|
|
|
|
|
|||||||
| Tatlı Su Balıkları Pırıl pırıl bir aynalı sazan, kızıl kanat, yayın ya da göllerin kofanası devasa bir turna…İç sularımızda yaşayan türler, tatlı su avcılığı hakkında bilmek istediğiniz her şey burada! |
|
|
![]() |
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
15 HAZİRAN SAZAN İÇİN ERKEN
Başta OLTACILAR derneği yöneticilerine ve diğer tüm dernek yöneticilerine sesleniyorum inşallah okuyanlar gereken duyarlılığı gösterir marmara bölgesi için 15 haziran sezon açılışı kesinlikle çok erken halen ot aralarında havyarlı sazanlar havyar dökmekle meşgul sazan avına gide duyarlı arkadaşlarında bana katılacağına inanıyorum.ben şahsen bu konuyu tüm sitelere yazıp sirkülere tekrar girmesi için gereken uğraşıyı göstereceğim duyarlı arkadaşlar hadi GÖREVE
|
|
|
|
|
#2 |
|
merhaba kasım abi...öncelikle kesinlikle haklı olduğunu söyleyeyim...daha önce sazan için temmuz ayını bekleyelim diye bir teklifte bulunmuştum bilmem hatırlarmısınız...buna konuya duyarlı bir kaç oltacı kardeşim iştirak etmişti ancak...demiştikki 15 haziran resmi başlangıç tarihidir...bu tarih itibarı ile avlanmak yasaldır fakat biz bunu temmuz ayına erteliyelim...sazan tam anlamıyla havyarını dökemiyor 15 haziran itibarı ile...uzun lafın kısası bu teklifimiz pek İTİBAR görmemişti oltacı dostlar arasında...Abi düşünüyorumda amatör oltacının umursamadığı bir konuyu resmi makamlar neden umursasınki? Allah razı olsun senden..duyarlılığından dolayı kutlarım abi...örnek oltacılardansın...saygılar...
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Kasım kardeşim konu mükemmel resmi sirkülere girmese bile vicdani sirkülere girecektir.Konuyu yukarıda tutup çoğunluğun katılımını sağlamak gerektiğine inanıyorum.Allah kolaylık versin
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Kasım Abi bu konu açıldığında ben pek itibar etmemiştim.Buralarda sazanın havyarı dökeceğini düşünmüştüm.Ama havaların soğuk gitmesindenmi yoksa 15 Haziranın erken olmasındanmı anlıyamadım ama yakaladığım bazı sazanlarda havyara denk geldim.Ve bundan sonra bende resmi olsun olmasın sezonu 1 temmuzda açmaya karar verdim.Tabiki Resmi açılışın 1 Temmuza alınmasını çok isterim.
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Henüz sazan sesonunu açmadım. Benim için sazan 15 den sonra avlanır. Sirküler falan hikaye, sanki sirkülerin yassak olduğu dönemde avlanmıyor insanlar. Kendini bilen biraz vicdanı olan 15 temmuzdan önce sazana çıkmaz. Yazık etmeyin bebelere
Aynen öğle düşünüyorum işte. Sanki bir bir bebeği kurtajla aldırmış misali.![]() Herkes bu konuda duyarlı olsa bizim sularımız balık çiftlikleri gibi olur, ama malesef bizim milletimiz yassak dinlemez, trıvırı ile ağ ile hatta ve hatta evdeki tül ile bile balık tutar.. Tepki gösterdiğindede sana yassaklar çiğnenmek içindir diye söğlenir. Ne diyeyim yurdumun insanına. Eğitim olmadan hiçbirşey olmaz. EĞİTİM ŞART
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
abi tam destek
|
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
evet abiler gerçekten balık havyar atıyor bana gre temmuz sonunda gidilebilir tutulan balıklara çok yazık milyonlarca havyara yazık oluyor bilgiler için teşekkür ederim rastgele
|
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
arkadaşlar hepinize teşekkür ederim gerçektende bende önceleri 15 haziranın yeterli olacağı kanısındaydım ama ne gezer enaz bu bölgede balıkların % 50 havyarını atmamış bu nedenlede en az sezon açılışını 1 temmuza aldırmalıyız.
|
|
|
|
|
#9 |
|
bu konu unutulmasın lütfen....
|
|
|
|