidelim diyoruz, malesef işden guçden coluk çocukdan fırsat Bulamadım.:(

Sezonun kapanıpda gıdemeyışımı ne kadar bilinç altında sorun etdıysem:o artık.

gece rüyamda gittim.:D:D
Herne kadar rüyamdada turna yakalayamasamda, sevindirici olan rüyamda işyerimin gölün (çanılı barajı) kenarına taşinması idi. Gölün suyu taşinca iş yerimizin alt katı su doluyor ardındanda tabıkı balıklarda bereberinde gelmiş oluyordu .:p:D:D:D

Ne kadar güzel bir şeydirkı iş yerinde, merdivenlere oturup olta atıyorsunuz.:cool::p

uzatmayım.

artık kefale...

saygılarımla...

A.Engin Çelebi
16.12.11, 19:25
Rica ederim dostum, görevimiz.
Sende yasaklara uyan doğa aşığı bir amatör Turna avcısı olarak görevini yapıp sana yakın tüm balıkçı, market veya seyyar satıcıların tezgahlarına dikkatlice bakarak 01 Nisan 2012 tarihine kadar Turna balığı satışını canla başla emek vererek yasaklatıp yasak kalktıktan sonra benimde Turna balığı yaklama şansımı artıracağın için beni ne kadar mutlu ettin anlatamam:)

Turna satan bir market, balıkçı veya seyyer satıcı gördüğümüzde hiç onlarla diyoloğa girmeden aynen şöyle yapıyoruz kardeşim;

Turna satışının yapıldığı bölgenin Zabıta Karakolu' na veya İlçe Tarım Müdürlüğü'ne gidilir, görevli arkadaşlara 1380 sayılı su ürünleri kanununun görevleri arasında olup/olmadığı sorulur.
-Evet görevlerimiz arasında 1380 sayılı su ürünleri kanunuda var, hayırdır kardeşim? cümlesi duyulduktan sonra;
-O zaman falanca balıkçıda veya filanca markette 2/1 Numaralı Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ hükümlerine göre 15 Aralık ile 31 Mart tarihleri arasında avlanılması ve dolayısıyla her ne suretle olursa olsun satışı, nakli ve imalatta kullanılması yasak olan Turna balığı satışı yapılmaktadır, lütfen görevinizi yaparmısınız? denilir, gerekirse yazılı dilekçe verilir.
Görevini yapmamakta ısrar eden görevli kişiler olacak olursa o zamanda görevini yapmayanlar hakkında ilgili yerlere güzelce bir dilekçe yazılıp bilgi verilir ve kurallara uyan doğa aşığı amatör Turna avcısının gönlü rahatlamış olur:):D
Umarım bunu tüm arkadaşlarımız yapar...

Bir önerim var benim bu konuda. Mümkünse bu söylediklerinizi iki lisanı münasip hazır dilekçe halinde foruma yüklerseniz bizler de böyle bir ihlal durumunda internet kafelerden dilekçeyi elde edip hemen başvuru yapabiliriz diye düşündüm. Bilmem siz ne dersiniz.

efsane sazancı
16.12.11, 20:54
Nisan-1

M.Serkan İNANÇ
16.12.11, 20:58
Bir önerim var benim bu konuda. Mümkünse bu söylediklerinizi iki lisanı münasip hazır dilekçe halinde foruma yüklerseniz bizler de böyle bir ihlal durumunda internet kafelerden dilekçeyi elde edip hemen başvuru yapabiliriz diye düşündüm. Bilmem siz ne dersiniz.

Ne demek yeterki siz isteyin Engin hocam.
Aslında kendimizi ifade edecek basit bir dilekçe bile verip takipçisi olsak inanın yeterde artar bile.
15-20 dakikaya kadar bu konu altına hemen bir dilekçe örneği ekliyorum.

Müsait bir anımızda aşağıdaki linklerde bulunanları bu mesajımı okuyan tüm arkadaşlarım bir defa daha okurlarsa sevinirim.
İnanın bir defa bile kendimizi vererek okuyunca maddelerin neden ve niçinlerini çok net anlayacak ve zamanı gelince hemen hatırlayacağız.

2/2 Numaralı Amatör (Sportif) Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ (http://www.oltacilar.com/2-2-teblig-t3964.html)

2/1 Numaralı Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ (http://www.oltacilar.com/2-1-ticari-amacli-su-urunleri-avciligini-duzenleyen-teblig-t4102.html)

1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu (http://www.oltacilar.com/1380-sayili-su-urunleri-kanunu-t4279.html)

A.Engin Çelebi
16.12.11, 21:31
Teşekkür ederim.

