Anasayfaya Git!

Go Back   Balık Avı ve Amatör Balıkçılık OLTACILAR.com' a HoşGeldiniz ............ İstek ve Öneriler

İstek ve Öneriler Forumumuz hakkındaki istek ve önerilerinizi buradan bize yazabilirsinizi.

OLTACILARDER 5. Geleneksel Turna Balığı Yakalama Yarışmaları Şenliği 9-10 Haziran 2012'de Bala Kesikköprü Barajında yapılacaktır.
Konu Kapatılmıştır

Seçenekler Stil
Alt 25.03.10, 19:10   #1
rastgeleder
Üye

rastgeleder - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: Rasgeleder
Memleket:Ankara
Kan Grubu: 0 Rh (+)
En İyi Avı:
Referans: 0
rastgeleder is on a distinguished road
4 Nisanda Abanttayız

Oltacılarder forumunun değerli üyeleri doğa dostu ve Amatör Balık avcısı sevgili dostlarımız ;
Aslında her şey bir haberle başladı..Ülkemizin nadide güzelliklerini barındıran Abant gölü ilgili bir haberdi ve şöyle diyordu...

"Alıntı :
http://www.bolununsesi.com/icerik/haber.asp?id=15812

Abant’ın çehresi değişecek

Abant Tabiat Parkı´nın çehresi ´Uzun Devreli Gelişme Planı´yla değişecek. Plan kapsamında Abant Gölü etrafındaki yolda düzenleme yapılıyor. Gölün etrafındaki yolun araç trafiğine kapatılması öngörülüyor. Görsel güzelliğinin yanı sıra göle yelkenliler, deniz bisikletleri konulacak. Uzaktan kumandalı tekne yarışmaları organize edilecek. Bolu Valisi Halil İbrahim Akpınar, Abant Tabiat Parkı´nda bulunan Abant Köşkü´nde düzenlediği basın toplantısında, Abant Tabiat Parkı´nda uygulanacak olan ´Uzun Devreli Gelişme Planı´yla ilgili bilgiler verdi. Akpınar, plan kapsamında Abant´a zarar verecek hiçbir işlemin yapılmayacağını kaydetti. Akpınar, plan sonunda görsel güzelliğinin daha da ön plana çıkan Abant´tan daha çok faydalanılacağını söyledi.

Abant etrafındaki yolda düzenleme çalışmalarının başladığını anlatan Akpınar, şöyle devam etti: "Bu mevsimde çalışmaya başlamamızın sebebi yazın çok yoğun bir ziyaretçi trafiği var. Kışın ise fazla trafik yok. Şu anda ziyaretin en az olduğu bir dönemdeyiz. Biz bu dönemi değerlendirerek kaba işlerimizi bitirmeyi amaçladık. Eski yolu esas alarak hafif düzeltmeler yapıyoruz. Hazırlanan projede araç, yaya ve bisiklet yolu birbirinden ayrılıyor."
Vali Akpınar, Abant Gölü´ne atılan atıkların önüne geçeceklerini belirterek, "Biz dışarıdan, çevreden ve tesislerden bir damla pislik girmesini istemiyoruz. Buradaki kanalizasyon belediyenin kolektör hattına aktarılacak. Ayrıca, elektrik hattını yer altına alacağız. Elektrik telleri çirkin görüntü oluşturuyor." dedi.

Akpınar, Abant´a yakın bir yerde bulunan ´yavru Abant Gölü´nü tekrar faaliyete geçireceklerini ifade etti. Akpınar, bu göl sayesinde Abant´a gelen taş toprakların önüne geçileceğini aktardı. Vali Akpınar, Abant Gölü´nün çevresindeki Mudurnu yolunu Abant´ın biraz dışına alacaklarını dile getirdi. Abant Gölü etrafını uzun vadede araç trafiğine kapatacaklarını belirten Vali Akpınar, şöyle devam etti:"Gölün içerisi ve çevresinde araç trafiği olmayacak. Ben ilk olarak, gölün etrafının araçlara yasaklanmasına karşı çıktım. Bunun insanların gölden soğumalarına sebebiyet vereceğini düşündüm. Ancak Milli Parklar Genel Müdürlüğü ısrarla göl etrafındaki araç trafiğinin gölün kirlenmesine sebebiyet verdiğini düşünüyor. Uzun vadeli projede gölün etrafında araç trafiği yok. Yapılacak yol güvenlik araçları için olacak." Akpınar, başlanılan yol çalışmalarının turizm mevsimine kadar bitirileceğini anlattı.

