|
|
|
|
|
|||||||
| Duyurular ve Haberler Forumumuzla ilgili duyuruları ve güncel haberleri burdan öğrenebilirsiniz. |
|
|
![]() |
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
2010 yılının kaçak av raporu
KKGM den yapılan tüm işlemler için, özverili çalışmalar ve bu konuda gösterilen hassasiyet için tüm yetkili kişilere teşekkür ediyorum.
Bakanlıktan aldığımız resmi bilgiye göre, Geçtiğimiz yıl (2010 yılında) Ülke genelinde, Koruma ve Kontrol Genel Müdürlüğünce, idareci ve teknik eleman düzeyinde farklı illerde 52.860 denetim yapılmış. Bu denetimlerde, kaçak ve kuraldışı avlanan 120 ton su ürününe, 6 adet trol ağına, 7 adet algarna ağına, 5.051 adet tırıvırı, 70.000 m. Ağ, 190 adet olta takımı, 190 adet sepet, 80 adet parakete’ye el konulmuş ve yapılan ihlaller için 1.348.560 TL idari para cezası uygulanmış. Bu denetimlerin yeterli olmadığı ve cezaların da caydırıcı olmadığı görülüyor. Kamil Üçbaş editor@yabantv.com |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Hasan abi çok güzel bir konuyu paylaşmışsın.teşekkürler...
Yanlız şunuda unutmamak gerekliki germe ağı gerilirken bir çok insanında hayatını bu sebepten kaybettiğinide vurgulamak gerekiyor. Konunun sonunda denetim ve cezaların yeterli olmadğı belirtilmiş. Mademki bu tüm yapılanlar caydırıcı değil; o doğaya acımayan vicdansızlara bizlerde hiç acımayacaz cezaları dahada ağırlaştıracaz. Tırıvırımı satıyor, alsınlar elinden bayiliğini iğne bile satamasınlar. Ağmı geriyor öyle cezalar olsunki, olta bile atmaya avlağa geldiğinde ceza kesilsin. Belki çok abarttım ama; sorunun çözülmesi için tüm derneklerin, kuruluşların vede gönül verenlerin bir araya gelip, konuşulup çözüm yollarının tartışılması gerek düşüncesindeyim. |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Abicim eline sağlık ama bu işleri ceza ile önlemek malesef çok zor tabi faydası çok.
Bunları bağlıyacan ağa bir hafta çıkarmıycan
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Avustralya da kaçak avlandın mı kesin yakalanıyorsun. Bunu bilmeyen yabancı tekneler yakalanınca tekneyi satsan ödeyemiyeceğin cezalar yazılıyor. Avlananlara hapis cezası veriliyor ve balıklar musadere ediliyor. Adamlar tutmayın yasaktır demiyor. Tutabilyorsan tut da görelim diyor.
|
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Alıntı:
|
||
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Alıntı:
200 000 tl cıvarında. Ama bir ata sözümüz var. İt ürür, kervan yürür. Sevgiler ve Selamlar |
||
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Alıntı:
Geç olsun güç olmasın misali doğa aşığı amatörler olarak emin adımlarla ilerlediğimizi düşünüyorum. Son bir kaç yılda bu yolda bir hayli yol katedildi. Bu istatistikler bizim cephemizden düşünürsek bir hayli değişik. Daha geçen gün bile 1.500 metre civarında ağ kolluk kuvvetleri ile sudan çok zor şartlar altında çıkartıldığından parçalandığı için hemen orada dernek üyelerince imha edildi ![]() Bu tür durumlar bu istatistiklerde yer almıyor. Dolayısıyla bu istatistikler bence net olmamakla beraber çok daha fazlası vardır 2010 yılı içerisinde. Konu M.Serkan İNANÇ tarafından (14.09.11 Saat 10:19 ) değiştirilmiştir. Sebep: . |
||
|
|
|
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| Sponsorlar | ||
|
|
|