|
|
|
|
|
|||||||
| İstek ve Öneriler Forumumuz hakkındaki istek ve önerilerinizi buradan bize yazabilirsinizi. |
|
|
![]() |
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
Ankara Gölbaşı
Sevgi ve saygılar oltacilar ailesi.
Benim ve elbetteki sizlerinde gözlerinden kaçmamış olduğuna inandığım bir konuyu sizlerle paylaşıp bir sonuca kavuşturmak istiyorum. Ankara Gölbaşına gidenler bilir. Amatör olta balıkçılığına açık bir göldür. Ve dileyen amatör balıkçılar orada avlanabilir. Biz amatör balıkçılara sazan balığı günlük 10 adet tutma limiti konulmuşken neden orada ağ atılıp yüzlerce kilo balığı yakalayıp satan densizlere kimse bir şey demez ![]() Güvenlik görevlileri sanırım geçen günlerde forumda okumuştum. Suyun içine karışmıyoruz demişler. Neyi bekliyor onlar elinde bir telsiz bi tane uydurma kıyafet mahalle kabadayıları gibi olta atmaktan başka bir işlevleri yok. haaa unutmadan nankörlük olmasın akşamları içki içenleri görmeyip bir köşede pinekleyerek sabah olduğundada oraya yeni gelmiş birinin yanında duran boş içki kutusuna bakıp kardeşim burda içmek yasak demesini bilirler. Ağ yasak mı değil mi? Madem yasaksa o insan kimden cesaret alıpta ağ atıyor? Uzun lafın kısası orada ağ atanlara göz yummayalım bir şeyler yapalım ki. yarın bir gün çocuklarımız arkamızdan söylenmesin... |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
kanunsuzluk ve katliam her yerde devam ediyor....bunlarla mücadelede devam ediyor....fakat...bize bizden başka destek olan maalesef yok...görevliler ve resmi kurumlar göstermelik olarak bir kaç icraat dışında ortada yoklar...bu sorunların hakkından derneklerimiz gelecek...bizlere düşen görev ise derneklerimize üye olup güç ve destek vermek....NE KADAR ÇOK ÜYE OKADAR ÇOK YAPTIRIM GÜCÜ...bunun başka yolu yok maalesef...selamlar...saygılar Cafer kardeşim...
|
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Alıntı:
Saygılarımla... |
||
|
|
|
|
|
#4 |
|
sana katılmamak mümkün değil, Cafer kardeş
Gölbaşı ankaraya yakın olması sebebiyle, ankaralı oltacıların hafta sonları gidebileceği güzel avlaklardan biriydi (belkide en güzeli) hiç boş göndermezdi. malesef o dönemler benimde limitleri geçtiğim olmuştur,ağ atanlar o zamanda vardı. gölün çevresi kafeteryalarla doldukça gölümüz kirlendi ağcılar çoğaldı. sonrada balık bitti. bu aralar gene balık çıkmaya başlamış sanırım, ama kafeteryalar balığı buradan temin ediyorlar galiba.. dolayısıyla ağ atanların arkaları kuvvetli,ama yılmadan tepkimizi devam ettirelim, umarım uzun vadede kazanan biz oluruz. duyarlılığın için teşekkür ederim, saygılar... |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Bugün yine gördüm !
30 cm Civarı Sazanlar ve 45-50 cm çıkmayan Yayın balıkları tezgahlarda ??? -Dayıı ! -eyyy ?? -Bunları senmi tutuyorsun ? -Ne yapacan sen ? -Soruyoruz öğrenmek hakkımız değilmi ?? ! ! Hem bu balılar daha yavru ? Limite dahi girmiyor ?? -Almayacaksanız uğraştırmayın beni ne limitiymiş . . . Ben ekmeğimdeyim ben tutmuyorum alıyorum kardeşim alıyorum-satıyorum . . . Tezgah ilerler ve gider ??? Kimdir bu balıkların sorumlusu orası bilinmez ! ( Sonuç şu ; Olan yine balıklara oldu ve halen olmaya devam ediyor belliki ağ ile tutulmuş küçük büyük yüzlerine bile bakılmamış , bakılmayacakta )Yasak olduğunu bilirler belki ticari amaç için yaparlar belkide eve ekmek götürebilmek için ama bu katliam ne zamana kadar devam eder ? orasıda bilinmez ! işte üzücü olanda bu değilmi ? Konu Peyamii tarafından (28.10.10 Saat 15:39 ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
yetki
bence derneklerede yetki verilse iyi olurdu,en azından ceza kesebilmeli veya güvenilk güçleri gelene kadar şahsı alıkoyabilmeli.mesela şu şu gölet veya baraj şu derneğin gözetiminde gibi.daha caydırıcı olabilir sıkı kurallar olursa.
|
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Cafer gölbaşında 12 adet ticari balıkcı var bunlar senelerdir ağ atıyorlar, senin de gördüğün bunlardan olmasın. Ticari balıkcıya ağ serbest.
|
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Daha önce sizlerle paylaşmıştım http://www.oltacilar.com/kendi-capim...miz-t8577.html
|
|
|
|
|
|
|
#9 | |||
|
Alıntı:
Senin bu mesajını yeni fark ettim. Bir çok amatör balıkçılık platformunda bu senin dediklerine yakın şeyler söylenilmiş olsada Ankara/Gölbaşı (Mogan Gölü)' nda ticari avcılık yapılamaz. Bir çok forumda amatör balık avına gönül vermiş arkadaşlarımız yanlış yönlendirilmiş gibime geldi. 2/1 Numaralı TİCARİ Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ ALTINCI BÖLÜM Avlanmanın tamamen yasaklandığı içsular ![]() Ayrıca forumdaki bir kaç konuda daha önceki dönemlerde yazmıştım. 22.10.1990 tarih ve 90/1117 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile 2872 sayılı Çevre Kanununun 9. maddesine dayanılarak "Gölbaşı İlçesi Özel Cevre Koruma Bölgesi" olarak ilan edilmiştir. (Daha halen devam ediyor diye biliyorum. Sınırları aşağıdaki gibi.) ![]() Geçmiş dönemlerde Gölbaşı (Mogan Gölü)' nda ufaktanda olsa dikkat çekilmiş olmakla beraber bunun devamını sağlamak adına Tayfun abi ve İbrahim kardeşimin yanlış veya doğru mesajları bence çok büyük önem arz etmektedir. Bir olmak lazım, birlik olmak lazım. http://www.hurriyet.com.tr/ankara/11831750.asp?gid=140 Alıntı:
Alıntı:
Saygı ve selamlarımla. |
||||
|
|
|
|
|
#10 |
|
Gerekli fotoğrafları çekip gerekeni yapıcam.
Yoksa forumlarda birbirimize şikayet etmekle bir şey olmuyor. |
|
|
|
|