Akpınar, gölün etrafında dolaşan atların kirliliğe sebebiyet verdiğini belirterek, "Gölün etrafında tek at dolaşmayacak. Bu atlar pisliklerini çevreye bırakıyor. Pisliklere konan karasineklerle gölün etrafı yürünmez hale getiriyor. Tek başına dolaşan atlar için belirli alan yapacağız. Ayrıca gölün etrafında faytonlar için bekleme alanları oluşturacağız." diye konuştu. Akpınar, görsel güzelliği dışında gölden faydalanılmadığına dikkat çekerek, şunları aktardı: "Gölün içerisinden hiçbir şekilde istifade etmiyoruz. Gölün etrafında dolaşıyoruz. Gölden istifade edecek mekanizmaları da buraya getireceğiz. Yani yelkenli olacak. Deniz bisikletleri getireceğiz. Göl içerisinde yüzer lokantaları getireceğiz. Uzaktan kumandalı teknelerin yarıştırıldığı aktiviteler olacak. Gölden bire bir istifade edecek tüm etkinlikleri buraya getireceğiz. Ayrıca girişe elektronik sistem koyacağız. Giriş yapan ödeme yapacak..."

Abantın çehresinin değişmesi konusunda uygulama ve proje bazında yapılan ve yapılacak olanlar içerisinde takdire şayan gördüğümüz noktalar yok değil..Gölden istifade edilecek mekanizmaların devreye sokulması konusunda uygulamaya konulacak projelerin biz amatör balıkçılaları bir hayli üzeceği kesin. Abant gölünde bulunan endemik türümüz ABANT alasının gölde hiç yokmuş gibi düşünülmesi göz ardı edilemez.Bu durum planlı bir yok oluşun atılan ilk temelleridir diyebiliriz..Yapılacak düzenlemelerde bilimsel bir yaklaşıma hiç rastlanmaması düşündürücüdür..Abant alası hakkında bilimsel makaleleri bulunan AİBÜ Fen-Edebiyat Fak. Biyoloji Bölümü öğretim görevlisi Yrd.Doç.Dr. Hakan Türker in http://www.biology.ibu.edu.tr/abant/balik/ab_alasi.htm linkinde kısaca " Alıntı başı ;
*Abant alası, Dağ ve Gökkuşağı alasına benzerse de en önemli farkı vücudunda yer alan büyük siyah beneklerin olması ve kırmızı benek içermemesidir. Tortonese, yeni bir form olarak isimlendirmeyi yanıltıcı bulmuş fakat böyle dar bir alana sıkışmış küçük bir popülasyona sahip olan Abant alasının kendisine özgü bir morfolojisi olduğunu belirtmiş ve taksonomik tanımlamanın gerekli olduğunu iddia etmiştir. Yerel basında bir çok hikaye uydurulmuş ise de, Abant alası hakkında ilk yazılı bilimsel kaynak onun tarafından yapılmıştır. Günümüze kadar gelen süreç içinde göl etrafında yapılanma olmuş, göl kış turizmine açılmış, iki büyük otel inşa edilmiş ve zaman içinde su seviyesinde azalma gözlenmiştir. Ayrıca göl, yağışlar nedeni ile derelerden toprak dolgusu alarak, yer yer dolmuştur. Bugüne kadar özel olarak popülasyon çalışması yapılmayan gölde, son yıllarda yapılmış bazı ufak örnekleme çalışmaları ile rakamsal veriler elde edilmiştir. Bu verilere göre popülasyonda şu anki baskın türün kadife (Tinca tinca) olduğu belirtilmiştir (Beklioğlu, 2006). Yine Beklioğlu (2006) tarafından bildirilen raporda izotop analizleri sonucu küçük ve orta boy alabalıkların beslendiği besinlerle gölde baskın bulunan kadife balığının besinlerinin örtüştüğü, büyük alabalıkların da besin ağının en üstünde diğer balıklarla