Anasayfaya Git!

Go Back   Balık Avı ve Amatör Balıkçılık OLTACILAR.com' a HoşGeldiniz ............ Duyurular ve Haberler

Duyurular ve Haberler Forumumuzla ilgili duyuruları ve güncel haberleri burdan öğrenebilirsiniz.

OLTACILARDER 5. Geleneksel Turna Balığı Yakalama Yarışmaları Şenliği 9-10 Haziran 2012'de Bala Kesikköprü Barajında yapılacaktır.

Seçenekler Stil
Alt 09.01.12, 14:12   #1
Bülent YILMAZ

Bülent YILMAZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: BÜLENT YILMAZ
Memleket:KÜTAHYA / ANKARA
Kan Grubu: A Rh (+)
En İyi Avı:
Referans: 4
Bülent YILMAZ is on a distinguished road
Amasya'da Mersin balığı üretimi başlıyor...

Kaynak: denizhaber.com.tr

Amasya'da Devlet Su İşleri'ne (DSİ) ait Yedikır Su Ürünleri Üretim İstasyonu'na Rusya'dan döllenmiş yumurta halinde getirilen Mersin balığının yavruları, timsahı andıran görüntüsüyle dikkat çekiyor.

DSİ 73. Şube Müdürü Erhan Bolatçı, DSİ, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Uluslararası Tarım Örgütü'nün ortaklaşa işbirliğiyle yürüttükleri Mersin Balığı Üretim Projesi çerçevesinde Rusya'dan 65 bin adet döllenmiş Mersin Balığı yumurtası getirildiklerini belirterek, " Bu balıklardan yaklaşık 52 bin adet yavru balık elde edildi. Bu balıklar et olarak tüketilmekten ziyade meşhur siyah havyar için üretiliyor. Şu an 3 yaşındalar. Mitolojik bir balık, değişime uğramamış. Boyları 35 santim civarında. Bir timsah büyüklüğüne ve 500 kilo ağırlığına ulaşabilirler. 7- 8 yıldan önce erginlik dönemine ulaşmıyor. O zamana kadar yumurta alma söz konusu değil. Görüntü itibariyle timsaha benziyor ama çok uysaldır. İnsanlara yaklaşırlar" diye konuştu.

Yedikır Su Ürünleri Üretim İstasyonu'ndan Karadeniz Bölgesi'ndeki su havzalarına her yıl çeşitli türlerde 3 ila 5 milyon balığın gönderildiğini öğrenildi. Yedikır Barajı çevresinde yürüyüş yaparken, balık üretim tesislerindeki havuzları inceleyen Amasya Valisi A. Celil Öz, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Bülent YILMAZ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09.01.12, 20:01   #2
Yücel Canvar

Yücel Canvar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: Yücel Canvar
Memleket:Ankara
Kan Grubu: 0 Rh (+)
En İyi Avı: İstediğim boyutta yakalayamadım ama az kaldı
Referans: 3
Yücel Canvar is on a distinguished road
Bülentcim, emeğine sağlık.Güzel bir paylaşım olmuş.

Böylesine güzel ve değerli bir balığı yetiştirebilmek için emek ve çaba sarf eden yetkililere çok teşekkürler.
Yücel Canvar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09.01.12, 23:04   #3
kulekreis
Üye

kulekreis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: Hasan Hüseyin Külek
Memleket:İstanbul
Kan Grubu: A Rh (-)
En İyi Avı:
Referans: 1
kulekreis will become famous soon enoughkulekreis will become famous soon enough
Bülentcim ellerine sağlık. Ergenlik yaşı çok uzun bir zaman olması, balığın havyara girmeden yakalanması ihtimalini çok yükseltiyor. Karadenize geçen sene salınan binlerce mersin balığı etiketlendi .
yakalayan balıkçılara geri getirilmesi söylendi . 3 kişi geri götürmüş kimbilir kaç yüz balık ağlarla yakalandı ve gitti.
kulekreis isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Seçenekler
Stil

Sponsorlar