M.Serkan İNANÇ
16.12.11, 22:00
T.C
MAMAK KAYMAKAMLIĞI
MAMAK İLÇE GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜNE

................................Mamak/Ankara adresinde yer alan “..................” unvanlı perakende satış marketinin su ürünleri/balık reyonlarında zaman yasaklarına uyulmadan tatlı su balıkları (Turna Balığı) satılmak suretiyle Su Ürünleri Kanunu’ na muhalefet edildiği 16.12.2011 tarihinde tarafımdan gözlenmiş olup ekte sunulmuş olan (1) ve (2)’ de kayıtlı hükümlere muhalefet eden “……………..” unvanlı perakende satış marketi hakkında gerekli inceleme, araştırma, soruşturma, kontrol işlemlerinin ifası ile “Tarım ve Köyişleri Bakanlığı teşkilatında ve Bakanlığa bağlı su ürünleri ile ilgili teşekküllerde su ürünlerinin, deniz ve içsuların koruma ve kontrolü ile görevlendirilen personel ile emniyet, jandarma, sahil güvenlik, gümrük ve orman muhafaza teşkilatları mensupları, belediye zabıtası amir ve mensupları, kamu tüzel kişilerine bağlı muhafız, bekçi ve korucular ile emniyet ve jandarma teşkilatının bulunmadığı yerlerde köy muhtar ve ihtiyar heyeti üyeleri bu Kanunla ve bu Kanuna istinaden konulan yasaklardan dolayı, bu Kanun kapsamına giren suçlar hakkında zabıt varakası tutmak, suçta kullanılan istihsal vasıtalarını ve elde edilen su ürünlerini zapt etmek ve bunları 34 üncü madde hükmü saklı kalmak şartı ile adlî mercilere teslim etmek; ek madde 3' te yer alan hükümler çerçevesinde idarî para cezalarını kesmekle vazifeli ve yetkilidirler.” hükümleri çerçevesinde işlem ifası ve neticeden tarafıma bilgi verilmesini,

Saygılarımla arz ederim.

Ek:
1- 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu ilgili hükmü
2- 2/1 Numaralı Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ ilgili hükümleri
3- Fotoğraflar (Varsa)

ADI/SOYADI:
ADRES:

M.Serkan İNANÇ
16.12.11, 22:00
Ek:

(1) 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu (04.04.1971-13799 Resmî Gazete)
1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu
BÖLÜM VII: USUL HÜKÜMLERİ
KORUMA VE KONTROL:
Madde 33 - (Değişik madde: 22/07/2003 - 4950 S.K./5. md.)
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı teşkilatında ve Bakanlığa bağlı su ürünleri ile ilgili teşekküllerde su ürünlerinin, deniz ve içsuların koruma ve kontrolü ile görevlendirilen personel ile emniyet, jandarma, sahil güvenlik, gümrük ve orman muhafaza teşkilatları mensupları, belediye zabıtası amir ve mensupları, kamu tüzel kişilerine bağlı muhafız, bekçi ve korucular ile emniyet ve jandarma teşkilatının bulunmadığı yerlerde köy muhtar ve ihtiyar heyeti üyeleri bu Kanunla ve bu Kanuna istinaden konulan yasaklardan dolayı, bu Kanun kapsamına giren suçlar hakkında zabıt varakası tutmak, suçta kullanılan istihsal vasıtalarını ve elde edilen su ürünlerini zapt etmek ve bunları 34 üncü madde hükmü saklı kalmak şartı ile adli mercilere teslim etmek; ek madde 3' te yer alan hükümler çerçevesinde idari para cezalarını kesmekle vazifeli ve yetkilidirler.

(2) 2/1 Numaralı Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ (21.08.2008-26974 Resmi Gazete)
ALTINCI BÖLÜM
İçsularla İlgili Düzenlemeler
Sudak, tatlısu levreği ve turna avcılığı
MADDE 36 –
(10) Tüm içsularda, 15 Aralık - 31 Mart tarihleri arasında turna avcılığı yasaktır.

YEDİNCİ BÖLÜM
Deniz ve İçsularla İlgili Diğer Hükümler

Diğer genel hükümler
MADDE 42 –
(12) a) Avlanma yasağı süresince istihsali yasaklanan su ürünlerinin her ne suretle olursa olsun satışı, nakli ve imalatta kullanılması yasaktır. Yasak başlamadan önce avlanan, satışa sunulacak ürünler ile işleme, değerlendirme ve muhafaza tesislerine konan ürünler için, yasağın başlamasından itibaren en geç 24 saat içerisinde ürünün ya da tesisin bulunduğu yerdeki il müdürlüğüne başvuru yapılarak stok tespiti yaptırılması zorunludur. Stok tespiti yaptırılan su ürünleri, il müdürlüğünden izin alınmadan kullanılamaz, satılamaz, nakledilemez ve ihraç edilemez.
(13) Yetiştiricilik suretiyle elde edilen su ürünlerinin nakli ve satışı, menşe belgesi alınmak kaydıyla boy, zaman ve yer yasaklarına tabi değildir.
(14) Düzenlenecek menşe belgesinin yer, zaman ve av araçları yönünden bu Tebliğ ile getirilen yasak, sınırlama ve yükümlülükler ile uyumlu olması zorunludur.

İçsularla ilgili diğer hükümler
MADDE 44 –
(12) Av yasağından önce avlanılan içsu balıklarının, yasağın başlamasından itibaren en geç 7 gün içerisinde satışı, nakli, pazarlanması ve işlenmesi zorunludur.

SEKİZİNCİ BÖLÜM
Son Hükümler

Yürürlük
MADDE 45 – (1) Bu Tebliğ, geçerliliği 31/8/2012 tarihinde sona ermek üzere, 1/9/2008 tarihinde yürürlüğe girer.

Yürütme
MADDE 46 – (1) Bu Tebliğ hükümlerini Tarım ve Köyişleri Bakanı yürütür.

(3-) Fotoğraflar (Varsa)