beslenen bir balık olduğu ortaya çıkmıştır. Abant gölünde bulunan kadife balıklarının göle bulaşma durumu ise açık değildir. Bu konuda çeşitli resmi kurumlar birbirlerini suçlasalar da, kaynak kesin değildir. Fakat Tortonese (1954) Abant gölünde 1951 yılında yaptığı örneklemede Tinca sp. ve Barbus sp. türlerine (sazangiller, cyprinid) rastlamıştır. Akşıray'ın 1956 yılında yaptığı ilk Abant alası üretim teşebbüsünde de Abant gölünde Barbus sp.'ye ve nadirende olsa Leuciscus sp. türlerine rastlandığını bildirmiştir (Akşıray, 1956). Bu verilere göre, kadife balıklarının da kökeni epey eskiye dayanmaktadır. Son yıllarda Abant gölü içinde yer alan alabalık popülasyonu artık karışmış durumdadır. İl Milli Parklar Müdürlüğü sportif balıkçılık amaçli alabalık popülasyonunu arttırmak için göle dışarıdan Dağ ve Gökkuşağı alası da aşılamaktadır. Dağ ve Gökkuşağı alabalığının dışarıdan eklenmesi ile, orijinal Abant alası etkinliğini kaybetmiştir. Abant alası avlanma sezonlarında yerel balıkçılar tarafından artık nadiren yakalanmaktadır. Yakalan alabalıkların bir çoğu morfolojik olarak melez formunda olduğu gözlemlenmektedir. Buda endemik olarak Abant gölünde bulunan Abant alasının zamanla yok olabileceğinin göstergesidir. Abant alasının popülasyonu hakkında köklü bir bilimsel çalışmanın yapılması şarttır. Aslına bakılacak olursa Abant alasını tehdit eden sadece dışarıdan eklenen alabalıklar veya sazangiller değil, gölü olumsuz etkileyen diğer dışsal faktörlerdir. Bunlar arasında, avlanma döneminde aşırı avlanması ( kontrolsüz avcılık denebilirdi ), kaçak avcılık, otellerin gölden sulama suyu çekmesi ve su seviyesinin azalarak gölün daralması, çevre köylerdeki ineklerin kıyı şeridinde otlatılması, yine köylülerin turistlere özgü faytonculuk ve atcılık hizmeti sonucu at dışkılarının bilinçsizce göle karışması ve böylece gölü azot ve fosforca zenginleştirerek bitkilendirmeyi attırması sayılabilir. Bitkisel alan arttıkça, sazangiller kendilerine daha çok beslenme ve üreme alanı bularak popülasyonda baskın hale gelmektedirler. Öncelikle disiplinli bir yönetim politikası ile bu dış etmenlerin bertaraf edilerek gölü kendi haline bırakılması, ardından artan sazangil popülasyonunun düzenli ve bilinçli bir şekilde azaltılması şu anki tehlikede olan alabalık popülasyonunun arttırılması için tek çözümdür. Ortamın azot ve fosfor girdisinin kontrol edilerek azaltılması ile bitki yoğunluğu azalacak, popülasyonu azaltılmış olarak gölde bırakılan sazangiller de besin zincirinin en tepesinde bulunan alabalık tarafından kontrol edileceklerdir. Son olarak şu günlerde Milli Parklar Dairesi Abant gölü çevresine farklı bir yapılandırma kazandırmaya çalışmakta, kaldırım döşeyip yürüme yolları ve özel bir araç temin ederek insanları göl etrafında gezdirmeyi planlamaktadır. Fakat bu uygulama da yanlış planlanmış olup Abant Tabiat Parkı kavramını zaman içinde doğallığını kaybettirecektir. Bu tür uygulamalardan vaz geçilerek göl ve çevresi kendi doğallığı ile kalmalıdır" demektedir...

Tüm bu gelişmeler ışığında Oltacılarder-Rastgeleder ve destek verecek diğer dernek ve forumlar olarak Abant gölündeki endemik türümüz Abant alasının korunması, sürdürülebilir avcılığının devamını sağlamak adına 4 NİSAN 2010 Pazar günü Abant gölünde buluşalım hep birlikte olta atalım diyoruz..Yerel ve ulusal basına gerekli duyuru yapılacaktır..İlgi gösterererek bizlere destek olacaklarına inancımız tam..Bu vesileyle tüm amatör balık avcısı ve doğar sever dostlarımızı Türk amatör olta balıkçılığına destek olmak üzere Abant Gölündeki buluşmamıza davet ediyoruz…
Saygılarımızla...

Konu rastgeleder tarafından (25.03.10 Saat 20:21 ) değiştirilmiştir.
rastgeleder isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 26.03.10, 08:34   #2
İbrahim YILDIZ

İbrahim YILDIZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: İbrahim YILDIZ
Kan Grubu: A Rh (-)
En İyi Avı: Turna 86 cm
Referans: 3
İbrahim YILDIZ will become famous soon enoughİbrahim YILDIZ will become famous soon enough
Gösterdiğiniz ve göstereceğiniz hassasiyet için teşekkürler.
Bizlerde bu derneğin üyesi olarak sizinle yanyana bu mücadelede içinde olacağız..
4 Nisan'da Allah'ın izniyle Abant'tayız...
İbrahim YILDIZ isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 26.03.10, 10:20   #3
erkan_014

erkan_014 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: Erkan ÖZASLAN
Memleket:Bolu
En İyi Avı:
erkan_014 is on a distinguished road
Ben dernek üyesi değilim, bende katılabilirmiyim?
erkan_014 isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 26.03.10, 10:49   #4
Abanticus

Abanticus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: Erol ÖRKCÜ
Memleket:İstanbul
Kan Grubu: A Rh (+)
En İyi Avı:
Referans: 3
Abanticus will become famous soon enoughAbanticus will become famous soon enough
Alıntı:
erkan_014 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Ben dernek üyesi değilim, bende katılabilirmiyim?
Merhaba Erkan Arkadaşım

Tabii ki katılabilirsin
Katılım için dernek üyesi olman gerekmiyor.

Saygı ve Sevgilerimle
Abanticus isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 26.03.10, 16:33   #5
sazan58
Misafir

Üye Adı:
Kan Grubu:
En İyi Avı:
Referans: 3136
Alıntı:
İbrahim YILDIZ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bizlerde bu derneğin üyesi olarak sizinle yanyana bu mücadelede içinde olacağız..
inşallah biz de orada olacağız bir aksilik olmazsa

Alt 26.03.10, 17:15   #6
yusufcmezarci
Üye

yusufcmezarci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: Yusuf MEZARCI
Memleket:Düzce
Kan Grubu: A Rh (+)
En İyi Avı: Amatör Ruh
yusufcmezarci will become famous soon enoughyusufcmezarci will become famous soon enough
Dostlar hepinize merhaba,lafın kısası,üye olan olmayan tüm dostları 4 Nisanda ABANTA bekliyoruz.

Sayılarımı sunuyorum.
yusufcmezarci isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 26.03.10, 21:34   #7
SakaryaBalıkçısı

SakaryaBalıkçısı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: Umut ELVEREN
Memleket:SAKARYA
Kan Grubu: AB Rh (+)
En İyi Avı: Her Sene Daha İyisine...
Referans: 1
SakaryaBalıkçısı will become famous soon enoughSakaryaBalıkçısı will become famous soon enough
Öyle çok istiyordum ki aranızda olmayı. Hatta İbrahim abiye'de sözüm vardı. Ama 3-4 Nisanda Açık Öğretim Sınavlarım Olduğunu Bu gün Evime gelen Sınav giriş belgesiyle Öğrendim. Çok Özür dileyerek afınıza sığınıyorum..
SakaryaBalıkçısı isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 26.03.10, 22:43   #8
erkan_014

erkan_014 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: Erkan ÖZASLAN
Memleket:Bolu
En İyi Avı:
erkan_014 is on a distinguished road
gönüller bir olsun yeter....
erkan_014 isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 26.03.10, 22:55   #9
M.Serkan İNANÇ

M.Serkan İNANÇ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: M.Serkan İnanç
Kan Grubu: AB Rh (+)
En İyi Avı: www.oltacilar.com dostluğu
Referans: 37
M.Serkan İNANÇ will become famous soon enoughM.Serkan İNANÇ will become famous soon enough
Alıntı:
İbrahim YILDIZ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Alıntı:
Abanticus Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Merhaba Erkan Arkadaşım

Tabii ki katılabilirsin
Katılım için dernek üyesi olman gerekmiyor.

Saygı ve Sevgilerimle
Alıntı:
sazan58 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
inşallah biz de orada olacağız bir aksilik olmazsa
Alıntı:
yusufcmezarci Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Dostlar hepinize merhaba,lafın kısası,üye olan olmayan tüm dostları 4 Nisanda ABANTA bekliyoruz.

Sayılarımı sunuyorum.
Alıntı:
SakaryaBalıkçısı Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Öyle çok istiyordum ki aranızda olmayı. Hatta İbrahim abiye'de sözüm vardı. Ama 3-4 Nisanda Açık Öğretim Sınavlarım Olduğunu Bu gün Evime gelen Sınav giriş belgesiyle Öğrendim. Çok Özür dileyerek afınıza sığınıyorum..
Çok önemli işi olmayanlar oradayız.
Orada olmak zorundayız.

Tüm ağabey ve kardeşlerim...
04 Nisan 2010 günü müsait olan tüm Doğa Aşığı Dostlar o gün orada olacaktır...

Saygı ve selamlarımla...

Doğa ve Çevre Dostu Amatör Oltacılar Derneği
(OLTACILARDER) Yönetim Kurulu Başkanı
M. Serkan İNANÇ
M.Serkan İNANÇ isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 27.03.10, 22:40   #10
keşfetmekiçinbak

keşfetmekiçinbak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: Tuncay UYANIK
En İyi Avı: yakalayıp bıraktıkları
keşfetmekiçinbak will become famous soon enoughkeşfetmekiçinbak will become famous soon enough
Alıntı:
M.Serkan İNANÇ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Çok önemli işi olmayanlar oradayız.
Orada olmak zorundayız.

Tüm ağabey ve kardeşlerim...
04 Nisan 2010 günü müsait olan tüm Doğa Aşığı Dostlar o gün orada olacaktır...

Saygı ve selamlarımla...

Doğa ve Çevre Dostu Amatör Oltacılar Derneği
(OLTACILARDER) Yönetim Kurulu Başkanı
M. Serkan İNANÇ
Ben de 3 Nisanda sezonu Abant da açmayı planlıyordum. Ziyaretimi 4 Nisana uzatmak istiyorum. Orada yapılacaklara ek olarak bir önerim var; hepimiz araçlar için alınan giriş ücreti ve günlük avlanma bedeli olarak alınan ücretlerin makbuzlarını bir dilekçe eşiliğinde Bolu Valiliği ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'ne gönderelim. Protestoya bu şekilde bir destek daha verelim diyorum.
keşfetmekiçinbak isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Konu Kapatılmıştır

Seçenekler
Stil

Sponsorlar